Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał(a):

Cierpliwości, będą dowody.

taaaaa, pis bedzie dochodził do prawdy znowu kilkanascie lat i nigdzie nie dojdzie. 

12 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Przepraszam. Miał tylko 36 kont w banku. No tak to normalne. Można się rozejść.

A ja w tym tygodniu mogę założyć 40 i co na to powiesz? 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, DTaras napisał(a):

Ale co? Ktoś je właśnie fabrykuje?

sprawa jest tak spartaczona że aż się prosi o zrobienie z niej pokazowych igrzysk dla pospólstwa i wątpisz że ktoś ulegnie tej pokusie? zbyt wysokich sfer politycznych tyczy by różnej maści hieny nie zechciały się na tej sprawie pożywić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

ja w tym tygodniu mogę założyć 40 i co na to powiesz? 

Ja powiem tak, jesteś nic nie znaczącym pionkiem i możesz mieć i 400 kont, Adamowicz był na szczytach władzy i smród wokół niego był już tak potforny że nawet w PO nie zdzierżyli, a zwłaszcza że to było przed wyborami na prezydenta Gdańska i PO usiłował za wszelką cenę wcisnąć młodego Wałęsę na stołek prezydenta Gdańska.

• Like 1
Opublikowano
dysydent napisał:

Ale co? Ktoś je właśnie fabrykuje?

sprawa jest tak spartaczona że aż się prosi o zrobienie z niej pokazowych igrzysk dla pospólstwa i wątpisz że ktoś ulegnie tej pokusie? zbyt wysokich sfer politycznych tyczy by różnej maści hieny nie zechciały się na tej sprawie pożywić

Jak mam wątpić jak to się już rozpoczęło? Babka, jeśli nawet zeszła z powodu stresu, mogła doznać tegoż po rozmowie z zainteresowanymi (można to przetlumaczyć na: po opier...olu). Nie żyje. Ci co już wiedzą: "jak było" też są.

potforny?

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał(a):

Ja powiem tak, jesteś nic nie znaczącym pionkiem i możesz mieć i 400 kont, Adamowicz był na szczytach władzy i smród wokół niego był już tak potforny że nawet w PO nie zdzierżyli, a zwłaszcza że to było przed wyborami na prezydenta Gdańska i PO usiłował za wszelką cenę wcisnąć młodego Wałęsę na stołek prezydenta Gdańska.

a wiesz ile miał adamowicz na tych kontach?

Opublikowano

Ludzie, nie brońcie żadnych politykierów, bo to nawet ciężko nazwać politykami, bo oni mają nas wszystkich w d*pie, no chyba że są wybory jakie to szukają jeleni. Prosty przykład https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/38228-politycy-maja-rolnikow-w-nosie-z-40-zaproszonych-poslow-i-europoslow-pojawia-sie-tylko-jedna-osoba

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Co teraz wezmą do badań zamiast parówek ?? Podwawelska czy kaszankę ??

Ty normalny jesteś, dobrze się czujesz?ze śmierci niewinnej kobiety jaja sobie robisz?

• Like 1
Opublikowano

Babka, jeśli nawet zeszła z powodu stresu, mogła doznać tegoż po rozmowie z zainteresowanymi (można to przetlumaczyć na: po opier...olu). Nie żyje.

Na unitarce podczas zaprawy porannej padł mi żołnierz. Na szczęście ja prowadziłem zaprawę i zaraz gościa na izbę chorych, karetka do szpitala. A teraz niestety. Ano niestety po dwu dniach nie odzyskał przytomności i zmarł. No to prokurator, kwity dochodzenie a w lokalnej gazecie że zajechaliśmy gościa na śmierć. Sekcja wykazała że miał wadę serca, rozmowa z matką potwierdziła że miał ale bardzo chciał iść do wojska i zataił to na komisji. Nikomu też nie powiedział u nas bo bał się że go koledzy wyśmieją. Pan prokurator powiedział tylko że gdybym z nimi nie biegł na czele grupy , to sprawa byłaby bardziej rozdmuchana a wręcz dostałbym zarzut o niedopełnieniu obowiązków. 

1 minutę temu, witejus napisał(a):

Ty normalny jesteś, dobrze się czujesz?

No i widzisz? To są właśnie efekty działań Antoniego i spółki. Zrobili cyrk i teraz w każdym następnym wypadku trudno wytłumaczyć że tym razem tak nie jest.

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, witejus napisał(a):

Niewiem, a ty wiesz?

