Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja tam wywalam na śmietnik takie rzeczy. Nie wiem czy to z lenistwa czy z dobrobytu ale mam jakieś używane rzeczy warte 100 czy 200 i nie są mi potrzebne to wypierdalam na śmietnik/złom. Jakoś nie mam siły na ciąganie się z ludźmi. Wystawi się  coś za 100 narobi zdjęć, napisze że nie nowe, przyjedzie taki i marudzi że słabo wygląda, chujowe itp. 

utylizacja opon kosztuje 🙃

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, daron64 napisał(a):

Co jest z ludźmi nie tak?

Połowicy wymieniałem opony zimowe, bo miały tak 4.5-5mm bieżnika. Wystawilem na olx - może ktoś będzie chciał na dojeżdżenie sezonu. Wystawilem za 100zl. Wstawilem chyba z 8 zdjęć - kazdej opony z bliska bieżnik przy ograniczniku, zdjęcia po dwie z troszkę większej odległości, zdjęcie dot, zdjęcie modelu i rozmiaru. Treść ogłoszenia 

"Sprzedam 4 opony zimowe Kormoran

Opony z jednego kompletu, równo zużyte.

Bieżnik 4-5mm

Nie były naprawiane

Dot 23-25/17

Cena ostateczna ZA KOMPLET 4szt. Sprzedaż tylko całości.

W rejonie Braniewo - Pienieżno - Orneta - Lidzbark mogę podrzucić w cenie gazu."

No i jako, że tak w środku sezonu, to wiadomo, że zainteresowania nie ma. Ale dziś ktoś napisał. Zgadnijcie jakie można zadać pytanie do takiej treści ogłoszenia...

Screenshot_20250216-050240_OLX.pl~2.png

Miałem taką sytuację jak tu. Ogłoszenie brzmiało. Sprzedam kołpaki 15cali skoda cena  100zł. Jak zadzwoniłem żeby mi wysłał zdjęcie paczki i mu wyślę kasę blikiem na tel. To się dowiedziałem że cena za sztukę. 🤷 

U Ciebie Darek to było napisane jak byk że za komplet. Chyba ktoś nie czytał całego ogłoszenia.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Z takimi co kilkanaście razy pytają to szkoda pisać 

Mnie coś konkretnie interesuje dzwonię pytam 

Nie tak dawno się dowiedziałem:

Że cena jest również uzależniona od odległości kupującego,,bo mam do Pana daleko to i transport drogi"

A UJ mnie to obchodzi😤

Najlepsi to są tacy co meczą cię żebyś opuścił a jak się nie zgodzisz to ci wyśle jakiś link do ogłoszenia takiej samej maszyny z drugiego końca Polski, tańszej i rzekomo w lepszym stanie...

No to kuźwa jedź i kup jak taka okazja 🙆🤷

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Miałem taką sytuację jak tu. Ogłoszenie brzmiało. Sprzedam kołpaki 15cali skoda cena  100zł. Jak zadzwoniłem żeby mi wysłał zdjęcie paczki i mu wyślę kasę blikiem na tel. To się dowiedziałem że cena za sztukę. 🤷 

U Ciebie Darek to było napisane jak byk że za komplet. Chyba ktoś nie czytał całego ogłoszenia.

No większość to tylko widzi 2 góra 3 pierwsze zdjęcia cene i pierwsze zdanie z opisu 

Opublikowano

Ot nie pomyślałem Zara ci linka wyślę 😆

17 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Najlepsi to są tacy co meczą cię żebyś opuścił a jak się nie zgodzisz to ci wyśle jakiś link do ogłoszenia takiej samej maszyny z drugiego końca Polski, tańszej i rzekomo w lepszym stanie...

No to kuźwa jedź i kup jak taka okazja 🙆🤷

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Po prostu uważam że trzeba szanować potencjalnego klienta...🤷

Ale ja nie mówię, że jej nie szanuje. Odpisalem, niby się dogadaliśmy i wieczorem po pracy jej mam podrzucić. 

3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Ewidentnie Kasieńka zagaić rozmowę chciała.

Samotna pewno albo w izolacji

Wysokie płoty tato grodził, żeby do Kasi,  do Kasi żeby...

To se pisze🤭

Kurcze o na 21 się umówiliśmy..może co z tego będzie. Swojej powiem, że muszę dłużej w pracy zostać 😅

2 godziny temu, superfarmer02 napisał(a):

Taka mała cenę dałeś że kobita w szoku i się dopytać wolała😂

Dlatego w treści napisałem dużymi literami, że cena za komplet 🤷

1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Specjalnie napisałem dużymi, żeby nie było niedomówień. Ale ewidentnie ludzie nie czytają, tylko zdjęcia oglądają. 

• Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, KlimekPL napisał(a):

Nie bardzo zrozumiałem co chciałeś przekazać 🙂

dane statystyczne -chlop ze wsi po zawodowce raczej nie spotka pani po studiach ,ktora ze wsi wyjechala..

5 godzin temu, daron64 napisał(a):

Co jest z ludźmi nie tak?

