Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, DTaras napisał(a):

Rosół to coś koło 6 godzin musi pyrkać. Za późno już.

taki w kostkach kilka minut; czas zagotowania wody

bywa że "z knura" się nazywa czy jakoś podobnie :P

Opublikowano
16 minut temu, Roman176 napisał(a):

jest szybkowar 

I Ty uważasz że ja bym szybkowar odpiął od bimbrowni żeby rosół ugotować? Never!

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

I Ty uważasz że ja bym szybkowar odpiął od bimbrowni żeby rosół ugotować? Never!

Racja trzeba mieć jakieś priorytety 😁chociaż po tym bimbrze następnego dnia rosołek by dobrze wszedł😉

• Haha 2
Opublikowano

Polskie przewodnictwo UE to porażka , zresztą już pisałem wcześniej że nawet szczytu nie mogliśmy zorganizować i w Belgii ma być a teraz Francja zwołuje pilne spotkanie a Tusk obiera ziemniaki 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Polskie przewodnictwo UE to porażka , zresztą już pisałem wcześniej że nawet szczytu nie mogliśmy zorganizować i w Belgii ma być a teraz Francja zwołuje pilne spotkanie a Tusk obiera ziemniaki 

a co? xujnia miała pozwolić Tuskowi gospodarzować?
żeby jeszcze czego naobiecywał?
Macron chociaż zna numer do putina :P

no
https://niezalezna.pl/polityka/macron-zwolal-szczyt-przywodcow-w-ue-duzy-znak-zapytania-co-do-obecnosci-tuska/537538

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

zresztą już pisałem wcześniej że nawet szczytu nie mogliśmy zorganizować

Oj tam, oj tam. Jeszcze se poszczytujemy.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, dysydent napisał(a):

a co? xujnia miała pozwolić Tuskowi gospodarzować?
żeby jeszcze czego naobiecywał?
Macron chociaż zna numer do putina :P

no
https://niezalezna.pl/polityka/macron-zwolal-szczyt-przywodcow-w-ue-duzy-znak-zapytania-co-do-obecnosci-tuska/537538

Macron tak jak i Scholz wielokrotnie z Putinem rozmawiali zresztą Francja i Niemcy zawsze przed Rosja   klękala takze nr znają...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

To dziadek miał 0,5ha a ojciec 1ha ?? xD W sumie Golicja, wy się lubujecie w uprawianiu działek xD 

A nie, przepraszam, ty 2ha masz na własność, a 3 na wieczne spoczywanie czy jakoś tak xD 

u nas sie z zonami broilo a nie rozwodzilo.. 

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

No uprawiasz...nie masz...

Już chyba rozumiem czemu tak obejście zaniedbałeś...

a ty ile masz ??  3 ha po bance i mi starczy , na reszcie se beda dziki hasac..

9 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

A ty nie wiesz ile ja razy więcej uprawiam niż mój dziadek a ja wiem co ty masz pod oknem tak że nie ośmieszaj się bo już każdy wie co z ciebie za ,,element,, współczuję za dużo obornika pod oknem to źle działa na psychikę...pij dalej pij i bądź dalej wg ciebie lepszy niż inni a każdy już wie jaka jest prawda...Polska Ź współczuję no ale cóż żyj dalej w swojej świadomości wyższości ale prawda się zawsze obroni...bez odbioru😁

dyskusja z takimi asami konczy sie gdy przyjdzie im pokazac swoje..  oni nawet sie wstydza napisac z jakiej gminy pochodza.. taki wstyd ze z polski c sie pochodzi?? jaki jest tego powod ??

moze choc ty swoje bogactwo pokazesz ??

8 godzin temu, witejus napisał(a):

To nie wiedziałem że masz rodzinę w Warszawie.

najpier sprobuj zrozumiec a potem komentuj..

7 godzin temu, Roman176 napisał(a):
Dramat w Austrii. Syryjski azylant biegał z nożem w centrum miasta i dźgał przechodniów, zabijając 14-letniego chłopca! A podczas aresztowania jeszcze się śmiał...
Przedwczoraj Afgańczyk w Niemczech wjechał autem w kilkadziesiąt osób, dziś Syryjczyk nożem atakuje przypadkowych ludzi. Jak wiele takich tragedii musi się wydarzyć, żeby wreszcie miłośnicy paktów migracyjnych i innych bzdur przejrzeli na oczy?! Żyją na koszt państw, które ich przyjmują, atakują ludzi, a na końcu jeszcze śmieją nam się w twarz.
Każdy, kto po tym wszystkim dalej popiera sprowadzanie imigrantów, chce w Polsce więcej przestępczości, zamachów i gwałtów na kobietach. Ideologia multikulti do śmieci, raz na zawsze.

tylko świadczy jaki wyborca rudego jest idiotą , głosowałem bo jestem masochistą lubię być ruchany  

Zdaje się, że RFK J, czyli nowy Minister Zdrowia USA, rozłożył na części pierwsze "spiskową teorię" o COW...D ... 🫣
Pytaniem moim jest, co teraz powinno się stać z gnojami niszczącymi narody?
Czy powinienem wytoczyć serię procesów ludziom, którzy niszczyli także mnie, za to, że ośmieliłem się mówić prawdę z mojego punktu widzenia jako niezależnego naukowca? 🤨
... radzę to sobie ściągnąć albo przesłać dalej, gdyż wciąż sytuacja jest niepewna 🤭

a dziadek miał hektar bo orał koniem  

twoj to pewnie tygrysem albo pantera oral 🤣, tylko mu paliwa braklo i zostal na froncie.

amerykanski naukowiec niezalezny-niezalezny od nauki,danych i rozumu.

