Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, hubertuss napisał(a):

To była ustawka

.Żadna ustawka a interwencja psychiatryczna by uświadomić żebrakowi w jakim jest położeniu bo komik nie rozumie ze tej wojny nie wygra , powinni zainkasować jak psychiatra za godzine porady . Chca dalej ukraińcy wojować , handlować , korumpować i szantażować to ich sprawa  ale hamerykanie w tym cyrku udziału nie biorą .Ustawką była cała wojna i fakt że w sumie trampek sie wczoraj do tego przyznał mówiąc to tak " że obama to im dał szmaty ( majdan z flagami :) ) a on dawał realna broń - tam były takie rozmowy ale widzę jedni włacża republike drudzy TVN z TVP i słuchają co debiloanalityk ma do powiedzenia .

27 minut temu, mirro napisał(a):

To niech Putina zmuszą aby wojnę w końcu Ukrainie wypowiedział

sam widzisz że ukraińcom nie zależy by była wojna , sejm działa ale im chodzi o kasę i by 3 wojnę wywołał świat o czym też była rozmowa w tym spotkaniu .

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)

I toczy rozmowę dwóch na jednego. Przecież tam role miejsca zajęte i zachowanie były aż nadto widoczne. To miał być dym i awantura.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, marks50 napisał(a):

sam widzisz że ukraińcom nie zależy by była wojna

To niech Trump zmusi Putina aby tę wojnę wypowiedział, czyli stanął przed kamerami i powiedział iż faktycznie mamy wojnę z Ukrainą ale będziemy siadać do negocjacji aby ją zakończyć.Co ma zrobić Ukraina? Rozpiździć ileś bloków z mieszkańcami w najbliższym ruskim mieście aby ktoś im w końcu tę wojnę oficjalnie wypowiedział?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

to jest dla Polski najgorsze rozwiązanie. 

dlatego najlepszym rozwiazaniem było by by komik zgodził się na rozwiazania a jak widać mu nie chodzi o jaką kolwiek zgodę , ukraina chce wplątać w wojnę wszystkich zainteresowanych , zachowują się tak że skacząc w przepaść chcą wszystkich pociągnąć za sobą jak nie moga wygrać to niech inni też zginą . Dlatego jako Polska powinniśmy robić wszystko by było podpisanee porozumienie ale komik nie chce sie zgodzić bo mu "płacą " za prowadzenie wojny a nie pokój.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, marks50 napisał(a):

Dlatego jako Polska powinniśmy robić wszystko by było podpisanee porozumienie ale komik nie chce sie zgodzić bo mu "płacą " za prowadzenie wojny a nie pokój.

A jeśli "komik" wyciągnął wnioski z Jałty i to wyraźniejsze niż Polska?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wnioski wyciągnie komik z Jałty i co zrobi ??? Obiecali Sikorskiemu wolna Polske a dali komunę pod ruskim butem a by była cisza to angole w Giblartarze zrobili co zrobili i do dziś akta Top Secret .Pokrzywdzeni przez Jałtę jednak żyjemy a mogliśmy się stać republiką ZSSR lub nawet gorzej i historykom oceniać co by było lepsze .Straciliśmy część terenów ale ukraina tak grając straci wszystko i za chwilę dołącza ją do rosji jak komik bedzie kozaczyć . 

Z ukrainą jest o tyle problem że tam nadal jest banderyzm a jedno z załozeń utina była denazyfikacja i zamiast ukraińcy dogadać się to wojnu wojują i jak zacznie putin zajmować zachód ukrainy to te wszystkie mery Lwoowa i całego banderlandu będa podskakiwać jak szczury po saszetkach bo będą wiedzieli ze do PL nie beda mogli uciec a w kraju nie bedą mogli zostać nawet jako przegrani dlatego wolą zginąć  do tego pociągnąć innych .

