Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

jak by tak rozszerzył test na tubylców to ciekawe ile trzeba by było do Izraela odesłać?
jankeski Ambasador też by pewnie nie przeszedł

czyli co, test trafny ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

no masz lajka z automatu

aż mnie ochota na zaliczenie wzięła z tego pisania i se wyjąłem sztabę wędzonej słoniny z zamrażalnika tylko - cholercia - większy problem z tym drugim elementem testu bo gdzie ja tu u siebie oryginała znajdę?

zakaz produkcji wyrobów spirytusowych nawet na własny użytek (bodaj na cele grzewcze jako bioetanol) przez polskich obywateli został narzucony przez władze zaborców gdy Polska straciła suwerenność pod tymiż zaborami

zakaz ten do dziś nie został zniesiony i nic tego nie zapowiada
choćby i nawet obietnice Tuska (Ten to pewnie tylko zapomniał i to obiecać bo dlań cokolwiek Polakom obiecać mniej znaczy niż splunąć)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
55 minut temu, dysydent napisał(a):

ajajaj Trzaskowskiemu to nawet pogoda antykampanię robi bo twierdził że planeta się pali a tu takie prognozy samo na czas wyborczy drugiej tury

prognozowane sumy opadów na przełom maja/czerwca
y6uguyc3hqmpejhv5h1uatxmyrow269j.jpg

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2025-05-20/nadchodza-jeszcze-wieksze-ulewy-te-regiony-polski-moga-poplynac/

Polskie Góry spłyną razem z tymi deszczami w kierunku morza

@jacus spławi Cię tak gdzieś w kierunku Podlasia; Tego coś się tak zarzekał xD

Tam mają dość gnoju swojego.

Rozlewisko Wisły pomiędzy wałami pozarastało drzewami to gdzieś wcześniej osiądzie. Chyba że go bobry wygryzą

Opublikowano (edytowane)

Wódka owszem chętniej bimber ale słoniny bym nie ruszył. No chyba, że by jakiejś kiełby to tak. Oczywiście bimber z pewnego źródła nie berbelucha.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

zapach wędzonki choćby i w słoninie cienkim plasterkiem na kromce chleba doskonale się komponuje z ćwikłą z chrzanem i wtedy i tylko wtedy zamiast skwarek w topionym smalcu na tym chlebie wolę tę słoninę ale tylko wędzoną bo takiej "zwyczajnej" to i ćwikła nie pomoże abym i ja się czepił no chyba że głód dopadnie to wtedy i suchy chleb z wodą dobry ale teraz rzadko mi się to zdarza no chyba że gdzie dalej się rowerem wypuszczę a w okolicy nie ma sklepu tylko gdzie teraz nie ma sklepu w zasięgu jakich max dwudziestu minut rowerem?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał(a):

zapach wędzonki choćby i w słoninie cienkim plasterkiem na kromce chleba doskonale się komponuje z ćwikłą z chrzanem

24 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Wódka owszem chętniej bimber ale słoniny bym nie ruszył. No chyba, że by jakiejś kiełby to tak. Oczywiście bimber z pewnego źródła nie berbelucha.

słoninka wedzona lub lekko podsuszana , do tego swieży chlebek i pomidorek , ale to drogie żerko , w okolicy słonina droższa od mięsa z szynki , łopatki 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacek1296 napisał(a):

całkiem świadomie
trendy narodowo nazistowskie zdobywają obecnie coraz większe przyzwolenie i akceptację społeczną nie tylko w Polsce i bardziej prawdopodobne że Nawrockiemu przysporzy to i tych wyborców którzy na ten wybór jaki w drugiej turze mają pozostali by w domu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Qwazi napisał:

10 minut temu, DTaras napisał(a):

Cały Bosak... Takiiii pretensjonalny..

Nie zgadzam się. To jest bardzo dobrze przemyślane. I takie zachowanie ma w sobie więcej szacunku do elektoratu. Wyborca nie jest pałeczką sztafetową, żeby go sobie przekazywać. A te przekazywania tylko świadczą o tym, jak partie traktują ludzi. Żeby nie było, to nie głosowałem na Mentzena i nawet nie był w trójce kandydatów, których brałem pod uwagę w pierwszej turze. 

Tak, że chyba mamy inną definicję pretensjonalności

Może. Pretensjonalność to nadrabianie braku fachowej wiedzy słowotokiem. Pasuje?

