Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Różnica między produktem (towarem), a usługą

z punktu widzenia pieniądza (handlu opartego o pieniądz) nie ma takiej różnicy

uprzesz się to rozwinę

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobra..

.pracodawca płaci za pracownika składki, na które ten że pracownik zarobi u tegoż pracodawcy...😆

Im się wydaje że pracownik przychodzi z kasą i sam sobie opłaca 😄

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

pracodawca płaci za pracownika składki, na które ten że pracownik zarobi u tegoż pracodawcy... pracodawca zarobi na tym pracowniku
😆

zatem to co zarobi na pracowniku ktokolwiek jest tego pracownika stratą

no i się zaczyna syf ustrojowy ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

Odprowadza się ją z wynagrodzenia za pracę brutto.

Nooo.

I płaci to pracodawca..🤷

Wpłaca. Płaci pracownik. Gdyby płacił pracodawca to by miał prawo wrzucić to w koszty.

• Haha 1
Opublikowano

ok:ph34r:

xD

4 minuty temu, DTaras napisał(a):

Wpłaca. Płaci pracownik. Gdyby płacił pracodawca to by miał prawo wrzucić to w koszty.

i wrzuca wszak wynagrodzenie i to brutto pracowników jest kosztem

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, racyl napisał(a):

Ten gość @Wpaw  nie płaci za swoich pracowników bo twierdzi, że woda święcona więcej im zapewni 😄

Jakich pracowników? Pelikanie? Raptem jeden pomagier na czarno, murzyn za miskę ryżu. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Jakich pracowników? Pelikanie? Raptem jeden pomagier na czarno, murzyn za miskę ryżu

Jak zwał tak zwał, migasz się od płacenia

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Nie świruj. Wiesz o co chodzi a polega to na tym iż pracownik regularnie by tego nie robił a jak pieniądz przestanie płynąć to jest z kogo egzekwować kasę a czasem i wolność

Opublikowano

Zapytaj kaczora i tuska. I pracownika😅

Nie biorę bardzo robót teraz, jakąś fajną fuchę za dobre piniadze to z murzynkiem zrobimy i lepiej na tym wychodzę.

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Teraz pracownik za drogi. 

No ale jak to ? Piszesz że lepiej się żyje po rządach pis i wszystkich na wszystko stać bo podwyższają płacę minimalną a pracownik za drogi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Nie świruj. Wiesz o co chodzi a polega to na tym iż pracownik regularnie by tego nie robił a jak pieniądz przestanie płynąć to jest z kogo egzekwować kasę a czasem i wolność

uczynienie z pracodawcy przez państwo poborcy haraczy fiskalnych od jego własnych pracowników to jak na dziś jak dla mnie za obszerny i wqrwiający temat tak że może kiedy indziej bardziej z rana bo dziś już po dwudziestej trzeciej i chciałbym spokojnie zasnąć ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Zapytaj kaczora i tuska. I pracownika😅

Nie biorę bardzo robót teraz, jakąś fajną fuchę za dobre piniadze to z murzynkiem zrobimy i lepiej na tym wychodzę.

Murzynek też chciałby mieć coś odłożone na emeryturę bo potem torba i kij z emerytura 5zł na miesiąc

Opublikowano

Żolnierze tureccy rozpoczęli w Krosnowicach montaż mostu tymczasowego. Wojsko przywitał w Krosnowicach ambasador Turcji Rauf Alp Denktaş. Most tymczasowy Baileya zostanie postawiony w ciągu 4-5 dni.

państwo polskie pod zarządem tuska nie dało rady 👏

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

No ale jak to ? Piszesz że lepiej się żyje po rządach pis i wszystkich na wszystko stać bo podwyższają płacę minimalną a pracownik za drogi

Ano ja piszę to co myślę.

1 minutę temu, racyl napisał(a):

Murzynek też chciałby mieć coś odłożone na emeryturę bo potem torba i kij z emerytura 5zł na miesiąc

To niech idzie do roboty.

A nie chodzi jak mu pasuje itp itd. 

Alkoholowa można załatwić teraz 1900 i bajka😅

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał(a):

W sumie ma rację  Przez sztuczne podwyższanie minimalnej pracownik zrobił się za drogi. Ot patologia pisocjalizmu - chcieli dobrze a wyszło jak zawsze. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Ano ja piszę to co myślę.

To niech idzie do roboty.

A nie chodzi jak mu pasuje itp itd. 

Ja zawszę próbuję ludzi zrozumieć . Niby dobrze a pracownik za drogi w branży która jest dochodowa .

Więc co mają dopiero  zrobić rolnicy czy sadownicy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v