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, jahooo napisał(a):

Rosjanie nie są wcale tak potężni, jak przez dziesiątki lat wszystkim wmawiali. Gdyby tak było, to ich armia zakryłaby ukraińców czapkami. Po rpostu wysadzili by desant za frontem w kilku czy kilkunastu miejscach i poszli potem jak po maśle, bo ukraina nie ma aż tak licznej armi, aby powstrzymać na przykłąd 2x większą

w tej chwili na froncie rosjanie mają tyle samo żołnierzy co ukraińcy, bo ich po prostu nie mają, nie jest sztuką zabrać co sie da z całego kraju, prawdopodobnie na to tylko czekają chińczycy

a i na Polske wystarczy, w samym obwodzie Kaliningradzkim stacjonuje pewnie tyle, że bez problemu do Warszawy by doszli i NATO nawet by nie pierdnęło, i nie chodzi tu o liczebność tego wojska, co fakt, że w jakimkolwik konflikcie mamy wyłącznie liczyć na siebie

Trump właśnie pokazał, że artykuł 5 NATO jest wart tyle, ile papier, na którym go wydrukowano, masz kasę, beðzie cie USA bronić, nie masz, to spierdalaj

a my nie wyciągamy żadnych wniosków ani z 1939 ani obecnie - nadl liczymy na "koalicjantów", dlatego uważam, że zakupy PiS uzbrojenia za granica, mimo, że przepłącone, miały jakikolwiek sens, bo naszą jedyną nadzieją jest jedynie dość silna i dobrze wyposażona armia, a widzę, że namiestnicy z niemiec będa ją teraz torpedować, już teraz sytuacja jest taka, że zawodowi żołnierze masowo odchodza z armii

Trump ma własny biznes, w zasadzie ten schemat się powtarza w USA kolejny raz, wcześniej mieli prezycenta, który nas sprzedał w Jałcie, bo tak kochał ruskich i biznesy z nimmi, teraz maja kolejnego, co zrobi to samo z Ukrainą, a przy okazji z nami, bo to jest szemrany biznesmen, a nie polityk, on niepotrafi oddzielić polityki od biznesu, to czasami nie idzie w parze, a zazwyczaj - rzadko idzie w parze, jemu jednak zależy, aby grono popleczników mogło robić znowu bez problemu interesy z rosją, już się dogadał w sprawie podziału arktyki na strefy wpływów i teraz potrzebuje rosji, aby to przyklepała i posłała armię do obrony, a przeciez jak USA i Rosja się dogadają, to nikt im nie podskoczy

Może nie chcieli od razu? Jakby weszli do Kijowa i do innych dużych miast tysiące ofiar dzieci kobiet to świat pewnie zareagowałby w inny sposób, większą pomoc jeszcze by dał albo jakieś wojsko wysłał jakby była rzeź. A tak to po 20% co kilka lat zabiorą terytorium i z głowy. Nie myślałeś w ten sposób.?

26 minut temu, hubertuss napisał(a):

NO tak Kijowa tez specjalnie nie zajęli bo udawali, że mają tylko kontyngent a nie całą armię. Skąd ty się urwałeś z tymi pomysłami? Wielka armia rosyjska czai się gdzieś za Uralem i dopiero wszystkim pokaże. Ruscy wdepnęli w niezły pasztet mają zasoby trwonią w tym ludzkie i jakoś trwają. Ale przełamać rezultatu nie są w stanie.

Taki generał mówił, ale nie z tvn-u. 

Komu mam wierzyć tobie czy jemu?

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

Ja w tej chwili nie za bardzo wiem o co USA chodzi , jedno jest pewne , UE powinna zbudować swoją własną armie . Prezydent Ukrainy został postawiony w sytuacji dość trudnej podpisanie umowy o podziale Ukrainskich zasobów naturalnych bez gwarancji bezpieczeństwa ? Kto te gwarancja miał by zapewnić Europa ? 

