Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

gangus nie pomagał tylko pożyczał na wysoki procent 🤣🤣🤣🤣🤣

Na jaki? Może by pożyczył 🤭

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

u nas w podlaskim  to nie napasiony knur z PiSu  (nie będę wymieniał nazwiska) jeździ jak świnia i każda nawet najmniejsza impreza nie może się odbyć bez tej świni 

Sasin?

Opublikowano

Coś z tą Polską A nie tak.  Nikt nie oczekiwał 5 kandydatów, ale że nawet jednego?🤣 Pewno mieli ich zbyt wielu i brakło mieszkańców by każdy 100tys podpisów zebrał

Screenshot_20250515_214010_TikTok.jpg

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Sadek napisał(a):

Też pewnie do tych naiwnych należę bo obecny prezydent mówił podczas pewniej rozmowy w kampanii że jak wejdzie na prezydenta to nie będzie żadnych zbiórek na leczenie dzieci i czy po objęciu przez niego władzy coś się zmieniło moim zdaniem NIC więc wnioski wyciągnij sam.

To jest obiecanka, której spełnić nie może nikt. Kto komukolwiek zabroni zrobić zbiórkę harytatywną, nawet jeśli państwo zagwarantuje wszystko osobie na rzecz której owa zbiórka ma być?

A który z kandydatów w obecnej kampanii w swoich wywodach porusza się w kompetencjach prezydenckich? Czy jest taki, słuchając którego możemy sobie chociaż w części powiedzieć jakim będzie prezydentem? Wszyscy mają zamierzenia, do realizacja których potrzeba w jednym ręku wszystkich trzech władz i jeszcze czwartej też. Pomijając Stanowskiego, bo on z szyderą na ustach składa deklaracje w innym celu i z góry daje do zrozumienia, że nie są one ani prawdziwe ani poważne. To jest kampania prezydencka tylko z nazwy

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Czy jest taki, słuchając którego możemy sobie chociaż w części powiedzieć jakim będzie prezydentem? Wszyscy mają zamierzenia, do realizacja których potrzeba w jednym ręku wszystkich trzech władz i jeszcze czwartej też. Pomijając Stanowskiego, bo on z szyderą na ustach składa deklaracje w innym celu i z góry daje do zrozumienia, że nie są one ani prawdziwe ani poważne. To jest kampania prezydencka tylko z nazwy

Kandydaci nie wiedzą jakie będą mieli kompetencje i Naród po większej części też nie wie. A nie wie, bo go to wali. Więc teatrzyk trwa. Ci obiecują a Naród udaje że wie iż mogą to obiecywać. Bo przecież nie powie że nie wie.

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał(a):

Kandydaci nie wiedzą jakie będą mieli kompetencje i Naród po większej części też nie wie. A nie wie, bo go to wali. Więc teatrzyk trwa. Ci obiecują a Naród udaje że wie iż mogą to obiecywać. Bo przecież nie powie że nie wie.

Przecież chodzi tylko o to żeby fafał podpisywał ustawy donalda tak jak duda pisowskie. Wtedy to nie będzie już długopisem tylko głosem narodu tak jak był chlor kwaśniewski.

Opublikowano (edytowane)

https://businessinsider.com.pl/finanse/leszek-czarnecki-przegrywa-walke-o-odszkodowanie-w-tle-kary-finansowe/trg1yrd

"Prokuratoria Generalna podkreśla, że orzeczenie Sądu Apelacyjnego w Amsterdamie ma charakter precedensowy, stanowi ono bowiem pierwszy przypadek, gdy wszczęcie postępowania arbitrażowego na podstawie wewnątrzunijnego BIT zostało uznane za czyn niedozwolony."

abstrahując od tej konkretnej sprawy i osoby tegoż Czarneckiego to de facto obywatel kontra państwo utracił właśnie ten obywatel prawo do czynnej obrony przed uciskiem urzędasów państwowych nawet jeśli urzędas to bandzior i zrobi jakiś przekręt to i tak obywatelowi nie wolno kwestionować a tym bardziej zaskarżać gdziekolwiek bandziora tylko dlatego że jest siepaczem państwowym

tak się kończy demokracja i tak się rodzą imperia zła w jakie i ta cała xujnia coraz to wyraźniej się zamienia.

