Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie rozumiem co tu banderowcu robisz i jeszcze nie siedzisz w okopach

a ty czemu jeszcze nie wyjechales do kraju swoich przodkow ??

na co czekasz ?? marna szansa ze ich z kwiatami powitasz jak w 39, tacy jak ty robili.

czemu jak dziadkowie do armii czerwonej sie nie zaciagniesz ??

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Aaa bo widzisz - choć bez zębów to nogi miała zdrowe... Aaaa jakoś tych fakonomistów z 2016 roku co to twierdzili iż inflacja wybite zęby teraz nie słychać...

Kolego tych wszystkich speców, ekspertów od wszystkiego nie ma co słuchać, całe to towarzystwo jest opłacane żeby tak gadać tak samo telewizja. 

3 minuty temu, jacus napisał(a):

na co czekasz ?? marna szansa ze ich z kwiatami powitasz jak w 39, tacy jak ty robili.

Powinniśmy się zbroić po uszy, pogadać z USA albo UK lub Francja o kilku bombkach atomowych i możemy spać spokojnie, jak to w przyrodzie silnego nikt nie ruszy, zaczepiają tylko słabych.

Opublikowano
dysydent napisał:

Starlink natomiast ma w tej chwili na orbicie 6700 aktywnych satelitów

To gówno nie wisi w jednym miejscu i to jest ta przewaga. Taki hopping tylko, że zamiast na falach to na sprzęcie...

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Leszy napisał(a):

Myślisz, że wyborcy Nawrockiego by poparli chociaż w części Trzaskowskiego? 

Nie muszą popierać bardzo mało ich poprze Trzaskowskiego o ile w ogóle. Trzaskowskiego poprą inni. Natomiast nie wszyscy wyborcy Nowogrodzkiego poprą Mentzena.

4 godziny temu, witejus napisał(a):

Ty jesteś pierdolnięty, merytoryczny argument.

Oj żółć ci się ulała. Przynajmniej zaśniesz szczęśliwy po porannym samozaoraniu jak cię Musk skopał. 

4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Sytuacja jest prosta. Jeśli Mentzen przejdzie do drugiej tury zagłosują na niego konfederaci + 100% wyborców nawrockiego + Jakubiak + Braun + inni którzy będą głosować nie za Mentzenem tylko przeciw Trzaskowskiemu. Jeśli do drugiej tury wejdzie Nawrocki to z pewnością przegra. 

Wszyscy wyborcy Nowogrodzkiego nie zagłosują na Mentzena. Mentzen ma duże szanse na druga turę. Dla Trzaskowskiego będzie lepszym kandydatem. Ponieważ ma większy problem z sięganiem do centrowego elektoratu.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

teraz to już Musk rozmienia się na drobne i się ośmiesza. Chłop traci na tesli majątek. Nie dawno kazał pracownikom bazy lotniczej Aviano we Włoszech robić raporty z ich pracy a teraz chce jechać do prezydenta Włoch namawiać na zakup starlinka. Jego chamstwo i pogarda dla ludzi zostanie ukarana i on poczuje to finansowo. Choć jest bogaty to straty czy upadki biznesów mogą go jednak zaboleć. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Wszyscy wyborcy Nowogrodzkiego nie zagłosują na Mentzena. Mentzen ma duże szanse na druga turę. Dla Trzaskowskiego będzie lepszym kandydatem. Ponieważ ma większy problem z sięganiem do centrowego elektoratu.

To na kogo zagłosują ? Na trzaskowskiego? 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DTaras napisał(a):

To gówno nie wisi w jednym miejscu i to jest ta przewaga. Taki hopping tylko, że zamiast na falach to na sprzęcie...

jeśli ma mieć dobre transfery i w wyższych szerokościach geograficznych a tym i na biegunach w ogóle zasięg to nie da się tego inaczej zrobić bo geostacjonarne orbity to tylko w płaszczyżnie równika, innych geostacjonarnych nie ma bo jak a najlepszy odbiór gdy satelita w okolicach zenitu dla naziemnego klienta