5 godzin temu, DTaras napisał(a):

Rosół to coś koło 6 godzin musi pyrkać. Za późno już.

i 4 wystarczy. zaczynam o 9 ,obiad o 13.

Opublikowano

nie ogarniasz to zjedz ..taka reklama jest.

45 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Więcej...

Wszystkiego dobrego z okazji urodzin...🙋

dzieki..po 50 to juz nie powinno sie obchodzic urodzin..

Opublikowano

rozumiem, że preferowana jest polityka stosowana przez tuska, czyli bycia niemieckim sługusem

nic nie umiemy, nic nie znaczymy, nic nie potrafimy, nic nie da się, idziemy do lasu, wykopujemy sobie ziemiankę i tam cicho sobie siedzimy całe życie

---------------------------------------------

Centrum Dublińskie, zostanie utworzone na terenie centralnego ośrodka recepcyjnego w Eisenhüttenstadt.

„Centrum powinno zapewnić miejsce dla 150–250 osób w dwóch budynkach, wtedy wszyscy uchodźcy będą umieszczeni w jednym centralnym miejscu. Ze względu na bliskość polskiej granicy można ich tam szybko zawrócić” 

– powiedział portalowi B.Z-Berlin minister spraw wewnętrznych Lange.

Niemcy chwalą Polaków: Przyjmują każdego wydalonego z Niemiec imigranta
„Włochy przyjęły w 2024 r. tylko czterech z kilku tysięcy uchodźców. Polska jest zupełnie inna: sąsiedni kraj przyjmuje każdego złapanego „dublińskiego” uchodźcę.

pozwalajcie się dymać więcej

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał(a):

idziemy do lasu, wykopujemy sobie ziemiankę i tam cicho sobie siedzimy całe życie

Noooooo tak. A jak PiS wróci do władzy i zamknie znowu lasy? To gdzie się podziać?🤣

• Haha 4
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał(a):

rozumiem, że preferowana jest polityka stosowana przez tuska, czyli bycia niemieckim sługusem

nic nie umiemy, nic nie znaczymy, nic nie potrafimy, nic nie da się, idziemy do lasu, wykopujemy sobie ziemiankę i tam cicho sobie siedzimy całe życie

Na kolana i do amerykańskiej pały, a potem może jeszcze dać się wydymać tam gdzie lubisz, to świetny pomysł na politykę miedzynarodową xD

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Noooooo tak. A jak PiS wróci do władzy i zamknie znowu lasy? To gdzie się podziać?🤣

To wtedy napewno wojny nię będzie, bo jak nie można wejść do lasów, to jak ?

• Haha 2
Opublikowano

W dniu 14.02.2025 o 23:11, Roman176 napisał(a):

chodzi ci wybór dilerów ? 

mi jeszcze działa , co widać po mojej gospodarstwie a twoim , płyniesz z falą propagandy wszystko kupisz co ci sprzedają  

Parę dni temu Uśmiechnięty Nerwowo Premier na konferencji prasowej wskazał palcem miliardera Brzoskę i polecił mu, by zaczął deregulować tak, aby było jeszcze fajniej niż jest.
Problem w tym, że od roku przy Ministerstwie Rozwoju i Technologii istnieje już zespół do spraw deregulacji i dialogu gospodarczego kierowany przez dr Mariusza Filipka.
Najprawdopodobniej powstanie więc kolejny zespół. Zespół do spraw koordynacji prac zespołu Brzoski i zespołu Filipka. 😁
Tak właśnie wygląda uśmiechnięta reforma państwa.
Można umrzeć ze śmiechu.
P.S. Już w 2011 Tusk hucznie zapowiedział deregulację urzędniczą. Co z tego wyszło przedstawiam na załączonym obrazku (screen z Onetu, 2012). A jeśli chodzi o deregulację już rozpoczętą a.d. 2024, to np. planuje się zwolnienia 9 tysięcy pracowników Poczty Polskiej.
Pan Brzoska zaciera ręce, bo to -przynajmniej dla niego- doskonały początek procesu deregulacji 🙂
Uśmiechniętego Piątunia.

Tutaj nikt nie zadał pytania czemu akurat teraz premier zainteresował się biznesem i dlaczego akurat Brzóska ? Przecież są od niego więksi.

W dniu 15.02.2025 o 07:42, mirro napisał(a):

A widzisz. Czyli nie działają szablonowo. Jak trza to chronią a jak trza to i przywalić potrafią. Ale "babcia " jest w każdym przypadku chroniona. Raz przed policją a raz przed własnym szaleństwem.😂

A może trzeba by było sprawdzić obie babcie pod kątem szaleństwa ?

