Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polska ma prawo prowadzić prace legislacyjne nad różnymi projektami, które dotyczą polskiego społeczeństwa. Podatek cyfrowy to dla polskiego społeczeństwa coś, co daje więcej wpływów, możliwości finansowania polskiej cyfryzacji. I rozmowa o tym powinna być naturalna. Wtrącanie się jakiegokolwiek innego państwa, bez względu czy to sojusznik, partner czy adwersarz, budzi kontrowersje i nie powinno się zdarzyć - powiedział wicepremier Gawkowski.

Dopytywany, czy w związku z takimi wypowiedziami ze strony amerykańskiej zamierza wycofać się w jakiś sposób z wprowadzenia podatku, odpowiedział: " trudno, żeby pod wpływem innego państwa, polityka, który chce być ambasadorem, polskie państwo wycofywało się z pracy nad aktami legislacyjnymi, które służą Polsce".

- Więcej pieniędzy w budżecie to więcej pieniędzy na cyfryzację administracji, na sztuczną inteligencję, na polskie startupy. Chcemy o tym rozmawiać, projekt jest konsultowany, to jest początek pracy i trudno, żeby pod wpływem takiego nacisku się wycofywać, bo Polska żadnym lennym żadnego państwa nie jest - mówił.

"Ministerstwo Finansów nie prowadzi obecnie prac nad podatkiem cyfrowym. Wyłącznie Minister właściwy do spraw finansów publicznych odpowiada za polską politykę podatkową" - napisał resort finansów.

i po co to szczekanie gawkowskiego? tylko po to żeby na rozkaz niemców zaognić relacje z usa

to są idioci, którzy niszczą polskę

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Życie jak dla mnie pokazało, ze tych co zginają od razu kark amerykanie mają za nic i tylko eskalują żądania.

Życie pokazało że jak dyplomatoł Sikorek podniósł kark to dostał pięścią między oczy od Rubio a kopa w d...e od Muska.😆Podobnie jak Żebrzeński.

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano

Podatek cyfrowy powinien już być dawno temu wprowadzony. Z jakiej to okazji kupując jakiś towar czy usługi jakieś firmy mają być z tego zwolnione? Wszystkie firmy na miejscu płacą vat a one ani grosza.

W większości krajów funkcjonuje, powinien i u nas.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Taaaaa, kilkadziesiąt pakietów sankcji i najbardziej dostali w dupe je nakładający.  Europa rozbrojona, energia droga, eskalacja zielonego ładu i ogólne zidiocenie przekonaniem że ruskim coś istotnego zrobią. Ty tak samo gonisz króliczka jak ci pisowcy co Tuska w więzieniu widzą od 10 lat.

Ruscy tez oberwali tylko mało info stamtąd dochodzi. Ten rozbity sprzęt nie spada Rosji z nieba musiał ktoś za niego zapłacić. A straty są duże. Zablokowane rezerwy z którymi nie wiadomo co będzie to gruby szmal. Utrata wpływów z handlu surowcami kolejne straty. Tak wiem część sprzedają gdzie indziej. Gdyby nie zachód Hitler by ich zagnał pod Władywostok. Regan też umiał sajuz rozłożyć na łopatki. Wiara w potęgę wielkie Rosji jest trochę złudna bo to zawsze był kolos na glinianych nogach.

20 minut temu, dysydent napisał(a):

ten podatek cyfrowy to w założeniach kolejny krok w restytucji socjalizmu bo szczegółów technicznych jeszcze chyba sami nie znają albo ja nie natrafiłem ale i nie zamierzam szukać bo idea aby jednym firmom zabrać po to by zbudować im w przewadze państwową konkurencję z samych założeń mi wystarczy aby być przeciwko nie tyle samemu podatkowi co argumentacji po co jest wprowadzany i ogólnej filozofii traktowania tak wszystkich podatków.
Podatki nie są po to aby finansować jakąkolwiek działalność komercyjną czy to państwową czy prywatną (od tego jest system bankowy z całą filozofią kapitałotwórczą kredytu pieniądza fiducjarnego) a po to podatki by zaspokajać potrzeby państwa takie które są konieczne a co do zasady są niedochodowe jak obronność, policja, edukacja powszechna na poziomie podstawowym, takaż służba zdrowia, no jeszcze podatki po to by buforować strategiczne gałęzie gospodarki jak np żywność aby oscylacje rynkowe ... itd i pomińmy dyskusję co oznacza poziom podstawowy zwłaszcza w służbie zdrowia bo to odrębny, temat a ten tyczy czy owa ustawa pogłębia socjalzm czy nie
no w/g tego co już ogłosili to pogłębia i prędzej obecna ekipa amerykańska zrozumie protekcjonistyczną rolę jakiegoś podatku niż zlewaczającą gospodarkę - było nie było - jednego z wierniejszych sojuszników jakich mają.

a tu jakiś minister z mordą od samych drzwi wyskakuje z samą solą bez chleba i tą solą po oczach
NO LITOŚCI

Tak wiem podatki są be. A już nakładane na Amerykanów to w ogóle zbrodnia lepiej już nałożyć na własnych ludzi. Może byś my tak my zamiast Kanady chcieli zostać tym 51 stanem.

