Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
dysydent napisał:

jednoznaczne z wypowiedzeniem rosji wojny

Aaa tak, zapomniałem. To teraz to tylko wewnętrzne sprawy Rosji rozgrywane operacją specjalną na Uktainie...

• Like 1
Opublikowano

niemieckie media zwalają na polskę, że smog w niemczech to wina polski a nie ich polityki energetycznej, ale jak widać ludzie w to nie wierzą

Opublikowano
42 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znaczy trzeba wszystko sprzedać póki chce ktoś za to płacić i sp***dalać stąd, pytanie tylko gdzie 🤣

zależy ile uzyskasz ze sprzedaży. Na Szwajcarię stać nie będzie, w Australii pewnie byłoby najlepiej ale tam gdzie nie spojrzysz to coś cię może jadowitego upierdzielic. Zostaje jurta w mongolskim stepie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Aaa tak, zapomniałem. To teraz to tylko wewnętrzne sprawy Rosji rozgrywane operacją specjalną na Uktainie...

formalnie jeszcze nie ma jakkolwiek skalowej wojny rosji z nato w działaniach bezpośrednich a tak "misja pokojowa" była by krokiem naprzód w tym kierunku

piszę - była by - bo xujnia stanie na wysokości swej nazwy i xuj z tego wyjdzie :P

1 godzinę temu, nie napisał(a):

niemieckie media zwalają na polskę, że smog w niemczech to wina polski a nie ich polityki energetycznej, ale jak widać ludzie w to nie wierzą

ludzie może i nie ale wystarczy aby Niemcy uwierzyli :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba nie zaryzykuję wsiadać w jego rakietę xD ostatnie wydarzenia pokazały że nie bardzo kontroluje tor lotu swoich rakiet xD

dopóki głowic atomowych nie przenoszą to nie ma sie czego obawiać 

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał(a):

życie jest okrutne, ukraina po prostu ma pecha, "znalazła się w niewłaściwym miejscu w niewłaściwym czasie"

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

dopóki głowic atomowych nie przenoszą to nie ma sie czego obawiać 

Taaa, będę miał lecieć na Marsa a wyląduje na jakimś Saturnie albo spłonę w Słońcu xD

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał(a):

Jaki ciągnik? To ja Ci mówiłem żebyś se kupił ciągnik . Ale niiiieeeee Ty se kupiłeś Dutza.🤣

Roman kupił niemiecki ciągnik? Ola Boga. Siedzenie w tyłek nie parzy? A może je teraz we Włoszech robią czy gdzieś?😄....w Indiach?

5 godzin temu, nie napisał(a):

nawet @Tomasz0611 zaczaił, że to była prowokacja, a ty jesteś tak zaślepiony tuskiem i po , że od razu zacząłeś ich usprawiedliwiać

poczytaj co piszą o twoim idolu

Nie macie wrażenia, że Tusk wszędzie jest uważany za trędowatego, od którego wszyscy trzymają się z daleka? Trump nie chce go znać, Macron dzwoni do wszystkich, tylko nie do jego, w Kijowie na rocznicy inwazji byli dziś wszyscy poza nim. 
Dlaczego?

Zachód jest jaki jest, ale szanuje tych, którzy sami siebie i swoje państwo szanują. PDT nie szanuje ani siebie ani Polski i ostentacyjnie to wszystkim pokazywał.
Dopóki był potrzebny, był tolerowany i poklepywany. 
Potrzebny już nie jest, staje się obciążeniem, to po co udawać?

Nie wiem jakie prowokacje masz na myśli. Ale sprowadzenie przez pis setek tys uchodźców na podstawie wydawanych jak popadło bez weryfikacji wiz to niestety nie była prowokacja a fakt realny. A może to pisowskie referendum to była prowokacja? Na którą złapali się tylko wyborcy pisu.

To co pogrubiłem to ci się udało. Wypisz wymaluj Duda i Trump. Chłop leci przez ocean a tamten go 7 minut rozmową zaszczyca. To już nie wiem czy Tusk ma nie lepiej, ze Trump z nim nie chce gadać bo przynajmniej wstydu nie ma.

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

życie jest okrutne, ukraina po prostu ma pecha, "znalazła się w niewłaściwym miejscu w niewłaściwym czasie"

Tiaaaaaa pewnie dużo lepiej by im było na Wzgórzach Golan.🤣

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał(a):

Tiaaaaaa pewnie dużo lepiej by im było na Wzgórzach Golan.🤣

z pewnością by mieli lepiej, żymianie nie narzekają na górze Hermon też im się podoba, z reszta żymianie jak im się coś w okolicy podoba, po prostu to zajmują i takim przykładem świcili przez lata, że i putina przekonali do takiej polityki i ostatnio jak widać Trumpa

• Haha 1
Opublikowano

Tajne memorandum z amerykańskim gigantem. Bez udziału dwóch ważnych ministerstw?
Jakub Styczyński, dziennikarz Rynku Zdrowia: Polski Fundusz Rozwoju i firma Google podpisały memorandum o współpracy. Jego treść jest na razie tajna. Szefowa Google Cloud Polska na łamach Dziennika Gazety Prawnej mówi jednak, że chodzi o współpracę w trzech kluczowych sektorach strategicznych: energetyce, cyberbezpieczeństwie i ochronie zdrowia. W pierwszej kolejności "na tapetę" ma trafić ten ostatni obszar. Czy Ministerstwo Zdrowia jest zaangażowane w rozmowy?

