Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

To najlepsze wyjscie przenieś Polskę do Australii 😛

Aaaaa jak zaraz potem Aborygeni założą Solidarność a ten z wąsami jaki płot przeskoczy?

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał(a):

w XVIII wieku na naszych ziemiach toczyły się głowne zmagania wojny między Rosją a Szwecją, tzw. Wojny Północnej

a propo wojny północnej to kto dziś panuje na Bałtyku ? Ja bym powiedział żę Rosja ma nadal silny argument 

Opublikowano
jahooo napisał:

Godzinę temu, DTaras napisał(a):

Iii zadaj se teraz pytanie: co komu przeszkadzały samoloty gdzieś w lesie w Mirosławcu?

rozwinę - czym różnią się samoloty z czerwona gwiazdą na lotnisku koło Mierosławca od tych z gwiaździstym sztandarem koło Poznania na ten przykład ?

Nie mają tej gwiazdy i mogą służyć za pomoc innemu krajowi niż akurat ten w któtym rdzewnieją, Co prawda psychosomatycznie ale to idealnie wpisuje się w techniki mainstreamu.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

a po co ma zadzwonić ? 

A po to by choćby zabiegać już nawet nie dla Tuska a dla siebie o miejsce przy ewentualnych rozmowach. Po to by się już nawet nie my ale on i premier nie dowiedzieli z zachodnich mediów, że znowu u nas coś będzie stacjonować. Bo ktoś tak ustalił.

Po prostu zaczęły się schody w polityce i dyplomacji i skończyło się rumakowanie Batyra. Oczernili Tuska a sami albo się boją z Trumpem albo nie umieją z przywódcami unii nic załatwić i z nikim rozmawiać  Rząd coś tam próbuje jak z tymi myśliwcami ale na rozmowy politycy UE vs Trump nikt z rządu się nie pcha bo oczernili ich politycy pis. A ci z unii nie chcą Tuskiem Trumpa w oczy kłuć. A wy jęczycie, że nas nikt nie zaprasza i nic nie znaczymy.

Był podział Nawrocki gada z Amerykanami Tusk z politykami unii. NO i Nawrocki się skichał lekko mówiąc.

3 godziny temu, racyl napisał(a):

Tylko ty, hipokrytus i jeszcze jakiś pajac się śmiejecie . No i oczywiście ten impotent spod krakowskiej wsi 😂

zawsze jest w tym jakaś część prawdy 

Nie tylko nie tylko Z Goebbelsa wielu się tu nabija. Nawet nie tylko ja go tu tak nazywam. I nie ja to pseudo mu wymyśliłem.

15 minut temu, jarecki napisał(a):

jeszcze kilka takich spraw i Ziobro wróci na białym koniu , jeden sedzia uniwinnił goscia z 1,8 promila alko . i nawet nie zabrał prawka a tu kolejny as https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-polityczka-ko-i-podstawiony-kierowca-jest-decyzja-sadu,nId,22460006

Sprawa wygląda absurdalnie ale kluczowe tu jest to, ze kierowca audi przyjął mandat. A to, że narobili zamieszania pozeznawali, ze w szoku byli itd. Zero nie będzie miał tak łatwo.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał(a):

a propo wojny północnej to kto dziś panuje na Bałtyku ? Ja bym powiedział żę Rosja ma nadal silny argument 

a ja bym powiedział, ze Bałtyku dziś obecnie prawdziwa siłę stanowią państwa północne - Szwecja, Finlandia, do tego nasza skromna marynarka - i Rosja nie ma tu czego szukać

Opublikowano
jahooo napisał:

a ja bym powiedział, ze Bałtyku dziś obecnie prawdziwa siłę stanowią państwa północne - Szwecja, Finlandia, do tego nasza skromna marynarka - i Rosja nie ma tu czego szukać

Wyniesienie drona na 250 m da nam odległość do horyzontu blisko 180 km. To obecnie jest kwestia pogody i optyki a nie ilosci kryp. Chyba, ze to są krypy podwodne zdolne wystrzeliwać pociski spod wody. Któż takowe posiada?

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

Wyniesienie drona na 250 m da nam odległość do horyzontu blisko 180 km. To obecnie jest kwestia pogody i optyki a nie ilosci kryp. Chyba, ze to są krypy podwodne zdolne wystrzeliwać pociski spod wody. Któż takowe posiada?

Rosja i jej stan posiadania to zagadka, żeby się nie okazało że w momencie otwierania pokrywy wyrzutni dzieje się to samo, co z Kurskiem, w sumie dla nas to idealne rozwiązanie, sami by się unicestwili

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tak powtarzacie, że teraz wymiar sprawiedliwości taki stronniczy i prześladuje pisowską opozycję. Już wczoraj gdy to usłyszałem wiedziałem, że ty zrobisz to.....