3 minuty temu, witejus napisał(a):

Życie pokazało że jak dyplomatoł Sikorek podniósł kark to dostał pięścią między oczy od Rubio a kopa w d...e od Muska.😆

Ciekawe bo bronią go nawet amerykańscy republikańscy politycy. Oczywiście możesz mieść swoją ocenę. Ale Musk jednak przyznał, ze nie wyłączy. tak wiem to nie umowa to można ale jednak przyznał, ze nie wyłączy. To wszystko i tak wyglądało lepiej niż 7 minut Dudy. 

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Podatek cyfrowy powinien już być dawno temu wprowadzony. Z jakiej to okazji kupując jakiś towar czy usługi jakieś firmy mają być z tego zwolnione? Wszystkie firmy na miejscu płacą vat a one ani grosza.

W większości krajów funkcjonuje, powinien i u nas.

No ale tu przecież i nie tylko tu sa lennicy amerykańscy. Nie wolno nawet nic powiedzieć amerykanom bo się obraża a gdzie dopiero podatek wprowadzać  Pis powinien w postulacie wyborczym zaoferować utworzenie u nas 51 stanu delegacja z pisu powinna pojechać do USA i złożyć hołd obiecując, że jak tylko wróci do władzy połączy Polskę z USA> Bóg Honor Ojczyzna. Czy tam Bób Humor Włoszczyzna bo już sam nie wiem.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tak wiem podatki są be.

a gdzie'ś to wyczytał w mojej pisaninie pod której cytatem takie coś mi tu...?

kotka ogonkiem?

niedobry Ty tak zaniżyć poziom dyskusji do ... jak to było w "Zmiennikach"?; "prosze mi tu nie imputować"
xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Taaaaa, kilkadziesiąt pakietów sankcji i najbardziej dostali w dupe je nakładający.  Europa rozbrojona, energia droga, eskalacja zielonego ładu i ogólne zidiocenie przekonaniem że ruskim coś istotnego zrobią. Ty tak samo gonisz króliczka jak ci pisowcy co Tuska w więzieniu widzą od 10 lat.

A nie słyszałeś, ze od początku wojny ruscy biorą solidny wp***dol?🤣

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale Musk jednak przyznał, ze nie wyłączy.

Nigdy nie powiedział że wyłączy, powiedział jeśli by wyłączył, ale jeśli to dalej nie dociera to  goń dalej tego króliczka

1 minutę temu, jacek1296 napisał(a):

A nie słyszałeś, ze od początku wojny ruscy biorą solidny wp***dol?🤣

I jaki efekt tego wp...?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Zęby było jasne nie jestem za podatkami dyskusja o podatku cyfrowym dotykającym również amerykanów może nie jest w najlepszym czasie. Ale popatrzcie jak oni nas taktują jak traktują innych. Tuska rząd ministrów a wet Dudę. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, witejus napisał(a):

I jaki efekt tego wp...?

"praruski" Kijów nadal stolica Ukrainy to mało?
że o Charkowie i paruset tysiącach ruskich trupów .. też by warto było wspomnieć

czy dalej to się utrzyma to co innego ale jak dotychczas....

gdyby kacapy wiedziały ile ich en pasek Ukrainy co dotąd zdobyli będzie tyle kosztował to nawet niechby i mieli pewność że później całą Ukrainę zawłaszczą to by wojny nie zaczynali a jeśli juz to inaczej

jak na taką potęgę militarną jak się jeszcze przed tą wojną mienili to właśnie militarnie d..py dali po całosci

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

Ano tu jeszcze widzę pewne wahanie, ale zainteresowanie tym tematem też jest.

Tego no.... Daj znać gdzie tam jakiś kawałek parakordu albo kwiatek choć na przywitanie wysłać... Albo. Skoro się waha to może zrobimy zrzutkę tu wszyscy i niech dziewczyna idzie do tunelu - żeby się dowiedziała czy chce? Młodzież trzeba wspierać.

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

gdyby kacapy wiedziały ile ich en pasek Ukrainy co dotąd zdobyli będzie tyle kosztowa

U nich nie ma ile to będzie kosztować, liczy się ile zdobędą.

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Podatek cyfrowy powinien już być dawno temu wprowadzony.