tak że to tak jak w telefonii komórkowej naziemnej tylko na odwrót - komórki dostępowe w ruchu po niebie i aparat przełącza się sukcesywnie na kolejnego nadlatującego satelitę gdy sygnał stanie się silniejszy niż w odlatującym a dryf po częstotliwościach to odrębna sprawa a jeszcze efekt relatywistycznej dylatacji czasu
samo rozplanować układ satelitów ich orbity i częstotliwości aby wzajem ze sobą nie interferowały no i zawsze co najmniej jeden  by był w sensownym zasięgu to skala trudności kostki rubika o ilości warstw równej szesciennemu pierwiastkowi pierwszej wyższej liczby której ten pierwiastek jest liczbą całkowitą od ilości wszystkich satelitów jakie nad planetą cokolwiek w danym pasmie nadają nie tylko z danej sieci a wszystkich i byle przeciętniak umysłowy już tego nie opanuje a co mówić jeszcze cała reszta technologii której mechanika satelitów to dopiero początek. Oczywiście zarządza tym wszystkim system komputerowy rozproszony i do tego ten system czasu rzeczywistego no ale program do tego systemu przecież ktoś musiał napisać i to jest potęga umysłu a tych ludzi zna kto z personaliów? a jakiś dupek finansista który klasycznego rubika by do końca życia nie ułożył sie za wielkiego magnata uważa i większość zysku do swojej kieszeni a promile z tego rzuci rzeczywistym twórcom technologii

arkusz kalkulacyjny Richard Mattesich wymyślił a w kosmos prywatny lot za exscella niejaki Charles Simonyi se wykupił i poleciał co tylko do łindołsa ten arkusz podczepił i niczego istotnego do tego arkusza nie dodał a tylko wykastrował z większości i jeszcze mu Word wyszedł

ot takie pobocznie mi się spostrzeżenie ulepiło na kolejny dowód że sprawiedliwość nie istnieje i nigdy nie zaistnieje zanim nie nastanie entropia doskonała

tylko to spełnienie postulatu Takiego Jednego Któremu się niedawno zmarło; postulatu - "żeby nic nie było"
Kononowicz się nazywał

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał(a):

To już na nikogo nie działa. Takie pierdolenie głupot. Ludzie zmądrzeli i widzą że z tą wojną to jeden wielki szwindel a do tego zero wdzięczności ze strony banderowców. Jedyne co potrafią to: dejdejdejdej i straszenie ruską armią u granic. Sami przy okazji kradną miliardy, kupują luksusowe auta, imprezują po całej europie a do tego kupują polskie firmy.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał(a):

Nie miala iść czasem w ślady idiotów co w kreszowanym dresie z bezpiecznego samolotu wyskakujo?

Ano tu jeszcze widzę pewne wahanie, ale zainteresowanie tym tematem też jest.

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał(a):

Paradoksalnie Musk robi dla KO dobrą robotę, jadąc po Sikorskim. Bo czego jak czego, ale Polacy na pewno nie lubia pokazywania, że sa "głupkami" , a także, że polski rząd to "głupki". Tyle, że robi też teraz za tube propagandową Kremla, bo ten drugi nigdy publicznie z polaków do tego stopnia nie szydził. Im bardziej Sikorski postawi się amerykanom, tym będzie większe poparcie dla Trzaskowskiego, dopóki ktoś nie wyciągnie w kampanii na wierzch tego, że to przeciez kandydat ustawiony przez Trumpa. Jakoś o tym cisza, że ten "widzi Trzaskowskiego na fotelu prezydenta Polski".

A ostatnio jakies dziwne rzeczy się dzieją, platforma X więcej nie działa niż działa, czyżby wstrzymanie działań cyberwojsk przez USA z powodu obcięcia funduszy i do tego wkurwienie ukraińców , polaków i innych nacji przez Muska przynosiło efekty ? Może w UE zbanowac całkiem platformę X i facebooka , bo amerykańskie ? Ja jestem ZA

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał(a):

Czas pokaże. Uważam, ze Trzaskowski ma łatwiejsze możliwości sięgania do centrum jako kandydat mniej radykalny. Oczywiście skrajne elektoraty nie zagłosują ani na jednego ani na drugiego. Chodzi o centrum.

Republikański kongresmen ostro o kłótni Muska z Sikorskim. "Potrzebujemy więcej dyscypliny"

Nawet republikanie w USA umieją trzeźwo ocenić sytuację nie to co wyborcy pisu. Tam też widzą jakim chamem i bucem jest Musk.