Jakbym wiedział to bym nie pytał. No to podsumujmy ten skandal - facet miał kilkadziesiąt kont i na nich pewnie miał pieniądze ale może też i nie miał. Może miał dużo , może mało a może średnio. No kuźwa same konkrety w sam raz żeby go do więźnia zamknąć🤣

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

No i widzisz? To są właśnie efekty działań Antoniego i spółki. Zrobili cyrk i teraz w każdym następnym wypadku trudno wytłumaczyć że tym razem tak nie jest.

Znam przypadek mojego znajomego, którego córka zmarła ze stresu przy zwykłej kontroli drogowej prowadzonej przez policję. Była to zresztą zwykła kontrola wyrywkowa na trzeźwość, a nie zatrzymanie za wykroczenie. Dziewczyna 20-22 lata zmarła zanim przyjechała karetka.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jahooo napisał(a):

Znam przypadek mojego znajomego, którego córka zmarła ze stresu przy zwykłej kontroli drogowej prowadzonej przez policję. Była to zresztą zwykła kontrola wyrywkowa na trzeźwość, a nie zatrzymanie za wykroczenie. Dziewczyna 20-22 lata zmarła zanim przyjechała karetka.

No to trzeba zakazać policji kontroli drogowych a prokuratorom przesłuchiwać świadków ...

17 minut temu, witejus napisał(a):

Ty normalny jesteś, dobrze się czujesz?ze śmierci niewinnej kobiety jaja sobie robisz?

Zmarła i tyle, tak już na tym świecie jest że ludzie umierają, nikt nie żyje wiecznie ... Tylko sekta smoleńska coś sobie do tego dopisuje ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał(a):

Na unitarce podczas zaprawy porannej padł mi żołnierz. Na szczęście ja prowadziłem zaprawę i zaraz gościa na izbę chorych, karetka do szpitala. A teraz niestety. Ano niestety po dwu dniach nie odzyskał przytomności i zmarł. No to prokurator, kwity dochodzenie a w lokalnej gazecie że zajechaliśmy gościa na śmierć. Sekcja wykazała że miał wadę serca, rozmowa z matką potwierdziła że miał ale bardzo chciał iść do wojska i zataił to na komisji. Nikomu też nie powiedział u nas bo bał się że go koledzy wyśmieją. Pan prokurator powiedział tylko że gdybym z nimi nie biegł na czele grupy , to sprawa byłaby bardziej rozdmuchana a wręcz dostałbym zarzut o niedopełnieniu obowiązków.

powiedziałbym życie. W ZK masz też patologię, wiezień powie, że chce się zabić i ty przez cały dyżur siedzisz jak debil i patrzysz czy nie robi samobója, a on smacznie śpi, a ty musisz bo inaczej czarna d..., tak samo, masz trupa i robisz reanimacje aż do pierdla nie podjedzie karetka i przejmie pacjenta, olejesz resuscytacje to z monitoringiem cię za***ią

A co do tej pani, nieistotne czy zmarła 3 dni czy 7 po, także do tych slepych fanatyków jedynej i słusznej partii (to już 10 rok jak rządzi ta partia, inni ludzie inna nazwa a słuszna ideowo partia ta sama 🤣), gdyby taka akcja miała miejsce po jej wyjściu ze szpitala to 90% wyzywałoby od morderców w białych kitlach służbę zdrowia.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, witejus napisał(a):

Wrzosek,a, PO

Ty się kopromitujesz odkąd tu się pojawiłeś, ta baba zabiła niewinną kobietę i taki jest fakt.To że tu będziesz dniami i nocami bełkotał i przerzucał oskarżenia na PIS nie zmieni tego faktu.

Za jakiś czas gdy wyjdzie na jaw ,ze ta pani umarła z przyczyn naturalnych będziesz musiał to odszczekać Bełkoczesz tu sam. Nawet Musk cię kopie za twoje brednie bo na drugi dzień okazuje się inaczej.

