Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał(a):

Kupiłem sobie niedawno maskę esaba i uchwyty - masowy i elektrodowy. Przyszło wszystko i elegancko - maska super, dużo lepiej w niej widać niż np w shermanie, którego miałem. Uchwyt masowy też solidny. Uchwyt elektrodowy też i wydaje się solidny i dobrze w ręku leży. 

No. Leżał. Wypaliłem z 20-30elektrod max i dziś przy zakładaniu kolejnej jebbbbbb. Musiałem się ze starym przeprosić. 

Fajnie. Takie coś reklamować, czy szkoda czasu na wysyłkę? 

IMG_20250412_161033869_HDR_copy_1152x2048.jpg

to confort 200 czy 300? mam 300 jakieś 8 lat i jeszcze sie trzyma choć sporadycznie spawam 

może gdzieś walnąłeś lub spadł że bocznie coś sie nadmęczył materiał

IMG_20250412_194644.jpg

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, konteno napisał(a):

to confort 200 czy 300? mam 300 jakieś 8 lat i jeszcze sie trzyma choć sporadycznie spawam 

może gdzieś walnąłeś lub spadł że bocznie coś sie nadmęczył materiał

200. 

300kiedys jakąś inna kupiłem, to za duże to to dla mnie, oddałem znajomemu. 

Ja też spawam sporadycznie. Ciezko powiedziec, czy w coś uderzyło. Nic szczególnego nie kojarzę. Stary uchwyt wiele więcej przeżył.

No i teraz nie wiem - kupić taki sam i liczyć, że ten będzie ok, czy jakieś inne brac. Znając życie zostanę ze starym 🤷

Edytowane przez daron64
Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał(a):

teraz to wszystkie robiły małe żółte rączki,

dokładnie , krokodylki do przewodów rozruchowych miedziowane , aluminiowe uzwojenia lakierowane na kolor miedzi a aluminiowe części uchwytów spawalniczych  lakierowane na kolor mosiądzu 

Opublikowano

Jesteście w stanie polecić jakąś firmę która robi porządne dętki? Potrzebuje kupić 18.4-38, kupowałem jakieś 2 lata temu kabaty za jakieś 350zl sztuka i to syf, bo już się rozłazi. 

Opublikowano
14 godzin temu, KlimekPL napisał(a):

Jesteście w stanie polecić jakąś firmę która robi porządne dętki? Potrzebuje kupić 18.4-38, kupowałem jakieś 2 lata temu kabaty za jakieś 350zl sztuka i to syf, bo już się rozłazi. 

Kleber, cena może i 2x większa ale sądzę że wytrzyma więcej niż dwa Kabaty 

Opublikowano
31 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Miał ktoś do czynienia z piłą łańcuchową riwall? Jak to się sprawuje? Zwykły chińczyk czy coś lepszego? 

Kupiłem kiedyś kosiarkę do trawy tej marki. 

Opublikowano
5 godzin temu, KlimekPL napisał(a):

Matko, ponad 700 za dętkę...

No jak piszesz, że 

22 godziny temu, KlimekPL napisał(a):

350zl sztuka i to syf

To chyba można się było spodziewać podobnej ceny 🤷 

Opublikowano
36 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

I jak?

Leży 3 rok nie rozpakowana. Bo stara kulała. Jak zobaczyła nową za***rdala jak wściekła.

Tak że nie pomogę 

• Haha 3
Opublikowano
W dniu 13.04.2025 o 20:11, KlimekPL napisał(a):

Nexen.

Opublikowano
W dniu 12.04.2025 o 17:57, Grzechooo napisał(a):

Panie @daron64 nic się nie odzywasz a potem napiszesz ze temat ucichł i że Ci internetowi kupcy uja warci...

Zaznaczone przez Ciebie wałki ważą ~25kg (ważone na starej wadze, także jakiś tam margines błędu jest), najdłuższy ma  57cm. Także wszystkie, z opakowaniem do paczkomatu nie wejdą. Przy wpisaniu z grubsza wagi i wymiarów epaka pokazuje 43zl za wysylke. Czyli z wysyłką te walki + tarcze gdzieś 250zl by trzeba było policzyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v