Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jaest tylko między nimi mała albo duża różnica. Oskarek robi to pod własnym imieniem i nazwiskiem i nie zniża się do takiego poziomu szamba.

Powiedz to synowi Filiks ...

Oskarek nie zniża się do poziomu szamba ??? W takim razie czym jest występowanie w ZaRublice ?? xD Dla mnie ZaRublika i SokZBuraka reprezentują ten sam poziom, poziom jak to opisałeś szamba ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Marine Le Pen odebrano bierne prawo wyborcze na pięć lat. Nie będzie mogła wystartować w wyborach w 2027 r. Demokracja walcząca nie bierze jeńców. 

kolejna europejska praworządność, przećwiczona na polsce, węgrzech i rumuni

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

Marine Le Pen odebrano bierne prawo wyborcze na pięć lat. Nie będzie mogła wystartować w wyborach w 2027 r. Demokracja walcząca nie bierze jeńców. 

Karol Nowogrodzki będzie wolny po wyborach w Polsce, to niech sobie go wezmą, już będzie miał przećwiczone kandydowanie ;) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Liczenie to jedno patrzenie w przyszłość to drugie. Ja nie mówię o przyszłości 5 czy 10 lat. Ale może 50 czy 100. I tak będzie OZE przy może wsparciu w bardziej przemysłowych krajach energetyki opartej o ropę czy gaz. Tak naprawdę ty uwzględniasz obecne realia technologiczne. A technologia zarówno po stronie producentów coraz wyższa wydajność jak i po stronie odbiorców coraz niższa energochłonność się wciąż zmienia. Z drugiej strony spada dostępność paliw kopalnych. Węgiel coraz mniej opłacalny zwłaszcza w kompaniach głębinowych odkrywek też oraz mniej. Uran mają nie liczne państwa w tym politycznie nie pewne jak Rosja. Gaz i ropa nie wiadomo kiedy się skończą ale przybywać ich nie przybywa. To co powrót do maszyny parowej?

W latach 80 tych kalkulator czy zegarek zasilany słońcem był hitem dzisiaj można tym zasilić cały dom

w lecie można zasilić i owszem ale nie w sezonie grzewczym nawet takiej zimy jak miniona (piszę o polskich realiach nie tylko klimatycznych ale i geograficznych) długość dnia i kąt padania promieni praktycznie eliminuje zimą fotowoltaikę z jakiejkolwiek przydatności i to akurat wtedy kiedy energia jakakolwiek jest krytycznie potrzebna. Energetyka wiatrowa tak na prawdę jeszcze nie zweryfikowała swej praktycznej przydatności i opłacalności bo jeszcze bardziej niestabilna zarówno gdy nie wieje wcale lub wieje za mocno a te magazyny energii o których modno ostatnio do porzygu są żałośnie nieefektywne nawet te o najwyższym współczynniku pojemności i żadna nawet teoria poziomów elektrochemicznych wzajem siebie pierwiastków nie zakłada wiele więcej wyciśnięcia z tej technologii niż już osiągnięto.

Ja też z niepokojem patrzę na wyższość sprawności energetycznej spalania w tlenie nad magazynami gotowej energii nawet jeśli by spaliny zresorbowano i nie wpuszczano do atmosfery to ubytku tlenu to nie zrównoważy a to przecież główny zasób energetyczny jak dotąd w oparciu o który zbudowano to co obecnie widzimy i nazywamy cywilizacją technologiczną, przemysłową. Cóż z tego jeśli wkraczamy w epokę doraźności krótkookresowej, epokę wojen, argumentu siły i priorytetu destrukcji. Ten kto będzie liczył na to co jeszcze nieodkryte czy choćby z odkrytego ne zweryfikowane praktycznie zwyczajnie nie dożyje ród jego kolejnego pokolenia bo eksterminują go ci co olali te wszystkie nadzieje na coś kiedyś i .... Chiny czym wysforowały się na dominację? całą industrę zbudowały omal się nie dusząc w smogu a teraz resztki zasobów z durnego zachodu wysysają w oparciu o tę industrę oferując bezkonkurencyjnie tańsze i te panele i wiatraki sami nadal inwestujac i w energetykę węglową i coraz więcej relatywnie do węglowej, jądrową i jakoś nie martwia się deficytem uranu.

Japonia od razu postawiła na atom i dopóki panika po Fukushimie nie spowodowała u nich odejście od uranu to była to druga najsilniejsza gospodarka na planecie a gdy spanikowali i teraz co?

