Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

kolejnej ruchawki na bliskim wschodzie z tego powodu

Jak bym był upierdliwy to tez bym zarządał dowodów skąd to wiesz i gdzie decyzja :) ale potraktuj to jako żart bo luźne rozmowy trwają od lat ale zawsze sie znajdzie jakiś żądających dowodów :) . cofnąć sie pare lat przy Davidzie 19 teeż każdy chciał dowodów że to ściema ale dowody docierały dopiero po tej szopce że na grypę zarobiła ula fon nogaj , pfizer przyznał sie ze dodawał grafen itd. Nie wszystko było oczywiste na początku ale fakty były takie że po lesie sobie nie pospacerowałeś i cmentarze na wolnym powietrzu były zamknięte - tak wiec dowody zawsze przyjdą z czasem tylko jak sie dowiemy w godzine W to niestety tutaj na pewno nie podyskutujemy :) bo czasu na to nie będzie .

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

pora podumać o Bałtyku

na bałtyku to korytrz ma bardzie kacapów zainteresuje gaz rurka by była czynna bo jednak jewropa za gas płaciła terminowo i do tego nawet ula fon nogaj zawsze dbała by obejść sankcje :) 

Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał(a):

o, Drugi Odkrywca co na prawdę i tylko prawdę u polityka liczy xD

słuchanie oficjalnych przemówień, orędzi i podobnych bzdetów ma jedynie sens satyryczno prześmiewczy

Na nic nie liczy rozumiem kity w kampanii ale jak wychodzi facet na orędzie to raczej mówi prawdę zamiast konfabulować.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, marks50 napisał(a):

na bałtyku to korytrz ma bardzie kacapów zainteresuje gaz rurka by była czynna bo jednak jewropa za gas płaciła terminowo i do tego nawet ula fon nogaj zawsze dbała by obejść sankcje :) 

kiedy ... w razie by miało się okazać że rosja z jankesami w sztamę weszła (a co godzina to coraz więcej na yo wskazuje że przynajmniej Trump by bardzo chciał) xujnia stanie się naturalnym konkurentem tego zlepka i ... rozumiesz
bo już nie mam czasu za szeroko się rozpisywać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, MariuszDe napisał(a):

coraz gorzej dla UA a lepiej dla RUS

I kto niby jest temu winien ??? Jak by komik nie gwiazdorzył to by mu nic nie wyłączyli a tak ma co ma , myślał ze jak nażebrał amunicji na rok to da radę a ja juz wczoraj pisałem że Europa g...o moze bez USA . Ale na szczęście komik szybko zrozumiał swój błąd i napisał list miłosny do trampka ze na wszystko sie zgadza więc jak podpisze papierek to to nie dość że bedzie zawieszenie broni i nie będa ginąć ludzie to na dodatek właczy im ten zwiad .

Problem gaz rurki był już dawno i ten tak zwany samoopalcza mówił już wcześniej - zbrójcie się i NS2 ma być nie uruchomiony ale niemiaszki sie wtedy śmiali i roztaczali wizje zaganiania ludzi do jaskiń i wprowadzaniem ekoterroryzmu , jako rolnicy doskonale wiemy jak było . Teraz rzeczywiście na Bałtyku może byc ciekawie bo jeszcze dojdzie do tego że zamiast dyktatora putina z kurkiem niemcy doprowadza   że tym kurkiem bedzie kręcił trampek--- wszystko może się wydarzyć (oczywiście dowodów na to nie mam :) ) ale już w US ten temat rozważają , po to była ta wojenka by zarobił kto miał zarobić .

Edytowane przez marks50
Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

I kto niby jest temu winien ??? Jak by komik nie gwiazdorzył to by mu nic nie wyłączyli a tak ma co ma , myślał ze jak nażebrał amunicji na rok to da radę a ja juz wczoraj pisałem że Europa g...o moze bez USA . Ale na szczęście komik szybko zrozumiał swój błąd i napisał list miłosny do trampka ze na wszystko sie zgadza więc jak podpisze papierek to to nie dość że bedzie zawieszenie broni i nie będa ginąć ludzie to na dodatek właczy im ten zwiad .

