Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

Skąd wy na wsi możecie wiedzieć jak wyglądają prawdziwe melanże..🤣

Wóda albo bimber się leje a nie babskie piwko z soczkiem, jeszcze może falafel do tego i wegańskie kotlety sojowe ?? xD

• Haha 2
Opublikowano

Kurna nie dowierzam, że jakiś pensjonat dziś na coś takiego sobie pozwala. Ale przyglądam się i tam chyba stoi plastikowy kubek z cytryną po herbacie.

To chyba naprawdę z jakiego festynu przyniesione albo w autokarze z termosu serwowane.

Ale grunt że wycieczka udana.

Dalszych sukcesów życzę

Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał(a):

U nas  na wsi nie ma czegoś takiego jak melanż. Jest normalnie czyli ogień, poprawka, klin, klinik iiiiiiii wyjście do sąsiada po wiertła. Melanż to wynalazek zgnuśniałych miejskich elit. 😂

• Haha 2
Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał(a):

Jacuś ty za krótki jesteś,🤭 kiedyś w Grójcu robiliśmy dach chłopaki popili i spali na przyczepce samochodowej a ja z kolegą wywieźliśmy ich na miasto😁 jakie było ich zdziwienie rano🙆

Znaczy wypchalismy ręcznie bo też byliśmy pod wpływem🤭

Opublikowano

Jak się kończy jedna impreza idzie się na inną..nawet jeden emerytowany.pulkownik był i nie uwierzycie lubelak..naprawdę...wasi też gdzieś jadą..może temu że Krynica to polska b.. więc szok kulturowy mniejszy..

41 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ty widziałeś melanż z kupa gnoju i śmieci 🤣

A ty w kaftanie masz fajniej.darmowy zastrzyk i odlot natychmiastowy

40 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wóda albo bimber się leje a nie babskie piwko z soczkiem, jeszcze może falafel do tego i wegańskie kotlety sojowe ?? xD

I bob.nie zapominaj o bobie

39 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

do tej pory alkoholik udawał że nie pije a tu proszę wali szczyny z byle czego 🤪

Ciebie ile tabletek potrzeba zamiast piwa?

19 minut temu, Agrest napisał(a):

Kurna nie dowierzam, że jakiś pensjonat dziś na coś takiego sobie pozwala. Ale przyglądam się i tam chyba stoi plastikowy kubek z cytryną po herbacie.

To chyba naprawdę z jakiego festynu przyniesione albo w autokarze z termosu serwowane.

Ale grunt że wycieczka udana.

Dalszych sukcesów życzę

Co ty w lipnym mieście widziałeś?

Tu byś się odnalazł. Oni są na waszym poziomie- późny PRL..

Opublikowano
mirro napisał:

30 minut temu, jacus napisał(a):

U nas  na wsi nie ma czegoś takiego jak melanż. Jest normalnie czyli ogień, poprawka, klin, klinik iiiiiiii wyjście do sąsiada po wiertła. Melanż to wynalazek zgnuśniałych miejskich elit. 😂

Ostatnio do mnie sąsiady przychodzą. Tylko oni z miasta to i nie wiedzą jak się zachować to dostają paliwo do kosiarki...

• Haha 1
Opublikowano

Image

ten nawet cytując biblię musi skłamać, natury nie oszukasz :D 

"Nie będziesz żądał od brata swego odsetek z pieniędzy, z żywności ani odsetek z czegokolwiek, co się pożycza na procent. Od obcego możesz się domagać, ale od brata nie będziesz żądał odsetek, aby ci Pan, Bóg twój, błogosławił we wszystkim, do czego rękę przyłożysz w ziemi, którą idziesz posiąść."

chyba już słyszy trzask swojej kariery :D i nerwy puszczają :D 

Opublikowano
38 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to melanż po huju, u nas to karkówka, golonka, latem ogoreczki małosolne ;)

Aaaa w pizdu z tym cholesterolem. Takie cuś to to ja rozumiem. 

Opublikowano

A to znowu parafialna wycieczka 🤔 ?

No i po Eurowizji a taki miał być sukces 🤣. Od Ukrainy zero punktów. Francja jeden. Australia pięć. Niemcy dwa. Belgia dwa. Izrael jeden. Estonia dwa. Azerbejdżan cztery. Można śmiało powiedzieć z roku na rok bez zmian 😁.

