Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie. Motocyklem się przejechałem. Na to samo wychodzi.

Wątpię....widać że ani to, ani to ci nie wychodzi....🤭🤭😌

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

wiec jestem zwolennnikiem malzenst homo-

Z takim się ożenisz to może zaspokoi twoje zboczone chucie.webp_thumb.image.thumb.webp_06d979a19848a44b5adaf3fe5cbe0901.webp.cccd8a28c45451c3fbc9f73b2ef323b4.webp

Edytowane przez witejus
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nie chce mi się już szukać linka gdzie opisali kolejną obietnicę Trumpa jako to zamierza zakończyć wojnę żydowsko perską czy bardziej fundamentalizmów judaistycznego z islamskim
z poniższego linka wynika że gubi się Ten Trump nawet w jednoznacznym skomentowaniu sytuacji
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/donald-trump-powstrzymal-atak-na-ajatollaha-iranu-unik-prezydenta-usa/npjxrem

Chłop zwyczajnie nie nadąża za rzeczywistością i tak samo "szybko" może zakończyć jakikolwiek konflikt jak Mu poszło z kacapsko ukraińskim.

czas najwyższy na aktualizację powiedzenia - "ma do gadania tyle co Żyd za okupacji" na - ".... co Trump w drugiej kadencji" :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Przecież tam pokoju nie ma i nie będzie bo nikomu na tym nie zależy. Irańczycy dzięki Izraelowi trzymają swój naród za morde i są przy władzy. Izraelczycy podobnie. Trzymanie ludzi w strachu jest jedną z metod trwania u władzy.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Truizmy Krzysztofie wypisujesz ale te akurat trzeba powtarzać nieustannie bo - niestety - mechanizm utrzymania się przy władzy po przez wszczęcie wojny jest najprostszym i najskuteczniejszym sposobem na przy tej władzy pozostanie.
Rosja się staczała gospodarczo i gdyby nie wojna z Ukrainą to czy ekipa putina była by dziś nadal przy władzy gdyby nie zaatakowali tej Ukrainy? trudno powiedzieć na pewno ale i sobie i Zelenskiemu putin tą wojną zafundował przedłużenie kadencji do nadal nie wiadomo kiedy

@jacus - co Ty na to? ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

Z takim się ożenisz to może zaspokoi twoje zboczone chucie.

I wspaniały Rafałek niedoszly na szczęście prezydent na czele tych POjebów. Gratulacje dla jego wyborców...to są wasi inteligenci ich popieraliacie. 

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

nie chce mi się już szukać linka gdzie opisali kolejną obietnicę Trumpa jako to zamierza zakończyć wojnę żydowsko perską czy bardziej fundamentalizmów judaistycznego z islamskim
z poniższego linka wynika że gubi się Ten Trump nawet w jednoznacznym skomentowaniu sytuacji
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/donald-trump-powstrzymal-atak-na-ajatollaha-iranu-unik-prezydenta-usa/npjxrem

Chłop zwyczajnie nie nadąża za rzeczywistością i tak samo "szybko" może zakończyć jakikolwiek konflikt jak Mu poszło z kacapsko ukraińskim.

czas najwyższy na aktualizację powiedzenia - "ma do gadania tyle co Żyd za okupacji" na - ".... co Trump w drugiej kadencji" :P

Był taki co twierdził ,,co szkodzi obiecać" 🤭

• Haha 2
Opublikowano
43 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

I czy ludzie nie są debilami? W kraju żyjącym z turystyki i turystów protestują przeciwko turystom. To nie jest normalne.

jak najbardziej normalne i pokazujące tylko powagę kraju. Jeszcze żaden kraj na turystyce potęgi ni gospodarczej ni politycznej nie zbudował i nie zbuduje bo taki weźmy Egipt czy Grecja powinny być potęgami gospodarczymi z nadwyżkami budżetowymi. Turystyka to domena zeskansenienia krainy gdzie tubylcy robią za tresowane małpy w kolorowych szmatkach (albo i i bez :D ) nadskakujące bogatszym w pokazowych sztuczkach za przysłowiowego banana

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

I czy ludzie nie są debilami? W kraju żyjącym z turystyki i turystów protestują przeciwko turystom. To nie jest normalne.

to że wychodzi na ulice grupa osób nie znaczy żę wszyscy sa za ograniczeniem turystyki .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

jak najbardziej normalne i pokazujące tylko powagę kraju. Jeszcze żaden kraj na turystyce potęgi ni gospodarczej ni politycznej nie zbudował i nie zbuduje bo taki weźmy Egipt czy Grecja powinny być potęgami gospodarczymi z nadwyżkami budżetowymi. Turystyka to domena zeskansenienia krainy gdzie tubylcy robią za tresowane małpy w kolorowych szmatkach (albo i i bez :D ) nadskakujące bogatszym w pokazowych sztuczkach za przysłowiowego banana

Widać że za granicą nie byłeś i nie widziałeś jak to wygląda.