3 godziny temu, nie napisał(a):

polityczne śledztwo prowadzone przez "stalinowca"

Jakub M. Iwaniec

Czy postępowanie w sprawie „dwóch wież” zostało podjęte wyłącznie ze względów politycznych? Można śmiało postawić taką hipotezę, a to z następujących powodów:
Odmowa wszczęcia śledztwa w tej sprawie została utrzymana w mocy z solidnym uzasadnieniem sądu o braku dowodów i braku znamion. Sprawa dla sądu okazała się "dęta", jeśli chodzi o przełożenie medialnych rewelacji na materiał dowodowy. Co więcej, odmowa wszczęcia śledztwa została utrzymana przez sędzię, będącą członkiem Iustitii - Monikę Tkaczyk-Turek. Nota bene jest zaufaną sędzią Bodnara, bowiem ostatnio delegował ją do Sądu Okręgowego w Warszawie. Należy dodać, że jedynym zastrzeżeniem sędzi Tkaczyk-Turek było to, że postępowanie sprawdzające trwało długo, bo powinno się wcześniej skończyć, gdyż sprawa od początku nie miała znamion czynu zabronionego. Tak stwierdził sąd! 

Po przejęciu prokuratury bodnarowcy podjęli jednak śledztwo na nowo (art. 326 par. 1 kpk). I dali je pałającej zemstą politycznej prokurator Wrzosek.

Podzielam też pogląd red.  Patryk Slowik, że mamy do czynienia z ewidentnym uzasadnionym podejrzeniem popełnienia przestępstwa z art. 241 kk, bowiem ktoś przekazał protokół przesłuchania Ś.P. Barbary Skrzypek dziennikarzowi gazeta_wyborcza- red. Czuchnowskiemu.

W sprawie dwóch wierz Jarkowi się pali koło d*py bo to przekręt i całe życie na przekręcie jechał teraz się boi i dlatego ten jazgot. Ale upadek jest bliski. Widać to po desperacji Jarosława.

3 godziny temu, Wpaw napisał(a):

A co ja takiego pisałem? Nie pisałem że ją zabili! Tylko to trochę dziwne. 

No to co ty myślisz że do lekarza nie chodziła? Zioła piła k**wa i miała żyć wiecznie. 

Nie wiem może i chodziła miała 3 dni by zajść jak się źle czuła. Za jakiś czas wyjdzie,  że nikt jej nie zabił. I wtedy będzie wam głupio. Ale może i tak nie uwierzycie jako sekta.

2 godziny temu, witejus napisał(a):
ты говоришь по-русски?

Jakiś dowód że PIS zamordował Adamowicza zamiast darcia ryja?

A ktoś twierdzi, ze zamordował. ten co to zrobił został złapany ba wszyscy lub bardzo wielu widziało jak to robił. Inna sprawa, że pis lubi szczuć na  ludzi.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Adamowicz był tak ,,kryształowo uczciwy" że nawet PO go wywaliła z partii, choć powszechnie wiadomo jakie indywidua tam są.

Zostaw tego Adamowicza niech chłop leży w spokoju. Co n ci zrobił. Ty nie masz szacunku dla nikogo i niczego. Uczciwy nie uczciwy został zamordowany i zostaw go w spokoju. Tak samo jak powinniście zostawić w spokoju panią Skryzpek.

edit Panią Skrzypek po przesłuchaniu do domu odwiózł jej adwokat który tam był nie uczestniczył co prawda w przesłuchaniu ale miał z nią kontakt po i wtedy wszystko było OK. Adwokat nie złożył zażalenia na nie dopuszczenie go do przesłuchania do czego miał prawo nikt nie zgłaszał złego stanu zdrowia w tym po przesłuchaniu. Pisowska brednia się wali sekcja tylko to potwierdzi. Rodzina pani Skrzypek tez nie staje po stronie pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
31 minut temu, witejus napisał(a):

Otóż to, miał miliony, złotych ,dolarów, gdzieś w wybiórczej był podany majątek Adamowicza.Kto go chciał zamknąć do więźnia?znasz nazwisko?

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/nowy-stary-prezydent-gdanska-to-inwestor,104,0,2420328.html

wiesz już ile miał Adamowicz?

To jedno już ustalone. Szału nie robi ale na gołodupcach wrażenie z pewnością. Teraz akcje PZU które miał sa warte 1,6 mln więc się chłop po śmierci też bogaci.

No ale do brzegu - miał tą kasę z nielegalnych źródeł?  

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, witejus napisał(a):

Otóż to, miał miliony, złotych ,dolarów, gdzieś w wybiórczej był podany majątek Adamowicza.Kto go chciał zamknąć do więźnia?znasz nazwisko?

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/nowy-stary-prezydent-gdanska-to-inwestor,104,0,2420328.html

wiesz już ile miał Adamowicz?

Serio, 3.5 mln to taka rewelacja, 30ha i zabudowania i będzie 3mln, widać jestem tak bogaty jak Adamowicz xD Na tych co mają problem odłożyć więcej niż 10.000 może to robić wrażenie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v