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to melanż po huju, u nas to karkówka, golonka, latem ogoreczki małosolne ;)

serio golonka ? To jest troche przereklamowane ta golonka i jeszcze z grila 🤣

obowiązek spełniony  , głos oddany 

46 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaa w pizdu z tym cholesterolem.

UUU , Panie starzejesz sie , zaraz zamiast po ziołka do dilera bedziesz do herbapolu chodził 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

.nawet jeden emerytowany.pulkownik był i nie uwierzycie lubelak..naprawdę...wasi też gdzieś jadą.

Co ty w lipnym mieście widziałeś?

Tu byś się odnalazł. Oni są na waszym poziomie- późny PRL..

Jacuś, praca w jednostce kulturalnej kultury cię nie nauczy, od wizyty w operze klasy nie zdobędziesz,  tak jak i to że  spotkaleś normalnych ludzi na tym wyjeździe  normalnym cię nie uczyni.

Nie naprostował cię ten lubelak choć trochę???

Musiał mieć bekę widząc chłopa jak zawodnika sumo ciągnącego piwo z sokiem przez słomkę🤣

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jarecki napisał(a):

obowiązek spełniony  , głos oddany

głosowanie w wyborach nie jest obowiązkowe
a że wielu tak twierdzi to jedni po to by zdyscyplinować swój żelazny elektorat a drudzy bo nim są

są tacy co głosują negatywnie - przeciwko komuś; tylko czy takich warto zapędzać do jakiegokolwiek głosowania?

mnie na razie deszcz zawrócił ale nie poczuwam się w obowiązku aby moknąć dla kogokolwiek z ... i tu by padła litania epitetów kto wie czy nie łamiąca ciszę wyborczą a na pewno poziom kultury wypowiedzi to pozostawię dokończenie zdania każdemu w/g Jego własnego uznania  ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Ale to jest ten dzień kiedy to ja mam coś do powiedzenia. Obowiązek spełniony. "Bardzo duża" frekwencja. Myślałem, że się nie dopcham i braknie mi karty 🤣.

• Haha 2
Opublikowano

Mnie nie interesuje kto na kogo głosuje i w co wierzy ale to jest demokratyczny wybór i każdy ma wpływ na wybór , dla jednych dobry wynik może być motywacja do dalszej ciężkiej pracy , innym może dać do myslenia co zle robia skoro maja taki zły wynik no i pewnie znajdzie sie kilku co bedzie twierdziło żę wyniki sfałszowano 

9 minut temu, dysydent napisał(a):

a że wielu tak twierdzi to jedni po to by zdyscyplinować swój żelazny elektorat a drudzy bo nim są

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Myślałem, że się nie dopcham i braknie mi karty 🤣

To trza zawsze przynieść swoją, tak na wszelki wypadek.

20 minut temu, jarecki napisał(a):

UUU , Panie starzejesz sie , zaraz zamiast po ziołka do dilera bedziesz do herbapolu chodził 🤣

Nie k**wa, lat mi ubywa razem z włosami na baniaku.

• Haha 2
Opublikowano

O widzisz o tym zapomniałem. Na drugi raz tak trzeba będzie zrobić 😁.

Trzeba iść palić w piecu bo jesień tego roku bardzo szybko przyszła 🙃.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał(a):

Mnie nie interesuje kto na kogo głosuje

pozwolisz że Ci nie uwierzę?

na pewno bym znalazł i Twój wpis nawet na tym forum na temat sondaży zatem...

interesujemy się kto i dlaczego wybiera i jak, interesujemy i dla niektórych nawet to jest wyznacznik czy jest sens brania w tym udziału jeśli są w mniejszości i z góry wiedza że Ich opcja nie ma najmniejszych szans na wygraną a już całkiem jeśli nie znajdują wcale wśród ofert takiej opcji którą gotowi byli by wybrać

z resztą głównie dlatego

24 minuty temu, dysydent napisał(a):

bo sam fakt głosowania lub nie też jest wyborem

14 minut temu, mirro napisał(a):

To trza zawsze przynieść swoją, tak na wszelki wypadek.

no no
tak jak z tą szparagówką nasienną swoją co Ci radziłem na innym - poważniejszym temacie ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

no no
tak jak z tą szparagówką nasienną swoją co Ci radziłem na innym - poważniejszym temacie ;)

Kto ze sobą nosi, to o kartę komisji się nie prosi.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v