Opublikowano
13 minut temu, Wpaw napisał(a):

Może nie chcieli od razu? Jakby weszli do Kijowa i do innych dużych miast tysiące ofiar dzieci kobiet to świat pewnie zareagowałby w inny sposób, większą pomoc jeszcze by dał albo jakieś wojsko wysłał jakby była rzeź. A tak to po 20% co kilka lat zabiorą terytorium i z głowy. Nie myślałeś w ten sposób.?

Jak b y to było takie łatwe to bitwe Warszawską też rosja by wygrała 

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

Jak b y to było takie łatwe to bitwe Warszawską też rosja by wygrała 

Bitwa Warszawska to jest inna bajka, Rosja czerwona nie miała wtedy dowództwa wszyscy generałowie z armii carskiej zostali zabici albo w niewoli, druga sprawa świat się za  bardzo nami nie interesował. A i Polakom nie można odmówić bohaterstwa i piłsudskiemu głowy i  innym generałem hallerowi na przykład. Kryptologa.

Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

W rozmowach wziął udział Vance choć z reguły biorą udział tylko prezydenci sam na sam.

w tych ostatnich wyborach Amerykanie nie mieli z kogo wybrać aby nadawało się toto do stawania gdziekolwiek sam na sam.

z resztą nie tylko Oni mają ten problem

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

I putin zaprowadzil porządek

Nie wiem czy zaprowadzi ale taki ma plan i suma sumarum jeśli zajmie pod Lwów to idę o zakład że Bandery na pomnikach nie będzie  a że po domach nadal bedą mieć portrety zwyrodnialca Bandery to tak samo jak nie jeden niemiec jeszcze ma Adolfa w swoim domu . Do tego napewno utin pociągnie do odpowiedzialności takie Azowyczy ludzi którzy "walczyli za mowę ojczystą  uryny" , W sumie dla nas każde rozwiazanie będzie dobre byle by do wojny sie nie wciagnąć , niestety dla ukrainy każde rozwiazanie będzie złe ale muszą jakieś wybrać i jak widać żebrzeński wybarał walka aż do śmierci i następne rozwiazanie będzie dopiero po wyborach i jak wybiorą następnego banderowca np.Prosienke to za parę lat ukrainy nie bedzie .

Opublikowano

Zełenski miał bezwarunkowo podpisać, co mu podsuną. Powiedział najprawdziwszą prawdę " macie fajny ocean" i się zaczęło. 2 na 1. Trump wkurwiony po wysłaniu przez Putina na drzewo. Przed kamerami, pokazówka.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, marks50 napisał(a):

Nie wiem czy zaprowadzi ale taki ma plan i suma sumarum jeśli zajmie pod Lwów to idę o zakład że Bandery na pomnikach nie będzie  a że po domach nadal bedą mieć portrety zwyrodnialca Bandery to tak samo jak nie jeden niemiec jeszcze ma Adolfa w swoim domu . Do tego napewno utin pociągnie do odpowiedzialności takie Azowyczy ludzi którzy "walczyli za mowę ojczystą  uryny" , W sumie dla nas każde rozwiazanie będzie dobre byle by do wojny sie nie wciagnąć , niestety dla ukrainy każde rozwiazanie będzie złe ale muszą jakieś wybrać i jak widać żebrzeński wybarał walka aż do śmierci i następne rozwiazanie będzie dopiero po wyborach i jak wybiorą następnego banderowca np.Prosienke to za parę lat ukrainy nie bedzie .

Czyli lepiej mieć taką drugi Białoruś po sąsiedzku twoim zdaniem?

Czemu cały świat potępiał Rosję?

Czemu teraz powoli się z tego wycofują?

Opublikowano
13 minut temu, Wpaw napisał(a):

A i Polakom nie można odmówić bohaterstwa i piłsudskiemu głowy i  innym generałem hallerowi na przykład. Kryptologa.

Noooo tego to akurat bym mu odmówił.A generałowie u niego róznie kończyli i to właśnie przez brak głowy u Piłsudskiego.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czemu teraz powoli się z tego wycofują?

