Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

więcej kręciło się takich przy kaczyńskim np. wałęsa

wielu współpracowało i wielu przypadków współpracy nigdy nie poznamy

brak dekomunizacji odczuwać będziemy jeszcze długo

"panowie policzmy głosy" 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał(a):

"panowie policzmy głosy" 

Wieloletni prezes spółki Srebrna, kilka ładnych lat prezes NFOŚiGW współpracował z SB i wam to nie przeszkadza xD obłudnicy PiSuarowi xD komuch w zarządzie spółki Srebrna, komunistyczny prokurator w TK i wszystko jest w porządku xD prezes na was leje a wy mówicie że deszcz pada xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

wiem, że masz schizofrenię, więc wybaczam ci pisanie do mnie w liczbie mnogiej

a komunistyczni sędziowie sn ci nie przeszkadzają? czyli bierzesz przykład z kaczyńskiego :D 

------------------------------

po rządach tuska polakom pozostanie tylko leczenie się u szamanów

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Nowoczesna, amerykańska armia ... Dobrze że rakiet z tej swojej bazy pod Rzeszowem nie odpalają, bo zamiast na Moskwę to by na Warszawę poleciały ...

https://wiadomosci.wp.pl/samolot-pasazerski-rozbil-sie-pod-waszyngtonem-7119689801509664a

Ano... mialem ci ja na łbie kiedyś taki kkkkhask z nokto. To ciekawe doświadczenie. Pilot śmigła coś spietolil aczkolwiek czemu kontroler, skoro miał gościa na radarze, nie kazał mu wypier...lać? Duże miasto to i ciasno i pewno tak tam się fruwa. Będzie śledztwo to zbadają. Można im posłać Macierewicza do pomocy.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/przepisy/nowe-limity-platnosci-gotowka-ue-chce-walczyc-z-praniem-pieniedzy/z25mm1w

https://www.telepolis.pl/fintech/awaria-krytyczna-pko-banku-polskiego-nie-dzialaja-wszystkie-systemy

kto inny by zapytał - "przypadek?"

ja się pomodlę - daj Boże aby to nie był przypadek
;)

czas najwyższy "poduczyć" państwowych zamordystów że nigdy nie będą tak dobrzy z Informatyki aby ją wykorzystać na potrzeby swych... zamordyzmów

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał(a):

kto inny by zapytał - "przypadek?"

Oglądałeś wczoraj na TVN dalsze losy pociągów NEWAG i hakerów z Dragon Sektor? Jajca level master.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

tym razem masz usprawiedliwione powyższe pytanie bo nie musisz pamiętać wszystkich hipsterów i podobne dziwadła które nie marnują czasu na wszelkie te tzw "telewizornie" a do których należę 
do takich bez linka nie podchodź ;)

oczywiście że nie oglądałem

no ale dobra; fraza

12 minut temu, mirro napisał(a):

pociągów NEWAG i hakerów z Dragon Sektor

wrzucona w gugiela wystarczyła
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=pociągów+NEWAG+i+hakerów+z+Dragon+Sektor

tak - coś niecoś słyszałem już sporo wcześniej a czy TVN potrafił coś ponad własne konfabulcje dodać? - nie sądzę
co najwyżej gdyby jaki dobry satyryk robił tm za reportera to ... co najwyżej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

oczywiście że nie oglądałem

W skrócie, to goście przeglądnęli program i znaleźli w nich parę fajnych rzeczy jak choćby koordynaty GPS konkurencyjnych serwisów , warunkowość nieruszania składu przez 10 dni z tych miejsc i furtkę do odblokowania jazdy, NEWAG Twierdzi że nic takiego nie instalował a wogóle to ich pozywa za kradzież włąsności jakim jest program, Ci zaś tłumaczą się że niczeho nie kradli, tylko analizowali a uruchomili bo furtka już tam była.

Opublikowano (edytowane)

pewnie wisi gdzieś na serwerze tefałenów i ta audycja w razie trafię podlinkuję

póki co
znalazłem to
https://fakty.tvn24.pl/zobacz-fakty/pociagi-newag-impuls-nie-chcialy-ruszyc-hakerzy-wskazuja-na-producenta-a-producent-na-hakerow-st7884192

co do szczegółów technicznych softu to wolał bym się nie wypowiadać publicznie bo jaki bałwan prawnik poczyta to za podejrzane i zwykłe zrozumienie api opisane w jawnej dokumentacji uzna za hakerkę :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem. Na takich grubasów to może parówkowa ...

kaszanka, bo czarna

Godzinę temu, mirro napisał(a):

W skrócie, to goście przeglądnęli program i znaleźli w nich parę fajnych rzeczy jak choćby koordynaty GPS konkurencyjnych serwisów , warunkowość nieruszania składu przez 10 dni z tych miejsc i furtkę do odblokowania jazdy, NEWAG Twierdzi że nic takiego nie instalował a wogóle to ich pozywa za kradzież włąsności jakim jest program, Ci zaś tłumaczą się że niczeho nie kradli, tylko analizowali a uruchomili bo furtka już tam była.

