Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Andrzej nakładli ci kitu do głowy. Bzdury piszesz. Debata była legalna. Rozporządzenie obliguje tvp do organizacji CO NAJMNIEJ jednej debaty dla wszystkich i taka będzie 12 maja. Prawo nie zakazuje tvp organizacji i transmisji dowolnej liczby debat w dowolnej konfiguracji uczestników. Jutro mogą debatować np kandydat x i y by nie wymieniać nazwisk a także z i kolejni i tvp może legalnie to pokazać. 

TVP ma zorganizować jedną debatę co najmniej jedną i ją transmitować. Pozostałe debaty tvp organizuje w sensie zapewnienia sprzętu i transmisji. Dogadują się sztaby samodzielnie i to jest wszystko legalne. Pis ze strachu po prostu was oszukiwał, że to nie legalna debata a co do czego Nowogrodzki i tak poszedł..

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że inne stacje mogą też organiz0owac takie debaty. Republika zdaje się próbowała i to nie jest zakazane.

Jeśli się dogadają jacyś inni kandydaci dwóch trzech lub dowolna liczba mogą iść do republiki polsatu czy tvn u i debatować i to jest legalne.

Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał(a):

a Stanowski? skołował sobie darmową reklamę swojego kanału na jutubie i to jedyny osobnik jaki jakkolwiek sensownie wykorzysta ten cały cyrk

Dokładnie, wczoraj na live na jego kanale całe kulisy jak i debatę oglądało prawie 200 tys osób. Człowiek nie związany z politycznym bagnem przyszedł zrobić show, a wyszło że to co miał do powiedzenia lepiej wybrzmiało i lepiej się tego słuchało niż całej reszty pseudo kandydatów co się tylko między sobą przepychała co by to oni nie zrobili jakby rządzili głosząc ciągle te same farmazony które słyszymy od dawna co kampanię 😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

Tam wielu przyszło zrobić show w tym Hołownia tak naprawdę wszyscy wiedzą, że z uczestników realnie o prezydenta walczą dwaj. Senyszyn Jakubiak myślisz po co tam byli?

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, hubertuss napisał(a):

Prawo nie zakazuje tvp organizacji i transmisji dowolnej liczby debat w dowolnej konfiguracji uczestników.

Pod warunkiem równego dostępu do czasu antenowego wszystkim  komitetom  wyborczym  , czyli np zapewnienia kandydatom udziału w identycznej liczbie debat . 

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)

No jak po co chcą zostać prezydentem 😂 a że nie mają szans to już inna para kaloszy, ale oni mnie tam nie interesują są bo są takie zapchajdziury. Na plus że przynajmniej mieli odwagę aby przyjechać i się pokazać biorąc udział w dwóch debatach choć nikt ich nie zapraszał, a gdzie cała reszta nieobecnych nie było bo nie chcieli ale teraz wiadomo będzie wymówka że nikt ich nie zaprosił 🤷 co do Hołowni to cóż przekazał co miał do przekazania choć właśnie tak samo szans nie ma ale dla mnie najbardziej opanowany z nich wszystkich, ale to wiadomo praca w telewizji i doświadczenie z tym związane.

Jedno jest pewne że nie ma na kogo głosować bo tym dwóm panom to ja bym już podziękował bo nic nowego nie wnosą ciągle te same hasła, a po zmianie władzy słyszymy to samo tyle że z drugiej strony 🤮

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Pod warunkiem równego dostępu do czasu antenowego wszystkim  komitetom  wyborczym  , czyli np zapewnienia kandydatom udziału w identycznej liczbie debat . 

Ty naprawdę nie rozumiesz co ja piszę? Każdy kandydat może sobie iść do tvp jeśli znajdzie drugiego kandydata i debatować i tvp to pokaże. To jest właśnie równy dostęp.