Połowicy wymieniałem opony zimowe, bo miały tak 4.5-5mm bieżnika. Wystawilem na olx - może ktoś będzie chciał na dojeżdżenie sezonu. Wystawilem za 100zl. Wstawilem chyba z 8 zdjęć - kazdej opony z bliska bieżnik przy ograniczniku, zdjęcia po dwie z troszkę większej odległości, zdjęcie dot, zdjęcie modelu i rozmiaru. Treść ogłoszenia 

"Sprzedam 4 opony zimowe Kormoran

Opony z jednego kompletu, równo zużyte.

Bieżnik 4-5mm

Nie były naprawiane

Dot 23-25/17

Cena ostateczna ZA KOMPLET 4szt. Sprzedaż tylko całości.

W rejonie Braniewo - Pienieżno - Orneta - Lidzbark mogę podrzucić w cenie gazu."

No i jako, że tak w środku sezonu, to wiadomo, że zainteresowania nie ma. Ale dziś ktoś napisał. Zgadnijcie jakie można zadać pytanie do takiej treści ogłoszenia...

Screenshot_20250216-050240_OLX.pl~2.png

to jest norma....ja ciebie  szanuje choc tez masz dziwne pytania

3 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

dokładnie tak jest

i co to wnosi do tematu rolnictwa ?

a tu ktos dyskutuje o rolnictwie ??

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

W rolnictwie 4.0 przyda sie wykształcenie , czytanie danych z robota udojowego  tez wymaga umiejętnosci wyższych niz podłaczenie dojarki 🤣

na joe monster byly wspomnienia montera robotow udojowych- w sumie niesmacznie bylo sie tak nabijac  z tych z ktorych sie zyje. wedlug niego wiekszosc mleczarzy to polglowki.

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Napisałes to tak jakby kobiety bez wykształcenia nie rodziły dzieci . Moge dopisać żę wiecej ojców którzy obecnie płodzą dzieci ma wykształcenie wyższe ale to pochodna tego że większość pokolenia wchodzaca obecnie w dorosłość ma wykształcenie wyższe 

jaki procent mezczyzn ma wyzsze a jaki kobiet ,do tego miasto-wies i masz przyczyne tego ze rodzi sie 3 razy mniej dzieci niz kiedys.

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał(a):

Ale ja nie mówię, że jej nie szanuje. Odpisalem, niby się dogadaliśmy i wieczorem po pracy jej mam podrzucić. 

A no to lux...

Myślałem że olewasz, bo denerwujący tacy..

Opublikowano
24 minuty temu, daron64 napisał(a):

Kurcze o na 21 się umówiliśmy..może co z tego będzie. Swojej powiem, że muszę dłużej w pracy zostać 😅

Dlatego w treści napisałem dużymi literami, że cena za komplet 🤷

Specjalnie napisałem dużymi, żeby nie było niedomówień. Ale ewidentnie ludzie nie czytają, tylko zdjęcia oglądają. 

Jak byś teraz ciele sprzedawał to byś się dopiero dowiedział 😁

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja tam wywalam na śmietnik takie rzeczy. Nie wiem czy to z lenistwa czy z dobrobytu ale mam jakieś używane rzeczy warte 100 czy 200 i nie są mi potrzebne to wypierdalam na śmietnik/złom. Jakoś nie mam siły na ciąganie się z ludźmi. Wystawi się  coś za 100 narobi zdjęć, napisze że nie nowe, przyjedzie taki i marudzi że słabo wygląda, chujowe itp. 

Jak coś jest naprawdę warte 100 czy 200zl to jak za tyle wystawisz to sprzedasz. Ale jak na przykład miałem jakieś stare meble, nie zniszczone tylko już po prostu leciwe które mogły być warte te 100zl to już wystawiałem za darmo. Jak za darmo to zawsze bardzo szybko ktoś przyjedzie odebrać. Łatwiejsze to niż wyrzucanie na śmietniku czy wożenie do pszoku, a jak się komuś ma przydać to dodatkowy plus

• Like 5
Opublikowano

@Rolnik1973 wnukom kupić musowo jak będą

https://allegro.pl/oferta/pafnucy-2-opowiesci-o-dobrym-niedzwiedziu-joanna-chmielewska-15479259663?utm_medium=product-carousel&utm_campaign=product-listing&utm_content=%2Flisting%3Fstring%3Dpafnucy%20-%20joanna%20chmielewska

Godzinę temu, KlimekPL napisał(a):

Ale jak na przykład miałem jakieś stare meble, nie zniszczone tylko już po prostu leciwe które mogły być warte te 100zl to już wystawiałem za darmo.

tym bardziej że za darmo to jedyna kategoria gdzie i ogłoszenia są za darmo 

• Haha 1
Opublikowano

Kiedyś to crystal Sieradz sprzedawał pod swoimi skrzydłami. Prawie tego najmniejszego wtedy kupiłem. Ale potem pojechałem do innego dealera i wyrwałem Ursus 8014h. Bujali się potem z tym traktorem który miałem prawie zaliczkowanego z 2 lata. Wtedy były w Turcji montowane. Fajnie to się kulało bo jeździłem po osiedlach dookoła firmy 

Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A no to lux...