Bo Trump im wytłumaczył że to jednak Ukraina napadła na Rosję a Tamta zaatakowała tylko aby sie bronić. A do tej pory tego nie ogarniali.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

zobacz cały film 

Roman powiedz w końcu o co Ci chodzi, bo obejrzałem ten film już dwa razy i dalej nie ogarniam.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

I wiesz co zrobił tą wypowiedzią? Ano zwolnił Załęskiego z jakiejkolwiek odpowiedzialności przed obywatelami Ukrainy.

Bo nikt nie wie jak naprawdę poszły Trumpowi rozmowy z Putinem. Jeśli Putin spuścił go na drzewo, to taka ustawka z Załęskim tylko to uprawdopodabnia.

i przyznał że USA tak na prawdę gów.o mogą z czego wynika że "MAGA" we can, just like that, end the war in Ukraine in one day

a jankesy to jedyny sojusznik Polski jakiego ma

dla kogoś z boku ubaw do rozpuku, no ja liczył bym że Trump nie jest tak żałosny i tylko takiego udaje

aaa i jeszcze na to drugie zdanie z cytatu

jeśli pada (w amerykańskich argumentach) groźba trzeciej wojny światowej gdyby Zelensky nie poddał Ukrainy to putin na pewno spuścił jankesów na drzewo

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

jeśli pada (w amerykańskich argumentach) groźba trzeciej wojny światowej gdyby Zelensky nie poddał Ukrainy

Też mnie to zafascynowało wczoraj a padało to bardzo często.

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Wpaw napisał(a):

Bitwa Warszawska to jest inna bajka, Rosja czerwona nie miała wtedy dowództwa wszyscy generałowie z armii carskiej zostali zabici albo w niewoli, druga sprawa świat się za  bardzo nami nie interesował. A i Polakom nie można odmówić bohaterstwa i piłsudskiemu głowy i  innym generałem hallerowi na przykład. Kryptologa.

A to nie przypadkiem Rozwadowski to wygrał? Zaś potem go Piłsudski wyrugował z wszelkich zasług.  

• Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czyli lepiej mieć taką drugi Białoruś po sąsiedzku twoim zdaniem?

Cały świat ??? A głowa cię nie boli :) , praktycznie cały brics popiera kacapów i już masz większość do tego Afryka patrząc co robią eskimosi wola pooprzeć kacapa niż amerykę tak więc z tym całym światem nie przesadzaj . 

A na pytanie czy wolę Białoruś czy ukraine to na 100% białorusinów niż ukraińców bo na Białorusi to tylko łukaszenka może zaszkodzić a na ukrainie ponad 50 % banderowców może mi zaszkodzić tak więc proporceja nie do porównania . Tam banderyzm to nie jednostki jak w niemczech czy w TVN redaktorzy co wafelki w sfastykę układali w mundurach po dziadkach. Na ukrainie banderyzm to problem samej ukrainy i nawet jak by "cały świat" chciał by ukrainy w Europie to zaden Polak na to sie nie zgodzi ale ze mamy takich rządzcych "Łukaszenek " po każdej stronie sceny olitycznej to beda nam wmawiać demagogie ze ukraina dobra . Dlatego popierajmy nawet naszych wrogów w walce z banderyzmem bo za nas nie będą walczyć angole czy niemcy oni beda sie cieszyć jak nas będa banderowcee niszczyć .

Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał(a):

Dlatego popierajmy nawet naszych wrogów w walce z banderyzmem

To odbuduj pomniki Armii Czerwonej poprzewracane koparkami niedawno.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Też mnie to zafascynowało wczoraj a padało to bardzo często.

wczoraj pisałem i boję się powtórzyć jaki pierwszy wniosek mi się z tej obawy jankeskich kacyków ... przypomniał
bo pisałem o nim dużo wcześniej niż ktokolwiek bo jeszcz<e zanim ukraińska wojna wybuchła