Wg prawa tvp ma obowiązek zapewnić tj zorganizować wszystkim jedną debatę i ta będzie 12 maja. Pozostała ilość debat i kandydatów na tych debatach nic nikogo nie obchodzi i prawo tego nie reguluje. Każdy kandydat ma równy dostęp do tvp i może sobie debatować z kim chce a może nie debatować i nie odpowiadać na zaproszenia innych

Opublikowano (edytowane)

widzę, że dostałeś, od samego rana, nakaz propagowania zwycięstwa trzaskowskiego w debacie, ale jak na razie 

nikt ci nie uwierzył :D 

Jeśli teraz Nawrocki, Mentzen, Senyszyn lub Stanowski wynajmą swoją halę w Ostródzie, Nowogardzie albo Rzeszowie i powiedzą, że robią debatę to telewizja publiczna też przyjedzie i wyprodukuje ją telewizyjnie (ale nie zorganizuje) w ramach równości traktowania kandydatów, prawda?

nawet lis widzi klęskę

Image

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Ty naprawdę nie rozumiesz co ja piszę? Każdy kandydat może sobie iść do tvp jeśli znajdzie drugiego kandydata i debatować i tvp to pokaże. To jest właśnie równy dostęp.

Wg prawa tvp ma obowiązek zapewnić tj zorganizować wszystkim jedną debatę i ta będzie 12 maja. Pozostała ilość debat i kandydatów na tych debatach nic nikogo nie obchodzi i prawo tego nie reguluje. Każdy kandydat ma równy dostęp do tvp

Bo Ty pisać tak  jak to  rozumieć - po swojemu ew po Tuskowemu -(na jedno wychodzi) .😁Czym innym jest równy dostęp do TVP - otwarte lub zamknięte drzwi 😁 a czym innym zapewnienie równego czasu antenowego . Stacje komercyjne to zupełnie inna " bajka " ale TVP , jest napisane w rozporządzeniu : " TVP powinna zapewnić równe warunki udziału w debacie każdemu  przedstawicielowi lub kandydatowi (....) poprzez : 1) umożliwienie wzięcia udziału w takiej samej liczbie debat. 4) poinformowanie co najmniej na 48 godz przed emisją..... 

W przypadku dużej liczby kandydatów można zrobić kilka debat - ale to komitety decydują kto z kim i kiedy lub decyduje o tym losowanie . Jednak dalej mają zastosowanie powyższe warunki co do uczestnictwa w równej ilości debat.

Oczywiście będzie debata w Tvp 12 maja , czyli w wymaganym terminie . Nigdzie nie jest napisane że powyższe warunki dotyczą tylko tej jednej debaty a innych nie . Koszt organizacji owych debat pokrywa TVP dlatego uchwalono takie obostrzenia w celu zapewnienia sprawiedliwego dostępu do czasu antenowego. Istnieją jeszcze audycje płatne ,gdzie powyższe warunki nie mają zastosowania. Jeżeli TVP nie miało nic wspólnego z organizacją wczorajszej debaty - to nie ma tematu , a sama TVP też bardzo mocno się od organizacji  odcina ( myślę, że wiedzą o co chodzi) .

Edytowane przez andrzej78
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Andrzej twoje urojenia to nie jest prawo RP. Możesz sobie wymyślać swoje interpretacje prawa ale to tylko na własny użytek.

1 godzinę temu, nie napisał(a):

widzę, że dostałeś, od samego rana, nakaz propagowania zwycięstwa trzaskowskiego w debacie, ale jak na razie 

nikt ci nie uwierzył :D 

Jeśli teraz Nawrocki, Mentzen, Senyszyn lub Stanowski wynajmą swoją halę w Ostródzie, Nowogardzie albo Rzeszowie i powiedzą, że robią debatę to telewizja publiczna też przyjedzie i wyprodukuje ją telewizyjnie (ale nie zorganizuje) w ramach równości traktowania kandydatów, prawda?

nawet lis widzi klęskę

Nigdzie nie pisałem, że Trzaskowski wygrał. Pisałem każdy przyszedł powiedział co chciał i każdy teraz mówi, że jego kandydat wygrał. Nawet tego nie oglądałem ani minuty. Jedyny przegrany to sztab pisu nie było 5 telewizji nie było debaty na rynku a Nowogrodzki i tak musiał przyjść.

Niech wymienieni przez ciebie wynajmą halę i się dogadają na debatę to myślę, że tvp to puści. CO dla nich za problem będą mieli czym ramówkę wypełnić jeszcze sobie przedtem reklamy puszczą. Polsat i tvn zrobią chętnie to samo. Nie widzę powodu by mieli odmawiać darmowego materiału i oglądalności. 

