Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał(a):

dobra, napiszę inaczej - jest na tyle cwany, że tak zrobi

no
już lepiej :)

przecież Musk gdyby miał trochę większy mózg niż jaja powinien się skapnąć że jest u Trumpa hodowlanym nawszelkowypadkowym osłem ofiarnym w razie by co

tak jak u nas Ten... no jak Mu tam? Temu od InPostu?
oczywiście Giertych też w tym hodowlanym tuskowym stadzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ło ło
brzozowe drewno jedn z lepszych na stos a kora z niego to najlepsza naturalna podpałka
Giertych sam się już do słupa na tym stosie przywiązał
chyba sam Tusk choć nie jestem pewien czy On ale o Giertychu kilka razy mówiono jaki to "przywiązany sprawie człowiek", (coś mi świta czy nie On sam?) xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Zatrzymali Mateckiego, ponoć jechał do prokuratury ale i tak zablokowali pół Warszawy.

Opublikowano
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ten to wzorowy niemal.

Świetny gospodarz, mąż , ojciec....i pobożny...

Łoooooo Panie, To się dobrze skończyć nie może. Powiedz jeszcze że niepijący i ja się boję od razu.😂

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Łoooooo Panie, To się dobrze skończyć nie może. Powiedz jeszcze że niepijący i ja się boję od razu.😂

acha; to już wiem czego się boją wiarusy frontowe
a myślałem że niczego :o

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

acha; to już wiem czego się boją wiarusy frontowe

A jak z takim iść z nożem w zębach na przeciwnika?

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tydzień przed wyborami będą zamykać wszystkich z pisu po kolei jak leci.

A tu cyk. Pootwierali więzienia i Pisowców wypuścili na święta. 🤣Ze względu na rodzinny charakter świąt.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

no no
taki to jak te jankesy co pisałem parę dni temu

W dniu 4.03.2025 o 08:51, dysydent napisał(a):

USA jako przyjaciel stały się bardziej niebezpieczne niż jako wróg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, mirro napisał(a):

A tu cyk. Pootwierali więzienia i Pisowców wypuścili na święta. 🤣Ze względu na rodzinny charakter świąt.

oj te teraz co rządzą predzej zrobią w drugą stronę co i nawet by sie zdało i rodziny pozamykać co se pisowcy po synekurach poobsadzali

jeszcze mam taką ndzieję że przyjdzie też czas i na tych co teraz zamykają i taka polityka prorodzinna państwa to już całkiem by mi pasiła

o i może karne kompanie to i nijakie wojsko ale było nie na kompanię a całą armię a to już coś; ruskie takimi Bachmut zdobyli? zdobyli a że mało który ze zdobywców przeżył? no właśnie o to chodzi :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał(a):

Po wyborach wypuszczą, ale liczy się PR że rozliczają pisowców. Zawsze to jakieś głosy.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

ale liczy się PR

skoro jakiś chłop ze wsi pisze to co napisał (tuż nad Twoim) to jest to już antyPR - przeciwskuteczny się może okazać

tylko tak na mój rozum to już nie jest PR, to zastraszanie, pokaz siły

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał(a):

Giertych, Grodzki, i inni to są ci ,,uczciwi"

I co siedzą? Pis miał prezydenta wymiar sprawiedliwości rząd służby pod kontrolą i co. Komuś coś udowodnili? Karpińskiemu prokuratura przez ponad 270 dni nie potrafiła aktu oskarżenia do sądu napisać.

54 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Zatrzymali Mateckiego, ponoć jechał do prokuratury ale i tak zablokowali pół Warszawy.

Najlepszy cyrk to wczoraj w Tv ZaRublika odwalił z spakowaną torbą i biblią. Jechał jechał i nie dojechał a może na Węgry jechał kto go tam wie.

@jahooo obejrzyj sobie. Koleś był i chyba nadal jest petrolhead em. Zwłaszcza radze drugą połowę filmu gdzie odnosi się do komentarzy. Może trochę twój i innej tu ciemnoty ciasny umysł to rozszerzy.

Pewnie elektryk nie dla każdego elektryk ma wady tak jak spalinowy tylko inne. Ale skoro jesteśmy na forum rolniczym to dla wielu rolników czy mieszańców wsi którzy korzystają z auta stosunkowo mało i okazjonalnie to naprawdę fajna sprawa. Tylko właśnie ciemnota zakrzewiona w głowie.

