Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

może zbyt młody aby pamiętać tamte realia

Eeeeee tam. Postawił pytanie na które nie można odpowiedzieć tak lub nie. Wypadałoby coś napisać więcej. Oczywiście można odpowiedzieć "pomidor". 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

pisal z nim jako nocne ruchadlo ??

a rzeczywiście; tych tematów nie poruszał, przynajmniej ja u Niego nie natrafiłem

Godzinę temu, jacus napisał(a):

kononowicz umarl i juz takich nie bedzie.

będą będą.

wiecznie klincz dwuwładzy popisu trwać nie będzie to znów się objawi masę wynalazków na czas przebudowy
Na pewno sobowtóra nie będzie ale ktoś ... w podobnym typie na pewno się znajdzie

a Elektryczne Gitary? dzisiaj piractwo zniszczyło motywację do tworzenia dobrej muzyki i pełno hurtowo klepanej chały byle tylko co dwa dni można było okrzyknąć - nowość
Zauważ jakiego poziomu jest muzyka choćby i rozrywkowa z góry opłacona, myślę o soundtrackach filmowych

Tam nikt za badziew nie zapłaci no i tam jeszcze jako taki pieniądz za coś dobrego jest pewny bo z kontraktu wynika

nie będę tu playlisty przykładów ale pierwsze co mi ... - E. Gulding - love me like you do, Hailee Stein...jakaś tam i Capital Letters i cały album z filmu jakiegoś fred coś tam i nie chce mi się szukać innych by z pamięci byków w pisowni nie narobić

cha! z jednego Pulp Fiction Black Eyed Peas i pump it czy girl you'll be woman son czy z Kill Bill końcowy na napisach kawałek czy z łowcy czarownic .. a tego to se nawet poszukam tylko bez scen z filmu bo psują tylko klimat i tu film dużo tandetniejszy niż ten kawałek

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał(a):

A co powinni zrobić według ciebie. Jak ty byś to poprowadził?

Tu żeś zgłupiał do reszty? Banderowska upadlina to złodziejski bandycka korupcyjny twór. Oni to mają we krwi. Podłe zakłamane roszczeniowe od wieków. Niczego dobrego się od nich nie spodziewaj. Oni są naszymi wrogami i najlepiej byłoby to rozparcelować i trzymać za pysk bo inaczej będzie ciągle problem.

Jak na razie to jedyny ich plus to, że kilku ruskich ubiją i że kilku banderowców też padnie przy okazji. Nic więcej.

Rozparcował? A po co oni nam? Ziemie by się przydały ale bez banderowców a tych jest na terenach zachodniej ukrainy najwięcej. 

Niech się ruski z nimi użera. USA razem z angolami narobili tam największego bajzlu a teraz jak zwykle sp***dolą i tyle z tego będzie interesu. 

Opublikowano

Z upadliną należy postąpić zgodnie z maksymą "dziel i rządź". Rozparcelować pomiędzy Rosję, Rumunię Węgry i nas , zdelegalizować banderyzm, pozamykać jego wielbicieli w więzieniach , zrobić ekshumacje i ostentacyjnie pokazać to szeroko jak się tylko da,  żeby opinia światowa w końcu zrozumiała co to za plemię.  Ten złodziejsko bandycki twór i tak się rozpadnie więc nie ma sensu finansowanie tej padliny bo to kasa wyrzucona w błoto. 

Opublikowano

po czym poznac Platnego Zdrajce Pacholka Rosji -obecna nazwa  smierdzaca onuca- najwazniejsze dla niego sa ekshumacje na wolyniu..

dla prawdziwego polaka  -zeby nie potrzebne  byly w polsce za kilka lat..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

najwazniejsze dla niego sa ekshumacje na wolyniu..

Czy to nie jest ważne?

Tak bym miał gdzieś kogoś bliskiego tam, to jakoś chciał bym sprowadzić szczątki....nawet takie zmaltretowane..

