Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/rosyjskie-nawozy-dobijaja-polska-branze-dowody-na-polu-rolnika-spod-pulaw-7131883106294720a

"Rolnik zastanawia się: - Jak to się dzieje, że moje pole leży 30 km od Grupy Azoty, a najłatwiej dostępnym lokalnie nawozem jest produkt z Rosji? - pyta. Opowiada, że zrobił zdjęcia etykiet i postanowił nagłośnić sprawę.'

"Jesteśmy na wojnie handlowej z Rosją. Sprzedaż tanich nawozów to działanie obliczone na upadek polskiego i unijnego sektora. Chcielibyśmy liczyć na patriotyzm zakupowy rolników. Uzależnienie się od rosyjskich nawozów wpłynie na bezpieczeństwo żywnościowe kraju, dając podobny skutek, jak kiedyś import gazu - tak historię rolnika nieoficjalnie komentuje menedżer z branży chemicznej."

Pod względem dystrybucji i podejścia do rolnika Puławy zrobiły wszystko aby rolnik przestał się nimi przejmować. No to niech się nie dziwią że rozpiździli co mogli. Powodzenia i sukcesów życzę.

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Pod względem dystrybucji i podejścia do rolnika Puławy zrobiły wszystko aby rolnik przestał się nimi przejmować. No to niech się nie dziwią że rozpiździli co mogli. Powodzenia i sukcesów życzę.

dawno dawno temu, jeszcze przed tym, jak wybuchła ta mityczna wojna, kupowałem nawozy z ZA Kędzierzyn, bo były tańsze w lubelskim niz te z Puław. Z kolei na śląsku te z Puław były tańsze niż te z Kędzierzyna i oczywiście dużo tańszeniż u dystrybutorów na lubelszczyźnie

tak że niech niepieprzą o "wojnie handlowej z Rosją" tylko niech popatrzą na własną politykę cenową

w dodatku nie możesz pojechać do Puław po nawozy i kupić całe auto lub kilka, musisz zwrócić się do akredytowanego pośrednika, a ten ma akredytowany cennik na twoje miejsce zamieszkania

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał(a):

A jak se eske przyrządzam to yeż jestem pantofel?

chłop co se sam michy nie potrafi upichcić jest od baby zależny jak ukry od jankesów i taki to właśnie pantofel

btw; co to ta "eska"?

później jeszcze się odezwę na inne z Twego posta

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, witejus napisał(a):

Jakby chciał, wioskowy głupku, to już dawno by wyjechał

Gdzie ten kabaret w Republice?kabaret to tu jest z ciebie.

Wioskowy głupku nerwy puszczają kolejni z pisu za chwilę będą siedzieć lub uciekać na Węgry a mieli wsadzać tych od Tuska nikogo nie posadzili to jeszcze sami będą siedzieć. Jak zwykle oszukali cię. 

@nie i inne pisorki jak tam nie długo będziecie tu za Rosją agitować co? Gen Kellogg przedstawiciel USA na RU i UA mówi już wprost o resecie USA z RU. CO to w USA wzięli przykład z Tuska z 2009 roku i o resecie zaczęli gadać. Jak tam szykujecie się już na obronę Rosji? Przy pomocy cytatów z Lecha Kaczyńskiego?😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Łeeee tam...

Są jeszcze zapiekanki...🤭

oczywiście ale i te przecież trzeba miec co zapiec czyli albo kupić albo samemu o komponenty zadbać

chwilowo wszystkiego wszędzie pełno i taniocha ale co gdy trzeba będzie wrócić do deficytowych czasów?
czytasz, słuchasz czy oglądasz co ta banda klaunów na tym szczycie xujnijnym kombinuje? przecież im nigdy nic nie wyszło i tylko długów na żołdactwo narobią, niczego ne obronią  jeśli kogoś zniszczą to samych siebie i nas razem z nimi i zalecam podtrzymać i umiejętnosci kucharskie a kto nie ma takowych, nauczyć się choćby drogą eksperymentu
ile pomysłów biznesowych mi podczas takiej nauki przyszło; wiele było kolejnym raz wynajdywaniem koła ale taka np od podstaw wypracowana i masowo wdrożona technologia wielkotowarowej uprawy fasoli w warunkach polskiego klimatu czy kilku innych warzyw o czym nawet nikogo nie uczę bo fasola przesyca już rynek i trzeba mieć pewne pomysły dla siebie na później zamiast ;) Przecież rolnictwo to tylko wstęp do napełniania michy i jeśli nie jesteś dobrym kucharzem nigdy nie wyhodujesz płodów prima sort bo skąd będziesz wiedział co decyduje o smaku, trwałości przechowalniczej itd.

ja tam na wszelki wypadek podtrzymuję swoje umiejętności kulinarne które z resztą...
Teraz już mi dzieci wyrosły i same sobie radzą ale wcześniej było hasło - stary coś gotuje; będzie coś ciekawego i dobrego
Rzadko to się zdrzało bo rzadko (od czego mam babę? :D ) ale

wiem; znów długie
ale - przyznasz - warte przeczytania?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

na sniadanie watrobka drobiowa z pieczarkami i cebula na boczku smazona 😂

w nastepna niedziele prawdziwy sprawdzian wyborczy- wybory uzupelniajace do senatu w czesci krakowa. biorac pod uwage miernosc wszystkich kandydatow kazdy glos bedzie na wage mandatu.. sami z drugiego szeregu. 

