Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.facebook.com/reel/23963513023284086

26 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

gdzie to niby jest napisane 🤪

""""Co NIE MA znaczenia przy wstąpienia do Legionu

Twoje obywatelstwo (czy jesteś Brazylijczykiem, Hindusem, Rosjaninem, Japończykiem itd.) nie ma znaczenia

pochodzenie twojej rasy nie ma znaczenia

Twoja religia nie ma znaczenia

Twoja nieznajomość języka francuskiego nie ma znaczenia

Twoje wykształcenie nie ma znaczenia

Twoje opcje nie mają znaczenia

Twój status społeczny nie ma znaczenia

Twój status zawodowy nie ma znaczenia

Twój stan cywilny (wolny, żonaty, rozwiedziony) nie ma znaczenia

nie ma znaczenia, czy byłeś wcześniej żołnierzem, czy osobą cywilną"""

To sie zgadza - nauczą cię szybko wszytskiego, co potrzebne, w tym komunikatywnieporozumiewac się po francusku, angielsku i innym potrzebnym lokalnym języku. To nie wakacje. Hasło Maszerujesz albo umierasz nadal jest w legii aktualne. A jak nie maszerujesz - uczysz się, bo legia posługuje się naprawdę zaawansowanym technologicznie sprzętem.

Opublikowano

Robert Gwiazdowski
Ciekawe jak duża musi być przewaga Nawrockiego w tych prawdziwych sondażach skoro Tusk tak kompletnie przestał trzymać ciśnienie? To mu się dotąd nie zdarzało.

Rafał A. Ziemkiewicz
Hm… Proszę wybaczyć dosadność, ale „odpowiednie rzeczy dać słowo”: Tuskowi po prostu puściły zwieracze.

Krzysztof Bosak

Nowe doniesienia ws. Karola Nawrockiego oceniam jako brudną kampanię i czarny PR. Nie mam zamiaru łykać wszystkiego, jak pelikan, co na 3 dni przed II turą napisał Onet. To jest operacja socjotechniczna i goebelsowska, żeby pluć i zobaczyć co przyschnie.

szał peowców na dziennikarz za zadawanie pytań tuskowi - ci ludzie są chorzy z nienawiści

Magdalena Filiks
To jest straszne - obrzydliwe co się wydarzyło w wywiadzie z premierem @donaldtusk właśnie 
To jest obrzydliwe / tak chore, tak sztuczne, tak ustawione 
To nie jest  dziennikarstwo już 
Chore obrzydliwe ..

Opublikowano

znam goscia ,ktory w legii siedzial, chyba 10 lat. nie umie za bardzo po francusku, ale opowiadal,ze nie jest to fajna praca. byl chyba w afryce, dosc duzo stresu, zabijania itp. kiedys chcialem , taki miałem pomysl, ale odpuscilem. nie wiem czy by mi sie podobalo.

Opublikowano

Prokurator Jacek Skała

Czy dowiemy się od 
@trzaskowski_
 i 
@NawrockiKn
 jakie jest ich stanowisko w sprawie projektu 
@MS_GOV_PL
 który radykalnie obniża kary dla zorganizowanej przestępczości, recydywistów, sprawców przestępstw gospodarczych w tym vatowskich no i przede wszystkim wobec deregulacji „małego świadka koronnego” i całkowitemu wytrąceniu tej broni przeciwko przestępcom z rąk polskich organów ścigania i prokuratury? Podpis czy veto?

tusk odwdzięcza się swojemu elektoratowi

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Teraz kolej na dupiarza 

inbound5506544519554531075.png

Czekaj, czekaj. Jak jeden bełkotał i poddał się następnie badaniu to zaraz było kwestionowane. No tooo: kto go widział, że paznokcie, krew i włosy oddawał? Na bank nie łon.

mirro napisał:

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

tylko umieć czytać i pisać we własnym języku 

W swojej karierze miałem kilku żołnierzy, którzy nie byliby w stanie spełnić tego wymogu.