i co z tego że złe tradycje w prawie tworzy się na rzeczywiście dyskusyjnych przypadkach kiedy to tak do końca nie wiadomo kto większy bandzior; czy te urzędasy co siłowo odebrały Czarneckiemu banki czy sam Czarnecki? teraz ten szablon stanie się standardem do wszystkich przypadków kiedy każdy dowolny obywatel pada ofiarą systemu a może być nim każdy z nas

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Nie kop się z Trolem bi szkoda czasu...sam stwierdziłeś że poziom ma niski...a raczej dno😆

Hubercik co nie wspominasz ze bonżur też w mieszkaniówce miesza? Chyba nie lepszy niż Kontrkandydat.

https://www.facebook.com/share/1JNXBB35fX/

porownujesz te dwie sytuacje ?? 

w jaki sposob sie lacza ? 

2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

janosik byl slowakie a braun niemcem ..

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

żeby wyglądała tak jak twoja to bym dawno ja pogonił 🤪

moge kiedys w wolnej chwili sprawdzic i wtedy co ?? 🤣

57 minut temu, Agrest napisał(a):

Coś z tą Polską A nie tak.  Nikt nie oczekiwał 5 kandydatów, ale że nawet jednego?🤣 Pewno mieli ich zbyt wielu i brakło mieszkańców by każdy 100tys podpisów zebrał

Screenshot_20250515_214010_TikTok.jpg

biorac pod uwage poziom kandydatow, to chyba nie dziwi ??

• Haha 1
Opublikowano

Bardzo dziwi. Przecież wybory roztrzygnęłyby się w pierwszej turze. Może i stolica wróciła by do Krakowa?

Siedziałeś? Można się dowartościować🤣

Screenshot_20250515_080549_Facebook.jpg

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

abstrahując od tej konkretnej sprawy i osoby tegoż Czarneckiego to de facto obywatel kontra państwo utracił właśnie ten obywatel prawo do czynnej obrony przed uciskiem urzędasów państwowych nawet jeśli urzędas to bandzior i zrobi jakiś przekręt to i tak obywatelowi nie wolno kwestionować a tym bardziej zaskarżać gdziekolwiek bandziora tylko dlatego że jest siepaczem państwowym

a dlaczego w londynie sie prawować nie lepiej w np. w Nigeri albo innym kraju ? nie zgodzę się z Twoją opinią sprawa czarneckiego dotyczy węwnętrznej sprawy Polsce a instytucje zagraniczne sądy mogą jedynie roztrzygać w sprawach umów między  państwowych .

Opublikowano

czytales linka ??

firma jest  zarejestrowana w holandii...to gdzie ma sie sadzic ??

8 minut temu, Agrest napisał(a):

Bardzo dziwi. Przecież wybory roztrzygnęłyby się w pierwszej turze. Może i stolica wróciła by do Krakowa?

Siedziałeś? Można się dowartościować🤣

Screenshot_20250515_080549_Facebook.jpg

przyjedz, posiedz chwile-koniecznie wieczorem 🤣.

wez wiagre ze soba 😂 i pare-set zlotych na poczatek.

Opublikowano

Parę set to dziś w spożywczym się wydaje

Opublikowano (edytowane)

Jeden film był promowany w sieci dopiero w maju - od 6go do 14go. 

Tomczyk musiał mieć go wcześniej,  bo opublikował 28 kwietnia.