W dniu 15.02.2025 o 13:33, nie napisał(a):

Przekaz niemieckiego Onetu dla Polaków ogłasza Roman Kuźniar. Zarejestrowany przez komunistyczną bezpieką jako kon­takt o­pe­ra­cyj­ny KO Uniw.  Przeciwnik wejścia Polski do NATO i obecności w Polsce wojsk amerykańskich.

Dodając do tego najbardziej antyamerykański rząd od upadku prl to należy spodziewać się samych sukcesów. 

--------------------------------------------

a gdzie jest @Agrest, chyba nie wystraszył się kilku żałosnych hejterów?

Najpierw straszą putinem, po Ukrainie ruszy na Polskę. Za chwilę można przeczytać, że putin sobie nie radzi na Ukrainie. Teraz straszą sojuszem USA-Rosja. A może Trump doszedł do wniosku ile można pompować kasy w Ukrainę a nie widać efektów. Chce ten konflikt zakończyć na własnych warunkach. Coś w stylu Jałty.

3 godziny temu, mirro napisał(a):

Zostaniesz w lesie. Kto Cię tam znajdzie :P ? Gorzej gdybyś chciał opuścić miejsce zamieszkania, wtedy mógłby być problem 🙃.

14 godzin temu, jarecki napisał(a):

Przypomina się kryzys migracyjny, kiedy to Tusku z dużym poślizgiem organizował posiedzenie w sprawie migrantów. Teraz został jednak wyślizgany przez zachód. Gdyby to Pis był u władzy, dopiero opozycja by szalała.

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

o tym właśnie piszę, dymają was (bo nie tylko ciebie) bez mydła

pis zamknął lasy, pis zamknął lasy, pis zamknął lasy ........................ katarynka nakręcona medialną propagandą

a tym czasem

Branża drzewna w Polsce mierzy się z trudną sytuacją i stoi przed poważnym wyzwaniem. Na początku 2024 roku rząd podjął decyzję o wyłączeniu znacznej części lasów z użytkowania. Moratorium, wprowadzone przez Ministerstwo Klimatu i Środowiska, najpierw było sukcesywnie przedłużane, by następnie wprowadzić je na okres bezterminowy. Jakie konsekwencje niesie to dla polskiej branży drzewnej?

Moratorium wstrzymuje nie tylko wycinkę drzew, ale także czyszczenie lasów, trzebieże, czyli cięcie pielęgnacyjne wykonywane co kilka lat w starszych drzewostanach, oraz przebudowę drzewostanu, która ma na celu zwiększenie potencjału produkcyjnego drzewostanu za pomocą stosowania cięć pielęgnacyjnych, przekształceniowych, wprowadzania drugiego piętra i dolesiania luk. Brak tych działań może prowadzić do pogorszenia stanu lasów i ich bioróżnorodności oraz do wzrostu ryzyka pożarów.

Według Ogólnopolskiej Izby Gospodarczej Producentów Mebli, znaczne ograniczenie pozyskiwania drewna z polskich lasów może skutkować spadkiem dochodów z eksportu o 11 miliardów złotych, z czego niemal 8 miliardów złotych dotyczyłoby sektora meblarskiego. Branża drzewna w Polsce obejmuje około 20 tysięcy firm, które łącznie zatrudniają niemal 350 tysięcy osób.

Przemysł drzewny w Polsce jest, zaraz po niemieckim, drugim co do wielkości w Europie. Pod względem produkcji i eksportu podłóg oraz mebli Polska jest liderem. W sektorze stolarki otworowej Polska plasuje się na trzecim miejscu w Europie. Ograniczenie dostępu do surowca może jednak zagrozić tej pozycji.

W ten sam sposób uderzono w Polskie firmy transportowe, wprowadzając dyrektywę transportową.

Ograniczenie wycinki ma związek z Unijną Strategią na rzecz Bioróżnorodności, która zakłada, że do 2030 roku 10% powierzchni kraju będzie objęte ścisłą ochroną.

teraz to już na pewno prześcigniemy w rozwoju, chiny i usa a rosja będzie bała się zaatakować

a wy dalej piszcie o pisie, takich mireczków, tomaszków itp. potrzebują 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

o tym właśnie piszę, dymają was (bo nie tylko ciebie) bez mydła

pis zamknął lasy, pis zamknął lasy, pis zamknął lasy ........................ katarynka nakręcona medialną propagandą

a tym czasem

Znowu brzydko się zabawiasz?😂

Godzinę temu, nie napisał(a):

a wy dalej piszcie o pisie, takich mireczków, tomaszków itp. potrzebują 

Ostatnio zastanawiałem się czy nie zapisać się do PiSu a potem przejąć tam władzę. Oczywiście natychmiast dokonałbym rozwiązania tego gremium.😂

58 minut temu, jahooo napisał(a):

a na 15 % gruntów ornych ma byc zakaz orki ze względu na ochronę przyrody

W tym roku z tych 300 ha na zimę zaorałem 8ha. To chyba już spełniam warunki?