Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał(a):

Bo lasy można albo wycinać, albo zamykać. Do tego Allach je stworzył. A teraz trza je ciąć bo w nich mogą się ukrywać ruscy dywersanci.

... i zbiegli pisowcy uciekający przed niezależną prokuraturą i sądami.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Armagedon.

Ale coś więcej możesz się wypowiedzieć czy nie bardzo?

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

... i zbiegli pisowcy

Łone nie, bo łone nienawykłe do przyrody a poza tym na przyrodę wk,rwione, bo doprowadziła do ich upadku.

Opublikowano

Rozmawiał w ogóle ktoś z leśniczym? Z kimś kto się zna? Na czym to polega? Ja rozmawiałem. 

A bijecie pianę jak ci lewicowi aktywiszcza🤭 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Rozmawiał w ogóle ktoś z leśniczym?

Tak ja kiedyś rozmawiałem z leśniczym z Sulęcina. Poszedłem coby mi podpisał kwit że lasy nie roszczą żadnych odszkodowań za straty w drzewostanie, bo moi rozjechali parę krzaków i jeden szlaban. Rozmowa kosztowała mnie beczkę ropy i komplet moro. Za to dostałem przejechaną sosnę na belkę do samowyciągania co z tyłu jeździła na BWP 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Tak ja kiedyś rozmawiałem z leśniczym z Sulęcina. Poszedłem coby mi podpisał kwit że lasy nie roszczą żadnych odszkodowań za straty w drzewostanie, bo moi rozjechali parę krzaków i jeden szlaban. Rozmowa kosztowała mnie beczkę ropy i komplet moro. Za to dostałem przejechaną sosnę na belkę do samowyciągania co z tyłu jeździła na BWP 

A dla kolegi z AF moro by się znalazło ?😁 Po co gajowemu oni mają swoje🤭

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Wpaw napisał(a):
23 minuty temu, mirro napisał(a):

Armagedon.

Ale coś więcej możesz się wypowiedzieć

No ja mogę coś więcej  , ostatnio w tygodniu opublikowana badania odnośnie armagedonu (har -magedon) no i wtedy już Żydzi mieli się na pieńku Arabami 🙃

A tak na marginesie to dla chętnych warto wyguglowac sobie ,, har magedon ) to odnośnie kolejnego ataku Izraela na Palestynę 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, mirro napisał(a):

co Wy qwa tam czołgami te marchewki kopiecie że razem ze szlabanami i kawałkiem lasu? :o
tak czy inaczej to niezła "faza" musi być na gospodarstwie xD  i to ja rozumiem; sie wie że się żyjeB|

p.s
dawno mnie tu nic tak nie rozbawiło jak ten post
dzięki :)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Ważne że wy w pisie wiecie i Wojciechowski i Morawiecki.

zielony ład to sztandarowy projekt ursuli v l 

wojciechowski zajmował się wspólną polityką rolną w ramach zielonego ładu

to co obowiązuje w polsce wynika z krajowego planu strategicznego

wszystko co jest w WPR i KPS musi spełniać wymagania komisji europejskiej

Wojciechowski zapowiedział, że Komisja Europejska przedstawi nowe propozycje legislacyjne wychodzące naprzeciw postulatom rolników.

"Będzie to pakiet rozwiązań, który powinien zdjąć z rolników wszystkie obawy nie tyle z Zielonym Ładem, ale z jego elementami, które są we Wspólnej Polityce Rolnej".

Rzecznik KE w reakcji na słowa Wojciechowskiego powiedział, że "wypowiadał się we własnym imieniu, co w żaden sposób nie odzwierciedla oficjalnego stanowiska Komisji".

Jesteśmy przekonani, że rolnictwo, polityka klimatyczna i ochrona świata przyrody mogą iść w parze. Potrzebujemy obu - dodał Olof Gill.

Poinformował, że Komisja wkrótce przedstawi szereg wniosków mających na celu sprostanie wyzwaniom stojącym obecnie przed rolnikami w UE.

- Działania wdrożone już przez Komisję w tym roku, a także te, które zostaną zaproponowane wkrótce, nie osłabiają ambicji Wspólnej Polityki Rolnej (WPR) w zakresie klimatu i ochrony środowiska. Ich celem jest raczej wprowadzenie dodatkowego stopnia elastyczności dla rolników i organów krajowych poprzez ograniczenie w ten sposób biurokracji i umożliwienie rolnikom skupienia się na ich podstawowej pracy, która obejmuje większy wkład w realizację celów UE w zakresie klimatu i środowiska za pośrednictwem krajowych planów strategicznych WPR - powiedział Gill.