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

skoro jakiś chłop ze wsi pisze to co napisał (tuż nad Twoim) to jest to już antyPR - przeciwskuteczny się może okazać

tylko tak na mój rozum to już nie jest PR, to zastraszanie, pokaz siły

jakis chlop ze wsi glosuje na po ?? jakis procent rolnikow-jak ja-owszem ale chlopow ??

Opublikowano

Jak donosi Bloomberg, USA muszą zaimportować 70-100 milionów jaj w ciągu najbliższych miesięcy, żeby uzupełnić ich deficyt na swoim rynku i wyhamować rosnące ceny.

W tym celu amerykańscy urzędnicy kontaktują się z m. in. z… Polską.

wymiana, jajka za uzbrojenie :D 

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, nie napisał(a):

Jak donosi Bloomberg, USA muszą zaimportować 70-100 milionów jaj w ciągu najbliższych miesięcy, żeby uzupełnić ich deficyt na swoim rynku i wyhamować rosnące ceny.

A mówiłem że Trump nie ma jaj ... xD

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

jakis procent rolnikow-jak ja-owszem ale chlopow

Ty to głosujesz dla samego głosowania bo to takie "nowoczesne" "świadome obywatelsko" .... dopisz sobie co tam jeszcze wymyślisz gdy i tak da się to podsumować - głosujesz dla szpanu i samego hajpu żeś taki niby "lepszy" "uświadomiony" słowem... no powtórzę - szpanu boś przecie niegłupi i dobrze wiesz że głos Twój, mój; czyjkolwiek mniej znaczy jak gów.o muchy gdy je za kropkę w jakiej ustawie literalny prawnik poczyta

zapomniałeś jak kilka lat temu jeszcze za Kopaczowej ja co prawda miałem Jej dość z resztą tak jak większość ale to Ty publicznie deklarowałeś że na pisdzielców zagłosujesz gdy ja i wtedy i teraz powtarzam to samo - na coś takiego jak PiS ja nigdy nie zagłosuje nawet gdyby nie było nikogo innego (no chyba że pod przymusem ale wtedy to nie głosowanie a instynkt samozachowawczy) a teraz szpanujesz ... ... nno dobra - co do poparańców aż tak deklaratywnie jednoznaczny nie jestem i co prawda na tych dzisiejszych nie i nie zalecam czaskoskiego wybierać mimo że nie ma nikogo mniej ryzykownego zamiast to pasowało by utrzeć im mordy bo zlewaciały nad miarę (te poparańce) i to juz nie ci popaprańcy jakimi byli kiedyś choć personanie niby ci sami (teraz to już się o nich pisze "te" a nie "ci")

w sumie bym nie odpisywał Tobie bo nie ma komu ale skoro była okazja przestrzec przed zbyt dużej władzy powierzaniem tym co jeszcze jej nie mając, co już wyczyniają? to i pretekst takiego radosnego ... jest takie pytanie - "wariat czy turysta?", pretekst takiego turysty też dobry

sam się chełpisz lumpersko bezcelową turystyką ku oglądaniu rzeczy zbędnych i kiczowatych li tylko na pokaz dla pospólstwa z byle drobnym groszem lepionych, tak i polityczny turysta z Ciebie tak samo świadomy jak ten stricte w tego słowa znaczeniu xD

p,s
jak by co to Ty pierwszy (znów) mnie zacytowałeś no to masz ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

8 godzin temu, DTaras napisał(a):

A jak se eske przyrządzam to yeż jestem pantofel?

chłop co se sam michy nie potrafi upichcić jest od baby zależny jak ukry od jankesów i taki to właśnie pantofel

btw; co to ta "eska"?

później jeszcze się odezwę na inne z Twego posta

Racja żywnosciowa - jedno danie. Tylko że bez sensu chyba weszło mi to na stałe do łba i jak robię dziecku i sobie jeść to też jest to eska...

12Pafnucy napisał:

Łeeee tam... Są jeszcze zapiekanki...🤭

To tera tak. Jak człowiek był młody to startował w różne kierunki. Nigdy nie był przesadnie rozmowny ale i żartem przyebać potrafił, trzeba było coś zjeść to nie koniecznie kupował kebaba, a że był wyluzowany to i jak z siebie głupka zrobił to dla niego nie było problemem. Z doświadczenia tych czasów wyszła sentencja iż jak już zahaczysz foczkę i nie rzyga na Twój widok to wystarczy, że ją rozbawisz i nakarmisz a zapewnisz sobie tozrywkę. Gdy przy okazji rozbudzisz w niej odrobinę macierzyńskiego instynktu swoją głupotą to ona zacznie tą rozrywkę organizować. Więc niewiem o czym wy cycki tu z tym pantoflem pier..licie.