Myślałem że olewasz, bo denerwujący tacy..

Nie no, co mi z olewania - tyle, że opony będą dalej leżeć? Bez sensu. To, że ktoś tam coś głupiego powie, czy napiszę od razu nie skresla przecież człowieka. Może mieć ktoś gorszy dzień. Rozumiem, ale przez to, że rozumiem nie staje się to mniej denerwujące, czy śmieszne.

4 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Jak byś teraz ciele sprzedawał to byś się dopiero dowiedział 😁

Ja już pisałem, że nie mam nerwów do handlu. Pisałem o pługu jak wujek znajomego brał i najpierw że drogo, choć jeszcze go nie oglądał (400zl za ug3), potem że czemu nie dorzucę łącznika centralnego, potem czy załaduje im, a na końcu czy może mi zapłacić w ratach..

Dodatkowo nie mam smykałki do targowania się. Byłbym tym jedynym handlarzem, który autentycznie dopłaca do interesu 😅

4 godziny temu, jacus napisał(a):

ja ciebie  szanuje choc tez masz dziwne pytania

A to ja wiem, nie musisz mi mówic. Jakoś tak mam, że nawet w kwestiach jakichś pier**l lubię dopytać, czy się upewnić. A że na miejscu nie mam kogo, a internet daje złudzenie bycia anonimowym, to tutaj jakoś łatwiej 🤷

• Haha 2
Opublikowano
38 minut temu, migacz napisał(a):

Kiedyś to crystal Sieradz sprzedawał pod swoimi skrzydłami. Prawie tego najmniejszego wtedy kupiłem. Ale potem pojechałem do innego dealera i wyrwałem Ursus 8014h. Bujali się potem z tym traktorem który miałem prawie zaliczkowanego z 2 lata. Wtedy były w Turcji montowane. Fajnie to się kulało bo jeździłem po osiedlach dookoła firmy 

z turcji to hattat 

Opublikowano

Tam w Turcji to sporo tego klepią. Armatrac na pewno jest stamtąd bo jeszcze się dowiadywałem czy traktor na dofinansowanie może być spoza UE. Ładne to było tylko nie miało rewersu jak ten mój Ursus. Ale skrzynia zf fajnie chodziła. Te większe miały lepsze wyposażenie w standardzie. Ciekawe traktory 

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał(a):

Ja już pisałem, że nie mam nerwów do handlu. Pisałem o pługu jak wujek znajomego brał i najpierw że drogo, choć jeszcze go nie oglądał (400zl za ug3), potem że czemu nie dorzucę łącznika centralnego, potem czy załaduje im, a na końcu czy może mi zapłacić w ratach..

😅

🤷

Ja też wystawiłem jakiś czas temu talerzówkę i kosiarkę dyskową na sprzedaż. Z talerzowką jeden gość tak się ze mną umawiał, że w końcu przyjechał godzinę wcześniej niż się umawialiśmy a mnie nawet w domu nie było i nawet nie zadzwonił że już jest. Zapukał do domu, przyjął go ojciec i nawet nie wiedział o co chodzi aż w końcu jakoś doszli do porozumienia i ojciec lekko zmieszany poszedł mu pokazać tą talerzówkę tylko nawet nie wiedział którą, czy tą nową z tolmetu czy starego bometa 😅

No ale gość pooglądał, coś pomarudził, powiedział że zadzwoni i pojechał. Dla mnie dziwna sprawa, talerzowka bez zarzutu prawie jak nowa ,wszystko było widać na zdjęciach a on przyjechał prawie 100km nie wiadomo po co. Dopiero godzinę później do niego zadzwoniłem zapytać czy już jedzie a on, że był już i oglądał. 🙆 Powiedziałem tylko "aha, to dziękuję" i sie rozłączyłem. 

Gość już nie zadzwonił, ale talerzowka kilka dni temu już i tak sie sprzedała, wziął ją taki gość z pobliskiej wsi. 

Natomiast z kosiarką to są jakieś jaja. Już chyba z 7-8 osób dzwoniło i dosłownie każdy się targował i pytał ile opuszczę. Każdemu mówię że proszę przyjechać i obejrzeć wtedy będziemy rozmawiać. To oni mówią że muszą wiedzieć czy im się opłaca jechać. 🤷 Ja im mówię że to cena jest taka, że już nie ma z czego schodzić, stan idealny nie jest ale jest w pełni sprawna, kosiłem nią aż do momentu zakupu większej. To co ja mam jeszcze opuszczać z 4500?

Opublikowano

A widzisz, wystarczyło powiedzieć że to cena na export, jak szybki odbiór to jesteś skłonny vat pominąć🤣

Opublikowano

Mam rcw w trochę lepszym stanie i gdybym kupił rozrzutnik z talerzami to chętnie bym się go pozbył. Szukam i co znajdę to albo daleko albo wsad do huty niestety. A rcw nie lubię pracować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v