Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mięszasz fikcję z życiem...no ale nie dziwi mnie to u ciebie...😅

każdym swoim postem pokazujesz, że jesteś ograniczony umysłowo, dam ci dobrą radę: jeżeli czegoś nie rozumiesz to się na ten temat nie wypowiadaj

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Litwa Polska jeden czort będziemy musieli jako członek NATO za jego obroną stanąć. Nasze samoloty już patrolują ich niebo. A Trump koniecznie chce Putinowi zrobić dobrze. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał(a):

każdym swoim postem pokazujesz, że jesteś ograniczony umysłowo, dam ci dobrą radę: jeżeli czegoś nie rozumiesz to się na ten temat nie wypowiadaj

Jak byś jeszcze sam to wcielił w życie.

PS to nie ważne czy facet mieszka w usa obejrzyj sobie Chrisa. Albo Daniela Grzyba. A nie tylko pisowski bełkot non stop. Poszerz horyzonty.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, nie napisał(a):

Rada dobra, ale może sam się do takiej dostosuj...😆 

Rozumiem że masz płatne za pisanie, ale czy to warto tak?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak byś jeszcze sam to wcielił w życie.

tak zawsze robię :D 

zobacz jaką kłamliwą i szczującą kanalią jest twój idol

DEMAGOG
Dziennikarz tvn24 zapytał Andrzeja Dudę, czy w erze Trumpa Polska może liczyć na Amerykę i co w sytuacji gdyby prezydent USA postawił ultimatum – wojska amerykańskie za miedź. 

Andrzej Duda odpowiedział: „Jeżeli prezydent Donald Trump będzie w takiej sytuacji, że wyda na wsparcie dla Polski setki miliardów dolarów, to trudno mi powiedzieć, jakie będzie miał wobec nas oczekiwania. Natomiast póki co takiej sytuacji nie mamy”. 

Dziennikarz nie pytał o gotowość oddania miedzi Amerykanom, a jedynie o to czy możemy się spodziewać kiedyś takiego żądania. Prezydent RP odpowiedział natomiast, że trudno przewidzieć, czego mógłby zażądać Trump – nie sugerował jednak, że jest gotowy oddać krajowych zasobów. 

Wypowiedź Donalda Tuska oceniamy jako fałsz. Wbrew faktom przypisał on Andrzejowi Dudzie sugestię, że moglibyśmy oddać naszą, polską miedź Amerykanom za ich wsparcie.

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

A co ty chcesz tam robić? Poczytaj posłuchaj opinii ludzi którzy po 10 lat mieli leaf y. Nic nie robili. Wziąłeś już stoperan? Oglądałem na yt faceta z usa miał dwa. 10 lat jazdy dzieciaków i jego i zero zero wizyt w serwisie. Opony chyba raz wymieniał. No to dawaj ile ta rbh kosztuje przy zero wizyt w serwisie?

Obejrzyj sobie któryś z ostatnich filmów Profesora Chrisa leafa za psie pieniądze kupujesz. 

Problem takich ludzi jak ty jest taki, ze wy żyjecie w świecie który sami sobie tworzycie z alternatywną rzeczywistością.  Ty żyjesz tym co było 10 czy 15 lat temu a do tego czasu świat się mocno zmienił.

Daniel Grzyb ma w tesli model s 500 tys km. Pierwsze modele s wychodziły w 2012 roku i dalej jeżdżą. degradacja baterii jest ale jeździć wciąż się da. 

sugerujesz, że 100 % elektryków się nie psuje, nie ma żadnych awarii i wszystkie mają już po pół miliona kilometrów ?

ja czytałem inne statystyki motoryzacyjne z niemiec, gdzie statystycznie 3 letnie auto elektryczne ma najezdżone średnio 30-40 tys km a rynek odsprzedaży takiego auta w niemczech jest zerowy dla osób indywidualnych, a i firmy nie chca takich aut odkupywać.