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał(a):

po czym poznac Platnego Zdrajce Pacholka Rosji -obecna nazwa  smierdzaca onuca- najwazniejsze dla niego sa ekshumacje na wolyniu..

dla prawdziwego polaka  -zeby nie potrzebne  byly w polsce za kilka lat..

Jacuś zachowujesz się jak Gozdyra 

Wołyń to nasza wina? Wojna na upa to nasza wina? 

Nie każdy ma takie zdanie jak ty co do ukry.

Opublikowano

Maciek Duszczyk, podsekretarz stanu w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji.
Nawet tylko sugerowanie, że Straż Graniczna przewozi migrantów z Niemiec do Polski jest po prostu obrzydliwe!!! I
I robią to Ci, którzy jeszcze niedawno pisali #MuremZaPolskimMundurem

Image

zakłamany niemiecki podnóżek  

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy to nie jest ważne?

Tak bym miał gdzieś kogoś bliskiego tam, to jakoś chciał bym sprowadzić szczątki....nawet takie zmaltretowane..

sa rzeczy wazne i wazniejsze.

jak to sobie wyobrazasz ?? zakladamy masowy grob 100 osob ,kosci wymieszane .. ile beda kosztowaly badania dna zeby ustalic ktora do kogo nalezala ?? moze jeszcze poszukac ich zyjacych krewnych..

w kraju gdzie ludzie umieraja na sor-ach bo nie ma pieniedzy na sluzbe zdrowa. bedziemy wydawac pieniadze na cos takiego ??

Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Jacuś zachowujesz się jak Gozdyra 

Wołyń to nasza wina? Wojna na upa to nasza wina? 

Nie każdy ma takie zdanie jak ty co do ukry.

o czym ty piszesz ?? przeczytales ze zrozumieniem o co chodzi ??

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

jak to sobie wyobrazasz ?? zakladamy masowy grob 100 osob ,kosci wymieszane .. ile beda kosztowaly badania dna zeby ustalic ktora do kogo nalezala ?? moze jeszcze poszukac ich zyjacych krewnych

Nie wiem dokładnie jak...

Chciał bym poznać prawdę...czemu, za co...?

Nie żeby nienawidzieć ... Próbować zrozumieć, by nigdy tak więcej...

...to tylko moje spojrzenie...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

o czym ty piszesz ?? przeczytales ze zrozumieniem o co chodzi ??

Ty się masz za prawdziwego Polaka?🤭

Polska racja stanu jest najważniejsza.

Każdy człowiek mający jakieś sumienie pomaga drugiemu ale k**wa ileż można? Człowieku opamiętaj się. Czytałem dopiero artykuł co się działo z bronią z Ameryki i kasą. 

Opublikowano

Image

Co o AUR pisze Ośrodek Studiów Wschodnich nadzorowany przez KPRM, którego dyrektora powołuje sam premier:

“Programowo partia (AUR) jest niechętna Rosji, widząc w tym kraju zagrożenie dla bezpieczeństwa Rumunii. Jednocześnie z niechęcią odnosi się ona także do Ukrainy oraz angażowania się Rumunii w trwającą wojnę rosyjsko-ukraińską, co stanowi paliwo dla oskarżających ją o promoskiewskość przeciwników politycznych.”

podły człowiek, który dla korzyści politycznych zrobi wszystko, zakłamana menda 🤮

Opublikowano
36 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ty się masz za prawdziwego Polaka?🤭

Polska racja stanu jest najważniejsza.

Każdy człowiek mający jakieś sumienie pomaga drugiemu ale k**wa ileż można? Człowieku opamiętaj się. Czytałem dopiero artykuł co się działo z bronią z Ameryki i kasą. 

Nie szkoda ci czasu na pisanie z idioto?

Opublikowano
5 minut temu, nie napisał(a):

Image

podły człowiek, który dla korzyści politycznych zrobi wszystko, zakłamana menda 🤮

Ваше начальство посоветовало вам защищать какую-то румынскую политическую партию?

Opublikowano
13 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie szkoda ci czasu na pisanie z idioto?

