Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

na pewno bym znalazł i Twój wpis nawet na tym forum na temat sondaży zatem...

no nie Znajdziesz, jest dwóch kandydatów którzy mi nie leżą ale oni są na dalszych pozycjach według sondaż , a czołówka mi bez różnicy i prawdopodobnie nawet byłoby odwrotni niż Przypuszczasz no którego kandydata zagłosuje 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał(a):

Kto ze sobą nosi, to o kartę komisji się nie prosi.

a politycy później ogłoszą "sukces" frekwencji która wyniosła 153,79procenta  bo jaka różnica - jedna czy kilka tych zapasowych kart?xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, dsbh napisał(a):

Trzeba iść palić w piecu bo jesień tego roku bardzo szybko przyszła 🙃.

Bo to jesień średniowiecza. Na nią wungiel nie pomoże.

Opublikowano

Sensacja.

Podano właśnie że pojawił się w Polsce nowy ptak - żuraw kanadyjski. Zachwytom nie ma końca, tylko rolnicy płaczą bo to kolejne dzioby do wykarmienia🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Podano właśnie że pojawił się w Polsce nowy ptak - żuraw kanadyjski.

Trump chce łyknąć Kanadę, to i ptactwo sp,erdala bez oglądania się za siebie. A tak serio to tylko zwiadowca przed inwazją.

• Like 1
Opublikowano

trzeba zwracać uwagę fałszywy , ksiądz przy nich to pikuś na co dzień walka z kościołem , a przed wyborami wielcy bożnicy , typowi komuniści takie same standardy     

• Like 1
Opublikowano

znajdź różnice ?  @hubertuss

Na czym polegała walka komunistów z kościołem?

Komuniści narzucali własnych kandydatów na urzędy kościelne, cenzurowali katolickie wydawnictwa, likwidowali niższe seminaria duchowne, utrudniali pielgrzymowanie, wycofywali nauczanie religii ze szkół, zamykali w więzieniach niepokornych księży. Represje dotknęły także najwyższych dostojników Kościoła.
Ataki propagandowe:
Ośmieszanie i oskarżanie Kościoła, propagowanie ateistycznych idei i kreowanie negatywnego wizerunku duchownych
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kościół a raczej księża sami się nieźle ośmieszają. Po latach wychodzi, że nawet legendy z którymi jak piszesz komuna walczyła takie jak Gulbinowicz czy Jankowski tez były umoczone. O jakichś kochankach alkoholu to nawet nie ma co mówić. Nawet Dziwisz co to był przy papieżu ma za uszami. Dzisiaj ludzie w Boga wierzą ale w księdza już nie koniecznie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

na czym polega cisz wyborcza na agrofoto? moderator usowa tresci, czy sami sie pilnujemy? co do zurawia, to ujnia z polski chce zrobic rezerwat przyrody, a nas wpakowac do szalasow i jaskin 🤣 jesli ktos zorze ten zabroniony przez ujnie kawalek pola, nie wystapi o doplaty , to zaplaci kare?

Opublikowano

kosciol to instytucja, jak kazda inna, panstwo ktore ma swoje ssawki w kazdym innym panstwie. kosciol to rowniez kultura, wiara w boga, sily nam nieznane. jedni wierza,ze istnieja, inni opierajac sie strikte na nauce, nie wierza w cos nadprzyrodzonego. przypomne, ze kiedys rownierz nie wierzyli w bakterie i wirusy, wrecz smiali sie z tego!

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

na czym polega cisz wyborcza na agrofoto? moderator usowa tresci, czy sami sie pilnujemy? co do zurawia, to ujnia z polski chce zrobic rezerwat przyrody, a nas wpakowac do szalasow i jaskin 🤣 jesli ktos zorze ten zabroniony przez ujnie kawalek pola, nie wystapi o doplaty , to zaplaci kare?

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma  , inne kraje europy też tak uważają i pewnie Niderlandy i Dania mają gorzej jak Polska 

2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

kosciol to instytucja, jak kazda inna, panstwo ktore ma swoje ssawki w kazdym innym panstwie. kosciol to rowniez kultura, wiara w boga, sily nam nieznane. jedni wierza,ze istnieja, inni opierajac sie strikte na nauce, nie wierza w cos nadprzyrodzonego. przypomne, ze kiedys rownierz nie wierzyli w bakterie i wirusy, wrecz smiali sie z tego!