— Służyłem z polskimi żołnierzami, byłem w Polsce i nie znam kraju, który byłby bardziej proamerykański niż Polska, (...) Chcą naszej obecności i wiedzą również, że upadek Ukrainy byłby niszczycielski dla ich bezpieczeństwa narodowego, nie tylko Polski, ale i krajów bałtyckich. I pomyślałem, dlaczego urzędnik Białego Domu, który nawet nie został wybrany? To nie jest prezydent, wiceprezydent (...) dlaczego ta osoba poniża polskiego ministra spraw zagranicznych

— To nie jest w porządku. Potrzebujemy więcej dyscypliny w Białym Domu. Polska jest naszym przyjacielem. Jeśli masz z nimi problem, zadzwoń do nich i porozmawiaj z nimi, ale powstrzymaj publiczne krytykowanie naszych przyjaciół w świecie, w którym mamy prawdziwe zagrożenia ze strony Chin, Rosji i Iranu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, jahooo napisał(a):

A ostatnio jakies dziwne rzeczy się dzieją, platforma X więcej nie działa niż działa, czyżby wstrzymanie działań cyberwojsk przez USA z powodu obcięcia funduszy i do tego wkurwienie ukraińców , polaków i innych nacji przez Muska przynosiło efekty ? Może w UE zbanowac całkiem platformę X i facebooka , bo amerykańskie ? Ja jestem ZA

ja też ale nie po to cytuję

segregat rasowy (znaczy Musk) paszczy jakoby to ataki cybernetyczne poniewierały mu iksa i ja mu wierzę
wcale nie muszą być spoza jankeskiego grajdołka bo już powywalał z roboty tylu i to ze stanowisk na których byle pospoliciaka nie wpuszczali że wśród nich na pewno wielu potrafi koncertowo nie tylko jakiegoś iksa a informatykę Pentagonu rozwalić z zewnątrz a właśnie nawinął im się czas i motywacja na iksa

i Musk i Trump mają u siebie na miejscu o wiele potężniejszych wrogów niż oni obaj razem wzięci plus reszta ich przydupasów tak że ... sami ustalili regułą - zarządzanie przez chaos, zanim się skapną że za dużo "wiatru nasieli" ....

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Czas pokaże. Uważam, ze Trzaskowski ma łatwiejsze możliwości sięgania do centrum jako kandydat mniej radykalny. Oczywiście skrajne elektoraty nie zagłosują ani na jednego ani na drugiego. Chodzi o centrum.

Z kim ty się na głowę pozamiałeś? Trzaskowski i centrum 😁🤭

Jego poglądy nie są opisane w Wikipedii jeszcze 😁

Wszyscy byle nie Trzaskowski

Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

I tak mamy z hamburgerami na pieńku to w końcu można by było wprowadzić podatek cyfrowy.

Za bardzo ulegasz pisowskiej propagandzie która ci to wmawia. Na pieńku z nimi nie mama a że iskrzy w kontaktach/rozmowach. Kiedyś iskrzyło w zaciszu gabinetów dzisiaj iskrzy publicznie i dlatego dostajecie sraczki.

Teraz, Wpaw napisał(a):

Z kim ty się na głowę pozamiałeś? Trzaskowski i centrum 😁🤭

Jego poglądy nie są opisane w Wikipedii jeszcze 😁

Wszyscy byle nie Trzaskowski

Zobaczysz ale czy zrozumiesz. Skoro mojego tekstu nie potrafisz zrozumieć wątpię byś zrozumiał później. 

• Haha 2
Opublikowano

zgadza sie, dla prawicy lepiej gdyby do 2 tury wszedl mentzen. wyborcy nawrockiego musieliby miec wysoka goraczke i uronenia by zaglosowac na rafalka. praktycznie caly elektorat przejmie mentzen. odwrotnie tak nie bedzie, bo na mentzena glosuja sympatycy pis oraz po, ale.....ktorzy cchca czegos innego. od chociazby nie chca tysiecy imigrantow, ale nie podoba im sie socjal. mysale, ze wycofanie nawrockiego byloby najlepszym wyjsciem! tego boja sie teczowi z KO 🤔

Opublikowano
Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

. mysale, ze wycofanie nawrockiego byloby najlepszym wyjsciem! tego boja sie teczowi z KO 🤔

Ale jak to, wycofać takiego wspaniałego, obywatelskiego kandydata który nie uważa nic i poprawia stosunki międzynarodowe w przymuzealnym apartamencie ?? xD Na żone podobno mówi pucia, ale ze są dwie pucie, to ja jestem ciekaw kim jest ta druga pucia xD czy ta druga pucia może bywała z nim w tym apartamencie ?? xD

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Zobaczysz ale czy zrozumiesz. Skoro mojego tekstu nie potrafisz zrozumieć wątpię byś zrozumiał później. 

Nie rozumiem i nie zrozumie. 

Trzeba być idiotą żeby zrozumieć idiotę, nie chodzi tu o ciebie....

Opublikowano
10 godzin temu, Wpaw napisał(a):

To czekamy jak ty będziesz meherem, ciekawe co wtedy powiesz?

I po co się odzywasz i kompromitujesz? Wiesz, kto to "moher"?

