Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Przeważnie lokal zapewniają

ok , głownie powinna to byc praca dla studentów i tak jest ,a Wiesz ile ci z lokalem w pakiecie wymagaja godzin przepracowanych w miesiącu ? czasem 5 -6 dni w tygodniu po 12 godzin akurat u żona ma sporo bratanków i siostrzenic to wiem jak to wyglada ciężko trafić na dobrą oferte ale zdarzają się , w ubiegle wakacje troche porozmawiałem z pracownicami restauracji w bieszczadach to pokój 3 osobowy miały w sumie nie narzekały młode były to 4 msc wytrzymaja 

13 minut temu, jacus napisał(a):

Gdzie w tym roku uderzacie??

najpierw tatry , potem młodzież idzie na pielgrzymke 14 dni taka wyprawa do Częstochowy , i potem jak pogoda pozwoli to kilka dni mazury 

Opublikowano (edytowane)

Wybrali to teraz mają. Teraz jest 100 mln ale będzie pod koniec roku 0 na tyle zapewnie liczą bo oni są czarownikami którzy wszystko potrafią. 

Jeszcze co poniektórym spłacany pożyczki bo byliśmy tak kochanymi sąsiadami że pomożemy. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano

Ludzie strajkują przeciwko turystyce. Nie tylko dlatego że im to przeszkadza I że nie żyją z tego. 

Wydaje mi się że bardziej chodzi o to że mieszkań ani domów nie ma do kupna. A wynajem ich jest za większą kwotę. Wynajmujący nie patrzy czy to przyjezdni czy swój cena może być dla wszystkich taka sama. 

Dla obywateli jest to problem. Wiadomo że rynek taki jest bardziej elastyczny niż inny. 

Strajki i tak nic nie zrobią z powodu tego że większość za przyjazdem innych bo poniekąd z tego żyje. 

Poza tym Grecja czy Egipt nie są potęgami bo nie potrafili zbytnio dobrze zarządzać tym wszystkim i mieć plan aby lepiej gospodarować tym w czym są dobrzy i z czego mają pieniądze. 

To jest ich największy błąd. Zasada jest prosta inwestuj w to co ci daje pieniądze a nie w to co z czego nie masz. 

Opublikowano

@mirro  rolnik z Lublina  wystawił działkę pomiędzy blokami na sprzedaż. Bierz pod uprawę marchwi  na samozbiór🤣

11mln za 0,56ha

Opublikowano
jarecki napisał:

Według mnie zdecydowanie lepiej zainwestować na rynku lokalnym i kase z wynajmu można przeznaczyć na urlop gdzie się chce 

https://www.money.pl/gospodarka/deficyt-budzetu-polski-ministerstwo-finansow-ujawnia-dane-za-maj-7168241836149408a.html , brawo po 5 MSC już ponad 100 mld  Brakuje 

Różnica jest taka, że z jednej chaty w Polsce długoterminowo to sobie narobisz raczej kosztów więc musisz najmować w alternatywny sposób a wówczas już o zwierzętach i dzieciach mowy być nie może. Na studentach zaś - musisz posiadać kilka sztuk takich miejsc. Nieruchomość podobna czyli w górach lub nad morzem - inny poziom kosztów pozyskania oraz utrzymania. Ot typowe rozterki...

Opublikowano
Patrycja2 napisał:

Ludzie strajkują przeciwko turystyce. Nie tylko dlatego że im to przeszkadza I że nie żyją z tego. 

Wydaje mi się że bardziej chodzi o to że mieszkań ani domów nie ma do kupna. A wynajem ich jest za większą kwotę. Wynajmujący nie patrzy czy to przyjezdni czy swój cena może być dla wszystkich taka sama. 

Dla obywateli jest to problem. Wiadomo że rynek taki jest bardziej elastyczny niż inny. 

Strajki i tak nic nie zrobią z powodu tego że większość za przyjazdem innych bo poniekąd z tego żyje. 

Poza tym Grecja czy Egipt nie są potęgami bo nie potrafili zbytnio dobrze zarządzać tym wszystkim i mieć plan aby lepiej gospodarować tym w czym są dobrzy i z czego mają pieniądze. 

To jest ich największy błąd. Zasada jest prosta inwestuj w to co ci daje pieniądze a nie w to co z czego nie masz. 

