Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Uciekają z miasta na wieś bo jest taniej tak samo jak mieszkanie w bliźniaku na wsi jest tańsze od mieszkania w bloku w mieście 

Kurna, wszędzie te miastowe lezą...

• Haha 1
Opublikowano

Uciekają z miasta na wieś bo jest taniej

U nas nawet, jeżeli mieszkasz na terenie parafii to możesz być pochowany również bez księdza. Nie ważne czy byłeś wierzący, czy nie. Jesteś z tej parafii i starczy.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ooo, do takiego paczkomatu poproszę ;) 

Nie wiem ile to kosztuje ale kiepsko to wygląda 

3 minuty temu, mirro napisał(a):

U nas nawet, jeżeli mieszkasz na terenie parafii to możesz być pochowany również bez księdza. Nie ważne czy byłeś wierzący, czy nie. Jesteś z tej parafii i starczy.

cmentarz i tak jest poświęcany 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Teoretycznie wszędzie tak powinno być. Konkordat to określa.

Te paczkomaty widziałem na wielu cmentarzach. U mnie sporo jest zajętych ale jak byłem w Namysłowie to tam wszystkie skrytki puste.

Opublikowano

Uświadamiamy niewierzącym, że i tak wylądują na poświęcanym miejscu

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Każdy?

Tam gdzie masz procesję 1 listopada 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No to poświęcone miejsce zostanie w takim razie skażone moim diabelskim ciałem xD 

Raczej nie uciekniesz od Boga tak jak ci się wydaję .

Do rodziców też pewnie będziesz musiał księdza zaprosić 

Opublikowano (edytowane)

Raczej nie uciekniesz od Boga tak jak ci się wydaję .

Zrobię co chcę i jakiś prawicowy racuch nie będzie mi mówił co mam robić ... Na pewno jakiś czarnuch w kiecce nie zarobi na mojej śmierci ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Uświadamiamy niewierzącym, że i tak wylądują na poświęcanym miejscu

uświadamiam uświadamiających że niewierzący nie wierzą aby jakaś formułka i sztuczna mżawka z kropidła cokolwiek zmieniała w dowolnej posesji czy czymkolwiek. 
Jeśli komu robi różnicę poświęcone vs wyklęte to nie mieści się w definicji niewierzącego

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zrobię co chcę i jakiś prawicowy racuch nie będzie mi mówił co mam robić ... Na pewno jakiś czarnuch w kiecce nie zarobi na mojej śmierci ...

Ale co ja mam do twoich rodziców chłopie .

Dla rodziny, rodzeństwa pójdziesz po księdza 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

co zrobisz to my już wiemy, a nie że ty zrobisz co będziesz chciał.   xD

Nikt Ciebie indyk o zdanie nie pytał, kolejny prawacki pojeb ...

2 minuty temu, racyl napisał(a):

Ale co ja mam do twoich rodziców chłopie .

Dla rodziny, rodzeństwa pójdziesz po księdza 

Chcesz to sobie idź, ja tam nie pójdę ;) Czarnuchów w kieckach powinno się palić na stosie ;) Ta czarna mafia ma bardzo mało wspólnego z wiarą i tym co w piśmie świętym ...

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

uświadamiam uświadamiających że niewierzący nie wierzą aby jakaś formułka i sztuczna mżawka z kropidła cokolwiek zmieniała w dowolnej posesji czy czymkolwiek. 
Jeśli komu robi różnicę poświęcone vs wyklęte to nie mieści się w definicji niewierzącego

Ja to się dziwię tylko rodzinom heretyków, że na siłę ich pchają do księdza.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nikt Ciebie indyk o zdanie nie pytał, kolejny prawacki pojeb ...

Chcesz to sobie idź, ja tam nie pójdę ;) Czarnuchów w kieckach powinno się palić na stosie ;) 

Ty to mi możesz chłopczyku wiesz co, łeb masz zryty dokumentnie.     xD

Opublikowano

Chcesz to sobie idź, ja tam nie pójdę ;) 

jak zerwałeś kontakty z rodziną , jesteś jedynakiem i masz w d*pie co powiedzą to tak 

Najzwyczajniej nie wytrzymasz presji i będzie ksiądz 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A może będzie paczkomat w mieście bez księdza ?? Bo rodzice tak chcą ? Tego twój prawicowy mózg nie pojmuje ? 

Do INPOSTU się tam wszyscy zapakujcie, tel będziecie się tam zdalnie otwierać.   xD

• Haha 1
Opublikowano

A może będzie paczkomat w mieście bez księdza ?? Bo rodzice tak chcą ? Tego twój prawicowy mózg nie pojmuje ? 

Boisz się przyznać, że rodzice chodzą do kościoła i rodzeństwo nie pozwoliłoby na świecki pogrzeb

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

że rodzice chodzą do kościoła 

Nie chodzą ... U nas chodzenie do kościoła nie jest tak popularne jak u was pod ruską granicą ... Katolicyzm upada, a czarna mafia mu tylko w tym pomaga ... Niedługo te całe kościoły się pozamienia w muzea albo centra handlowe ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v