Czy może ktoś to wytłumaczyć?
Profil Wiesz Jak Nie Jest produkuje reklamy profrekwencyjne.
Osoby ze sztabu wyborczego już w kwietniu umieszczeają te filmy na swoich profilach, natomiast już w maju mówią, że dopiero o nich się dowiedziały i się od nich odcinają

Patryk Słowik

Rafał Trzaskowski odciął się od Akcji Demokracja.
To musi być po ludzku bolesne. Lata dobrej współpracy, rozmów, nagroda prezydenta Warszawy, nawet miasto billboardy robi z twoim zdjęciem, premier ci dziękuje za zaangażowanie obywatelskie. A potem nikt cię nie zna. :D 

Coraz lepiej.
Minister edukacji narodowej oraz wiceminister obrony narodowej w kwietniu udostępniali treści, od których w maju sztab Rafała Trzaskowskiego i KO się odcinają i uważają za przejaw rosyjskiej propagandy.
Członkowie polskiego rządu udostępniali rosyjską propagandę?!

a wolne presstytutki milczą, tvp, tvn, onet, myślą, że nikt się nie dowie

wybór jest prosty: albo demokracja, kulawa ale demokracja albo po-lszewizm

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

człowieczek pisze o swoich problemach i chce je wcisnąć innym żeby sie lepiej poczuć 🤣...żeby nie miał z tym problemu to by nie wciskał tego innym ....  godzilla i jego opasiona  "laska "  bez zębów.....🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

6 minut temu, Agrest napisał(a):

Parę set to dziś w spożywczym się wydaje

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jarecki napisał(a):
41 minut temu, dysydent napisał(a):

a dlaczego w londynie sie prawować nie lepiej w np. w Nigeri albo innym kraju ?

równie dobrze można zapytać dlaczego nie w Polsce a w Holandii skoro sam twierdzisz (z resztą mylnie)

28 minut temu, jarecki napisał(a):

dotyczy węwnętrznej sprawy Polsce

bo tak naprawdę dotyczy wewnętrznej sprawy xujni jako całości a nie tylko jednej z jej guberni  i rzeczywiście Londyn; masz rację tylko czy ja kwestionuję cokolwiek z tej konkretnej sprawy próbując ją rozsądzać?
Ja tylko kwestionuję że xujnia zakazała takie sprawy rozsądzać gdziekolwiek w ogóle  jako co? nieomylność niekwestionowalną aparatu państwa? a czymże jest ten aparat jeśli nie takimi samymi ludźmi jak cała reszta która działa w sferze prywatnej i co prawda podlega władzy tego aparatu ale w demokracji tę władzę współtworzy i współkontroluje
No i właśnie postawiono kolejna barierę dla tej kontroli i jaki kolejny krok w tej eskalacji? nie wolno zaskarżać państwa, dalej nie będzie wolno krytkować a jeszcze dalej?
czy te najbliższe wybory są jeszcze demokratyczne czy już nie? czy jeszcze dużo przed nami jakichkolwiek wyborów czy i one zostaną zakazane?

że też akurat Tobie muszę tłumaczyć jak przedszkolakowi takie oczywistości i to już nie pierwszy raz.
a moze to tacy jak Ty sa największą patologia systemów i motorem tych systemów degeneracji na wywrót interpretując rzeczywistość i jeszcze naciągając do tego innych?

czy moje ostre riposty sprzed kilku lat wobec Twoich poglądów nie potwierdziły się w słuszności z biegiem czasu? skansenem xujnię nazywałem jeszcze zanim Polska do niej się podpięła i co? teraz z samych szczytów brukselskich z głównego mainstreamu słychać jawne tej diagnozy potwierdzenia
(teraz co bystrzejsze państwowe aparatczyki już nie mają wyjścia by temu zaprzeczyć bo widać to już na każdym kroku)

powtarzam - xujnia również (wszak na planecie w tym nie jedyna) zamienia się w imperium zła a przypadek tego precedensu jest tylko kolejnym na to z dowodów

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 2
Opublikowano

kiedys na tym placu to mozna bylo za darmo od alfonsa w morde dostac.teraz kamery,straz miejska 

w sumie nie dziwi mnie zainteresowanie placem biskupim u wyborcow alfonsa. 🤣

biskupi jak wiadomo wola chlopcow, wiec lokalizacja dla ulicznic troche dziwna.