Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://allegro.pl/oferta/p4u-6x-uchwyt-na-baterie-dewalt-xr-18v-54v-click-12064984480

Jakby ktoś się zastanawiał nad czymś takim, to w sumie spoko są, żeby się nie walały baterie. Kupiłem jakiś czas temu (były wtedy za 45zl), ale dopiero dziś założyłem. 

Plastik sztywny, ale nie kruchy (przy przykręcaniu parę razy dowaliłem wkręty aż zatrzeszczalo wszystko, ale nie pękło nic). Bateria siedzi ok - nie jest ciasno spasowane, ale trzyma się dobrze. Z minusów - przysłali nie taki kolor i 5uchwytow jest z matowego plastiku, a jeden z błyszczącego. Ale w szafce nie widać, to nie odsyłałem już. Na zdjęciach wyglądają jakby były wyblakłe, ale nie jest źle.

IMG_20250526_172905615_HDR_copy_1152x2048.jpg

IMG_20250526_173141698_HDR_copy_1152x2048.jpg

IMG_20250526_173157076_HDR_copy_1148x2040.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Koledzy czy warto jest interesować się taką przyczepą potrzebuje do transportu obornika (kurzaka) nie znam tej marki ,chyba że ktoś oglądał i może coś powiedzieć. Poszukuję do 18tys przyczepy

Teraz, ernest196 napisał(a):

Koledzy czy warto jest interesować się taką przyczepą potrzebuje do transportu obornika (kurzaka) nie znam tej marki ,chyba że ktoś oglądał i może coś powiedzieć. Poszukuję do 18tys przyczepy

https://sprzedajemy.pl/przyczepa-rolnicza-eylert-wywrotka-jarocin-4-e30984-nr71234584

Opublikowano

Witam, jak nazywa sie ta blaszka za redlićą,  zapobiegająca zapychaniu się redlic? Musze tego poszukać ale jak to się nazywa? Isaria 6000 S 3 m ścieżki znaczniki siewnik zbożowy Amazone Accord Sztum -  Sprzedajemy.pl

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

to isaria ? życze powodzenia w szukaniu, tylko używki razem z redlicą

tak ciężko o częsci do tego?

najwyżej się dorobi.

Opublikowano
W dniu 26.05.2025 o 18:33, daron64 napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/p4u-6x-uchwyt-na-baterie-dewalt-xr-18v-54v-click-12064984480

Jakby ktoś się zastanawiał nad czymś takim, to w sumie spoko są, żeby się nie walały baterie. Kupiłem jakiś czas temu (były wtedy za 45zl), ale dopiero dziś założyłem. 

Plastik sztywny, ale nie kruchy (przy przykręcaniu parę razy dowaliłem wkręty aż zatrzeszczalo wszystko, ale nie pękło nic). Bateria siedzi ok - nie jest ciasno spasowane, ale trzyma się dobrze. Z minusów - przysłali nie taki kolor i 5uchwytow jest z matowego plastiku, a jeden z błyszczącego. Ale w szafce nie widać, to nie odsyłałem już. Na zdjęciach wyglądają jakby były wyblakłe, ale nie jest źle.

IMG_20250526_172905615_HDR_copy_1152x2048.jpg

IMG_20250526_173141698_HDR_copy_1152x2048.jpg

IMG_20250526_173157076_HDR_copy_1148x2040.jpg

A na cholerę tyle bateri 🤔

Opublikowano
8 godzin temu, camo napisał(a):

tak ciężko o częsci do tego?

najwyżej się dorobi.

chodzi mi o to, że ten element widziałem tylko z całymi redlicami, a ten pręt z klapką to jakas stal hartowana, bo mam taki siewnik i za chiny ludowe tego nie odegniesz np w bok, takie twarde

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Żebyś miał o co pytać 🤦

Lepiej mieć dużo za dużo, niż trochę za mało.

A na poważnie, to część kupiona z narzędziami, a część od brata jakieś stare poniszczone używki,ale trzymają dobrze. Brat chciał grosze, to wziąłem.

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Ten model ma 90 koni, to prosty zwinny,mechaniczny ciągnik, ma rewers przy kierownicy, skrzynia 8+8. Trzeba zwrócić uwagę na działanie hydrauliki, czy wspomaganie dobrze działa i podnośnik.

Opublikowano

@Setik Cześć, nie można wysłać do ciebie wiadomości więc piszę w tym temacie

Zobaczyłem w twojej galerii zdjęcie żmijki WMR Brzostów .

Chciałem poznać opinie o niej.

Jak sprawuje się przekładnia i silnik do napędu żmijki?

Jak oceniasz wykonie?

Opublikowano
W dniu 27.05.2025 o 22:12, Nieustraszony1044 napisał(a):

ja mam tyle samo makity i żadnego sprzętu 

W dniu 29.05.2025 o 17:08, michal1993 napisał(a):

Na co zwrócić uwagę przy oględzinach takiego sprzętu? Ogólnie model warty uwagi?
https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-100km-rolniczy-case-4240-waskie-kola-4x4-cx100-mx100-CID757-ID13B8Vo.html?reason=observed_ad

explorera 90 obczaj bo ktoś tu sprzedaje co z sipmą wyskoczył 

Opublikowano
W dniu 24.05.2025 o 12:54, wlamaj1 napisał(a):

Tak mi chodzi po głowie taka sprężarka napędzana z "wyjścia mocy" (nie z WOM-u) T25 ( tam jest koło 1500 obr/min) do piaskowania. Ale to plany, które pewnie nie będą nigdy zrealizowane...

można próbować rzeźbić z kompresorów ciężarówek , tłoki duże bo po 85-90 mm średnicy , smarowanie ciśnieniowe , odprężniki w głowicy oraz chłodzenie wodne a sama konstrukcja solidniejsza i trwalsza od typowych tłokowych , jak dołożyć do tego mocny szybkoobrotowy silnik to też na jednym tłoku idzie wydajność rzędu tysiąca l/min uzyskać na ssaniu

P_20250530_200810.jpg

Opublikowano
W dniu 28.05.2025 o 17:27, superfarmer02 napisał(a):

Nie chcę się ktoś pozbyć przypadkiem używanego flizu? Potrzebuje na 20-30 bel. może być większy kawałek to sobie coś wykroje

leży bo nie ma chętnych do złożenia 

P_20250531_175155.jpg

@Grzechooo z silnikowych sie nie opłaca bo trzeba dużo dołożyć do przeróbek głowicy i kombinować choć faktycznie jedynie R5 ma fajną konstrukcję na taki sprzęt , kolejność cykli spalania i ich następstwo oraz duża częstotliwość w połączeniu z  obecnością w GMP tylko jednego tłoka dają mu najlepsze zastosowanie do tego , szczególnie przy napędzie wolnoobrotowym z WOM itp 

Opublikowano

@konteno głowicę to trzeba byłoby zrobić całkiem drugą. Jest sporo informacji na ten temat w internecie. Ale w dzisiejszych czasach gdzie różności sprzętu jest w uj, takie wynalazki nie mają sensu. Lepiej kupić używkę i ewentualnie wyremontować niż robić wynalazki które pochłoną kupę pieniędzy i czasu a i tak nie będzie to takie jak fabryczne. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v