Wojciech Demediuk, dyrektor departamentu e-zdrowia i pełnomocnik ministra zdrowia ds. cyfryzacji: Trudno mi komentować to, co rozgłaszają przedstawiciele Google’a. Nie spotykaliśmy się z nimi i nie rozmawialiśmy na ten temat.

Czyli globalna firma technologiczna mówi, że nam ustawi całą infrastrukturę pod usługi e-zdrowia, co jest już dogadane z PFR-em, a Ministerstwo Zdrowia nic na ten temat nie wie. Co w sumie miałoby sens, bo – jak ujawniła red. Anna Wittenberg – o memorandum nie wiedziało też Ministerstwo Cyfryzacji.

wydało się, przynajmniej częściowo, co to za przełomowe inwestycje google, tusk sprzedaje dane polaków 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Takeda napisał(a):

No będzie Polska frajerem do bicia jak zwykle. sikorski ch*j wie czy to już jest agent, kiedyś brytyjski dziś chyba tylko żydowsko-amerykański, odkleiło go i teraz robi nam Iran za wroga.

Na zachodzie nie brakuje takich co lubią dzielić włos na czworo więc i pomocy nie będzie w razie "W" bo może i NATO i artykuły, ale Polska pokazała, że nie szanuje i nie respektuje prawa międzynarodowego którego sama jest  sygnatariuszem, więc inne kraje mogą się na ten casus powołać, co prawda wielbiciele obecnych rządzących na tym forum piali jaki to sukces i ogranie systemu  z tymi żymianami, ale że odbije się to czkawka to jest pewne

a o sikorskim i iranie nic ostatnio nie natrafiłem to nie wiem

mówisz "dzielenie włosa..." a jeśli kacapy se napadną na taka weźmy Estonię to czy my tak chętnie pogonimy wszystkimi siłami bronić? zwłaszcza że zanim te kacapy napadną tam to w białorusi postawią wyrzutnie nuklearne w gotowosci bojowej (ja na ich miejscu bym tak zrobił zwłaszcza gdy coś takiego jak Trump u jankesów jeszcze na tyle nie podpadło że ma tam coś do gadania wszak wybory wygrało i większość jeszcze sie nie poznała kto to zacz

po wejściu Finów do nato kacapy bardziej woleli by mieć Tallin niż Królewiec

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

image.png.f692aa24cc127164af4c9e195fff0291.png

7 godzin temu, jacus napisał(a):

oni juz kombajnow nie produkuja za chwile przestana ciagniki.

wręcz przeciwnie coś czytałem ze MF będzie miało silnik DF  ale kombajn miał być innej firmy jd W  albo class tucano 

8 godzin temu, mirro napisał(a):

Jaki ciągnik? To ja Ci mówiłem żebyś se kupił ciągnik . Ale niiiieeeee Ty se kupiłeś Dutza.🤣

tylko te nowe się psują ...  a jest w przyszłości taka możliwość mam bazę fenda 30km 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

a o sikorskim i iranie nic ostatnio nie natrafiłem to nie wiem

mówisz "dzielenie włosa..." a jeśli kacapy se napadną na taka weźmy Estonię to czy my tak chętnie pogonimy wszystkimi siłami bronić? zwłaszcza że zanim te kacapy napadną tam to w białorusi postawią wyrzutnie nuklearne w gotowosci bojowej (ja na ich miejscu bym tak zrobił zwłaszcza gdy coś takiego jak Trump u jankesów jeszcze na tyle nie podpadło że ma tam coś do gadania wszak wybory wygrało i większość jeszcze sie nie poznała kto to zacz

po wejściu Finów do nato kacapy bardziej woleli by mieć Tallin niż Królewiec

szlag jeszcze raz. bo wylogowało ale już skrótem nie chce mi się pisać kolejny raz elaboratu.

Sikorka udzieliła pięknie niedyplomatycznego wywiadu w usa i nasz chargé d'affaires bo w Iranie też nie mamy ambasadora bo się debile między sobą przepychają został wezwany na dywanik, tam donaldinio niezłą fazę miał jak postanowił, że ministrem spraw żydowskich zrobi kogo zrobił.

Nie wierzę w pomoc NATO jak większszość tego naszego społeczeństwa łatwowiernych frajerów, ale po co dawać argument by te szanse pomocy jeszcze zmiejszać? Może skandynawowie nam by pomogli ale rząd nie robi nic w tym kierunku @DTaras chyba pisał o zdolnościach przetrwania i działania tego naszego śmiesznego lotnictwa w razie W, a w razie w to my powinniśmy z miejsca przebazować te samoloty do Szwecji, może tam by ocalały by brać udział w działaniach zbrojnych.

