Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, andrzej78 napisał(a):

Bo te osoby mają poglądy zbieżne z twoimi a ty czepiasz się tylko osób deklarujących poparcie dla PIS-u.

A to byś się zdziwił.😂

• Thanks 1
Opublikowano

@jahooo zmień "Polityka okiem rolnika 2025 " na "POEZJA W POLITYCE OKIEM ROLNIKA 2025 " bo to bardziej pasuje do tego tematu. 

Opublikowano
Ulman napisał:

jak ktoś nie umie odpowiedzieć na najprostsze pytanie to nie trzeba go upokarzać bo sam to robi. 

I cóż z tegoż? Światłe towarzystwo stwierdziło, że mniejsze zło to Nawrocki bo ma tatuaże. Bo przecież nie dlatego, że Mentzenowi laskę robił? Czy nie?

Ulman napisał:

jak ktoś nie umie odpowiedzieć na najprostsze pytanie to nie trzeba go upokarzać bo sam to robi. 

Nie zadaje się pytań, na które nie zna się odpowiedzi. Menztzcen ich nie znał ale Nawrocki tego nie skumał. Jeżeli o mnie chodzi. Ładnie wyszło. Zobaczymy kim okaże Trzaskowski.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

Bo te osoby mają poglądy zbieżne z twoimi a ty czepiasz się tylko osób deklarujących poparcie dla PIS-u.

a gdzież tam ja mam zbieżne poglądy z @Ulmanem. On zdeklarowany elektorat Konfederacji która jest profeudalna, prowyznaniowa i tylko w kwestiach prorynkowych moja jakaś tam zbieżność w całej reszcie skrajnie odmienne mam podejście do wizji relacji społecznych, ja jestem antyelitarystą, zdeklarowanym orędownikiem choćby powszechności x plus jeśli nie potrafimy wymyślić lepszych metod wyrównywania szans na starcie młodym którzy mogą mieć zwyczajnie pecha do niesprawnych społecznie rodziców i nawet jeśli nie odziedziczą ułomności tych rodziców nadal dziedziczą nędzę w skutek źle pojętego prawa własności nazbyt przypiętego do dziedziczności co jest marnotrwstwem potencjału selekcji naturalnej bo niekoniecznie najwartościowsze jednostki w pokoleniu są wiodące temuż a już wręcz czynnie rewolucyjnie jestem antymonarchistą gdzie za samą uzurpację do królowania li tylko z racji urodzenia czy - za przeproszeniem - "wyświęcenia" bym kazał w łeb strzelać bezkarnie jeśli podwładni większością nie zaakceptują takiego uzurpatora.
Wprawdzie w tej części świata mamy tych szlacheckich smrodów jako tako z głowy jako niewątpliwy jeden z nielicznych pozytywów (bardzo nielicznych ale nie niemożliwych) komuny to korporacjonizm stał się formą współczesnego neoliberalizmu neoelitaryzmu feudalnego i - póki co - jeszcze żaden kraj nie znalazł na to rady i kto wie czy nie czasy świetności korporacjonizmu dopiero przed nim bo już wyeliminował z nadrzędnej rangę państwa jako tego organizmu który kształtuje zwykłą codzienność człowieka ale to może już pod rozważania w osobnym wątku o ile większość uzna taką potrzebę a bardziej uzna że podoła trudności tematu bo na tle Historii jest dziewiczy wszak korpo w takiej formie i sile jeszcze na tej planecie nie było i tu trzeba polegać na wyobraźni a nie jakiejś "ciemniackowatej" tradycji wszak w tradycji to i niewolnictwo a i kanibalizm mamy

czy @Ulman napisał by coś takiego? xD

tak że - prosze mi tu nie obrażać ani mnie ani @Ulmana posądzając o ... albo filmowym pojadę - nie "imputować" krzyżowo między nami specyficznych każdemu indywidualnie tylko poglądów nierzadko skrajnie sprzecznych ;)

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dziwne że go nie gonili...😆 

W jednym z lokali wyborczych przyszedł gość z jakąś magiczną gąbka i stwierdził że x można zetrzeć i będą fałszerstwa...