Opublikowano

bo to wyglada tylko dobrze lokalnie , i zazwyczaj już zorganizowane przedsiębiorstwa czerpią najwieksze zyski a zwykłej sprzataczki hotelowej , kelnera , kucharza nie stać na wynajem mieszkania , Sopot , jest mnóstwo ofert pracy na sezon w turystyce tylko co z tego , pensja którą oferuja nie starczy na wynajem lokum do mieszkania 

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

to że wychodzi na ulice grupa osób nie znaczy żę wszyscy sa za ograniczeniem turystyki , 

Za ograniczeniami są ci którzy pozornie z tego nie żyją i tego nie rozumieją.

Czytałem troche o tych protestach i wiem o co niektórym chodzi np w Barcelonie gdzie ceny zakupu nieruchomości są kosmiczne ze względu na turystów gdzie wiekszość lokali jest przeznaczona pod wynajem. Po prostu wielu ludziom chodzi o wprowadzenie regulacji prawnych dotyczących wynajmu. Coś takiego jak u nas wszyscy posłowie i senatorowie mają po kilka, kilkanaście mieszkań i oni nie wprowadzą podatku od powiedzmy 3 mieszkania czy innych ograniczeń.

To jes największa bolączka miast, obszarów turystycznych.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zobacz Bobek sam pisał że od maja nie jeździ, pewnie konar zaczął mu płonąć i odpuścił sobie parówki nad Wisłą.  Moze i tobie witalność wróci. Bądż dobrej myśli.😂

Dziękuję za dobre słowo, ale jest ok...

Nawet dzis...też jeździłem.se...🤭 

A prawdziwej odpowiedzi nie udzieliłeś...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Zredukują zasób to i cena skoczy. Będzie jak w Buthanie - pozwolenie na przyjazd. Każdemu zależy żeby mieć turystów z kasiorą a w Hiszpanii? Kupno chaty to było sześć do ośmiu sezonów i inwestycja jest do przodu. Niestety trzeba z początku czasu poświęcić aby po prostu tam być. Napowstawało takich "agroturystyk" po wsiach i są protesty.

Opublikowano
dsbh napisał:

@binek z całym szacunkiem do Ciebie ale ja byłem pierwszy z pytaniem chyba. Powtórzę się 🤣.

Jeżeli Pis tak ochoczo rozdawał wizy na prawo i lewo to po cholerę było przekraczać nielegalnie granicę PL ?

37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

W skrócie politycy. Ciekawie będzie po 2027 r. widać. Tak na marginesie Ukrainy już nie ma. Nikt nie pakuje tyle kasy za darmo nie oczekując niczego w zamian.

Ci co się na to decydowali, zaraz po szturmie przejścia ogarneli sobie te wizy w Mińsku. Ruskie im dobrze we łbach mieszali, samolot leciał z refundacją a duża część z tych ludzi była w szoku że łapali ich Polacy a nie Niemcy. Ot takie tam ...

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

Zredukują zasób to i cena skoczy. Będzie jak w Buthanie - pozwolenie na przyjazd. Każdemu zależy żeby mieć turystów z kasiorą a w Hiszpanii? Kupno chaty to było sześć do ośmiu sezonów i inwestycja jest do przodu. Niestety trzeba z początku czasu poświęcić aby po prostu tam być. Napowstawało takich "agroturystyk" po wsiach i są protesty.

Powiem ci że nawet jeden znajomy, mieszka w wiosce obok, ma firme robiącą posadzki/tynki, kilka lat temu kupił chate w Hiszpanii pod wynajem.

Jakaś firma na miejscu tam to ogarnia, on tylko raz na jakiś czas tam lata posiedzieć z 2 miesiące w roku.

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Kluczem jest ,, turystów z kasiurą " a nie z termosem i kanapkami nie tak dawno był lament górali że turyści nie chcą stołować się w knajpach tylko sobie gotują sami 

Tych górskich chamów gubi niesamowita wręcz pazerność. Im w głowach tylko dutki i dutki. Mają tak kosmiczne ceny że taniej wychodzi polecieć do Grecji czy innej Hiszpanii niż do Zakopanego.

