Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

na pewno bym znalazł i Twój wpis nawet na tym forum na temat sondaży zatem...

no nie Znajdziesz, jest dwóch kandydatów którzy mi nie leżą ale oni są na dalszych pozycjach według sondaż , a czołówka mi bez różnicy i prawdopodobnie nawet byłoby odwrotni niż Przypuszczasz no którego kandydata zagłosuje 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał(a):

Kto ze sobą nosi, to o kartę komisji się nie prosi.

a politycy później ogłoszą "sukces" frekwencji która wyniosła 153,79procenta  bo jaka różnica - jedna czy kilka tych zapasowych kart?xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, dsbh napisał(a):

Trzeba iść palić w piecu bo jesień tego roku bardzo szybko przyszła 🙃.

Bo to jesień średniowiecza. Na nią wungiel nie pomoże.

Opublikowano

Sensacja.

Podano właśnie że pojawił się w Polsce nowy ptak - żuraw kanadyjski. Zachwytom nie ma końca, tylko rolnicy płaczą bo to kolejne dzioby do wykarmienia🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Podano właśnie że pojawił się w Polsce nowy ptak - żuraw kanadyjski.

Trump chce łyknąć Kanadę, to i ptactwo sp,erdala bez oglądania się za siebie. A tak serio to tylko zwiadowca przed inwazją.

• Like 1
Opublikowano

trzeba zwracać uwagę fałszywy , ksiądz przy nich to pikuś na co dzień walka z kościołem , a przed wyborami wielcy bożnicy , typowi komuniści takie same standardy     

• Like 1
Opublikowano

znajdź różnice ?  @hubertuss

Na czym polegała walka komunistów z kościołem?

Komuniści narzucali własnych kandydatów na urzędy kościelne, cenzurowali katolickie wydawnictwa, likwidowali niższe seminaria duchowne, utrudniali pielgrzymowanie, wycofywali nauczanie religii ze szkół, zamykali w więzieniach niepokornych księży. Represje dotknęły także najwyższych dostojników Kościoła.
Ataki propagandowe:
Ośmieszanie i oskarżanie Kościoła, propagowanie ateistycznych idei i kreowanie negatywnego wizerunku duchownych
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kościół a raczej księża sami się nieźle ośmieszają. Po latach wychodzi, że nawet legendy z którymi jak piszesz komuna walczyła takie jak Gulbinowicz czy Jankowski tez były umoczone. O jakichś kochankach alkoholu to nawet nie ma co mówić. Nawet Dziwisz co to był przy papieżu ma za uszami. Dzisiaj ludzie w Boga wierzą ale w księdza już nie koniecznie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

na czym polega cisz wyborcza na agrofoto? moderator usowa tresci, czy sami sie pilnujemy? co do zurawia, to ujnia z polski chce zrobic rezerwat przyrody, a nas wpakowac do szalasow i jaskin 🤣 jesli ktos zorze ten zabroniony przez ujnie kawalek pola, nie wystapi o doplaty , to zaplaci kare?

Opublikowano

kosciol to instytucja, jak kazda inna, panstwo ktore ma swoje ssawki w kazdym innym panstwie. kosciol to rowniez kultura, wiara w boga, sily nam nieznane. jedni wierza,ze istnieja, inni opierajac sie strikte na nauce, nie wierza w cos nadprzyrodzonego. przypomne, ze kiedys rownierz nie wierzyli w bakterie i wirusy, wrecz smiali sie z tego!

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

na czym polega cisz wyborcza na agrofoto? moderator usowa tresci, czy sami sie pilnujemy? co do zurawia, to ujnia z polski chce zrobic rezerwat przyrody, a nas wpakowac do szalasow i jaskin 🤣 jesli ktos zorze ten zabroniony przez ujnie kawalek pola, nie wystapi o doplaty , to zaplaci kare?