Też powinien to zgłosić ...na milicję...😆

I starł ? 🤭

Chu czy wytarł - ta mielicja mnie zastanawia.

andrzej78 napisał:

Uuuu to żeś tera mnie zaskoczył.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mirro napisał(a):

A to byś się zdziwił.😂

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

a gdzież tam ja mam zbieżne poglądy z @Ulmanem

tak że - prosze mi tu nie obrażać ani mnie  ;)

Ale nie trzeba dużo , wystarczy niewielki przejaw niechęci do Pis-u . Wystarczy jedna gwiazdka ( z 8-u )  aby przynalezec do klubu Ulman-a .

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Image

policja ściga zorro - gdzie my jesteśmy

Dariusz Matecki
Kilka miesięcy temu zgłosiłem organom ścigania groźby pozbawienia życia Z. Ziobro czy J. Ozdoba - do dzisiaj nikt nie został zatrzymany. Za to kiedy chodzi o krytykę Owsiaka, wiedźmy która zabija dzieci, czy Trzaskowskiego - to całe państwo staje na głowie. Trzymaj się Zorro!

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

Była Gorzowska już jej nie ma

20250522_123947.jpg

Ale że co? Bo Trzaskowski w Lubuskim wygrał?

nie napisał:

Dariusz Matecki
Kilka miesięcy temu zgłosiłem organom ścigania groźby pozbawienia życia Z. Ziobro czy J. Ozdoba - do dzisiaj nikt nie został zatrzymany. Za to kiedy chodzi o krytykę Owsiaka, wiedźmy która zabija dzieci, czy Trzaskowskiego - to całe państwo staje na głowie. Trzymaj się Zorro!

Może dachówek nałamał? To kto ma płacić teraz?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, andrzej78 napisał(a):

Ale nie trzeba dużo , wystarczy niewielki przejaw niechęci do Pis-u .

a to akurat PiSu nie wolno nie lubić "bo guma" a innych to już wolno?

ja lewactwa nie lubię z jednakim obrzydzeniem czy to pisowskiego katolicko narodowo socjalistycznego czy tych dziwadeł typu Zandberg, Senyszyn Ta kudłata co jej mąż ma dziecko urodzić zamiast Ona itp itd czy innych młodszych których nawet personaliów nie pamiętam które wszystko by chciały państwowymi rękami budować byle nie swoimi własnymi i jeszcze wierzą że coś w ten sposób będzie zbudowane a nie rozkradzione czy w partactwie jak to za każdego socjalizmu czy to nazistowskiego czy internacjonalnego się pozawala zanim będzie ukończone i za każdym razem praktyka pokazuje że te ichnie mrzonki to tylko mrzonki a oni nadal wierzą że "tym razem to się już uda na pewno".

PiS to jest nie mniej socjalistyczna banda niż ci którzy wprost się takimi nazywają a że światopoglądowo inna?> a jakie to ma dla materialnej praktyki znaczenie?
To co obecnie się porobiło z władzą w Polsce jest bardziej lewackie i zdegenerowane niż komuchy z czasów Kwaśniewskiego i młodego Millera tylko sztandary się pozmieniały z czerwonogwiaździstych na krzyżowe tudzież zielonolistkowe, poziom utopii i bezsensu jednaki a nawet coraz większy jak za tej komuny się robi
Popaprańce próbując nadażyć za czymś czego też zdają się syfu nie dostrzegać ani mają odwagę przystopować neokomunę ani wiedzą co i jak zamiast to małpują a to doktryny Konfederacji a to ideowej lewicy i ganiają za własnym ogonem wkoło

"Kundel" se teraz "deregulację" wymyślił tylko przecież sam swoje chce deregulować bo kto namnożył tego steku absurdów prawnych jak nie ci sami co teraz maja niby to POprawić? PiS miał osiem lat i co? jeszcze pogorszyli stan prawa w Polsce dodając od siebie a nie ujmując z tego co zastali i ja z jednaką i coraz mniej ukrywaną pogarda pluję i na jednych i wszystkich innych co tylko zbędnie komplikują nam życie tak że PiSu jakoś inaczej wyjątkowo nie traktuję od innych i obrzydzenie rozdzielam po równo

