Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jakbym był leniwy to bym siedział jak ty w chałupie i nazywał lenistwo świętowaniem.

P.S. Zaczynam dopiero od 15.

20251224_144105.jpg

Miałem propozycje żeby jechać do roboty w drugi dzień świąt o 22 i za to całkiem niezły  bonus. Ale podziękowałem bo chce więcej czasu z rodziną spędzić. Pojadę po nowym roku. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Miałem propozycje żeby jechać do roboty w drugi dzień świąt o 22 i za to całkiem niezły  bonus. Ale podziękowałem bo chce więcej czasu z rodziną spędzić. Pojadę po nowym roku. 

Po co mi w domu siedzieć? W polu nic do roboty, co miało być wybite to powybijane, dziecków ani baby nie ma i nie będzie to lepiej do roboty iść.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ale podziękowałem bo chce więcej czasu z rodziną spędzić. 

Masz rodzinę ... A Pioter ma tylko króliki i kurczaki dla których 24, 25 czy 26 grudnia to taki sam dzień jak pozostałe 362/363 dni w roku ...

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po co mi w domu siedzieć? W polu nic do roboty, co miało być wybite to powybijane, dziecków ani baby nie ma i nie będzie to lepiej do roboty iść.

A sister z łysym szwagrem nie zjeżdża do ciebie na kwadrat? Nie chciał byś z nimi czasu spędzić?

Opublikowano
6465 napisał:

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jakbym był leniwy to bym siedział jak ty w chałupie i nazywał lenistwo świętowaniem.

jął byś miał taką sytuację rodzinna jak Pioter to pewnie I dziś byś pojechał o 22 w trasę a tak spędzisz więcej czasu z rodziną najbliższą i ta dalsza że szwagrem coś 🍹🍻

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

A sister z łysym szwagrem nie zjeżdża do ciebie na kwadrat? Nie chciał byś z nimi czasu spędzić?

Nie.

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Pewnie tak. Tyle że pioter też ma szwagra i % lubi nie mniej niż ja.

To żadna rodzina i wróg.

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Fajny 🤗😉

No nie wiem czy on taki fajny w realu.. Przyjrzyj się na monitor, wielkość cyfr w motogodzinach i w sąsiednich okienkach.. Ktoś powinien głębiej zajrzeć w spalone paliwo i godziny pracy

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał(a):

A sianko pod obrusek kładziesz 🤔 rodzice jedzą wieczerzę wigilijną 🤔

Jaki obrusek? Ja nawet obrusu u siebie nie mam. 

A czy jedzą to nie wiem i mnie to nie interesuje.

26 minut temu, slawek74 napisał(a):

A sianko pod obrusek kładziesz 🤔 rodzice jedzą wieczerzę wigilijną 🤔

Pioter większego szukać 🤔

Raczej mniejszego... Chyba, że wejdziesz w wilczy pęd - produkt coraz tańszy a produkcja coraz większa.

Opublikowano
58 minut temu, jaco512 napisał(a):

No nie wiem czy on taki fajny w realu.. Przyjrzyj się na monitor, wielkość cyfr w motogodzinach i w sąsiednich okienkach.. Ktoś powinien głębiej zajrzeć w spalone paliwo i godziny pracy

no i jeszcze paląca się pomarańczowa kontrolka na desce rozdzielczej mnie zastanawia 

Opublikowano

@konteno to coś tam wyżej ☝️☝️☝️ gdzieś w okolicach Zamościa jeździło. Gryn czy Grycan jakoś tak to ujeżdżał kiedyś w jakiejś gazecie o tym było. Miało to lepsza zwrotność i miało ugniatać całą powierzchnią opon pod jakiś agregat siewny. 

Opublikowano
Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

@konteno to coś tam wyżej ☝️☝️☝️ gdzieś w okolicach Zamościa jeździło. Gryn czy Grycan jakoś tak to ujeżdżał kiedyś w jakiejś gazecie o tym było. Miało to lepsza zwrotność i miało ugniatać całą powierzchnią opon pod jakiś agregat siewny. 

Gryń jak coś 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

20251224_144105.jpg

stylowe trzewiki , gdzieś powinienem tez mieć u siebie taką koszulę

Edytowane przez konteno
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v