Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Ulman napisał(a):

A był to według was akt terrorystyczny czy nie?

nie ma różnicy między operacją wojenną a "aktem terrorystycznym" i przedziurawienie NS to operacja wojenna jak wiele innych czy to zwanymi aktem wojny czy terrorystycznym bo to jedno i to samo  a że nie tylko przeciwko samej rosji ale i niemcom to trochę sprawę komplikuje ale pytanie zawęża konieczność dalszego kontekstowania akurat do tej operacji wojennej/terrorystycznej to jeśli by co poproszę o kolejne

a czy Polska ma ścigać kacapów za akty wojenne wobec ukrów i wice wersa jeśli - przynajmniej formalnie - nie jest stroną tej wojny? no właśnie to jest ta różnica między teoretyczną logiką a rzeczywistą praktyką i dużo można by jeszcze wszak relacje Polska niemcy też są tu istotne choćby ze współprzynależności obojga do xujni i NATO i tu też bez dalszych pytań rozwijanie będzie tylko zbędną dygresją bo pytanie jest tylko o definicję

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dysydent napisał(a):

a czy Polska ma ścigać kacapów za akty wojenne wobec ukrów i wice wersa jeśli

jak by zbombardowali lotnisko w Jesionce Ruscy to było by w ramach prowadzonej wojny na Ukrainie ? Akurat ta rura była na wodach miedzynarodowych bo raczej na terytorium któregoś z krajów Ukraincy by się raczej nie odażyli na taki czyn , a i sama rura nord streem nie do końca jest Niemiecka 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

jak by zbombardowali lotnisko w Jesionce Ruscy

a to już Jesionkę ukrom oddałeś?
w razie by nadal była polska to nie był by to atak na Ukrainę a na Polskę

NS jest projektem wymierzonym przede wszystkim przeciwko Ukrainie a że i przeciwko białorusi i Polsce to zrozumiałym jest że Polska pobłażliwiej potraktuje każdego kto tam coś na źle zmajstruje a że białoruś jest ruskim wasalem to se może natraktować ... no w każdym razie białoruś jest większym wasalem kacapskim jak Polska niemieckim; przynajmniej - że tak nazwę - fasadowo

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Takeda napisał(a):

BTW jak to możliwe @mirro, że cywile z MON-u dymają wojskowych jak chcą?

Samo ministerstwo, to byt oddzielny. Sprawujący cywilna kontrolę nad armią. Ma to też swoje obwarowania w regulaminie ogólnym SZRP na zasadzie podległości służbowej. ( reszty nie napiszę bo mi się kulturalne słowa wyczerpały)

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał(a):

A jakies twarde dane na poparcie twierdzenia moze masz?

Nie mam danyh ilościowych, ale Słowacja jako hub dla rosyjskiego gazu, pozyskiwanego przez turecki gazociąg, odsprzedaje około 60% przesyłu do krajów UE. Większość odkupuje Austria, ale odpsrzedają wszędzie, gdzie mają dwustronny interconnect, do Polski zapewne tez trafia jakaś część tego gazu. To tak na szybko udało mi się wyszerać. Oczywiście, oficjalnie żadna firma w UE się tym w swoich raportach nie chwali, ale z twardych danych winika, że w stosunku do importu, Słowacja może zużyć tylko około 40-45% pozyckiwanego gazu z Rosji.

Ukraina wstrzymała tranzyt gazu i ropy z Rosji pod koniec stycznia tego roku , można powiedzieć, że od lutego nie kupujemy tego gazu z Rosji przez Ukrainę i Mołdawię.  Poza tym nie ma embarga na kupno skroplonego gazu LNG z Rosji, bo kilka krajów stanęło okoniem i nie udało się tego przepchnąć. Owszem, wolumen spadł, ale nadal kupujemy.

Opublikowano
11 godzin temu, witejus napisał(a):

Pierwszy krok za nami, co następne?

Cukrownie .

Hodowla bydła .

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Samo ministerstwo, to byt oddzielny. Sprawujący cywilna kontrolę nad armią. Ma to też swoje obwarowania w regulaminie ogólnym SZRP na zasadzie podległości służbowej. ( reszty nie napiszę bo mi się kulturalne słowa wyczerpały)

Nie daj boże żeby wojskowi byli u władzy jeden Jaruzelski był nic dobrego dla Polski .

Nie daj Boże żeby - Konfederacja Korony Polskiej doszła do władzy .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał(a):

Niech w opiece ma Alach Tuska jak to  @mirro powiada . Ocalił kraj .

Zaiste mąż to prawy, obdarzony opieką Allacha i kierujący się słowami Proroka Mahometa. Ale droga jego usłana cierniami i pełna zasadzek niewiernych. (znaczy tych co mu nie wierzą)

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jarecki napisał(a):

sama rura nord streem nie do końca jest Niemiecka

przecież to inicjatywa prywatnych firm, państwo niemieckie i rosyjskie nie mają z tym nic wspólnego :D 

zdarzenie miało miejsce na wodach międzynarodowych i stosowane jest tutaj prawo międzynarodowe a nie niemieckie

dobrze, że sędzia był ogarnięty i naprawił haniebne działania tuska (cały wniosek to była jedna kartka papieru), hitlerowcy myśleli, że tusk z żurkiem mają władzę nad wszystkimi sędziami, ale się przeliczyli, ich nadzieje rozsypały się jak ukochany gazociąg :D 

sędzia był super przygotowany do rozprawy i rozbił w pył niemców i bandę tuskowych skrajnych nieudaczników chodzących na niemieckim pasku, którzy razem chcieli ścigać ukraińca za zniszczenie własności rosyjskiej, co jest niepojęte 

sędzia uratował twarz polski, pokazał, że państwo polskie potrafi ochronić kogoś kogo działania były zgodne z polskim interesem, brawo

hańba rządowi

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, hubertuss napisał(a):

Kara musi być 

Musi być . Żeby takie coś było u władzy to tacy sami tylko mogą coś takiego popierać .

https://www.facebook.com/watch?v=3765912523545783

Sami geniusze k...wa kto takich wybiera widocznie tacy sami jak ci wybrani dno .

https://www.facebook.com/watch?v=702709452238629

@mirro co ty na to powiesz . światowi przywódcy podpisali plan pokojowy dla Strefy Gazy  https://www.facebook.com/watch?v=1562472511433769 

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Kara musi być 

jako minister miał ciekawe pomysły według mnie powinień pozostać na swoim stanowisku co wielokrotnie pisałem , odebranie kasy PZPN na budowe centrum szkoleniowego jak najbardziej słuszne , troche przepychanki z PKOL choć tu niedokonczył , budowa hali obok stadionu narodowego w regionie bardzo potrzebna też zaczął , ..............

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

To się podoba Tusk wie co dobre dla Polski .

Pozamykać browary i gorzelnie komu to potrzebne .

Wiesz galanku kiedy zapadła decyzja o upadku tego browaru ?? W 2019 jak go kupił Heineken, wtedy zaczęli produkować szczyny, które nie nadawały się do picia ... Upadek to była tylko kwestia kilku lat po 2019r ... Za dużą konkurencję robili do 2019 to Heineken kupił żeby zniszczyć ...

Edytowane przez Tomasz0611