Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, hubertuss napisał(a):

Konfa to cyrkowcy . Ich problem jest taki, ze nie potrafią zdobyć więcej jak 10 % poparcia bo nie wielu naiwnych im ufa. A rolnicy to już w szczególności. Gdybyśmy wrócili do prawdziwych poglądów ludzi z konfy to rolnik nie powinien mieć żadnych dopłat nic. Jak mawiał JKM nie opłaca ci się nie rób. I aż śmiech bierze jak rolnicy wierzą w konfę. Ale widać taki los polskiego rolnika wierzy tym co mu jak najwięcej pierdół nawciskają apotem jest przez nich sromotnie oszukany.

Tu nie chodzi o naiwność tylko o głupotę. 80-90% społeczeństwa jest durna i nie rozumie o czym mowa. 

To co powiedział Korwin jest najoczywistszą z oczywistości - po co robić coś co nie ma sensu? Co do dopłat to JKM zawsze był przeciwnikiem socjalu który degeneruje społeczeństwo. Dalszy ciąg jest taki że trzeba zlikwidować dopłaty w całej UE i wtedy można uczciwie konkurować między sobą. Kolejna sprawa jest taka że gdyby zlikwidować dopłaty to sporo ziemi rolnej poszłoby do sprzedaży i przyspieszyło zmianę struktury na wsi. Kolejna sprawa to patologia uprawy jakiś 6 klas tylko dla dopłat a wprowadzanie jakiś ekologicznych bzdur na dobrych glebach. Zalesić te 6 te klasy a na dobrej ziemi produkować.   

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacus napisał(a):

nikt mi nigdy nie odpowiedzial co u was w kongresowce sie stalo ze zostaliscie w tyle ..gdyby nie warszawa to poziom  afryki 

Masz nie aktualne dane, wiele się pozmieniało, a i w kongresówce ludzie już nie trzymają gówna na środku podwórka tak jak to bywa jeszcze w Golicji xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, tomek222 napisał(a):

Ha ha dobre PiS  PO jedno zło ale będziesz głosował na przybudówke PiS no ma to sens...

Tym czasem bosaczek "Każdy byle nie Trzaskowski" już nawet nie Mentzen - to jest niepojęte, że antysysstemowa, antypopisowa formacja stała się najtwardszym bastionem PISu.

Wszystkie wypowiedzi z ostatnich miesiecy, wszystkie poczynania, wszystkie glosowania Kondederacji (od obrony immunitetów pisowcom) wygladają tak, jakby była ona przybudówka Kaczynskiego i prawda jest taka że są przybudówką Kaczyńskiego. To że są dogadani na koalicję i nie będą atakować pisu jest wiadome już od czasu maili Dworczyka. Jeszcze pozwolę sobie wkleić mój post z poprzedpoprzedniego. 

adbde7be953268845226c734284acff4d6037272bd64c4761cf04cd3c5877e51.jpg

Pisałem że konfa do końca mi nie leży. 

Ty jako lewicowy POsraniec nie jesteś w stanie odróżnić socjalisty od prawicowca. 🤦‍♂️

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Masz jakieś infgo, ze obecni kradną dawaj do prokuratury. Jak kogoś zamkną sam ci pogratuluje.

Ty masz że pisowcy kradli? kto dostał prawomocny wyrok i ile lat?

Opublikowano
25 minut temu, Roman176 napisał(a):

i co ci mam napisać zniżyć się do waszego poziomu i tłumaczyć się jak w z rudego ? 

Roman , wklejasz że 14 lat temu podnieśli vat na 3 lata. Przez 8 z tych 14 lat rządził PIS. Czemu według ciebie twoja PISocjaldemokracja nie dała rady obnizyć vatu i naprawić te bezeceństwa Tuska? Jaka jest twoja wersja wydarzeń. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Czemu według ciebie twoja PISocjaldemokracja nie dała rady obnizyć vatu i naprawić te bezeceństwa Tuska?

Bo według PiS vat dotyczy albo przedsiębiorców, albo mafii vatowskiej. Oczywiście jedni i drudzy to przestępcy, w odróżnieniu od zwykłego człowieka okradanego przez nich. Czyli zwykły obywatel przejmować się nie musi, bo nie płaci vat.

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał(a):

I to jest najlepszy dowód że POPIS ma układ że my was a wy nas nie ruszamy a to niby teraz co się dzieje to igrzyska dla plebsu. 

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Bo według PiS vat dotyczy albo przedsiębiorców, albo mafii vatowskiej. Oczywiście jedni i drudzy to przestępcy, w odróżnieniu od zwykłego człowieka okradanego przez nich. Czyli zwykły obywatel przejmować się nie musi, bo nie płaci vat.

no to akurat w logice PISowca jest całkiem możliwe....... Tam generalnie panuje proletariackie przekonanie że kasa bierze się nie wiadomo skąd , ewentualnie jest odbierana tym złym , bogatym prywaciarzom, korporacjom i wszelkim innym wyzyskiwaczom. 

Opublikowano
Godzinę temu, tomek222 napisał(a):

Ha ha dobre PiS  PO jedno zło ale będziesz głosował na przybudówke PiS no ma to sens...

Tym czasem bosaczek "Każdy byle nie Trzaskowski" już nawet nie Mentzen - to jest niepojęte, że antysysstemowa, antypopisowa formacja stała się najtwardszym bastionem PISu.