Opublikowano

Sąsiad też ma dom nad morzem jest za***iście , jedzie sobie i odpoczywa , i przypadkiem odwiedziłem go i raczej nie chciał bym tam spędzić weekendu nawet , siostra interesowała się Hiszpania kilka lat temu ale olała temat , dobre miejsce nie było tanie 

Opublikowano
jarecki napisał:

Kluczem jest ,, turystów z kasiurą " a nie z termosem i kanapkami nie tak dawno był lament górali że turyści nie chcą stołować się w knajpach tylko sobie gotują sami 

Termos i kanapki znajdzie też swój byt jeno jak za lokum na czterech doroslych i czworo dzieci masz za tauzena ojro za tydzień a i mniej to kto tam wynajmie hotel? Kto te mieszkania ludkom lokalnym zaoferuje jak sezonu jest niemal cały rok? Przy czym lipiec to gorszy czas a jak przyjdzie chłodek to masz czas coś ogarnąć na nieruchomości i startujesz znów. Chaty godzinkę od lotniska teraz mają dupną wartość.

Krzysztof81 napisał:

Powiem ci że nawet jeden znajomy, mieszka w wiosce obok, ma firme robiącą posadzki/tynki, kilka lat temu kupił chate w Hiszpanii pod wynajem. Jakaś firma na miejscu tam to ogarnia, on tylko raz na jakiś czas tam lata posiedzieć z 2 miesiące w roku.

Nie musisz mi tego mówić. Już kilka lat temu, jak był to dobry temat, pisałem. Niestety sam nie zrealizowałem z rozmaitych powodów.

jarecki napisał:

Sąsiad też ma dom nad morzem jest za***iście , jedzie sobie i odpoczywa , i przypadkiem odwiedziłem go i raczej nie chciał bym tam spędzić weekendu nawet , siostra interesowała się Hiszpania kilka lat temu ale olała temat , dobre miejsce nie było tanie 

Tanie w zakupie nie. Porównywalnie do mieszkania w takim Poznaniu. Stopa zwrotu zachęcała. Ci co szukają tanio zawsze się zawiodą. Jednakowoż znajdą. Czy to będzie nadal do odrobienia? Ludzie kampery kupują drożej niż te nieruchomości to myślę że tak.

Opublikowano

Właśnie widzę że same spece od turystyki.

Gdzie w tym roku uderzacie??

3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

To jest ta inteligencja popierajaca PO i wyborcy Rafałka...? Brawa dla was ciekawe środowiska wychodza PO wyborach. 

https://www.facebook.com/share/v/1U3jpFthhm/

Nie tylko ty możesz nosić foliową czapeczkę 

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie. Motocyklem się przejechałem. Na to samo wychodzi.

W podstawówce miałem ogara ale jak dorosłem to mi przeszło 

Motocykl ma jedną przewagę..tańszy niż kobieta

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zobacz Bobek sam pisał że od maja nie jeździ, pewnie konar zaczął mu płonąć i odpuścił sobie parówki nad Wisłą.  Moze i tobie witalność wróci. Bądż dobrej myśli.😂

Operacje miał.

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A ilu z tego żyje??

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

Gdzie to widziałeś?

50 minut temu, jarecki napisał(a):

bo to wyglada tylko dobrze lokalnie , i zazwyczaj już zorganizowane przedsiębiorstwa czerpią najwieksze zyski a zwykłej sprzataczki hotelowej , kelnera , kucharza nie stać na wynajem mieszkania , Sopot , jest mnóstwo ofert pracy na sezon w turystyce tylko co z tego , pensja którą oferuja nie starczy na wynajem lokum do mieszkania 

Przeważnie lokal zapewniają

35 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Powiem ci że nawet jeden znajomy, mieszka w wiosce obok, ma firme robiącą posadzki/tynki, kilka lat temu kupił chate w Hiszpanii pod wynajem.

Jakaś firma na miejscu tam to ogarnia, on tylko raz na jakiś czas tam lata posiedzieć z 2 miesiące w roku.

Tych górskich chamów gubi niesamowita wręcz pazerność. Im w głowach tylko dutki i dutki. Mają tak kosmiczne ceny że taniej wychodzi polecieć do Grecji czy innej Hiszpanii niż do Zakopanego.

To żelazny elektorat pis-suaru

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

wspaniały Rafałek niedoszly na szczęście prezydent na czele tych POjebów. Gratulacje dla jego wyborców...to są wasi inteligenci ich popieraliacie.

Maski opadły i wszystko wróciło do,,normy"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v