Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Nein, du bist die versteckte deutsche Option xD 

dzięki ze to doceniasz , bo to dolny Śląsk chyba wiesz co napisałeś ? 🤣

Nie, jesteś ukrytą niemiecką opcją

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

dzięki ze to doceniasz , bo to dolny Śląsk chyba wiesz co napisałeś ? 🤣

Nie, jesteś ukrytą niemiecką opcją

Tak, wiem, wy ślązaki nigdy nie byliście prawdziwymi polakami, takie same Fur Deutschlandy jak Herr Tfusk.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, wiem, wy ślązaki nigdy nie byliście prawdziwymi polakami, takie same Fur Deutschlandy jak Herr Tfusk.

Tak naprawdę to Śląsk najkrócej był niemiecki

Ja wracam  z Trójmiasta i juraty.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

Ty czasami huculem nie jesteś?

a ty góralem zdrady ? 

@Ulman  bieda uchroniła cie tylko przed głupotą

https://www.wnp.pl/motoryzacja/niemieccy-kierowcy-porzucaja-elektryki-wracaja-do-aut-spalinowych,883173.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3Ef201jDkeOoLslPN95YQ7w7as786D0-CHKaUldIdpcSZXIRjXvA1CeQ0_aem_Vf0wrh8Ga4oImuiKyWGZtA

Według danych firmy Huk Coburg, w ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy tego roku około 34 procent wszystkich właścicieli samochodów elektrycznych powróciło do pojazdów z silnikiem diesla lub benzynowym - napisał portal dziennika "Welt".

i co powiecie o zielonym ładzie kto ?

https://kresy.pl/wydarzenia/rzad-donalda-tuska-deklaruje-poparcie-dla-szybkiej-implementacji-zielonego-ladu-i-paktu-migracyjnego/

Opublikowano

Tomasz Trela
Andrzej Duda chce chronić Binjamina Netanjahu za którym jest wydany międzynarodowy nakaz aresztowania za zbrodnie wojenne w Strefie Gazy. Wstyd i hańba dla Polski mieć takiego Prezydenta.

Premier zapewnił, że Binjamin Netanjahu nie zostanie aresztowany, gdy przyleci do Polski. "Polski rząd deklaruje, że zapewni wolny i bezpieczny udział w tych obchodach najwyższym przedstawicielom Izraela" - czytamy w oświadczeniu kancelarii premiera.

peowski debil - najgłupsze stworzenie na ziemi

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał(a):

Najwyraźniej prawo pejsatych nie obowiązuje PO i PIS to tacy sami żydowscy kochasie. 

pytanie

czy aresztować zbrodniarza?

czy wykorzystać do załatwienia kilku ważnych interesów? 

np rabat 30% na całe uzbrojenie z usa, albo dofinansowanie atomówki, opcji jest dużo

a skończy się tak, że przyjedzie, napluje na polskę i zadowolony odjedzie

• Like 1
Opublikowano

Rząd 13 grudnia powinien podnieść składki ZUS - DO 3 TYŚ CO TO BYŁO DLA DZIAŁALNOŚCI .

"W związku z tym składka na ubezpieczenia społeczne z dobrowolnym chorobowym, którą przedsiębiorca będzie musiał opłacić w 2025 r. , wraz ze składką na Fundusz Pracy, wyniesie 1773,96 zł. To o 173,64 zł więcej niż w roku 2024" — przypomina ZUS. W rozbiciu na poszczególne elementy składki sytuacja wygląda następująco:

• 1015,78 zł — ubezpieczenie emerytalne;
  • 416,3 zł — ubezpieczenie rentowe;
  • 127,49 zł — ubezpieczenie chorobowe;
  • 86,9 zł — ubezpieczenie wypadkowe;
  • 127,49 zł — Fundusz Pracy.
  • Preferencyjne składki też w górę

Wyższe składki zapłacą także osoby, które opłacają składki n zasadach preferencyjnych. W ich przypadku podstawa nie może być niższe niż 30 proc, minimalnego wynagrodzenia za pracę, a to w 2025 t. wzrosło do 4666 zł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v