Aleeee dwucyfrowy czy jednocyfrowy?🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, witejus napisał(a):

dlatego są kim są i nigdy niczym więcej nie będą nawet jeśli by teraz i zajęli resztę Ukrainy to zawsze bedą w ogonie cywilizacji w pełnym tego okreslenia rozumieniu
nawet jako globalna potęga jako sajuz sovietsky ten ichni russkij mir to był syf kiła i mogiła dla zwykłego kacapa

ukry wolą dać się zabić niz spowrotem w ten syf wrócić

8 minut temu, witejus napisał(a):

Ano widzę, jak zajęli część Ukrainy ,tak dalej tam siedzą i nikt ich nie może stamtąd wykurzyć

czym była ta Ukraina przed wojną?
wszyscy określali jako państwo upadłe o najniższym na planecie dochodzie realnym na mieszkańca a co najmniej jednym z najniższych, rozwalonej gospodarce i braku oznak poprawy
no to qwa sukces trzy lata i ... nawet chyba jednej piątej tej padaki kacapy przez trzy lata nie daja rady opanować
no qwa "gieroje"
nie ma co :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

ukry wolą dać się zabić niz spowrotem w ten syf wrócić

Z pewnością , będąc częścią Rosji, skończy się łapówkarsko-złodziejskie el dorado,  kult Bandery i innych zbrodniarzy.A zwłaszcza oligarchia poczuła by na własnej d*pie co to znaczy Rosja.

• Like 1
Opublikowano
dysydent napisał:

poprawiałeś co w tym poscie? bo mi wyskoczyło że mnie dopiero co cytowałeś gdy post z piątku czyli sprzed czterech dni

Nic nie poprawiałem ale apka na komórkę żyje ostatnio w innym wymiarze to wiesz...

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Aleeee dwucyfrowy czy jednocyfrowy?🤣

Większość osób nie wie co to jest więc nie musi ci być głupio z tego powodu.

14 minut temu, witejus napisał(a):

Ludzi mnogo. U ruskich nikt sie ludźmi nie przejmuje.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

oligarchia poczuła by na własnej d*pie co to znaczy Rosja

przeczytaj sam siebie i pomyśl

kiedy jaka oligarchia czekała na podbój kraju który rozkradła? ma za co to każdy ją przyjmie z orkiestrą i panienkami w dowolnym miejscu planety :P

tylko naród zostanie rozszarpany na wszystkie strony rosji a reszta co zdąży uciec ... no tu już sie dalej raczej zgadzamy komu na łeb spadnie

Opublikowano
marks50 napisał:

4 minuty temu, mirro napisał(a):

wróg naszego wroga już naszym przyjacielem nie jes

nigdy banderowiec nie jest przyjacielem i nie będzie , i jak tam potępisz ten zbrodniczy banderland i uznasz że banderyzm to zbrodnicza ideologia czy nadal przez gardło ci to nie przejdzie ???? 

I tu należy się zatrzymać. Środowisko kształci zachowania. Widać to choćby po tym, że dzisiejsze małe gnoje są jeszcze bardziej przyebane niż my byliśmy. Tzw. postęp. Postęp nie zmienia jedynie tego, że jak wyjedziesz gościowi prawidłowo z bańki to dostaniesz 25. Zatem powstaje pytanie: czy nazywanie obecnych banderowcem, nazistą czy faszystą nie zaprzecza tym historycznym? Może warto wymyślić coś nowego tak dla porządku komunikacji chociaż...

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ludzi mnogo. U ruskich nikt sie ludźmi nie przejmuje.

a to cecha wszystkich Azjatów
dlatego właśnie wymyślono broń masowego rażenia, fanatyzm japońców w drugiej wojnie mógł przerazić
i dlatego jankesi teraz tak chinoli się boją
tego jak w razie wojny nie wybijesz co do nogi to zadepcze samą swą masą, instynktu samozachowawczego toto nie ma za grosz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

a to cecha wszystkich Azjatów
dlatego właśnie wymyślono broń masowego rażenia, fanatyzm japońców w drugiej wojnie mógł przerazić
i dlatego jankesi teraz tak chinoli się boją
tego jak nie wybijesz co do nogi to zadepcze samą swą masą, instynktu samozachowawczego toto nie ma za grosz

U żółtków czy jeszcze gównoskórych dochodzą kwestie religiijne gdzie umżesz to umżesz, odrodzisz sie gdzieś tam jako pies, kot czy inny ch*j.

Doskonale widać to na sadistic.pl gdzie jest jakiś wypadek, leży ranna osoba na drodze, obok jeżdżą dziesiątki samochodów i każdy ma to w d*pie. 

Opublikowano (edytowane)

ż

29 minut temu, DTaras napisał(a):

Zatem powstaje pytanie: czy nazywanie obecnych banderowcem, nazistą czy faszystą nie zaprzecza tym historycznym? Może warto wymyślić coś nowego tak dla porządku komunikacji chociaż...

żebyś gó.no jak chciał nazywał; kałem, ekskrementem, resztkami potrawiennymi ono gó.em nadal zostanie

dla banderowca ta nazwa nie powinna być obraźliwa i masz swój porządek

jeśli jakiś Ukrainiec się obrazi to pozostaje zapytać dlaczego a to już pierwszy krok do porozumienia i to na własnych warunkach nawet jeśli przeprosisz za pomyłkę, zwłaszcza jeśli...

16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

gównoskórych

aj
gdzież tak nieładnie?
teraz się nazywa "pigmentopozytywni"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał(a):

aj
gdzież tak nieładnie?
teraz się nazywa "pigmentopozytywni"

Ja tam ich dziele na: smoluchów, ciapatych, żółtków, gównoskórych, ciapatych,kacapów i banderowców.