Tu jest temat polityczny, a nie biznesowy. Newag zrobił taki kruczek, bo czuł się pewnie, że ma pełne poparcie polityczne i jest nie do ruszenia. W związku z tym, że przegiął, zrobił się zmród. A że Newag sprzedaje wagony również za granicę, więc sprzedaż siadła, bo nikt nie chce wagonów z trefnym softem, Wobec tego próbują straszyć i pokazać, że nic nie było a cała sprawa to wymysł konkurencji. Niestety, wśród informatyków jest w Polsce wiele naprawdę zdolnych ludzi i w razie rozprawy przed sądem po prostu pokażą zrzuty oprogramowania a Newag będzie musiał ujawnic kod źródłowy. Tak się to skończy. I skończy się kupowanie od nich pociągów. Bo nikt nie chce dziur w oprogramowaniu, które mogą złamac równiez prawdziwi hakerzy i wyeliminowac zespół z użytku.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, galan99 napisał(a):

kto tu durny to nie trzeba długo myśleć . Taki @Ulman i ten poniżej . Nie daj Boże do władzy .

Jaki smutny wyrzucili szkoda ...  też głupota  ?. Takich jak by było 30 % to strach pomyśleć co by było .

https://www.facebook.com/photo/?fbid=646017101416007&set=a.264018122949242

Kapitał rządzi światem ty za cienki . Nie będziesz uprawiał buraka ?.

Też płaczesz ubolewasz nad Polskimi cukrowniami chcieli by sprzedawać Cukier po 10 zł .

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,31651523,oglaszaja-alarm-w-sprawie-ceny-polskiego-cukru-apelujemy-o.html

Precz z drogim cukrem .

Ogłaszają alarm w sprawie ceny polskiego cukru. "Apelujemy o powstrzymanie"  Nic nie musi być Polskie i niczego nie zabraknie a ty nie musisz uprawiać są lepsi od ciebie i taniej wyprodukują .

Niemcy kupili na Ukrainie 7 cukrowni , nie wolno im tanio produkować bo Polsce się nie podoba .

W Polsce nie potrafią tanio nic produkować tylko płaczą . Nich upada zakład będzie taniej .

NAWOZY ŚWIAT PRODUKUJE TEŻ TANIEJ POLSKA NIE POTRAFI .

Coraz większy import cementu z Ukrainy oznacza problemy polskich producentów, bo muszą oni spełniać klimatyczne wymogi UE. A to kosztuje. W artykule tłumaczymy, jakie konsekwencje dla polskiego rynku cementowego może mieć dalszy wzrost importu oraz jakie działania branża cementowa postuluje w celu ochrony polskich producentów.

https://www.salon24.pl/newsroom/1425289,olbrzymia-branza-bije-na-alarm-import-z-ukrainy-powaznie-zagraza-polskim-firmom

Uwielbiam czytać te twoje własne padaczkowo drgawkowo neurotyczne wywody. Nie spotkałem nikogo kto miałby taki burdel myślowy pod beretem. 

Napisz może o co ci tak w sumie chodziło w tym poście.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał(a):

więcej kręciło się takich przy kaczyńskim np. wałęsa

wielu współpracowało i wielu przypadków współpracy nigdy nie poznamy

"panowie policzmy głosy" 

Kaczyński to się dobrze przy Sb i KGB kręcił. Spotykał się z rezydentem KGB do czego sam się przyznał. Uczył SB ków prawa na uniwerku w Białymstoku. W latach 80 tych ciągał za sobą w Warszawie SB ków po różnych spotkaniach. Jego słynna sekretarka pani Basia to sekretarka z czasów prl ważnych prl owskich generałów która poszła za Kaczyńskim do kancelarii Wałęsy a potem gdy Wałęsa wywalił kaczora poszła za nim donikąd. Wielu twierdzi, że ona to była wstawka SB KGB która miała pilnować Kaczyńśkiego inni, że sam Kaczor to byłą taka wstawka agenturalna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v