Z kosciołem mi nie podrodze [ i nie chodzi o księży ] ale wieże żę istnieje coś co nieraz nas ostrzega przed czymś .

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Jak masz wolnego(zbędnego)  miliona, to osobiście możesz sprawdzić. Sądzę, iż za sprawą czynu takowego, zyskałbyś(zasłużony) poklask u tutejszych myślicieli. 

Opublikowano

piszesz o ciszy wyborczej, czy o zaoraniu geac ,ktore mamy nie orac? tego drugiego nie ogarniam, gdyz na cudzej wlasnosci, jesli nie bierze sie od nich marcheki, chca miec decydujące zdanie!

Opublikowano

Dziwne, innymi razy  gdy były wichury i tornada , przychodził mi SMS, ALERT RCB "Znajdź schroneinie, zostań w domu..." a dziś nie... narażajo się

PS, bierze kto jeszcze dffki przypominające?

Opublikowano
dysydent napisał:

15 minut temu, jarecki napisał(a):

obowiązek spełniony  , głos oddany

głosowanie w wyborach nie jest obowiązkowe
a że wielu tak twierdzi to jedni po to by zdyscyplinować swój żelazny elektorat a drudzy bo nim są

są tacy co głosują negatywnie - przeciwko komuś; tylko czy takich warto zapędzać do jakiegokolwiek głosowania?

mnie na razie deszcz zawrócił ale nie poczuwam się w obowiązku aby moknąć dla kogokolwiek z ... i tu by padła litania epitetów kto wie czy nie łamiąca ciszę wyborczą a na pewno poziom kultury wypowiedzi to pozostawię dokończenie zdania każdemu w/g Jego własnego uznania  ;)

Pada. Z domu się nie chce wyłazić. Tej radości na jedną niedzielę wystarczy...

mirro napisał:

Nie k**wa, lat mi ubywa razem z włosami na baniaku.

To jest znana przypadłość i mocno budująca - do chwili gdy się człek przekona, ze te wlosy są tylko w innych miejscach i w większej ilosci.

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

PS, bierze kto jeszcze dffki przypominające?

yyyyy kumpel wczoraj dzwonił że robia na koniec czerwca spotkanie klasowe (jak co roku) tak że dawka przypominająca jest zaplanowana. Ale w tym roku nie mam prawa wyboru szczepionki, bo w tamtym przegiąłem.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

Na tym samym co wszędzie nie agitujesz nie publikujesz sondaży itd. Choć przyznam, że były wybory gdzie temat blokowano. Ale i pojawiały się wpisy o cenie rzodkiewek czy tam nie wiem czego która miała odnieść się do poparcia dla tych czy tamtych.

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał(a):

Na tym samym co wszędzie nie agitujesz nie publikujesz sondaży itd. Choć przyznam, że były wybory gdzie temat blokowano. Ale i pojawiały się wpisy o cenie rzodkiewek czy tam nie wiem czego która miała odnieść się do poparcia dla tych czy tamtych.

czyli co ogórki po tyle, a mieszkania po tyle, a piwa z Torunia nikt nie bierze?🤣 cisza wyborcza jest i tak bez sensu bo nikt nie blokuje materiałów chociażby z YT które zostały wydane na kila godzin przed ciszą.

BTW oglądałem wywiad Rymanowskiego ze Stanowskim, ciekawa rzecz w sumie.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Kościół a raczej księża sami się nieźle ośmieszają. Po latach wychodzi, że nawet legendy z którymi jak piszesz komuna walczyła takie jak Gulbinowicz czy Jankowski tez były umoczone. O jakichś kochankach alkoholu to nawet nie ma co mówić. Nawet Dziwisz co to był przy papieżu ma za uszami. Dzisiaj ludzie w Boga wierzą ale w księdza już nie koniecznie.

czasami coś , ale nie do końca napiszesz  dobrze 

bastion platformy dolny Śląsk rekordowa niska frekwencja 

to samo opolski  

• Haha 1