Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo mankietniki nie umieją dobrego zrobić. 

Ja zrobie taki że smakuje jak czysta wódka.

u was widać lepsze tradycje ostały ...toć pegerusy to tylko to gówno łykali ..pewnie to przyzwyczajenie do tego smrodu swoje robi 😲

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wódka jest dostępna w sklepie i tania. Teraz ludzie chcą produktu który się jednak czymś różni od czystego destylatu.

Opublikowano

na głowę bym musiał upaść żeby samogne pędzić i ją pić ...gdzie w sklepie można kupić dobrą czysta wódkę jak już trzeba ...toć te 80zl  czy więcej to nie majątek 

Opublikowano
MariuszDe napisał:

Nawet nie wiedziałem że jest jakieś piwo 12%? Wiem że jakieś 10% halne chyba w Dino to jest...a które wg ciebie to nie ,,szczochy,,

Ooo to pora odwiedzić Belgię, Holandię, Szkocję...

Opublikowano

Wódka w sklepie to chemiczne gówno robiona z odpadów spożywczych a ostatnio z spleśniałej ukraińskiej kukurydzy.

Robiona na ilość a nie na jakość, podobnie jak tanie  piwo.

Smacznego.

Opublikowano

twoje konfabulacje są fantastyczne ...dobre wódki są produkowane od lat ....widać że samogon wali i to ostro 

można kupić poprostu dobry  czysty spirytus 

sam pije tanie szczyny które nie są szczytami tylko dlatego że on je pije 🤣

• Haha 1
Opublikowano

mirro napisał:

11 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

..wódka dla mnie nie istnieje w zasadzie 

A dla mnie piwo.

Znaczyyy. Piwo jest bez sensu na imprezy - za dużo sikania. Kultura wymaga aby telefon wyłączyć aby od stołu nie odchodzić to i piwo jest zdyskwalifikowane. Niepoważnie jest poważny temat przerywać. Nie mniej ma swoje zalety - ebniesz dwie sztuki przy bezsenności od zmęczenia lub adrenaliny i masz w pięć minut wyrąbane na wszystko w okół.

Krzysztof81 napisał:

A widzisz... A ja piłem taki co smakował jak mrożona - choć nie był.

Opublikowano (edytowane)

weź chłopie te swoje konfabulacje opanuj ...ja wiem że ty wszedziej byłeś ,wszystkich znasz ,wszystko widziałeś ,wszedziej pracowałeś ....tak już mają potomkowie twoich po  pegerowskich  stron 😜

mnie to nie dziwi ..bo ja znam tą mentalność ludzi co raczą się samogonem 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

weź chłopie te swoje konfabulacje opanuj ...ja wiem że ty wszedziej byłeś ,wszystkich znasz ,wszystko widziałeś ,wszedziej pracowałeś ....tak już mają potomkowie twoich po  pegerowskich  stron 😜

I kto to kurna mówi. 🤦‍♂️🤣😂

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Wódka w sklepie to chemiczne gówno robiona z odpadów spożywczych a ostatnio z spleśniałej ukraińskiej kukurydzy.

Robiona na ilość a nie na jakość, podobnie jak tanie  piwo.

Smacznego.

Ta. A zacier na bimber nie wygląda jak kibel... To niema większego znaczenia przy późniejszym postępowaniu. Zawartość cukru jest ważna. Gdyby podczas rafinacji czy tam destylacji największego gówna dodać jakiej choiny albo lawendy wyjdzie perfum. Może smakować ale nie będzie w normach dla spirytu bo spadnie odrobinkę alko a także nie będzie to C2H5OH + H2O. Drożdże to też w końcu grzyb. Najlepszy spiryt jaki wlałem w siebie był z acetylenu... Bimbry nie bez powodu nazywane bywają KPNami. A jeszcze doprawia się je beczkami.

Opublikowano (edytowane)

a zapomniałem wszystkie szkoły pokonczyl i wszystkie kursy ..taki szpec co wszystko potrafi/ pouczyciel i trener nawet ...nie jednego by uleczył pewnie a sam musiał szukać pomocy u konowała ze wschodu 🤣

4 minuty temu, PRIMO napisał(a):

I kto to kurna mówi. 🤦‍♂️🤣😂

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Był ktoś z was kiedy w gorzelni albo browarze?

