Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Policji nie interesują wpisy w dowodzie tylko czy pojazd ciągnący ma homologację do ciągnięcia przyczepy o odpowiedniem masie, gorzez z ITD, bo wozić zwierzaki możesz bez pozwolenia chyba na terenie swojego powiatu, ale to nie ma związku z wpisami w DR tyko zezwoleniami weterynaryjnymi.  No i tu ITD najbardziej się czepia - oczywiście papierów.

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał(a):

Policji nie interesują wpisy w dowodzie tylko czy pojazd ciągnący ma homologację do ciągnięcia przyczepy o odpowiedniem masie, gorzez z ITD, bo wozić zwierzaki możesz bez pozwolenia chyba na terenie swojego powiatu, ale to nie ma związku z wpisami w DR tyko zezwoleniami weterynaryjnymi.  No i tu ITD najbardziej się czepia - oczywiście papierów.

Gospodarstwo na własne potrzeby do 50 km można wozić bez uprawnień konwojenta , i tak samo w tym przypadku przepisy są łagodniejszej w kwestii pojazdu który przewozi 

Opublikowano
23 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Na bocznych nie stoją 😅

Może u Ciebie, miesiąc temu dostałem mandat za prędkość 63km/h 400 m od domu🤬

Zdaję sobie sprawę że jak jedzie się przepisowo i ma się sprawny sprzęt to naprawdę trzeba mieć pecha żeby milicja zatrzymała. Sam nie zawszę wszystko mam przepisowo szczególnie jak chodzi o przeładowanie.

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/sprezarka-powietrza-pompa-kompresor-olejowy-1490-l-min-3-tloki-10-bar-v3090-17873858752

Tu masz trochę tańszy i raczej taki sam. Z tego co czytałem to użytkownicy nie narzekają na te pompy. Wiadomo, jakby to miało pracować co dzień po osiem godzin to pewnie długo nie wytrzyma - toż to zwykły, dość tani chiński wyrób. Jeśli zależy Ci na wydajności to są jeszcze takie pompy z tłokami o średnicy 120 mm...

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/kompresor-hw-14-bar-olejowy-pompa-powietrza-sprezarka-olejowa-1120-l-min-11136598006

Ogólnie to myślę o tym. 

Jak 20 godzin rocznie zrobi to będzie max. 

Żeby miał choć te 500l wydajności faktycznej to byłoby dobrze a nigdzie opinii o tym nie mogę znaleźć 

500l/min faktycznej wydajności to jest bardzo dużo jak na sprężarkę tłokowa i naprawdę nie chce mi się wierzyć w te chińskie wydajności.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Grzechooo napisał(a):

Może u Ciebie, miesiąc temu dostałem mandat za prędkość 63km/h 400 m od domu🤬

Zdaję sobie sprawę że jak jedzie się przepisowo i ma się sprawny sprzęt to naprawdę trzeba mieć pecha żeby milicja zatrzymała. Sam nie zawszę wszystko mam przepisowo szczególnie jak chodzi o przeładowanie.

Nie przejmuj się tym,  wracałem z tartaka ciągnikiem, zapomniałem dowodu rejestracyjnego miałem tylko dowód osobisty i prawo jazdy. 800m od domu zatrzuje się przedemną busik policyjny i kontrola i jak nie było się do czego przyjebać to za brak dowodu rejestracji 50zł plus brak dowodu opłaty OC drugie 50zł ( były to ostatnie lata gdzie jeszcze trzeba było mieć te dokumenty przy sobie ) nie było tlumaczenia że pobiegne po dowód bo mam blisko 🤷‍♂️

Droga powiatowa, mało uczęszczana ale było zgłoszenie gdzieś że autem pijany jeździ w okolicy i jezdzili tego dnia .

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

To tak samo jak z niutometrami w kluczach udarowych. Przecież np 1500nm to jest ogromna siła a większość ma napisane tyle i więcej. Dla przykładu śrubę m8 dokręcamy z siłą ok 25-30nm, a szpilki w kołach samochodu osobowego to siła ok 110nm.  A taka sprężarka tłokowa jak ma 350l/min to już jest spoko. I nie ma co liczyć że będziesz piaskowal mając tłokowa sprężarkę. Ja mam fini bk19 z silnikiem 5kw i piaskowanie tym to mordęga. Początkowo miałem przy niej silnik 4kw to się spalił przy piaskowaniu ramy z przyczepy.