Jednak zanim rosjanie wejdą na pribałtykę to i  może @hubertuss zamiast dzień dobry będzie mówił zdrastwujtje, bo w skuteczną obronę przesmyka suwalskiego  średnio wierzę (a manewr oskrzydlający może iść głęboko zwłaszcza jak tam rosjanie dowiedzą się, że podlasie to region bimbrowniczy) a od tego się zacznie. nie będzie wpierdolu na miarę 39 ale będzie. Większość krajów UE z Francją na czele uważa, że mamy najmocniejszą armię w tym tworze, no to jesteśmy w czarnej d*pie, zwłaszcza, jak jeszcze trampek wymyśli, że nam ten cały hamerykański sprzęt "wyłączy" albo nie dostarczy zaplecza,do funkcjonowania tego amerykańskiego sprzętu Jeszcze zatęsknimy za tym co poszło na ukrainę.

USA z Rosją starają się o nową Jałtę, my wtedy nie mieliśmy nic do gadania, teraz też za dużo nie możemy, ale jednak cos idzie zrobić, a nasze władze nic. Gdyby coś robili jakieś przecieki by do prasy wpadły. Władze czekają na cud. Czy Tygrysek, sikorka czy herr tusk próbują cokolwiek wynegocjować? Podnoszą publicznie na arenie międzynarodowej polskie interesy, nawet w kraju tego nie robią zwłaszcza pacyfikację/demilitaryzację obwodu kalinigradzkiego?, przecież za to by było warto oddać nawet odessę, zwłaszcza, że wtedy panami eksportu ukraińskiego powinna być w dużym stopniu Polska. Proponujemy jakieś deale administracji USa, podsuwamy pomysły co za co można by przehandlować w ich negocjacjach z Rosją z korzyścią dla nas?

Jak uczy przykład, dobrze podany pomysł Trump uznaje za swój, nie ważne czy zaproponuje go Putin, zieliński, ęrdogan czy wreszcie Milejkowski.

Może poprzednie władze przez lizanie d*py coś by wydębiły od USA, obecne nie wydębią ani od nich, ani od UE bo nawet sprzeciwu Francji w sprawie rozbudowy i przedłużenia natowskich rurociągów nie mogą przeskoczyć. Zeby się nie okazało po prezydenckich, że w zamian za rurociągi będą umierali polacy za Azow.

To śmieszne, że komuchy przeprowadziły operacje samum w zamian dostając umorzenie połowy długów PRL, łaskawe oko na wejście w zachodnie struktury obronne (słaba rosja lat 90 wybitnie to ułatwiła), w konsekwencji wejście do NATO potem jeszcze Miller z ekipą załatwił wejście do UE, tyle im starczyło wyobraźni by zamienić Moskwę na Brukselę/Berlin.

20 lat rządów POPISu to już popłuczyny bez wizji im poddaństwo nie przeszkadzało, wystarczyło, że mogą gromadzić majątki w prawdziwej walucie, a nie rublikach i jakoś to będzie.

Trudne czasy, tęgie umysły u władzy pokazują ewidentnie że powinni świnie pasać, a nie rządzić krajem, jak się boją że nie ogarną, niech herr tusk zadzwoni do Jarka on im wyśle swoich omnibusów do pomocy, razem ogarną by świnie nie uciekły i nie zmarły z głodu, w końcu z narodem idzie im świetnie.

• Thanks 1
Opublikowano

a miałem się zapytać a zapomniałem skoro tvn to ostoja prawdy i niezależności według pewnych osób na tym forum to po publikacji materiału Rabota w Polsce na tvn24 to mam pytanie do tych pewnych osób, dużo zarobiliście już tych rublików, ile od wpisu stawka? Czy to tajemnica handlowa?

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

patrz im placa a ty robisz z siebie idote za darmo...

skoro tak mówisz, wierzę, w końcu na robieniu z siebie idioty znasz się jak nikt inny

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

procz ciebie nikt tu nie oglada tvn-

Tak nie wnikając waszą rozmowę...

Się mi przypomniało...

Wczoraj miałem jedynke włączona.

Wiadomości leciały i o trzeciej rocznicy wojny w Ukrainie...

I wiesz co...już nic niezwykłego chyba w tym że Ukraińcy razem z narodowymi flagami wystawiają i barwy czerwono czarne...bo nawet TVP nie maskowała jakoś tego...

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

po-łgłówki zostały rozszyfrowane :D 

RUSKI MIR

Tu niema co szyfrować. Orban Putin Kaczyński im wszystkim zależy na rozbiciu UE.

43 minuty temu, Takeda napisał(a):

a miałem się zapytać a zapomniałem skoro tvn to ostoja prawdy i niezależności według pewnych osób na tym forum to po publikacji materiału Rabota w Polsce na tvn24 to mam pytanie do tych pewnych osób, dużo zarobiliście już tych rublików, ile od wpisu stawka? Czy to tajemnica handlowa?

To są ruchy pozorne jak wyżej. A prawda jest taka, że zarówno Putinowi jak i Kaczyńskiemu czy Orbanowi zależy na rozbiciu UE> a co który z nich robi jak to robi komu płaci komu pomaga to sprawy drugorzędne. Cel nadrzędny jest jeden i dla wszystkich ten sam.

• Like 1