Dodał, że równolegle - w ramach niedawno ustanowionego dialogu strategicznego w sprawie przyszłości rolnictwa UE - trwa badanie, w jaki sposób osiągnąć nowy konsensus w celu rozwiązania bardziej złożonych, długoterminowych kwestii.

Obecnie, aby otrzymać pełne płatności w ramach WPR, rolnicy muszą przestrzegać zaostrzonego zestawu wymogów i norm w zakresie środowiska, klimatu, bezpieczeństwa żywności, środków ochrony roślin i dobrostanu zwierząt, a także godnych warunków pracy.

Krajowe plany strategiczne nie są dokumentami niezmiennymi. Można je nowelizować i przyjmować niektóre dobre praktyki, a także zmieniać i wprowadzać w innych krajach, więc dlaczego obecny rząd zamiast zmienić na lepsze to wprowadza utrudnienia?

może pochwalisz się jak po głosowała za wprowadzeniem sur (rozporządzenia o redukcji pestycydów)

w kps jest wiele głupot, a po zamiast to poprawić to jeszcze dokłada następne

gdzie jest psl i kołodziejczak?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak sobie to wmawiaj bo tak pis wam wmawia. Ciekawe tylko za co żądali od Wojciechowskiego dymisji? Zielony ład to nie tylko Ursula ale także Wojciechowski i Morawiecki. oczywiście też politycy z innych krajów i unijne instytucje. Ale z ramienia Polski zielony ład to pis. Ziobro za to nazwał Morawieckiego miękiszonem..

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Bo lasy można albo wycinać, albo zamykać. Do tego Allach je stworzył. A teraz trza je ciąć bo w nich mogą się ukrywać ruscy dywersanci.

bo jednak zmienię o Waćpanu zdanie, ja wiem że po mundurowce inteligencji nie należy oczekiwać 😜, ale czyżby nawet tutaj zapomnieli? taki sławetny slogan. "nie wycinaj lasów i ty będziesz partyzantem"...

10 minut temu, nie napisał(a):

gdzie jest psl i kołodziejczak?

akurat wyborcy Kołodziejczaka powinni być w Choroszczy albo na Kołymie

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Drewno się tnie nie tyle co za pis i nie w parkach.

Nie tnie się bo korniki muszą coś żreć, Puszczę Białowieską już prawie zeżarły.

19 minut temu, Takeda napisał(a):

nie wycinaj lasów i ty będziesz partyzantem"...

Otóż to ,,bandy grasują po lasach"

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Kurski trafnie was nazwał ciemnym ludem który wszystko łyka to fakt.

Drewno się tnie nie tyle co za pis i nie w parkach.

że też mi umkneło, może nie tną w parkach, ale tną na potegę, widzę to u mnie, rządzący korzystają z tego, że za pisiorów Polska olała i wystapiła z ochrony lasów europejskich, nic się nie zmieniło,  dwa dni temu z racji ekshumacji byłem na cmentarzu w sumie śródleśnym, co mię przywitało to dźwięk pił motorowych, do pracy jadę trasą ktorą leśniczy zaczęli wycinać na potęgę, przyszła pora na moje bliskie rejony, może za 2-3 lata się zmieni na razie wycinanie PIS to to samo co wycinanie KO i przydupasów które trwa, wiem, że ty nie dopuścisz do siebie, ale fanatykom nic nie mogę przeciwstawić, nie mam swoich bogów i swoich cudów by udowodnić swoja rację na przeciw twej religii.

Opublikowano

Jak by pis nie ciął w parkach to by dymu takiego nie było. Teraz tną ale z głową czy na potęgę czy więcej jak pis nie wiem trzeba by statystyki przejrzeć. U nas jak leśniczy był drzewa odbijać z rok czy dwa temu to mówił, że las lubi 😄.

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał(a):

Nie wiesz co to sarkazm? Ironia? Śmieszą mnie niektórzy co wierzą że jakby PO rządziła to by nie zatwierdziła zielonego ładu przecież głosowali za tym a  to był pomysł lewicowych liberalnych rządów zniszczyć rolnictwo i wyprowadzić je poza UE no bo przecież krowy bąki puszczają...

Mariusz zielony ład to dzieło także "naszych " uwielbiany przez ciemnotę polityków POPISu więc przestancie się kopać po jajach. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v