Wojną się to wszystko skończy a wtedy du.ę se będzie można podetrzeć tymi przepisami co namnożyli jedni drudzy i kolejni i innej opcji nie widzę na posprzatanie tego chlewu. Kodyfikacja prawa zawaliłaRzym i rozwala właśnie obecna cywilizację bo każde prawo pisane przez istotę w sumie przecież głupia wobec praw prawdziwych które ja stworzyły niczego madrego ani przydatnego nie napisze a tylko destrukcję tym szybszą im literalniej będzie przestrzegać tych bzdur które se sama ubzdurała.

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

To mi przypomniało jak w latac 80tych Pomarańczowa Alternatywa zrobiła hepening, nałożyli psu na łeb milicyjną czapkę ,a milicjańci ganiali za nim.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@nie jak tam, brałeś udział w 70/70 razem z Karolkiem Nowogrodzkim ... Wstyd że taki ktoś ma szanse zostać prezydentem ... Na prawdę na tyle PiSuarów nie było nikogo lepszego ???

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@nie jak tam, brałeś udział w 70/70 razem z Karolkiem Nowogrodzkim ... Wstyd że taki ktoś ma szanse zostać prezydentem ... Na prawdę na tyle PiSuarów nie było nikogo lepszego ???

wstyd, to głosować na trzaskowskiego :D 

bądź jak zorro :D 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

a to akurat PiSu nie wolno nie lubić "bo guma" a innych to już wolno?

No w tym momencie zachowujesz się podobnie jak Ulman i być może właśnie dlatego widzi ciebie po swojej ' stronie barykady " .

Nie oceniam co wolno ,a co nie i nie wiem skąd taka interpretacja? Napisałem że "Ale nie trzeba dużo , wystarczy niewielki przejaw niechęci do PIS-u . Wystarczy jedna gwiazdka ( z 8-u) " a wszystko to w stosunku do "  niby ' braku zbieżności poglądów . 

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał(a):

To mi przypomniało jak w latac 80tych Pomarańczowa Alternatywa zrobiła hepening, nałożyli psu na łeb milicyjną czapkę ,a milicjańci ganiali za nim.

uważają się za elitę, za wykształconych, za wzór do naśladowania a tymczasem ludzie się z nich śmieją, robią sobie jaja

dzisiaj głosowanie na po to obciach

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

,, nie ważne jak zaczynasz , wazne jak kończysz ''🤣😆

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, andrzej78 napisał(a):

No w tym momencie zachowujesz się podobnie jak Ulman i być może właśnie dlatego widzi ciebie po swojej ' stronie barykady " .

wcale mnie tak nie widzi ani ja Jego bo nie ma żadnej barykady. nawet ta między pisdzielcami a popaprańcami to zwykła atrapa dla pospólstwa żeby sobie kogo "trzeciego" nie znalazło jak te dwie szajki się przepychają na jednym i tym samym stołku tylko o to która większą część tego stołka zasiądzie

pojechałem w poprzednim poscie po praktycznie wszystkich tych tzw mainstreamowych siłach politycznych w Polsce (nie wyłączając Konfy) a Ty masz za złe że akurat i po PiSie? któż zatem z nas ma większy problem z bezstronnością? ;)

Opublikowano

Ależ oburzenie bo młody karolek dawał i dostawał po mordzie🤣

Ale już jak donuś pochwalił się że lubiał sobie przypalić maryśkę to swój chłop i zyskał przy urnie🤣🤣🤣

Parodia

Opublikowano
16 minut temu, nie napisał(a):

wstyd, to głosować na trzaskowskiego :D 

bądź jak zorro :D 

Właśnie wstyd głosować na alfonsa, wyludzacza mieszkań a teraz jeszcze się okazuje że pseudokibola ...