Rolnicy w Polsce stawiają już "regulaminy" na rogatkach. Informują uprzejmie iż wjeżdżający trafia na wieś a nie do kurortu i musi spodziewać się zapachów hałasów kurzu i mordobicia w remizie. Ostrzegają iż na jedną psią kupę potrafią zorganizować taczkę ekwiwalentu oraz iż za rzucenie peta byle gdzie w żniwa grozi zastąpienie ciągnika przy podorywce.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

Gdzie to widziałeś?

sam bywałem po obu stronach; i tych małp i tej gawiedzi, Ty - wnioskując z Twoich relacji - na pewno po stronie gawiedzi bo nie wiem czy i po tej drugiej.
Może jesteś z tych biblijnych co "patrzą a nie widzą" (*skoro pytasz) ale turysta rodzi się ze zbytku a konieczność usługiwania takowym z niedostatku tzn gdy nie ma się już nic innego wartościowego że aż trzeba usługiwać pierwszemu lepszemu przybłędzie bez pytania kto zacz a jedynie o zawartość sakiewki..

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Wracamy do tego że ludzi trzeba uświadamiać gdzie się znajdują i na co muszą się liczyć. To jest już powrót do prehistorii az strach pomyśleć co będzie dalej. 

Ludzie w miastach którzy pochodzą z pod wielkich miast mają gorzej bo przyzwyczajeni są do ciszy i spokoju. Dla nich jest coś nie normalnego a człowiek żyjący w mieście chodzi i się tylko z nich podśmiewa bo tylko słyszy bo u nas to i to a u was to jest strasznie. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

@mirro  rolnik z Lublina  wystawił działkę pomiędzy blokami na sprzedaż. Bierz pod uprawę marchwi  na samozbiór🤣

11mln za 0,56ha

Ostatnio tak się wycwanili że przyjeżdżają na pole przyczepkami i chcą żeby dla koni im ze zbiornika coś sypnąć. 🤣

Lalak Dewelopment łyknie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Był taki co twierdził ,,co szkodzi obiecać" 🤭

cha; żeby to "był", jest nadal i to niejeden a najgorsze że tacy mają zawsze wyznawców w liczbie wcale nie spadającej w proporcji do niespełnionych obietnic.
cholerna ludzka natura - ta podświadoma potrzeba wiary nawet jeśli rozum przeczy.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to miałeś...motorower...

Czyli zielonego pojęcia o motocyklach nie masz...🤷

A jak za dzieciaka miałem motorynkę to też pojęcia o motocyklach nie mam ??? Tak z ciekawości pytam ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

co tam zjeby i shity, tudzież reszta nienazwanego barachła co to miłościwie nam panujący jeszcze nie nazwali. A bym zapomniał o tych co mają niczym bydło wypalone "własność intelektualna   Herr DT" No i unikat nasz na skalę międzynarodową cesarsko-królewski obsraniec , dziad.

Pobieżnie przejrzałem i ciśnie mi się na usta jedno pytanie. Jak to jest, że te 100 czy 200 milionów PLN co tam spłacamy przez pisiorów jedni krytykują drudzy chwalą, a jednocześnie te 9 miliardów co tam popaprańcy i przystawki dają za free ukrainie,  jedni chwalą a drudzy krytykują?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

sam bywałem po obu stronach; i tych małp i tej gawiedzi, Ty - wnioskując z Twoich relacji - na pewno po stronie gawiedzi bo nie wiem czy i po tej drugiej.
Może jesteś z tych biblijnych co "patrzą a nie widzą" (*skoro pytasz) ale turysta rodzi się ze zbytku a konieczność usługiwania takowym z niedostatku tzn gdy nie ma się już nic innego wartościowego że aż trzeba usługiwać pierwszemu lepszemu przybłędzie bez pytania kto zacz a jedynie o zawartość sakiewki..

trzeba się dostosować do panujących potrzeb , skoro jest popyt to i podaż się znajdzie ,można siedzieć i narzekać całe życie na ,, zły los " albo samemu coś zorganizować 

Co do słów Giertycha i Tuska to ja nic takiego nie widzę zwykła rozmowa , nawet u Tuska zauważyłem trochę ,, fantazji i polotu "

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jak za dzieciaka miałem motorynkę to też pojęcia o motocyklach nie mam ??? Tak z ciekawości pytam ;)

11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale jeździsz motocyklem...

Jacuś już któryś raz napisał....że właściwie to i on miał motocykl...

Przecież to bez sensu porównanie...

Chłopaki po co nerwy, pogódźcie się 😂

bg,f8f8f8-flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8.u4.jpg

• Haha 4
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Powiedziałbym, że nie masz, bo dla mnie jedyny prawilny motór to chopper, chociaż wolę jak nie pada na łeb, ale kiedyś mnie wyjaśnił znajomy, na przykładzie zespołu Metallica 

1. chopper to Metallica Master of Puppets

2. Scigacz to Metallica  symfoniczna S&M

3. Rower to Metallica Unplugged

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Choppery to dobre dla dziadków 60+ ...

Dla synów anarchii 😝, pozostałe są dla tych których Butcher określa w The Boys znanym mianem pizdeczek 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v