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma  , inne kraje europy też tak uważają i pewnie Niderlandy i Dania mają gorzej jak Polska 

2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

kosciol to instytucja, jak kazda inna, panstwo ktore ma swoje ssawki w kazdym innym panstwie. kosciol to rowniez kultura, wiara w boga, sily nam nieznane. jedni wierza,ze istnieja, inni opierajac sie strikte na nauce, nie wierza w cos nadprzyrodzonego. przypomne, ze kiedys rownierz nie wierzyli w bakterie i wirusy, wrecz smiali sie z tego!

Z kosciołem mi nie podrodze [ i nie chodzi o księży ] ale wieże żę istnieje coś co nieraz nas ostrzega przed czymś .

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Jak masz wolnego(zbędnego)  miliona, to osobiście możesz sprawdzić. Sądzę, iż za sprawą czynu takowego, zyskałbyś(zasłużony) poklask u tutejszych myślicieli. 

Opublikowano

Dziwne, innymi razy  gdy były wichury i tornada , przychodził mi SMS, ALERT RCB "Znajdź schroneinie, zostań w domu..." a dziś nie... narażajo się

PS, bierze kto jeszcze dffki przypominające?

Opublikowano
dysydent napisał:

15 minut temu, jarecki napisał(a):

obowiązek spełniony  , głos oddany

głosowanie w wyborach nie jest obowiązkowe
a że wielu tak twierdzi to jedni po to by zdyscyplinować swój żelazny elektorat a drudzy bo nim są

są tacy co głosują negatywnie - przeciwko komuś; tylko czy takich warto zapędzać do jakiegokolwiek głosowania?

mnie na razie deszcz zawrócił ale nie poczuwam się w obowiązku aby moknąć dla kogokolwiek z ... i tu by padła litania epitetów kto wie czy nie łamiąca ciszę wyborczą a na pewno poziom kultury wypowiedzi to pozostawię dokończenie zdania każdemu w/g Jego własnego uznania  ;)

Pada. Z domu się nie chce wyłazić. Tej radości na jedną niedzielę wystarczy...

mirro napisał:

Nie k**wa, lat mi ubywa razem z włosami na baniaku.

To jest znana przypadłość i mocno budująca - do chwili gdy się człek przekona, ze te wlosy są tylko w innych miejscach i w większej ilosci.

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

PS, bierze kto jeszcze dffki przypominające?

yyyyy kumpel wczoraj dzwonił że robia na koniec czerwca spotkanie klasowe (jak co roku) tak że dawka przypominająca jest zaplanowana. Ale w tym roku nie mam prawa wyboru szczepionki, bo w tamtym przegiąłem.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

Na tym samym co wszędzie nie agitujesz nie publikujesz sondaży itd. Choć przyznam, że były wybory gdzie temat blokowano. Ale i pojawiały się wpisy o cenie rzodkiewek czy tam nie wiem czego która miała odnieść się do poparcia dla tych czy tamtych.

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał(a):

Na tym samym co wszędzie nie agitujesz nie publikujesz sondaży itd. Choć przyznam, że były wybory gdzie temat blokowano. Ale i pojawiały się wpisy o cenie rzodkiewek czy tam nie wiem czego która miała odnieść się do poparcia dla tych czy tamtych.

czyli co ogórki po tyle, a mieszkania po tyle, a piwa z Torunia nikt nie bierze?🤣 cisza wyborcza jest i tak bez sensu bo nikt nie blokuje materiałów chociażby z YT które zostały wydane na kila godzin przed ciszą.

BTW oglądałem wywiad Rymanowskiego ze Stanowskim, ciekawa rzecz w sumie.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Kościół a raczej księża sami się nieźle ośmieszają. Po latach wychodzi, że nawet legendy z którymi jak piszesz komuna walczyła takie jak Gulbinowicz czy Jankowski tez były umoczone. O jakichś kochankach alkoholu to nawet nie ma co mówić. Nawet Dziwisz co to był przy papieżu ma za uszami. Dzisiaj ludzie w Boga wierzą ale w księdza już nie koniecznie.

czasami coś , ale nie do końca napiszesz  dobrze 

bastion platformy dolny Śląsk rekordowa niska frekwencja 

to samo opolski  

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v