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

Dziennikarz tvn24 zapytał Andrzeja Dudę, czy w erze Trumpa Polska może liczyć na Amerykę i co w sytuacji gdyby prezydent USA postawił ultimatum – wojska amerykańskie za miedź. 

Andrzej Duda odpowiedział: „Jeżeli prezydent Donald Trump będzie w takiej sytuacji, że wyda na wsparcie dla Polski setki miliardów dolarów, to trudno mi powiedzieć, jakie będzie miał wobec nas oczekiwania. Natomiast póki co takiej sytuacji nie mamy”. 

Pan Prezydent  Duda odpowiedział na troszkę inne pytanie niż to zadane przez dziennikarza.

• Like 2
Opublikowano

@nie Już nie broń tak tego Dudy. Pytanie dziennikarza można traktować na różne sposoby. A Duda twardo też nie odpowiedział, że nigdy w życiu nie podjął by takiej decyzji.  Udzielił raczej odpowiedzi wymijającej. 

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

sugerujesz, że 100 % elektryków się nie psuje, nie ma żadnych awarii i wszystkie mają już po pół miliona kilometrów ?

ja czytałem inne statystyki motoryzacyjne z niemiec, gdzie statystycznie 3 letnie auto elektryczne ma najezdżone średnio 30-40 tys km a rynek odsprzedaży takiego auta w niemczech jest zerowy dla osób indywidualnych, a i firmy nie chca takich aut odkupywać.

Czyli sam widzisz, że żyjesz w świecie alternatywnym w którym wmawiasz sobie pewne rzeczy. To, że rynek odsprzedaży jest taki czy inny nie znaczy, ze te auta się psują czy co. Oczywiście, że awarie się zdarzają. Ale każdy normalnie myślący człowiek rozumie, że jest tam mniej rzeczy do popsucia czy obsługi serwisowej niż w aucie spalinowym szczególnie gdy auta są proste typy leaf.

Opublikowano
6 minut temu, nie napisał(a):

zobacz jaką kłamliwą i szczującą kanalią jest twój idol

To ty masz idoli...

Większość zlewa to ...

Tobie się wydaje że coś znaczysz, możesz zmienić coś...kiedyś się obudzisz...życie to nie bajki które oglądasz...

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Już nie broń tak tego Dudy. Pytanie dziennikarza można traktować na różne sposoby. A Duda twardo też nie odpowiedział, że nigdy w życiu nie podjął by takiej decyzji.  Udzielił raczej odpowiedzi wymijającej.

wypieranie rzeczywistości to stały numer peowca

• Haha 1
Opublikowano

Póki co to ty ja wypierasz. Duda nie odpowiedział twardo nie ma takiej możliwości tylko wymigał się od pytania czym otworzył pole do różnych domniemań i insynuacji. Bo w domy śle skoro twardo nie odmówił to móże by oddał jednak jak by go przycisnęli tak jak Zalenskiego w Białym Domu.

Opublikowano
21 godzin temu, jacus napisał(a):

ja do afryki ..

Wiem..

Widziałem stan twego obejścia...bym nawet powiedział że u ciebie Afryka lat dziewięćdziesiątych...

Czym ty cudaku chcesz zaimponować ...nawet tej , jak to nazywasz Polsce B...?

Ty zostałeś , wszyscy dalej...

To że sobie wmawiasz rozwój, jakieś szersze perspektywy...świadczy jedynie o twoich fobiach..

Zamiast jeździć w zimie nad morze, wescsie za ogarnięcie obejścia...

Opublikowano

Koniec marzeń o spalinówkach. Zakaz rejestracji nie trafi do kosza
W opublikowanym przez KE planie nie ma na ani słowa o zmianach dotyczących harmonogramu przestawiania się europejskiego przemysłu na elektromobilność. Więcej - punkt o nazwie "Shift to zero emission vehicles" jasno wskazuje, że UE nie zamierza zbaczać z obranej już drogi do elektromobilności.

Jeśli zgodnie z przedwyborczymi deklaracjami polityków ktoś miał jeszcze nadzieję, że zakaz rejestracji aut spalinowych od 2035 roku trafi do kosza - powinien już zdjąć różowe okulary.