Podobno nie napisał tylko Trump zacytował post na jakimś portalu 

6 minut temu, dysydent napisał(a):

kiedy ... w razie by miało się okazać że rosja z jankesami w sztamę weszła (a co godzina to coraz więcej na yo wskazuje że przynajmniej Trump by bardzo chciał) xujnia stanie się naturalnym konkurentem tego zlepka i ... rozumiesz
bo już nie mam czasu za szeroko się rozpisywać

Dla USA większym zagrożeniem są Chiny niż Rosja dla nas zdecydowanie Rosja bo nie słyszałem żeby Chiny myślały o napadaniu Europy.A w związku z tym że Europa jest tak słaba to problemów mamy mnóstwo...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

do mnie to piszesz? ;)
no ale Ty tu na tym temacie jakoś chyba niedawno bo o tym że

Godzinę temu, MariuszDe napisał(a):

Europa jest tak słaba to problemów mamy mnóstwo..

to ja i Paru innych te problemy które teraz się ujawniają opisaliśmy tutaj jakieś... o ho ho ze siedem lat temu; przynajmniej ja i aż musiałem sprawdzić kiedy dołaczyłem do AF

no- pojutrze będzie osiem lat

jeszcze wracając do tych danych wywiadowczych
jeśli wyłaczyli też Ukrainie starlinka który jest przecież usługa cywilną i to opłaconą dla Ukrainy m.in i przez Polskę to było by to (bo na ten moment nie wiem czy jest) pierwszy już jawnie i czynnie wrogi krok USA wobec Ukrainy

a to jeszcze ciekawsze
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/usa-wstrzymuja-wymiane-wywiadowcza-z-ukraina/tkj83zd

Bloomberg jednak podaje, powołując się na swoje źródła w Kijowie, że informacje wywiadowcze USA wciąż trafiają do Ukrainy. "Ukraińskie agencje szpiegowskie nie zauważyły zmian" - mówi źródło Bloomberga. Portal Suspilne też podaje, że nic się nie dzieje i Waszyngton kontynuuje dzielenie się danymi wywiadowczymi z Kijowem.

chyba u samych jankesów już "coś się dzieje" i czyżby Pentagon się postawił Trumpowi i nie wykonał rozkazu?

jeśli (oby) tak to właśnie cynaderki podano

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
23 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Trump zacytował post na jakimś portalu 

oczywiście że elektronicznie napisane bo jak by jeszcze poczta miała na papierze dostarczyć to cienko widział bym zawieszenie broni , ale na logikę to powinien komik już pierwszą klasą dymać do USA by jako król dej dej pierwszy złożyć uroczyście swój podpis pod dokumentami , czy tak ciężko zrozumieć że trampek bardzo lubi "długopisy" i dlatego chwalił Dudę ? bo podpisze nawet na stojąco . a propo dudy to pojechał do tej ameryki i coś cisza o nim , może go nam podmieniają ??? w sumie wstyd bo nie wiem gdzie jest "mój" prezydent , jak tak znikał na jakiś czas to potem bez palca wrócił , czy ktoś wie co sie znim dzieje ??? Pytam poważnie .

Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał(a):

do mnie to piszesz?
no ale Ty tu na tym temacie jakoś chyba niedawno bo o tym że

to ja i Paru innych te problemy które teraz się ujawniają opisaliśmy tutaj jakieś... o ho ho ze siedem lat temu; przynajmniej ja i aż musiałem sprawdzić kiedy dołaczyłem do AF

no- pojutrze będzie osiem lat

jeszcze wracając do tych danych wywiadowczych
jeśli wyłaczyli też Ukrainie starlinka który jest przecież usługa cywilną i to opłaconą dla Ukrainy m.in i przez Polskę to było by to (bo na ten moment nie wiem czy jest) pierwszy już jawnie i czynnie wrogi krok USA wobec Ukrainy

Wrogich kroków wobec UA to już jest mnóstwo także jeden więcej...na AF to jestem chyba z 8 lat ale w polityce to chyba dopiero od zeszłego roku...jeden schizofrenik co tu dużo pisze jakieś bzdury napisał ja zacząłem odpisywać i tak czasem coś się...