Opublikowano

Da radę piaskować - z tym, że odpowiedni kalibrowany piasej, iaskarka z dyszą dostosowaną do wydajności kompresora i raczej drobne elementy

szwagier zakupił coś takiego https://allegro.pl/oferta/piaskarka-pneumatyczna-syfonowa-10l-pistolet-czyszczenie-piaskowanie-dysze-18058025130

z moim kompresorem dwutłokowym całkiem ładnie to pracuje, tylko trzeba kalibrowany suchy piasek , no i do piaksowania przyczepy się to nie nadaje, jakies mniejsze elementy tak

Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał(a):

Da radę piaskować - z tym, że odpowiedni kalibrowany piasej, iaskarka z dyszą dostosowaną do wydajności kompresora i raczej drobne elementy

bardziej kartery i ramy motocykli itp 

48 minut temu, Grzechooo napisał(a):

To tak samo jak z niutometrami w kluczach udarowych. Przecież np 1500nm to jest ogromna siła a większość ma napisane tyle i więcej. Dla przykładu śrubę m8 dokręcamy z siłą ok 25-30nm, a szpilki w kołach samochodu osobowego to siła ok 110nm. 

to jest wartość szczytowa /chwilowa , jak moc agd czy "pmpo" głośników/wzmacniaczy audio

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/kompresor-sprezarka-pompa-kupczyk-kkt-1300-l-min-12356653832

Kupował ktoś te pompy ? 

Te wydajności są realne czy zawyżone mocno?

daj se spokój , to takie samo gvno jak kowal tylko inny kolor , większość negatywnych opinii na grupie na fb i elektrodzie 

znajomy kiedyś samoróbe z pompa kowala 2090 na butli 270l pożyczał do czyszczenia kombajnu jak mu abac w metabo sie zatarł to nawet nieźle szło , do dorywczej roboty nawet wystarczy choć ciężkie to w cholere ale do piaskowania dalej za słabe 

jak już szukasz czegoś budżetowego o wydajności dużej to troche większa  pompe 3 tłokowa jednostopniową można wsadzić tylko silnik może mieć cieżko

to jest fajne

hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAx

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Plany poszukuję do sporadycznego korzystania wiertarkowkrętarki z udarem. Sprzęt nie dla mnie tylko dla teścia. Używany czasami jak potrzeba i cena też nie wygórowana. Obecnie nie ma żadnego sprzętu na baterie a mu się marzy. Myślałem o tych z Lidla , ewentualnie coś jeszcze z tych tańszych wersji? Może jakiś Chińczyk? Jest coś co można mu polecić?

Opublikowano
szymon09875 napisał:

https://allegro.pl/oferta/kompresor-hw-14-bar-olejowy-pompa-powietrza-sprezarka-olejowa-1120-l-min-11136598006

Ogólnie to myślę o tym. 

Jak 20 godzin rocznie zrobi to będzie max. 

Żeby miał choć te 500l wydajności faktycznej to byłoby dobrze a nigdzie opinii o tym nie mogę znaleźć 

mam taki założony na butle silnik od 3jw60 używam go sporadycznie do 10÷12 barów biję na spokojnie jest dość głośna i moim zdaniem wolno nabija bo ma. mała średnicę tłoka i jak dłużej pochodzi strasznie się grzeje

Opublikowano
4 godziny temu, migacz napisał(a):

Plany poszukuję do sporadycznego korzystania wiertarkowkrętarki z udarem. Sprzęt nie dla mnie tylko dla teścia. Używany czasami jak potrzeba i cena też nie wygórowana. Obecnie nie ma żadnego sprzętu na baterie a mu się marzy. Myślałem o tych z Lidla , ewentualnie coś jeszcze z tych tańszych wersji? Może jakiś Chińczyk? Jest coś co można mu polecić?

Ja również polecam Gisam, kupilem wiosną, przeżyła budowę wiaty i ma się świetnie. Aczkolwiek od czasu kiedy ją kupiłem zdążyła zdrożeć o 70zł, ale w zależności od opcji można kupić w różnych cenach ja mam konkretnie tą:    https://allegro.pl/oferta/zakretarka-udarowa-wkretarka-akumulatorowa-2x-18v-3-0a-bezszczotkowa-16106526558