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Phiiii.

Znam nawet po kościelnym rozwodzie...tylko nie pamiętam ile czasu byli razem...jakoś niezbyt długo.

ja tez znam paru-zaden normalny nie jest.. 

59 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To tak jak w stacji w Orlenie obok rafinerii paliwo jedne z najdroższych w Polsce. Poyebane to wszystko jest.

bo cena zalezy od bogactwa mieszkancow.. u nas niestety paliwo zawsze drozsze . a zboze tansze ..

Opublikowano (edytowane)

https://next.gazeta.pl/next/7,151243,31748742,spektakularna-klapa-rakieta-starship-eksplodowala-w-powietrzu.html

ktoś w końcu pozna się że ten Musk to idiota i hochsztapler (taki ichni Dyzma tylko ma krainę większych możliwości i jeszcze większych głupców) i czepia się rzeczy o których nie ma pojęcia
Bardzo blisko do zakazania Mu durnowatych zabawek przynajmniej niektórych
pewnie i m.in. dlatego jankesy do kacapów d. pchają bo najmniej zawodny przemysł rakietowy w tym kosmiczny mają kacapy, właśnie dlatego że tępy i prosty
u putina taki cwaniaczek ak Musk mógł by co najwyżej prigożyna podmienić :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

zwłaszcza

3 minuty temu, witejus napisał(a):

Giertych

co do niego przecież nikt nie powinien mieć żadnych watpliwści że to szuja

zapewne i nikt nie ma tylko jest chwilowo przydatny

mógłby mu to ktoś w końcu powiedzieć, przynajmniej o tym "chwilowo" ?
zmądrzeć nie zmądrzeje ale się bodaj przestraszy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
53 minuty temu, dysydent napisał(a):

Rzadko to się zdrzało bo rzadko (od czego mam babę? :D ) ale

wiem; znów długie
ale - przyznasz - warte przeczytania?

coś w tym jest, teść rzadko gotował, ale że był kucharzem w wojsku, to jego grochówka, bigos czy fasolka po bretońsku były prima sort

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, hubertuss napisał(a):

Po prostu rozliczają pisowców. Jak to było uczciwi nie mają się czego bać. 

mają mają się czego bać i Ci uczciwi - poboru do bezsensownej armii która ma walczyć czołgami przeciwko broni jądrowej

bo rakiety to Musk właśnie kolejny raz pokazał jak zachód opanował rakiety

jeszcze trochę i Ukraińcy (w rakietach) byli by lepsi bo to ruska szkoła tylko chyba nie zdążą

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

zwłaszcza

co do niego przecież nikt nie powinien mieć żadnych watpliwści że to szuja

zapewne i nikt nie ma tylko jest chwilowo przydatny

mógłby mu to ktoś w końcu powiedzieć, przynajmniej o tym "chwilowo" ?
zmądrzeć nie zmądrzeje ale się bodaj przestraszy

kłania się znajomość historii

car Mikołaj II był uwielbianym władcą, dopóki w I wojnie główny ciężar dowodzenia spoczywał na STAWC-e i jej generałach

gdy car Mikołaj II ogłosił się głownodowodzącym całej armi, wszelkie niepowodzenia na froncie, a były w zasadzie pod względem taktycznym same niepowodzenie - spadły na niego. Wczesniej wystarczyło zmeniać generałów aby pokazac - ten i ten się nie sprawdził

cara się zmienić nie dało

Trump nie jest głupi - jak coś nie będzie szło, z hukiem wypier.... Muska i innych przydupasów, pokazując, ze wszystko ich wina

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Trump nie jest głupi

kpisz sobie czy naprawdę "się nie znasz na ludziach? xD

to jest ten typ który przez swą bucołowatość i zakapioryzm bywa poczatkowo skouteczny bo potrafi wymusić na innych "jednomyślność" tylko takim w końcowym rachunku jeśli co i zadziała to tylko na zasadzie statystycznego przypadku czyli prawie nigdy

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał(a):

tez znam paru-zaden normalny nie jest

No ten to wzorowy niemal.

Świetny gospodarz, mąż , ojciec....i pobożny...

No coś wcześniej nie pyklo..

Zresztą i jego poprzednia całkiem ok i też zamężna.