• Haha 1
Opublikowano

"A pytanie, na które musi sobie odpowiedzieć prezydent Zełenski jest takie: kto będzie czerpał z bogactw Ukrainy - Stany Zjednoczone czy Rosja." A. Duda

O i nalazł sie prezydent -od razu zabłysnał tematem :) i o dziwo ma zbieżne zdanie ze mną -czyżby Endriu był by ruska onucą jak Ja ????? Jedni przytakną drudzy zaprzeczą :) ale jak by nie było tak wyglądają realia i dobrze że w końcu zaczynaja wszyscy mówić otwarcie a nie bawią się w podchody dej dej i foch , znów dej dej i znów foch .im szybciej skończą ta szopkę tym mniej ludzi zginie na froncie .

Opublikowano
Godzinę temu, marks50 napisał(a):

nigdzie nie napisałem że decyzja zapadła tylko tak planują , to teraz wykaż się ty i pokaż tą "decyzję " że kacapy nas napadną lub ze ukry walcza za nas :) bo jak nie pokażesz to ci będę musiał zrobić miejsce w kolejce do psychiatry :)  to jak tam ??? rezerwować ? 

Prześledź swoje własne posty z ostatniego tygodnia i policz ile razy wysyłałeś naszych żołnierzy na ukrainę. Potem prześledź moje posty nawet z całego roku i policz ile razy napisałem, ze nas Rosja napadnie. Porównaj wyniki i zamilcz.

Opublikowano (edytowane)

Ja od początku mówię by nie wysyłać i robić wszystko by żołnierz tam nie trafili ale troche nie elegancko postępujesz domagając się gotowców ale już twoich odpowiedzi mam sam szukać . Wszystko wyjdzie w praniu i da Bóg rozejdzie sie po kościach ta wojenka ale najważniejsze by nasi żołnierze nie trafili tam nawet jako misja rozjemcza , jako sąsiedzi z nie rozliczoną przeszłością nie dosypujmy więcej tam prochu . Chcą francuzi i angole tam jechać droga wolna a my mamy siedzieć w swoim kraju bo temat banderyzmu jest drażliwy i sie dzisiaj jeden na mnie obraził za to więc co będzie jak takie dyskusje zaczną być na ukrainie ??? Osobiście wolę by się moje słowo w g...o obruciło niz mieli by tam zołnierze RP stacjonować . Wszyscy politycy mówią ze nie czas teraz na walke z banderyzmem bo wojna ale jak juz będą podpisane pakty to trzeba zacząć rozmawiać z ukrainą na temat banderyzmu , musowo im uświadomić że faszyzm czy nazizm to zła ideologia i nie powinna mieć u nich miejsca .

Edytowane przez marks50
Opublikowano
marks50 napisał:

4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Trochę o wspaniałej Ukrainie🤭

Nie tylko ten ukrainiec tak mówi , moi znajomi z ukrainy mówia podobnie , klną na żebraka w jakiej ich sytuacji stawia . a jak zapytałem o te 16 tys pomordowanych kacapow to niby nic o tym nie wiedzą choć jeden wiedział bo aż poczerwieniał ale temat się urwał . Niestety po tych wszystkich wyczynach nie wiem jak w ogóle ten kraj będzie funkcjonował i czy w ogóle bedzie po tym jak wyjda wszystkie afery , na razie trampek zarzadał audytu z wydanej pomocy ale czy im sie choć w przyblizeniu uda zestawienie ??? gdy na dzień dobry żebrak mówi że dostał tylko 70 mld a 100 mld oczekuje że mu wpłynie na konto :) dej dej w akcji :) 

Ooo jednak 16 tysięcy..