Czasy się zmieniają - niekoniecznie na lepsze...

jahooo napisał:

https://www.facebook.com/reel/23963513023284086

26 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

gdzie to niby jest napisane 🤪

""""Co NIE MA znaczenia przy wstąpienia do Legionu

Twoje obywatelstwo (czy jesteś Brazylijczykiem, Hindusem, Rosjaninem, Japończykiem itd.) nie ma znaczenia

pochodzenie twojej rasy nie ma znaczenia

Twoja religia nie ma znaczenia

Twoja nieznajomość języka francuskiego nie ma znaczenia

Twoje wykształcenie nie ma znaczenia

Twoje opcje nie mają znaczenia

Twój status społeczny nie ma znaczenia

Twój status zawodowy nie ma znaczenia

Twój stan cywilny (wolny, żonaty, rozwiedziony) nie ma znaczenia

nie ma znaczenia, czy byłeś wcześniej żołnierzem, czy osobą cywilną"""

To sie zgadza - nauczą cię szybko wszytskiego, co potrzebne, w tym komunikatywnieporozumiewac się po francusku, angielsku i innym potrzebnym lokalnym języku. To nie wakacje. Hasło Maszerujesz albo umierasz nadal jest w legii aktualne. A jak nie maszerujesz - uczysz się, bo legia posługuje się naprawdę zaawansowanym technologicznie sprzętem.

Aaale też jak zobaczysz żelki haribo to język z miejsca do dupy ucieka i dorośli ludzie jak dzieciaki... Nawrocki też zarobił gdyby się zakręcił...

To się nie ma podobać. Kodeks legionisty. Znajdź, przeczytaj, pomyśl.

Siedzacybyk napisał:

znam goscia ,ktory w legii siedzial, chyba 10 lat. nie umie za bardzo po francusku, ale opowiadal,ze nie jest to fajna praca. byl chyba w afryce, dosc duzo stresu, zabijania itp. kiedys chcialem , taki miałem pomysl, ale odpuscilem. nie wiem czy by mi sie podobalo.

To się nie ma podobać. Kodeks legionisty. Znajdź, przeczytaj, pomyśl.

Opublikowano

Graffiti_PN
Sikorski Radek: Zawiesiliśmy prawo do składania wniosków o azyl. Gdyby to zrobił PiS, to byłaby awantura na całą Europę.

Marcin Fijolek: To nie są podwójne standardy?  

Sikorski Radek: Jak się wygrało z populistami, jak się ma autorytet, to instytucje unijne nam wierzą.

publicznie powiedział, że Bruksela w d*pie ma prawo, że praworządność zależy od tego czy jesteś kupmlem Brukselczyków czy nie 

Marcelina Zawisza #AdrianZandberg2025
O bogowie. Co tu się... jak cię lubią w Europie to możesz łamać prawo?!

tyle lat pieprzenia o praworządności poszło się ...........ać 

tak się dyma frajerów :D 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

W swojej karierze miałem kilku żołnierzy, którzy nie byliby w stanie spełnić tego wymogu.

Opowiedz nam jak wojsko przebywa na poligonie jak sprowadza się dziwki i leje się wóda .

Wiem i ty też wiesz prawda .

Opublikowano
Teraz, DTaras napisał(a):

Acha. Ale kto to widział? Takie papierki to każdy se może z komórki wydrukować...

Onet  zagrzał by  się do czerwoności jak by to nie była prawda .

Opublikowano

Niemieckie wojsko ma problem. Chcieliby odbudować rezerwy wojskowe, ale... nie mogą zadzwonić do własnych byłych żołnierzy, bo ich wdrożenie #RODO nie pozwala. Serio. W archiwach leżą dane blisko miliona ludzi, którzy mogliby zasilić armię, ale Bundeswehra nic nie może, bo kontaktowanie się z nimi byłoby „nielegalne”. Po zawieszeniu poboru w 2011 roku, państwo przestało aktywnie rejestrować i monitorować byłych poborowych. Nie prowadzono już ewidencji kontaktowej ani aktualizacji danych.
Niemieckie prawo zabrania wykorzystywania danych osobowych w nowych celach, jeśli wcześniej nie uzyskano na to zgody. Skoro nikt tych byłych żołnierzy nie zapytał: „Czy możemy się z Tobą kiedyś skontaktować w sprawie rezerwy?”, to... nie mogą.
Pamiętają o człowieku, ale nie mogą spytać, czy w razie czego wróciłby na służbę. A mówimy tu o kraju, który chce być filarem obrony Europy. Może najpierw niech się nauczą prowadzić kartotekę. To kolejny przykład na to, jak niemiecka biurokracja tworzy trójkąty bermudzkie i czarne dziury, w których ginie zdrowy rozsądek i całe rejestry.

burdel gorszy niż u ruskich :D 

dalej budujcie wspólną armię europejską z euroczołgiem :D i eurośmigłowcem :D .... z klocków lego :D :D 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał(a):

Opowiedz nam jak wojsko przebywa na poligonie jak sprowadza się dziwki i leje się wóda .