A to, że Lis widzi klęskę to chyba tylko w oczach twojego zaprzaństwa. Lis napisał wyraźnie co myśli a ty dorabiasz swoje tezy. No i od kiedy to twój autorytet.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nagle pisowcy interesują się LGBT normalnie śmiechu warte tak się żrą jacyś dziwni ludzie których dysputy mało kto zobaczy. No naprawdę jak zwykle masz kapiszony.

Od kiedy ty tak śledzisz w necie aktywność gejów?

Opublikowano (edytowane)

nie denerwuj się bo ci żyłka pęknie :D 

myślisz, że jak tvp i tvn nie pokażą to nikt się nie dowie? jeszcze jest internet, którego peowcom nie uda się ocenzurować

tak zorganizowali swoja ustawkę (debatę), że musieli stać jak kołki przez godziną i czekać aż pozostali kandydaci przyjdą, bo woleli iść do republiki :D  

jeszcze jedna taka debata i będzie druga tura bez bążura :D 

żeby przykryć porażkę to wymyślili prowokację z gazem

Edytowane przez nie
  • Haha 2
Opublikowano

Gdzie ja się denerwuje co ty bredzisz?

czego nikt się nie dowie? O jakiejś awanturze jakiegoś geja z wyborczynią Trzaskowskiego? A jak się dowie to co nie zagłosuje na niego? Ty się dobrze czujesz?

Skoro to ustawa to po co Nowogrodzki tam szedł? Ty naprawdę bredzisz jaka druga tura bez bonżura uważaj bo będzie druga tura bez Nowogrodzkiego.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Gdzie ja się denerwuje co ty bredzisz?

czego nikt się nie dowie? O jakiejś awanturze jakiegoś geja z wyborczynią Trzaskowskiego? A jak się dowie to co nie zagłosuje na niego? Ty się dobrze czujesz?

Skoro to ustawa to po co Nowogrodzki tam szedł? Ty naprawdę bredzisz jaka druga tura bez bonżura uważaj bo będzie druga tura bez Nowogrodzkiego.

słuchając trzaskowskiego można powiedzieć tylko jedno:

powrócił specjalista od macania kur :D 

Opublikowano

@nie ty dziecko jesteś? Mogę ci napisać to samo tylko nazwisko możemy zmienić na każde inne i to będzie tyle samo warte czyli nic. I będzie np Nowogrodzki specjalistą od macania kur. Człowieku weź spoważniej w końcu. Bo 1 czerwca i tak będziesz wył wieczorem.

• Haha 2
Opublikowano
46 minut temu, nie napisał(a):

powrócił specjalista od macania kur :D 

Aaaaa czy kura czerpie z tego przyjemność?

1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Nagle pisowcy interesują się LGBT

Eeee tam, to przecież niemożliwe żeby im się spodobało gejowanie. Aaaaa może jednak możliwe?

• Haha 1
Opublikowano

Tonący  brzytwy się chwyta 🤣🤫

12 minut temu, mirro napisał(a):

Eeee tam, to przecież niemożliwe żeby im się spodobało gejowanie. Aaaaa może jednak możliwe?

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Andrzej nakładli ci kitu do głowy. Bzdury piszesz. Debata była legalna. Rozporządzenie obliguje tvp do organizacji CO NAJMNIEJ jednej debaty dla wszystkich i taka będzie 12 maja. Prawo nie zakazuje tvp organizacji i transmisji dowolnej liczby debat w dowolnej konfiguracji uczestników. Jutro mogą debatować np kandydat x i y by nie wymieniać nazwisk a także z i kolejni i tvp może legalnie to pokazać. 

TVP ma zorganizować jedną debatę co najmniej jedną i ją transmitować. Pozostałe debaty tvp organizuje w sensie zapewnienia sprzętu i transmisji. Dogadują się sztaby samodzielnie i to jest wszystko legalne. Pis ze strachu po prostu was oszukiwał, że to nie legalna debata a co do czego Nowogrodzki i tak poszedł..

Przecież wieszczyłeś że Nawrocki stchórzy i nie przyjdzie na debatę, odszczekaj teraz te kłamstwa, prorok za piątkę.