I zrobiłeś. Szmata cię lubi A ty lubisz się upokarzać. Znowu bajka pisu o stronniczych sądach poszła jak krew w piach. Goebbels debilem to widać kto tu jest. Naprawdę pięknie się zaorałeś 

jaki wymiar sprawiedliwości, jaki sąd, przecież to był .... "neosędzia"

ha ha ha :D :D 

następnym razem startuj z przedszkolakami, albo nie, bo od nich też dostaniesz baty

Szmata cię lubi A ty lubisz się upokarzać

debilem to widać kto tu jest. Naprawdę pięknie się zaorałeś 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

41 minut temu, jarecki napisał(a):

jeszcze kilka takich spraw i Ziobro wróci na białym koniu , jeden sedzia uniwinnił goscia z 1,8 promila alko . i nawet nie zabrał prawka a tu kolejny as https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-polityczka-ko-i-podstawiony-kierowca-jest-decyzja-sadu,nId,22460006

takich spraw jest pełno

Patryk Słowik

Być może niektórzy z Was pamiętają, że złożyłem zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez internautę, który napisał do mnie „giń k…”. 
Było to w dniu publikacji tekstu o kobiecie, która napisała do Jerzego Owsiaka „giń człeku” i została namierzona przez policję, zanim Owsiak złożył zawiadomienie. A do jej domu na interwencję poszli pierwszy zastępca komendanta miejskiego policji w Toruniu i naczelnik wydziału kryminalnego KMP w Toruniu.
To chciałem dać znać, że moja sprawa umorzona. Nie wykryto sprawcy ;)

po-tologia i mafia

Edytowane przez nie
Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Oni mają wszędzie,.ale mam rodzinę w Australii to było by mi łatwiej 🙈

witaj w klubie, ja też mam, a jakie okolica ? moja Nowa Południowa Walia

Opublikowano
18 minut temu, nie napisał(a):

jaki wymiar sprawiedliwości, jaki sąd, przecież to był .... "neosędzia"

ha ha ha :D :D 

następnym razem startuj z przedszkolakami, albo nie, bo od nich też dostaniesz baty

Nie wiem kto ot był jeśli neo sędzia to wyrok do śmietnika przedszkolaku. Chłop przeskrobał ale dzięki pisowskiej anarchii w sądownictwie guzik mu zrobią  Widzisz Goebbels jak byś nie kombinował to ciężko merytorycznie udowodnić, że wymiar sprawiedliwości jest stronniczy. A skazani mogą mieć farta dzięki pisowi.

Opublikowano

"Ten język może doprowadzić do społecznej i politycznej katastrofy. Ja się zastanawiam, co musimy wspólnie zrobić, żeby ludzie ze sobą rozmawiali, a nie na siebie krzyczeli. Żeby ze sobą konkurowali, a nie starali się zwalczyć za wszelką cenę, wdeptać w ziemię. Przywrócenie elementarnego szacunku do siebie samych jest absolutnie kluczowe i to zadanie, tak czy inaczej, pozostaje aktualne" - to Donald Tusk w odpowiedzi na pełne nienawiści słowa Roberta Bąkiewicza wygłoszone na wiecu PiS.

A to profil Morgenstern616: "Jeb… pisowski cwel, żebyś k… zdechł" - to do Michała Karnowskiego z wpolityce.pl. "Obyś się ch… zachłysnął wodą z Odry" - do premiera Mateusza Morawieckiego. "Czekam na dzień jak tak ktoś zaj… Kaczafiemu" - to o Jarosławie Kaczyńskim. "Zdechniesz przed putinem czy chwile po nim?" - to do Zbigniewa Ziobry. O prezydencie Karolu Nawrockim zawsze pisze per "ćpun". I ogólnie: "dla pisowców będą latarnie i szafoty". Do jednego z duchownych: "j...bać katotaliban, zdychaj k.... w mękach i bólu".

Na portalu X.com obserwują go politycy KO. Niektóre jego wpisy podają dalej m.in. wicepremier Radosław Sikorski czy szef MSWiA Marcin Kierwiński. Sam Morgenstern616 chwali się, że jest aktywnym członkiem Sieci na Wybory, inicjatywy założonej i koordynowanej na portalu X przez posła KO Romana Giertycha.

Maciej Lasek zasiada w radzie fundacji, w której dyrektorem jest jeden z najbardziej agresywnych hejterów w polskim internecie. Z ustaleń Wirtualnej Polski wynika, że Kamil Rudziński ukrywa się pod nickiem Morgenstern616. Publikowane na tym koncie wpisy zachęcają do przemocy, znieważają oraz rozsiewają fałszywe informacje. Sam Rudziński zaprzecza.