A te dzieci już pościągali przybite?

jahooo napisał:

decyzje Trumpa spowodowały spadek wartości dolara (dla ich eksportu to może i lepiej, a dla importu oznacza, że rzeczywiste ceny wzrosną dużo więcej niż 25%) oraz spadek cen ropy, to akurat mnie nie martwi za bardzo, ale już producentów ropy z USA zapewne tak, Rosja nie będzie zadowolona ani saudyjczycy

obawiam się kolejnej ruchawki na bliskim wschodzie z tego powodu

Na kursie dolara to przez cały luty można było ogarnąć już przyjemną sumkę...

mirro napisał:

50 minut temu, marks50 napisał(a):

Banderowcu o to chodzi że FBI ma dowody na to że celowo były rakiety użyte przeciw Polsce

Słuchaj no synu dzika i nornicy. Chcesz się wyzywać od banderowców czy wymieniać poglądy?

Ja bym bardziej szedł w kierunku syna peta i pojary. Dzik to jednak ma zalety...

dysydent napisał:

...latem...

Wątpię. Do lata z tym pokojem raczej nic nie będzie aby wojsko poluzować. Wiosna przyszłego roku najwcześniej. Od północy ma mniej obszaru do ogarnięcia to zlepek z Ukrainy razem z tym co akurat będzie prawie gotowe powinien wystarczyć.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, DTaras napisał(a):

Wątpię.

nie polemizuję bo tego jeszcze same kacapy nie wiedzą ale jeśli chińczyki mają dobry ogląd sytuacji to podpuszczą tych kacapów oby jak najszybciej bo akurat teraz nie trzeba mocno uderzyć w blok zachodni aby się rozleciał do reszty a Ukraina?> w tym tempie jak to wszystko ruszyło to do Wielkanocy może być tam pozamiatane
to tylko w xujni decyzyjność jest ślamazarna i podobnych oenzetach.
Jeśli Ukraińcy nie "ustoją" sqrwysyństw Trumpa i pękną to ... dobra
miałem nie polemizować bo rzeczywiście tylko zgadywanki:)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Tak naprawdę po tym jak Trumpa olała Panama Meksyk Kanada i Dania z Grenlandią

wszyscy będą tańczyć jak im trump zagra, więc kup sobie więcej chusteczek :D 

BlackRock ogłosił zakup dwóch  portów na Kanale Panamskim od chińskiej firmy. Transakcja  22,8 mld USD, dodatkowo obejmuje udziały w portach w Niemczech, Meksyku, Australii, Libanie.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Na razie nie chcą tańczyć za bardzo nawet Zalenski przyciśnięty wojną. Zakup dwóch portów to nie kanał. Wiesz co to port co to kanał? Znowu wybrałeś kompromitację zamiast milczenia.

Tak na marginesie to w sumie tylko wy pisiorki tańczycie jak wam Trump zagra więcej nikt póki co bardzo nie chce.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
43 minuty temu, nie napisał(a):

BlackRock ogłosił zakup dwóch  portów na Kanale Panamskim od chińskiej firmy. Transakcja  22,8 mld USD, dodatkowo obejmuje udziały w portach w Niemczech, Meksyku, Australii, Libanie.

tTo może niech se kupią kanał przez Mierzeję Wiślaną? Może Panamski to nie jest, ale Trump jak się pomyli transakcja powinna się udać.🤣

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

Może chodzi o kanał augustowski? 🤔

Nawet piosenka o nim jest 😁

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Na razie nie chcą tańczyć za bardzo nawet Zalenski przyciśnięty wojną. Zakup dwóch portów to nie kanał. Wiesz co to port co to kanał? Znowu wybrałeś kompromitację zamiast milczenia.

Tak na marginesie to w sumie tylko wy pisiorki tańczycie jak wam Trump zagra więcej nikt póki co bardzo nie chce.

co za głąb :D to są porty wejściowy i wyjściowy  :D 

dodatkowo br odkupił od chińczyków 80% udziałów w 43 portach na całym świecie w tym Gdynia Container Terminal

donald cię wydyma :D 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

co za głąb :D to są porty wejściowy i wyjściowy  :D 

dodatkowo br odkupił od chińczyków 80% udziałów w 43 portach na całym świecie w tym Gdynia Container Terminal

donald cię wydyma :D 

Chyba Ciebie i ten twój PiS dyma xD pewnie tak samo te porty kupił jak mu Żeleński list napisał xD

Edytowane przez Tomasz0611