A poco? Teraz gorzelnia sprowadza się do posiadania internetu i laptopa. Przy czym w browarze są działy i musisz doprecyzować o który Ci chodzi oraz z gorzelni nie dostajesz wódki. Spirytusu nawet. Jedno co to rektyfikat.

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

a zapomniałem wszystkie szkoły pokonczyl i wszystkie kursy ..taki szpec co wszystko potrafi/ pouczyciel i trener nawet ...nie jednego by uleczył pewnie a sam musiał szukać pomocy u konowała ze wschodu 🤣

Wytrzeźwiej bo od tej dyskusji o % to coś pod deklem Ci się poprzestawiało. 🙆‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

mnie to nie dziwi ..bo ja znam tą mentalność ludzi co raczą się samogonem 🤣

Twoje mentalność postbarakowego mankietnika przebija wszystko. U mnie we wsi nie było PGR-u. Nie wiem skąd to wziąłeś. Nawet jak by był to jakie to ma znaczenie. 

Z tego co kojarze to od Filipowa to najbliższy PGR to w Garbasie a później ośrodek dla narkomanów. Może  stamtąd czerpałeś jakąś wiedze?  Nie wiem w sumie czy dalej tam jest.

6 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

Trzeba było się uczyć a nie w szkołe kamieniami rzucać🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)

wiem ,wiem u ciebie doktory same i profesory z wyższych sfer ...🤣

ty poczytaj co sam pisałeś a potem ustal jaka prawdziwa wersję 

i się jej trzymaj 

choć chyba nie ma co wymagać ..u wyznawców PiSu ,konfabulacja to norma 

widzę że mało wiesz o mankietnikach bo ja sam się nimi brzydzę ..powiem ci że tyz lubią samogone🤪

Opublikowano

Rolnicy powinni płacić więcej na składkę zdrowotną - wiceminister zdrowia Wojciech Koniec. Obecnie rolnicy płacą 1 zł od hektata. - To w ogóle jest nieprzystające do niczego - dodaje. Chcemy wprowadzić podatek zdrowotny.

obniżają przedsiębiorcom a podwyższają rolnikom

wygląda na to, że przedsiębiorcy to patusy, których można przekupić za kilka złotych 

To są proste rzeczy np. żeby wzmocnić system zapisywania się na wizyty lekarskie i ich odwoływania - Rafał Trzaskowski.

półtora roku rządzą a nawet projektu jeszcze nie mają - po-łgłówki uwierzą we wszystko

Opublikowano
nie napisał:

Rolnicy powinni płacić więcej na składkę zdrowotną - wiceminister zdrowia Wojciech Koniec. Obecnie rolnicy płacą 1 zł od hektata. - To w ogóle jest nieprzystające do niczego - dodaje. Chcemy wprowadzić podatek zdrowotny.

wygląda na to, że przedsiębiorcy to patusy, których można przekupić za kilka złotych 

To są proste rzeczy np. żeby wzmocnić system zapisywania się na wizyty lekarskie i ich odwoływania - Rafał Trzaskowski.

półtora roku rządzą a nawet projektu jeszcze nie mają - po-łgłówki uwierzą we wszystko

yyyy... A czym się różni rolnik od przedsiębiorcy?

Opublikowano

Co by nie mówić to system ubezpieczeń rolników trzeba zmienić. Składke uzależnić od wielkości gospodarstwa/przychodu ale równocześnie zmienić świadczenia bo wypłata za L4 to są jakieś kpiny - kwota i czas za jaki jest płacone. Tak samo renta czy emerytura niższa niż świadczenie pijackie dla ludzi którzy w życiu dnia nie przepracowali.

Do tego duża część  krusowców to nie rolnicy tylko taksówkarze, budowlańcy czy marynarze. 

• Like 2
Opublikowano
33 minuty temu, nie napisał(a):

Ja się zgadzam, że rolnicy powinni płacić składkę zdrowotną w innej formie - tylko dalmy im normalne L4 od pierwszego dnia wypłacane kwotowo, a nie jako zniżka za KRUS, dniówkę przynajmniej na poziomie minimalnej pensji krajowej a dla gospodarstw z hodowlą - dniówkę liczoną łącznie z sobotami i niedzielami, bo przy hodowli rolnik musi być w gospodarstwie codziennie

Przedsiębiorcy to żelazny elektorat KO - czemu się dziwić, że kombinują. Powoli się cofa wszelkie korzystne dla rolnictwa zmiany, bo rolnik na KO  w większości nie zagłosuje.

• Like 1