Szkoda nie szkoda, rozwalają mi system jego wizje. 

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Szkoda nie szkoda, rozwalają mi system jego wizje. 

To od wdychania oparów z obornika. Ma kupe z gnojem pod oknem, cały czas go wącha i uszkodziło neurony. Ciężki przypadek. Jeszcze troche i dołączy do kolegi z Choroszczy.

• Haha 1
Opublikowano

Teump jest prezydentem od 2 miesięcy. Wątpie czy to jego zasługa. Z tego co wyczytałem w necie to mają ten sam problem co my czyli ptasią grype, tyle że oni od 2022 a my od zeszłego roku plus pomór. Dlatego drób jest tak drogi.

Jak niedobrze pójdzie to w pl będzie to samo.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teump jest prezydentem od 2 miesięcy. Wątpie czy to jego zasługa. Z tego co wyczytałem w necie to mają ten sam problem co my czyli ptasią grype, tyle że oni od 2022 a my od zeszłego roku plus pomór. Dlatego drób jest tak drogi.

Jak niedobrze pójdzie to w pl będzie to samo.

Już jest ujowo, ponoć jajek brakuje. Młode nioski ostatnio po 38zl widzialem

Opublikowano

Cyrk sie dziej tylko jak zwykle rządowa telewizja nic nie mówi. Są powyznaczane strefy czerwone,żółte, duże firmy nie mogą eksportować mięsa, wybito nioski, brojlery, kilka zakładów stało przez kilka tygodni. Niby jest lepiej ale odbudowa populacji troche potrwa.

Opublikowano

rządowa telewizja jak i inne "zaprzyjaźnione" nie będą na polecenie rządu mówić o problemach, aby nie robić paniki przed świętami, że nie będzie jaj czy mięsa z kurczaka z krajowego chowu

paradoksalnie ostatnie wydarzenia pokazują, że jest problem, który dotyczy głownie dużych ferm i ten problem nazywa sie  "antybiotyki", ale to niedobra o tym mówić, oj niedobra

przecież takich małych jak Pioter, co trzymają po kilkanaście wycackanych wygłaskanych sztuk drobiu trzeba zniszczyć i zaorać, tylko wielkie molochym które pchają chemię i antybiotyki na maksa, bo to się opłaca producentom chemii i antybiotyków

w d...  mają decydenci nasze zdrowie, kasa się tylko liczyć, mały rolnik nie da kasy na lobbing, a producent antbiotyków tak, bardzo chętnie

USA też ma problem i szuka dostaw jaj poza granicami, na jajeczne swięta będzie cyrk, zobaczycie

Opublikowano (edytowane)

Ee tam będzie cyrk, możesz sobie zamówić u mnie na święta🤭

Do tego doszło że teraz ludzie na wsi nie wiedzą co to kura, przynajmniej u mnie samo państwo jest teraz. Kupić od chłopa po 1,30 zł szkoda lepiej jeść z Biedronki tą chujnie. 

Ja raz w życiu kupiłem jajka w supermarkecie i to jeszcze w Norwegii chciałem zrobić sobie jajecznicę, zrobiłem z  czterech jajek,  wyrzuciłem do kosza. A sześć pozostałych jajek oddałem kolegą z miasta im smakowały 😁

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

To zasługa wielkich korporacji, państwa je wspierające i zachłanności samych rolników. Do tego weterynaria dokłada swoje 3 grosze i podobnie jak w przypadku ludzi także u zwierząt zaczynają panować wirusy.

W ameryce gdzie jest jeszcze większa koncentracja hodowli jest jeszcze większy problem. Jak w jednym miejscu stawia się kurniki na milion niosek to później chyba nic dziwnego że są takie problemy.

A co do piotera to najgorsze jest to że tacy obrywają najbardziej bo w wielkiej fermie znajdą wirusa wszystko wybiją, biznesmen dostanie odszkodowanie a przy okazji w promieniu kilku kilometrów u takich małych też wytłuczą cały drób i dostanie fige.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v