"Włącz Szacunek. Wyłącz hejt." - pod tym hasłem polski rząd walczy z mową nienawiści w internecie. We wrześniu ogłosił to wicepremier, minister cyfryzacji Krzysztof Gawkowski. "To nie tylko hasło, to fundament odpowiedzialności za państwo, gdzie hejt nie może być ceną wolności słowa.

🤮

https://wiadomosci.wp.pl/zdychaj-w-mekach-i-bolu-jak-dyrektor-fundacji-zalozonej-przez-macieja-laska-wspiera-w-sieci-rzad-tuska-7225700903811648a

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A pamiętasz jak kiedyś zapraszali ruskich do wspólnych ćwiczeń z NATO?

Albo Kwasniewski grzmiał że po co PIS rozbudowuje armie, jaka to jet głupota, bo Kaczyński wymyslił sobie w głowie wojne z ruskimi?

A pamiętasz jak razem z ruskimi spuściliśmy łomot niemcom?🤣

Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

A pamiętasz jak razem z ruskimi spuściliśmy łomot niemcom?🤣

Tylko że to było kilka lat temu i ma realny wpływ na teraźniejszość.

A wtedy zastąpiliśmy jedną okupacje drugą.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

A wtedy zastąpiliśmy jedną okupacje drugą.

A po 89r dobrowolnie wzięliśmy okupację amerykańską, w 2004 dokładając niemiecką ... Jak zwykle nasi debile na szczycie się kłócą, a dzięki temu obcy nas rozgrywają jak chcą ... Piłsudski sobie jedynie jakoś z tym rozgrywaniem wewnątrz poradził bo zamknął opozycję w Berezie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał(a):

jak byś nie kombinował to ciężko merytorycznie udowodnić, że wymiar sprawiedliwości jest stronniczy

szybko ci rura zmiękła :D 

dla ciebie ciężko bo jesteś tępym propagandzistą, a nawet na tej stronie są dwa przykłady

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A pamiętasz jak kiedyś zapraszali ruskich do wspólnych ćwiczeń z NATO?

Albo Kwasniewski grzmiał że po co PIS rozbudowuje armie, jaka to jet głupota, bo Kaczyński wymyslił sobie w głowie wojne z ruskimi?

a pamiętasz jak rudy leciał do Putina zapytać się o zgodę na tarcze rakietową od amerykanów ..................   

tym czasem wyborcy rudego wzywają od ruskich  🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

a pamiętasz jak rudy leciał do Putina zapytać się o zgodę na tarcze rakietową od amerykanów ..................   

Jak dobrze, że PiS zbudował tą tarczę, dzięki temu rakieta nie doleciała aż pod Bydgoszcz xD 

Opublikowano
5 minut temu, nie napisał(a):

szybko ci rura zmiękła :D 

dla ciebie ciężko bo jesteś tępym propagandzistą, a nawet na tej stronie są dwa przykłady

Goebbels tyo mnie propagandzista i to tępy. Śmiech na sali. Przecież ciebie tu nie tylko ja nazywam Goebbelsem. Wasz argument o stronniczych sądach gnębiących pis życie już nie raz obaliło. 

Opublikowano

kolejna osoba zmarła 

🆘🆘🆘 Wczoraj tuż przed 2️⃣3️⃣:0️⃣0️⃣ na ul. Sportowej w Lyskach doszło do dramatycznego wydarzenia... 🙁 Nie było ani jednej wolnej karetki w regionie. Kobietę ratowali 🚒🚒🚒 w pierwszej kolejności strażacy... Niestety doszło do najgorszego...✝️✝️✝️
🖤🖤🖤 To już KOLEJNY taki przypadek! Pod koniec października w Jejkowicach 6️⃣9️⃣-letni mężczyzna zmarł, bo 🚑 karetka nie dojechała na czas z powodu awarii systemu i braku zespołów. 💔
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

tym czasem wyborcy rudego wzywają od ruskich  🤣

A pamiętasz jak 17 września amerykanie powiedzieli nam tarczy niet?

Opublikowano (edytowane)
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jak dobrze, że PiS zbudował tą tarczę, dzięki temu rakieta nie doleciała aż pod Bydgoszcz xD 

przynajmniej nie jest onucą ruską ale wybudowali poczytaj Amerykańska tarcza antyrakietowa to Baza Przeciwrakietowa Aegis Ashore Missile Defense System (AAMDS) w Redzikowie na Pomorzu

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v