Przepisy Clear Air For Europe - zakładają, że producenci zobligowani są do rozliczania się z emisji spalin ich pojazdów. Od 1 stycznia 2025 roku średnia dla całej branży wynosi 93,6 grama CO2/km. Za każdy gram wyemitowany ponad limit na producenta samochodu naliczana jest kara w wysokości 95 euro (netto!).

Średnia dla niemieckiego rynku wynosiła w lutym 109,7 g/km, czyli 16,1 g/km ponad wymagany limit, oznacza to, że kara za każde sprzedane w Niemczech nowe auto w lutym wyniosła statystycznie 1 529,5 euro czyli - uwaga - blisko 6380 zł.

nic ich nie nauczy , eurokołchoz musi runąć

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

No i git niech zakazują niech ciemnota drży.😄 Ja wam mówię, że za kilka lat coś zmienią przedłuża okres itd a wy się straszcie dalej.

Zresztą przy obecnej polityce może świat się cofnie do ery kamienia wyjdzie się z jaskini i będzie jabadaabadu. Naprawdę są poważniejsze problemy niż wasza dziecinada. 

Wątpię by ktoś z was kupował nowe auta może nie liczni jak se kupicie w 2035 to wam starczy na 15 lat. o ile będzie je miał kto naprawiać bo się m łodzi nie chcą uczyć zawodu.

• Haha 1
Opublikowano

i bedziemy na kotach jezdzic..

sezon dawcow organow zaczety na dobre nawet pedalarze masowo na drogach sie pojawili.

3 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Miler nie taki głupi, jak ta nowa lewica, biedrzycka dostała cegłą😁

ty jako wierny wyborca sld i kwasniewskiego fajnego masz idola..

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

a przeczytales komentarz fachowca na koncu ??

41 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wiem..

Widziałem stan twego obejścia...bym nawet powiedział że u ciebie Afryka lat dziewięćdziesiątych...

Czym ty cudaku chcesz zaimponować ...nawet tej , jak to nazywasz Polsce B...?

Ty zostałeś , wszyscy dalej...

To że sobie wmawiasz rozwój, jakieś szersze perspektywy...świadczy jedynie o twoich fobiach..

Zamiast jeździć w zimie nad morze, wescsie za ogarnięcie obejścia...

ty tez zostales -reszta wyjechala.. ilu was zostanie zanim swiatlo zgasicie ??

ja za ciebie jezdze .. ty w domu siedzisz a ja musze nadrabiac..

co zmienia twoje bajania ?? przepasc cywilizacyjna sie poglebia.. 

wasze dzieci glosuja nogami.. 

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

co zmienia twoje bajania ?? przepasc cywilizacyjna sie poglebia.

Przepaść?

Ty przyglądasz się czasami jak żyjesz?😆 

I nie zwalaj ma ciasnotę...

Inni nie mają takiego syfu jak u ciebie.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

sezon dawcow organow zaczety na dobre nawet pedalarze masowo na drogach sie pojawili.

A Cieciuritas Managerowie przyciśnięci pantoflem jedyne co mogą zrobić to popatrzeć z zazdrością tłukac motogodziny swoim Zetorem z talerzufkom xD

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Mateckli schował się w Tv ZaRublika przed policją nie zdążył na Węgry.

Jakby chciał, wioskowy głupku, to już dawno by wyjechał

Gdzie ten kabaret w Republice?kabaret to tu jest z ciebie.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A Cieciuritas Managerowie przyciśnięci pantoflem jedyne co mogą zrobić to popatrzeć z zazdrością tłukac motogodziny swoim Zetorem z talerzufkom xD

..więcej mogą...

Mogą prac majtki swej kobiety...😆

• Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Mateckli schował się w Tv ZaRublika przed policją nie zdążył na Węgry. Jak ktoś ma tv zarublika to włączcie niezły kabaret.

a to jutubie co na żywo leci to nie to?