Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał(a):

No tak mi mniej więcej świtało jak przeglądnąłem informacje o liście. Wczoraj pisałem - niema co przed szereg wyskakiwać.

że co? deklaracja bezkarności dla ściganego za ludobójstwo według konwencji których jest się sygnatariuszem ma nie być "wychodzeniem przed szereg"?
jakie ma znaczenie czy przyjedzie czy nie przyjedzie?
ową deklaracją nasze matołki zakiwali samych siebie i wiemy jednoznacznie już po tym co zaszło kto zacz

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
nie napisał:

27 minut temu, hubertuss napisał(a):

Uchwała to czysta polityka i dyplomacja której wy pisowcy nigdy nie rozumieliście i nie umieliście.

polityką byłaby, gdyby coś polska z tego miała

a tak, tusk zrobił z polski amerykańsko-żydowskiego wycierusa

Ty byś chciał w piniondzu a tu chyba się rozchodzi o inne tematy. Coś jednak tam jest.

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał(a):

No tak mi mniej więcej świtało jak przeglądnąłem informacje o liście.

to co ,  chce teraz Tusk przed Trumpem pokleczęć ? Duda już na inauguracje trumpa się nie wybiera 😎 , na przejecie Polskiej prezydencji tez nikt z głosnych nazwisk UE się nie pojawił coś idzie nie tak .

Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał(a):

póki co to się do Charkowa nie mogą ... doczołgać
Oni są siłą u siebie, dalej co najwyżej stadem szarańczy co niszczy wszystko by później zdechnąć z głodu tak że jeśli sami się do nich nie przyłączymy to ani oni ani my na tym dobrze nie wyjdziemy i mam nadzieję że u nas to wiedzą bo ruskie napewno

Z ruskim na pełno skalowa wojnę ciężko było by wygrać.

Opublikowano
23 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Oficjalnie nie są dumni a prywatnie to wiesz.

prywatnie to my sobie możemy pogad.. popisać prywatnie ;)
bo zapomniałem na tę część posta odpowiedzieć

btw
@Pafnucy12 "tę" czy "tą" część...?
bo do końca'm niepewien

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał(a):

Co mieli zrobić? Ano niech żołnierze  walczą na froncie, a nie sk***ysyński atak na kilkaset tysięcy cywili. To jest jedno z największych draństw w historii i nie do obrony jeśli ktoś ma równo pod deklem.

Japońce zaczęli Amerykanie skończyli, żołnierze nie wiedzieli do konca o takim ataku, przykład USS Indianapolis. 

Opublikowano
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Z ruskim na pełno skalowa wojnę ciężko było by wygrać.

i tak się jakoś porobiło że nieważne czy wśród ruskiego sojuszników czy wrogów

bo czyż nie?

Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

masz jakieś własne zdanie na ten temat ale takie jednoznaczne? czy jeśli takowe masz to masz odwagę się do niego publicznie przyznać?
czy może jeszcze nie odnalazłeś instrukcji gdzie tam sobie je wyszukujesz jakie masz mieć i uciekasz w cyniczne kpiarstwo niczego nie wnoszące do ... czegokolwiek?

jak dla mnie sprawa nie jest jednoznacznie prosta i bez porozumienia z  MTK zalecał bym jej  nie rozstrzygać a tym bardziej że -"MTK odpowiedział na pytania mediów dotyczące decyzji polskich władz o zapewnieniu Benjaminowi Netanjahu ochrony przed aresztowaniem. Trybunał przypomniał, że jeśli państwa mają obawy, mają prawo do konsultacji z urzędem."

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31603034,miedzynarodowy-trybunal-karny-odpowiada-polsce-nie-moga-okreslac.html

p.s.
tak po prawdzie to ja nawet nie wiem daty tych uroczystości
i dopiero teraz sobie gdzie wyszukam bo dotąd po co mi to było

"no"

ja w kazdej sprawie mam wlasne zdanie a ze czasami jest takie samo jak innych nie jest dla mnie problemem.

czasami twoje posty wygladaja jak przekazy z kosmosu.

czy nataniahu powinien zostac aresztowany za zbrodnie wojenne -oczywiscie ze tak ,czy bedzie -oczywisice ze nie.

paru zbrodniarzy udal sie osadzic ale oni nie mieli broni atomowej..

gdy przestanie byc premierem pewnie z izraela nie wyjedzie nigdzie..

gdy mordowlai miliony zydow europejskich ich amerykanskie rodzinynie zrobily nic zeby temu zapobiec czy ograniczyc ,teraz robia wszystko zeby to zrekompensowac .jak zwykle czyims kosztem- za wasz antysemityzm placza palestynczycy..

31 minut temu, Roman176 napisał(a):

jak to co ... morskie oko znajduje sie nad morze a jastrzębia góra w górach jak sama nazwa wskazuje 🤣 

a tarnowskie gory w gorach kolo tarnowa..