Ja "moherem", a tym bardziej "meherem" nie zostanę nigdy.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

To już na nikogo nie działa. Takie pierdolenie głupot. Ludzie zmądrzeli i widzą że z tą wojną to jeden wielki szwindel a do tego zero wdzięczności ze strony banderowców. Jedyne co potrafią to: dejdejdejdej i straszenie ruską armią u granic. Sami przy okazji kradną miliardy, kupują luksusowe auta, imprezują po całej europie a do tego kupują polskie firmy.

tam już liczba trupów przekroczyła milion to tak szacunkowo licząc ze 60 tysięcy ton czyli góra o średnicy podstawy jakich pięćdziesięciu metrów w podobnej wysokości  jak by wszystkich na wznak ułożył zakładając że jednemu potrzeba 1 metr kwadratowy to zajęli by sto hektarów czyli jeden kilometr kwadratowy

tak że co jest pierdoleniem głupot?

jeszcze cztery lata temu nikomu do głowy nie przyszło że w Europie możliwa jest taka rzeźnia
i patrz jaki paradoks - gdyby sprawców bezpośrednich tej rzeźni czyli wierchuszkę kacapów z całą generalicją chciał wytłuc wtedy profilaktycznie w interesie tych tysięcy on to by ci sami co na tej pryzmie teraz leżą na to nie pozwolili a powinni by to by żyli do dzisiaj
oczywiście nie licząc tych co naturalną...

jaką taktykę, technologię, algorytm, broń trzeba wynaleźć aby rozpoznała ten ułamek promila populacji co jest zdolna takie rzezie zorganizować i przeprowadzić aby nawet nie zabijać a ekstrahować im z mózgów ośrodek agresji czy jakieś podobne manipulacje na psychice żeby...
przecież propaganda i wszelkie inne ideologiczne nauki to to samo tylko inna technika - niechirurgiczna ale dzień w dzień i wszędzie jest stosowana ingerencja w psychikę
może czas udoskonalić na poziom somatyczny?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

I po co się odzywasz i kompromitujesz? Wiesz, kto to "moher"?

Ja "moherem", a tym bardziej "meherem" nie zostanę nigdy.

Ja to inaczej interpretuje! tak jak  wasza koalicja.

Opublikowano (edytowane)

Dobrze że część ludzi zmądrzała a niektórym nic nie pomoże i jak byli idiotami tak nimi  zostaną.

Może w końcu skończy się finansowanie banderowców i ich wojenki z kieszeni polskiego podatnika.

Jak pisowcy dyplomy kolegium tłumanum kupowali:

https://wiadomosci.wp.pl/afera-collegium-humanum-byly-komendant-psp-odpiera-zarzuty-7133854802078240a

https://wiadomosci.wp.pl/komendant-na-krawedzi-dymisji-w-tle-afera-z-collegium-humanum-7129413211352000a

Edytowane przez Krzysztof81
  • Thanks 1
Opublikowano

dwie rzeczy udowodniła ta wojna;

pierwsza że jest możliwa wojna konwencjonalna z państwem nuklearnym

druga - kacapy to nie żadna druga armia planety i same zainicjowały początek końca swojej nacji

• Like 2
Opublikowano

krzysiu tylko powiedz czemu wiekszosc tych niby madrych mieszka w priwislanskim kraju ,na wsiach zabitych dechami , z ktorych prawie wszyscy mlodzi uciekli a niedlugo ostatni zgasi swiatlo..

10 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Kolego tych wszystkich speców, ekspertów od wszystkiego nie ma co słuchać, całe to towarzystwo jest opłacane żeby tak gadać tak samo telewizja. 

Powinniśmy się zbroić po uszy, pogadać z USA albo UK lub Francja o kilku bombkach atomowych i możemy spać spokojnie, jak to w przyrodzie silnego nikt nie ruszy, zaczepiają tylko słabych.

no dostaniemy bombki atomowe 😂..co najwyzej jak japonczycy..

39 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jak to, wycofać takiego wspaniałego, obywatelskiego kandydata który nie uważa nic i poprawia stosunki międzynarodowe w przymuzealnym apartamencie ?? xD Na żone podobno mówi pucia, ale ze są dwie pucie, to ja jestem ciekaw kim jest ta druga pucia xD czy ta druga pucia może bywała z nim w tym apartamencie ?? xD

a to w gdansku bylo...🤣

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

no dostaniemy bombki atomowe 😂..co najwyzej jak japonczycy..

🤣

No i tak może być, ale w razie czego spadna na Polskę A? 🤭