Wszystkie wypowiedzi z ostatnich miesiecy, wszystkie poczynania, wszystkie glosowania Kondederacji (od obrony immunitetów pisowcom) wygladają tak, jakby była ona przybudówka Kaczynskiego i prawda jest taka że są przybudówką Kaczyńskiego. To że są dogadani na koalicję i nie będą atakować pisu jest wiadome już od czasu maili Dworczyka. Jeszcze pozwolę sobie wkleić mój post z poprzedpoprzedniego. 

adbde7be953268845226c734284acff4d6037272bd64c4761cf04cd3c5877e51.jpg

Weź sam się określ na kogo będziesz głosował.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

ty tak bredzisz na trzezwo ??

sprawdz dane marklowic i czernichowa -wtedy pogadamy..

po co mam wchodzic do rozsiewacza ?? chyba zeby poczuc sie jak w amazonii 🤣

kobieta ci zapina ? 

28 minut temu, Ulman napisał(a):

Roman , wklejasz że 14 lat temu podnieśli vat na 3 lata. Przez 8 z tych 14 lat rządził PIS. Czemu według ciebie twoja PISocjaldemokracja nie dała rady obnizyć vatu i naprawić te bezeceństwa Tuska? Jaka jest twoja wersja wydarzeń. 

już pisałem uja polecieli jak wszyscy 

Opublikowano (edytowane)

Jak nie Ukraina to Argentyna  jak to jeden powiada ( EUROKOŁCHOZ , ŻYDOKOMUNA I KOMUNA ) OGÓLNOŚWIATOWY  kapitał , kapitał jak kapitał niema granic .

Tylko narzekanie ile lat już tak narzekają od 1990 roku do dziś do 2025 . 

Tusk broni Polski tak powiada .

https://www.facebook.com/100016479340344/videos/1115562589775658

Widzi same katastrofy nie lubi Unii nie lubi CESARZOWEJ .

OBROŃCA UNII OBROŃCA POLSKI @mirro ZGADZASZ SIĘ ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Tu nie chodzi o naiwność tylko o głupotę. 80-90% społeczeństwa jest durna i nie rozumie o czym mowa. 

To co powiedział Korwin jest najoczywistszą z oczywistości - po co robić coś co nie ma sensu? Co do dopłat to JKM zawsze był przeciwnikiem socjalu który degeneruje społeczeństwo. Dalszy ciąg jest taki że trzeba zlikwidować dopłaty w całej UE i wtedy można uczciwie konkurować między sobą. Kolejna sprawa jest taka że gdyby zlikwidować dopłaty to sporo ziemi rolnej poszłoby do sprzedaży i przyspieszyło zmianę struktury na wsi. Kolejna sprawa to patologia uprawy jakiś 6 klas tylko dla dopłat a wprowadzanie jakiś ekologicznych bzdur na dobrych glebach. Zalesić te 6 te klasy a na dobrej ziemi produkować.   

JA rozumiem dobrze co mówił JKM co mówiła konfa. Sęk w tym, że liberalizm gospodarczy i ekonomiczny słabo się w miłującej socjalizm Polsce sprzedaje. Więc konfa zakamuflowała ten pogląd. Rolnicy lgną do konfy ale rolnictwo w świecie liberalnej gospodarki bez dopłat i subwencji ciężko by miało. A ludzie tego nei rozumieją. Sama konfa tez nie wie jaka ma być i mówią raz tak raz tak. Potem wychodzą z tego różne dziwadła a internet jak mówią pamięta i wychodzi, że Mentzen raz jest za cpk potem przeciw raz jest za prywatną służbą zdrowia innym razem przeciw. Petru porobił Mentzena i WIlka przed wyborami w 2023 roku. Bo się obaj zamotali w tej swojej  gibkości poglądów chodziło o bon zdrowotny który był by nie wiele wart i likwidacje zusu. I obu panom z konfy wyszło na koniec, że trzeba by podnieść podatki. Dlatego jest max 10 %i nigdy więcej nie będzie.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Poczekaj a się dowiesz. 

Opublikowano

piszecie,ze pis nie obnizyl vat-u, jakby PO obnizylo? zarzucacie lisowi biernosc, ale nie PO, no ladna obluda! chyba ze popierajacy KO chca miec wyzszy vat? a to wtedy ....doktora ! moze vat zostal nie ruszony, ale wiek emerytalny wrocili, podatek 12 %, kwota wolna 30 tys a byla 3.6! cos zrobili dla ludzi. a co zrobilo" slonce peru"?

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał(a):

no ale w jaki sposób?  Na co pójdą te dodatkowe pieniądze z podatków

na powiększone grono urzędników

9 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

piszecie,ze pis nie obnizyl vat-u, jakby PO obnizylo? zarzucacie lisowi biernosc, ale nie PO, no ladna obluda! chyba ze popierajacy KO chca miec wyzszy vat? a to wtedy ....doktora ! moze vat zostal nie ruszony, ale wiek emerytalny wrocili, podatek 12 %, kwota wolna 30 tys a byla 3.6! cos zrobili dla ludzi. a co zrobilo" slonce peru"?

Słońce Peru zamurowało na kilka najbliższych lat wszelkie progi podatkowe, aby jak najwięcej osób wpadło w wyższe podatki

Miało być 60 tys kwoty wolnej i emerytura bez podatku, a jest, jak jest, ale to wszytsko wina PiS według niektórych

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał(a):

Na co pójdą te dodatkowe pieniądze z podatków

Tych pieniędzy i tak zabraknie. Teraz przyjdzie czas zapłaty za amerykańskie zabawki. Jak dojdą Apache, to dopiero cyferki zaczną za***rdalać jak w kołowrotku.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

telewizja nie chce podać zarobków swoich obecnych dziennikarzy, pomocną dłoń podaje sąd

Telewizja Polska nie musi ujawniać zarobków czołowych dziennikarzy swoich programów informacyjnych i publicystycznych. Sąd oddalił skargę w tej sprawie złożoną przez Sieć Obywatelską Watchdog Polska. Organizacja odwoła się do drugiej instancji.

kalizm