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

słoninka wedzona lub lekko podsuszana , do tego swieży chlebek i pomidorek , ale to drogie żerko , w okolicy słonina droższa od mięsa z szynki , łopatki 

Bo za dobre trzeba zapłacić ;)

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

jak się ma do "przerobu" całą świnię to słonina jest "w pakiecie"

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

jak się ma do "przerobu" całą świnię to słonina jest "w pakiecie"

Na tych świniach z ferm słoniny za wiele to nie ma, można powiedzieć towar deficytowy ...

Opublikowano
Roman176 napisał:

Aaaa chaa. To ruskie mają prawa wyborcze w Polsce? Zdrada...

hubertuss napisał:

Dzieciaku...

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na tych świniach z ferm słoniny za wiele to nie ma, można powiedzieć towar deficytowy ...

ta nie była z fermy
ostatni asortyment bo likwiduje przydomowy chów w porażce z siepaczami weterynaryjno kryptokorporacyjnymi

z ekonomią niekoniecznie bo uzyskał cenę dużo wyższą niż te "przemysłowe"
Było warto zwłaszcza że może to ostatni raz swoje wyroby z ziemniaczano pokrzywową dietą karmionej

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, Takeda napisał(a):

wszyscy wpychają konfę w koalicje. Po co im to? Wierchuszka Konfy jest relatywnie młoda i ma czas, , po co mają wchodzić w koalicję, jak odpuszczając mogą rządzić za chwilę sami, spójrz na ich poparcie wśród wyborców do 40 roku życia. Wszystko działa na ich korzyść, dodatkowo pozbyli się i Brauna i Korwina, od kilku lat budują intensywnie struktury terenowe. Im bardziej będą izolowani, tym bardziej będą rosnąć w potęgę.

Dobre wyniki Konfy, AFD, Le Penn, Melonii itd to wynik ignorancji i buty rządzącego w UE od lat establishmentu. A rządzący w UE czy ten nasz duopol nie rozumieją, że to jest ich problem i sprawka takich wyników, ba jeszcze nie rozumieją, że polityką izolacji nawożą te partie, bo gniewni czekają bo tak jak od pisiorów czy popaprańców nie można już niczego lepszego oczekiwac to tam na tej prawicy jest szansa, bo lewicę już dawno odkleiło.

Podobno Braun razem z ,,diediuszka,,Korwinem chcą założyć nową partię więc coś koło tyłka konfie chcą zrobić...

Opublikowano
Teraz, MariuszDe napisał(a):

Podobno Braun razem z ,,diediuszka,,Korwinem chcą założyć nową partię więc coś koło tyłka konfie chcą zrobić...

Naćpali się sukcesem. Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał co to Konfa ... 

Opublikowano

Mentzen okazuje się głupszy niż robi wrażenie
Przecież żaden z Tych dwu Mu nie przyjdzie
no chyba że są równie głupi lub bardziej

co wcale nie jest takie wykluczone :D

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał(a):

Mentzen okazuje się głupszy niż robi wrażenie
Przecież żaden z Tych dwu Mu nie przyjdzie
no chyba że są równie głupi lub bardziej

co wcale nie jest takie wykluczone :D

Nawrocki już podobno się zgłosił ...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał(a):

Przyjdzie, przyjdzie......

oj nie mam nic przeciwko; zawsze to będzie coś dodatkowo ciekawego do obejrzen... posłuchania

tylko czy ("popisowa") klika udająca że Konfederacja jest chwilowym zjawiskiem iście incydentalnym; takim politycznym epizodem, przypadkowym ekscesem zechce zaprzeczyć swej własnej narracji jakowoż tylko POPiS jest tym głównym nurtem polityki polskiej po za którego brzegami nie ma nic czego wręcz by zdelegalizować nie należało? oczywiście PiS by delegalizował lewy brzeg tego nurtu a PO prawy

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nawrocki już podobno się zgłosił ...

jeśli to prawda to rzeczywiście nie jest w pełni pisowski a jeszcze bardziej na prawo i nawet jeśli był to pisowcom właśnie zerwał się ze sznurka

ps
przekreśliłewm "jeszcze" bo zaraz mnie @Ulman zapyta z resztą całkiem słusznie - "a kiedy to PiS było prawicowe?"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał(a):

Przyjdzie, przyjdzie......

Nawrocki ma podobno przyjść i podpisać a na Trzaskowskiego to jest sieć zarzucona bo jeśli przyjdzie to się upokorzy w oczach swoich wyborców no bo gdzie do ,,tego faszysty,,a jak nie przyjdzie no to wiadomo na kogo większość zagłosuje...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Nawrocki ma podobno przyjść i podpisać

Żeby jeszcze Mentzen nie pogrążył tego Nawrockiego na tym spotkaniu ... I zamiast z kolejnymi głosami to wróci bez nich dodatkowo upokorzony ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1