Europejska xujnia przeciąża sztucznie haraczami konwencjonalne źródła energii i co? w/g mnie już tak daleko to zaszło że nie ma dla tej xujni ratunku i treż sama Matematyka wystarczy aby to udowodnić a czy jankesy sie wywina i przetrwają to jeszcze nie do końca można przewidzieć bo jeśli uda im się kolejną erę wojen globalnych sprowokować to kto wie

tak - USA są największym wrogiem pokoju na planecie i tak samo są chińskim wrogiem jak i europejskim bo albo upadną w oparach proekologizmu albo proekologizm innych wykorzystaja przeciwko tym innym i jankesi to już wiedza jeśli wybierają sobie kogoś takiego jak Trump a reszta na razie zbaraniała i ... tak szybko następują zdarzenia ostatnio że w skali roku nie śmiem prognozować a co jakichś pięćdziesięciu a tym bardziej stu lat i nie chodzi tu czy nowe technologie będą czy nie bo będą tylko nie wiadomo kto je wprowadzi dominując tym innych choć jedno już widzę - xujnia na pewno nie wprowadzi już niczego naprawdę innowacyjnego do samego końca swych dni

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

ale ty masz sprany mózg

co ma mu powiedzieć? żeby nie zadawał się z matki kolegą, który jest pedofilem,  bo zostanie naćpany i wykorzystany seksualnie? czy może ma mu powiedzieć, jak mówią media, że jego matka to skrajna patusiara, która zamiast zajmować się swoimi dziećmi, zostawionymi na pastwę losu (nawet w dzień urodzin dzieci) i będącymi w depresji, po tym co zrobił im jej kolega i po próbie samobójstwa, to woli jeździć po całej polsce i wrzeszczeć jebać pis, bo polityka jest dla niej ważniejsza niż rodzina? a teraz wykorzystuje tragedię do budowania kariery politycznej 

Opublikowano (edytowane)
Teraz, nie napisał(a):

ale ty masz sprany mózg

co ma mu powiedzieć? żeby nie zadawał się z matki kolegą, który jest pedofilem,  bo zostanie naćpany i wykorzystany seksualnie?

Ma zamknąć swój spaprany ryj, bo o takich rzeczach nie mówi się publicznie ... Oskarek to menda jakich mało ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Zbigniew Ziobro nie trafi do aresztu. Taką decyzję podjął warszawski sąd okręgowy.

:D po-łgłówki wydymane :D jak mi przykro :D 

Opublikowano (edytowane)

Sąd też orzekł, że komisja jest legalna. Więc Ziobro prędzej czy później tam trafi albo pójdzie siedzieć. To samo Bejda.

Z drugiej strony wyrok pokazuje że sądy są uczciwe i sprawiedliwe nie jak mówi pis, ze stronnicze. Więc @nie znowu życie cię ograło.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał(a):

Więc @nie znowu życie cię ograło.

W dniu 31.01.2025 o 19:50, nie napisał(a):

na 99% go nie aresztują

przypomnij kto podniecał się, że ziobro będzie aresztowany :D 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mówisz o tej sprawie co jej kolega partyjny  podał wszystko do mediów?

Słby przykład.

A wcześniej kolega z partii  molestował? 

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

przypomnij kto podniecał się, że ziobro będzie aresztowany :D 

Nie wiem kto się podniecał ja tu nie pisałem, ze na 100 % go zapuszkują. Ale w sumie i tak mało wygrał. Sąd potwierdził, że komisja jest legalna a poza tym widać, że bajki pisu i stronniczych sądach to brednie. Kolejny wyrok zapada na korzyść członka pis.CO nie zmienia faktu, że Ziobro przed komisją musi się stawić podobnie jak Bejda.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mówisz o tej sprawie co jej kolega partyjny  podał wszystko do mediów?

Słby przykład.

A wcześniej kolega z partii  molestował? 

chyba ciebie dziś ktoś molestował w pracy bo coś mało postów w obronie upadłych pisdzielców 🤪

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Co co tam słychać u współmankietników w barakach?

Leje ja ciepłym moczem na pis po i innych. Horoszcz sie zesrał bo zera nie zamkneli🤷‍♂️.

a nie wiem bo nie byłem na olendrach bardzo dawno 🤣   a co tam w szczecińkach slychowac  🤣🤣🤣🤣🤣

podrzuć jakie foty od sąsiadów bo swego pierdolnika nie radzę tu pokazywać 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v