Wiem i ty też wiesz prawda .

Od sprowadzania pań to chyba masz już znajomego...🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

Niemieckie wojsko ma problem. Chcieliby odbudować rezerwy wojskowe, ale... nie mogą zadzwonić do własnych byłych żołnierzy, bo ich wdrożenie #RODO nie pozwala. Serio. W archiwach leżą dane blisko miliona ludzi, którzy mogliby zasilić armię, ale Bundeswehra nic nie może, bo kontaktowanie się z nimi byłoby „nielegalne”. Po zawieszeniu poboru w 2011 roku, państwo przestało aktywnie rejestrować i monitorować byłych poborowych. Nie prowadzono już ewidencji kontaktowej ani aktualizacji danych.
Niemieckie prawo zabrania wykorzystywania danych osobowych w nowych celach, jeśli wcześniej nie uzyskano na to zgody. Skoro nikt tych byłych żołnierzy nie zapytał: „Czy możemy się z Tobą kiedyś skontaktować w sprawie rezerwy?”, to... nie mogą.
Pamiętają o człowieku, ale nie mogą spytać, czy w razie czego wróciłby na służbę. A mówimy tu o kraju, który chce być filarem obrony Europy. Może najpierw niech się nauczą prowadzić kartotekę. To kolejny przykład na to, jak niemiecka biurokracja tworzy trójkąty bermudzkie i czarne dziury, w których ginie zdrowy rozsądek i całe rejestry.

dalej budujcie wspólną armię europejską z euroczołgiem :D i eurośmigłowcem :D .... z klocków lego :D :D 

Ruskie na rowerach by przyjechali do Warszawy zanim , Armia by się zebrała do obrony .

Opublikowano
galan99 napisał:

Opowiedz nam jak wojsko przebywa na poligonie jak sprowadza się dziwki i leje się wóda .  Wiem i ty też wiesz prawda .

Wóda? Zdarza się. Czas i miejsce musi być odpowiednie i nie jest to codziennie. Ktoś musi niespać aby spać mógł ktoś. A robotę trzeba zrobić. Dziwki? Tylko na przepustce albo na SO - nikt przy zdrowych zmysłach sobie ani innym na to nie pozwoli. Co innego miejscowe dobro - przywiezione i zastane.

Opublikowano

nowe nieznane fakty o nawrockim - teraz już naprawdę po nim :D 

➡️Nawrocki strzelał do Papały
➡️Nawrocki to nieślubny syn Macierewicza
➡️Nawrocki ukradł wszystkie pieniądze z OFE
➡️Nawrocki stworzył Amber Gold
➡️Nawrocki przekonał Putina do ataku na Ukrainę
➡️Nawrocki oszukiwał na kasach samoobsługowych w Lidlu
➡️Nawrocki nie myje jabłek przed zjedzeniem

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie Pań tylko dziwki .

Gdzie wojsko tam są dziwki i wóda .

Opublikowano

nie napisał:

Powielasz głupoty. Jest szeroko pojęty temat bezpieczeństwa dowolnego kraju który kasuje podobne ustawowe popierdółki...

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Wóda? Zdarza się. Czas i miejsce musi być odpowiednie i nie jest to codziennie. Ktoś musi niespać aby spać mógł ktoś. A robotę trzeba zrobić. Dziwki? Tylko na przepustce albo na SO - nikt przy zdrowych zmysłach sobie ani innym na to nie pozwoli. Co innego miejscowe dobro - przywiezione i zastane.

W Nowej Dębie na poligonach spędziłem 8 miesięcy czyli osiem poligonów wiem jak było .

Opublikowano
galan99 napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie Pań tylko dziwki .

Gdzie wojsko tam są dziwki i wóda .

Nooo to ile tej wódy z dziwkami przepiłeś?

galan99 napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

W Nowej Dębie na poligonach spędziłem 8 miesięcy czyli osiem poligonów wiem jak było .

Masz xujowych kolegów.

• Haha 2