jacus napisał:

-zaden normalny nie jest

To by się zgadzało. Na to właśnie unieważniają.

dysydent napisał:

31 minut temu, hubertuss napisał(a):

Po prostu rozliczają pisowców. Jak to było uczciwi nie mają się czego bać. 

mają mają się czego bać i Ci uczciwi - poboru do bezsensownej armii która ma walczyć czołgami przeciwko broni jądrowej

bo rakiety to Musk właśnie kolejny raz pokazał jak zachód opanował rakiety

jeszcze trochę i Ukraińcy (w rakietach) byli by lepsi bo to ruska szkoła tylko chyba nie zdążą

A widzisz. Musk trenuje w tych rakietach silniki na dalsze orbity i loty poza orbitalne. Przy okazji ten cały cwancyk nośny ma być wielorazowy... To niegłupie biorąc pod uwagę iż raz po raz mu coś wyebie to może być zabawa z paliwami a to już temat na zestrzeliwanie ruskich orzechówek i szatanów...

dysydent napisał:

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Trump nie jest głupi

kpisz sobie czy naprawdę "się nie znasz na ludziach? xD

to jest ten typ który przez swą bucołowatość i zakapioryzm bywa poczatkowo skouteczny bo potrafi wymusić na innych "jednomyślność" tylko takim w końcowym rachunku jeśli co i zadziała to tylko na zasadzie statystycznego przypadku czyli prawie nigdy

Mamy i u siebie takiego...

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, DTaras napisał(a):

A co ile tam się olej zmienia? Poco ta przepychanka? Jedzie to fajnie na te w ciul aut po miastach idealne - nawet klocki nie pylą tak samo bo ich się mało używa. Ten co woli spalinę i tak nic sensownego obecnie nie kupi bo jak każdy wie koń musi wypić a jak ich jest 250 do dwóch litrów to się szybko większość potratuje. Bejce 530 nawet jest dwulitrowa a 530e jedzie lepiej na dobrych ustawieniach. AMG S63 to jest uturbione 4 litry wspomagane prądem. W mojej opinii mogło by to być 4 litry bez doładowania z konkretniejszym prądem... Masz w pip technologii do wyboru. W Stanach paliwo jest relatywnie tańsze ale trzy razy droższe od pamiętnego roku '99. Tam też Ford ma ecoboosta a cylindry są odłączane w celu zmniejszenia zużycia paliwa a nie kak w polarze żeby w przypadku utraty chłodzenia dojechać jeszcze 100 mil do stacji obsługi.

zielonym będą moje (dysydenta)  odpowiedzi bo rozbijać na osobne cytaty żaden sens
zatem co do wtżej to @hubertuss a'propos filmik dr. Krisa podlinkował w tym poscie i rzczywiście sensowny i na temat ze ja tu nic wiele bym dodał/dyskutował

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305094-polityka-okiem-rolnika-2025/#findComment-4606040A jak se eske

przyrządzam to yeż jestem pantofel?

na to odpowiedzoałem

A ja nie mam gnoju, niema skąd kupić a przydało by się...

to przynajmniej jakie mikroelementowe nawozy daj ale takie doglebowe i pilnuj magnezu w glebie i siarki ponad tylko same NPK a masa organiczna to jakie poplony czy słomy przyorane

ooo nie za bardzo. Oni tam mają w konstytucji obronę obywatela USA i interesów USA na całym świecie jakoś i teraz żeby US ARMY nie musiała wszędzie rozpierniczać glinianek na każdym zadupiu jest ten temat jakoś regulowany. Dlatego często się też wysługują obcymi narodami. Tak ogólnie rzecz ujmując. Nie mam szczegółowych do tego informacji to tam nie będę świrował. W każdym razie w mojej opinii nawet gdy Trump zawrze jakiś układ to kto wie czy go nie będą realizowali jacyś filipińcy... aalbo nikomu szerzej w świecie nie znani - Polacy.

biznes każdy w tym i amerykański doskonale sobie radzi na obcych terytoriach jeśli rzeczywiście jest na czym zarobić nawet jeśli kraje są w stanie wojny z macierzystym biznesu i tu wysokość potencjalnej marży potrafi przełamać całkiem sporą głupotę politycznych kacyków a ów punkt przełamania jest tylko wypadkową wysokości tej marży
  definicja - kontrabanda to też biznes

Ooo to znowu przybędzie milionerów.

kto wie czy pierwszy bilioner się gdzie nie objawi a w rosji to pewnie już jest; te ruble takie drobniaki :D

odpowiedzi - "Rozwiń"

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v