Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja nie mam problemu, ale zauważyłem, że zawsze w biedronce czy w lidlu stay stosy jajek , i nie ma, jest kilka opakowań, nawet ukraińcy jajka u nas kupują

Opublikowano

jutro wybory w krakowie . kampania i kandydaci pokazuja ze nikt sie nimi nie przejmuje.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie wiem dokładnie jak...

Chciał bym poznać prawdę...czemu, za co...?

Nie żeby nienawidzieć ... Próbować zrozumieć, by nigdy tak więcej...

...to tylko moje spojrzenie...

te przeczytaj pare ksiazek .. zamiast milionow paredziesiat zlotych.

kiedys my ich pozniej oni nas - to normalna w dziejach ludzkosci rzecz 

1 godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Ty się masz za prawdziwego Polaka?🤭

Polska racja stanu jest najważniejsza.

Każdy człowiek mający jakieś sumienie pomaga drugiemu ale k**wa ileż można? Człowieku opamiętaj się. Czytałem dopiero artykuł co się działo z bronią z Ameryki i kasą. 

ja sie nie mam -ja nim jestem,,

no wlasnie polska racja.. a nie smrod onucy .

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie szkoda ci czasu na pisanie z idioto?

nie pij do lusterka to nie bedziesz ciagle  widzial idoty .

53 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Szkoda nie szkoda, rozwalają mi system jego wizje. 

tak mysli wiekszosc polakow..

w swieta czy wakacje nie wracaja na wies z miasta ?? nikt o polsce i swiecie nie rozmawia ?? czy szkoda im nerwow na was ??

48 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To od wdychania oparów z obornika. Ma kupe z gnojem pod oknem, cały czas go wącha i uszkodziło neurony. Ciężki przypadek. Jeszcze troche i dołączy do kolegi z Choroszczy.

wsiowy asie czemu wstydzisz sie napisac skad jestes ??? 

pokaz swoj porzadek i bogactwo 😂🤣 czego wschodniopolski  bogaczu sie wstydzisz ??  

dziury na zadupiu ,gdzie ostatni zgasi swiatlo za niedlugo ??

drewniane chalupy sa w modzie .

Opublikowano

Ale drobiu tzn mięsa na eksport poza ue nie ma i te wszystkie mięso z chorych kurczaków, ch*j wie z czego idzie do polskich sklepów. Na kraj na razie wystarczy ale duże firmy mają problemy z eksportem.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale drobiu tzn mięsa na eksport poza ue nie ma i te wszystkie mięso z chorych kurczaków, ch*j wie z czego idzie do polskich sklepów. Na kraj na razie wystarczy ale duże firmy mają problemy z eksportem.

A norki tego nie zjedzą? 

Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał(a):

przecież takich małych jak Pioter, co trzymają po kilkanaście wycackanych wygłaskanych sztuk drobiu trzeba zniszczyć i zaorać, tylko wielkie molochym które pchają chemię i antybiotyki na maksa, bo to się opłaca producentom chemii i antybiotyków

Nie no, kurki karmione zbożem czy ziemniakami uprawianymi na ludzkich odchodach to samo zdrowie ...

Opublikowano

Kupuję w ogóle ktoś z was to mięso z kurczaka? Co rośnie cztery tygodnie? A normalnie u gospodarza w ciągu czterech tygodni dostaje piórek 🤭 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie no, kurki karmione zbożem czy ziemniakami uprawianymi na ludzkich odchodach to samo zdrowie ...

nie wiem, może u ciebie na ludzkich odchodach, u mnie kury jedzą zboż edobrej jakości, a ziemniaki na oborniku od krów, bo tylko taki można dostać, świń w powiecie nie uświadczysz, może jeszcz od koni, ale to też rarytas

i kury mają wolny wybieg

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mądry? Kto zmioki na gównie ludzkim sadzi?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

nie wiem, może u ciebie na ludzkich odchodach, u mnie kury jedzą zboż edobrej jakości, a ziemniaki na oborniku od krów, bo tylko taki można dostać, świń w powiecie nie uświadczysz, może jeszcz od koni, ale to też rarytas

i kury mają wolny wybieg

Ja mówię o tych Pioterowych "zdrowych" kurkach ... Te małe, pseudoekologiczne mikro hodowle to nieraz gorsza patologia jak wielkie fermy ...

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Mądry? Kto zmioki na gównie ludzkim sadzi?

A taki jeden ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ja mówię o tych Pioterowych "zdrowych" kurkach ...

A taki jeden ...

To nie mów ogólnie, zawsze się jakiś desperado znajdzie. 

U mnie też się paruje ziemniaki dla drobiu indyki kaczki są gęsi kury perliczki, króliki też chętnie jedzą. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z czerwonej strefy idzie do utylizacji na mączke. Z zapowietrzonej na kraj w kwadratowej pieczątce.

A z ty mączki co robione? 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Dlatego mówię, że nie zawsze te małe hodowle to zdrowe, różnie z tym bywa ...

Zawsze się jakoś choroszcza trafi czy jak wy to tam mowita🤭 w moich stronach jest oddział w Morawicy i w Krychnowicach😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Zawsze się jakoś choroszcza trafi czy jak wy to tam mowita🤭 

Jeżeli to robi sam dla siebie to niech sobie i swoje gówno je jeśli mu smakuje, jeśli na handel to nie bardzo ... Ktoś myśli, że kupuje zdrową żywność, prosto od rolnika, a tu ...

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

A z ty mączki co robione? 

Z 1 i 2 do spalenia. Z 3 na pole, jako pokarm dla ryb, nie wiem czy nie doadją do suchej karmy dla psów i kotów. Musiał bym kolegi co robi w petfoodzie zapytać.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli to robi sam dla siebie to niech sobie i swoje gówno je jeśli mu smakuje, jeśli na handel to nie bardzo ... Ktoś myśli, że kupuje zdrową żywność, prosto od rolnika, a tu ...

porównując do tego, co jedzą kury na fermach i tak nie wychodzi tak źle, generalnie najlepiej mieć swoje

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

porównując do tego, co jedzą kury na fermach i tak nie wychodzi tak źle

Tylko kupując fermowe to wiesz że fermowe, a tu pseudoeko na ludzkim gównie ... Nadmierna kontrola i karanie złe, ale całkowity brak kontroli tak samo zły ... Póki ktoś produkuje na własne potrzeby to niech sobie karmi czym chce, ale jak zaczyna handlować ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

na szczesci jajek nie lubie..

47 minut temu, Wpaw napisał(a):

Kupuję w ogóle ktoś z was to mięso z kurczaka? Co rośnie cztery tygodnie? A normalnie u gospodarza w ciągu czterech tygodni dostaje piórek 🤭 

nie ma szans -co najmniej 5 tygodni i pare dni do wagi handlowej .

CO ZA UPARTY HOBBIT. PO PROSTU ODDAJ PIERŚCIEŃ SAURONOWI I TO WSZYSTKO SIĘ SKOŃCZY. wyborcza.pl andrzejrysuje.pl

Opublikowano (edytowane)

wow

poparańce pierwsze poważniejsze ostrzeżenie dostali od losu

nie napiszę nic więcej bo śmierć na pierwszym planie i wszystko inne później

Edytowane przez dysydent