25 minut temu, Roman176 napisał(a):

i co z tego ? komu go przekazali ?  Wodzisławiu niema pediatry ...  wiec polguwku słucham 

zobacz jak dokladnie nazywa sie ten szpital..ma swoj oddzial w rydultowach i 2018 roku byl tam oddzial pediatryczny..

https://zoz.wodzislaw.pl/dla-pacjenta/oddzialy/rydultowy

Opublikowano
jahooo napisał:

Organizacja, która nie ma nic do ukrycia, nie wynajmuje armi prawników, którzy nie pozwalają na prześwietlenie jej powiązań finansowych. To śmierdzi z daleka

Organizacja zobowiązana jest do samoprześwietlania i każdy ma do tego dostęp. Co masz konkretnego na myśli?

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał(a):
3 godziny temu, Roman176 napisał(a):

tylko senk w tym ze nie ma tam takiego oddziału 

zacznij się w końcu uczyć poctaw bo aż oczy bolą. 

tam nie ma błędu ty jesteś bardziej sciorany  

2 minuty temu, jacus napisał(a):

zobacz jak dokladnie nazywa sie ten szpital..ma swoj oddzial w rydultowach i 2018 roku byl tam oddzial pediatryczny..

https://zoz.wodzislaw.pl/dla-pacjenta/oddzialy/rydultowy

26 Marca 51 44-300 Wodzisław Śląski
Sprzet (nazwa, typ, firma, nr seryjny) Kontrakt Finał WOŚP
Aparat USG
Nr seryjny: A43000970
Philips
02/2004/XI 11
Monitor nieinwazyjny
Nr seryjny: USC3001722, USC3001588
PHILIPS
01/2004/XI 11
Glukometr
J&J
76/2003/XI 11
Pulsoksymetr
Nr seryjny: 1000134105
VIRIDIAN POLSKA Sp. z o.o.
87/2018/25 25
Pulsoksymetr
Nr seryjny: 1000132488
VIRIDIAN POLSKA Sp. z o.o.
87/2018/25 25
Wybrana placówka:
ZOZ Oddział Pediatryczny
Plebiscytowa 47 44-283 Rydułtowy
Sprzet (nazwa, typ, firma, nr seryjny) Kontrakt Finał WOŚP
Aparat EKG
Nr seryjny: 182/04
ASPEL
09/2004/XI 11
Monitor nieinwazyjny
Nr seryjny: USC3002045
PHILIPS
01/2004/XI 11
Pulsoksymetr
Nr seryjny: G02828693
TYCO
55/2003/XI 11
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2098
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2099
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2100
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2101
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
Łóżeczko dziecięce
Nr seryjny: 2102
Metalowiec Sp. z o.o.
76/2018/25 25
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11.  
  12.  
  13.  

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

czasami twoje posty wygladaja jak przekazy z kosmosu.

ja czasami nie rozumiem Twoich to i za złe nie mam że wzajemnie
no akurat co do tego wątku to mamy dokładnie w/g mojej oceny i sam przebieg rzeczywistych zdarzeń pokrywa się z moją oceną ... no i Twoją które przecież nie są aż tak różne

już nie chce mi się roztrząsać w czym i dlaczego

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał(a):

i tak się jakoś porobiło że nieważne czy wśród ruskiego sojuszników czy wrogów

bo czyż nie?

No tak. Broń nas boże przed wojna z tymi dzikusami, z dalekich krain rosji nie mających zasad, ni honoru. 

Opublikowano
jarecki napisał:

to co ,  chce teraz Tusk przed Trumpem pokleczęć ? Duda już na inauguracje trumpa się nie wybiera 😎 , na przejecie Polskiej prezydencji tez nikt z głosnych nazwisk UE się nie pojawił coś idzie nie tak .

Raczej - nie został zaproszony. Trump otworzył zeszyt po tytułem who is who i tam mu ktoś podkreślił datę zakończenia kadencji opisanej jako last. Mprawiecki będzie się mógł wykazać z tego co wiem.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Wpaw napisał(a):

Japońce zaczęli Amerykanie skończyli, żołnierze nie wiedzieli do konca o takim ataku, przykład USS Indianapolis. 

Tylko to była wojna, w każdym razie obie strony tak to uznawały. Państwo Palestyna nie jest w stanie wojny z Izraelem, tak samo Liban czy Syria. To tak jak zakapior w szkole co terroryzuje uczniów bo ma kumpla jeszcze większego zakapiora i mu się wydaje, że mu wolno. Ja uważam, że  osoba ścigana za zbrodnie wojenne nie na prawa postawić w Polsce nogi.

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał(a):

gdy przestanie byc premierem pewnie z izraela nie wyjedzie nigdzie..

che, zależy kto go zastąpi to być może jeszcze będzie musiał uciekać
tam też jest polityczny kocioł jeszcze gorszy niż u nas

2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Mprawiecki będzie się mógł wykazać z tego co wiem.

mówisz?
z domysłów czy może jakiego przecieku?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v