Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

za późno dziurlandowire się opamiętali; Chiny już mają u siebie i ludzi i firmy które złamały zachodni monopol na matryce do produkcji struktur mikroprocesorowych i poszli już dalej - projektują samodzielnie własne.
Przegrana była już dawno - gdy wywieziono linie produkcyjne wykonawcze do Chin bo europejski robotnik za 'szlachetny' i za takie grosze jak chiński to ślęczał nie będzie nad taśmową produkcją
kolejny przykład jak socjalizm zemścił się na samym sobie :D

przejęli od Chińczyków coś co dla Chińczyków nie ma już żadnej wartości i jeszcze pewnie im za to zapłacą wszak na tym przejęcie owo polega - wykupieniu udziałów. Pewnie jeszcze Chińczycy będą twardo targować xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to myślisz że tylko ty masz taką wiedzę ?? Że to jakaś wiedza tajemna i tylko Krzysio ją opanował. Mam wielu znajomych co to różne biznesy prowadzą, i na ceny prądu narzekali najbardziej 2-3 lata temu ...

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy ja coś nie tak napisałem że od jakichś bucy wyzywasz?

A zbyt mądry...to i bez motocykla nie jesteś....🤭

To dwa buce 🤔 🤭 🙈

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale kocopoły pier**lisz Krzysiu ... To PiS uj***ł firmy drogim prądem, Januszom wprowadzał tarcze a firmy gniótł rachunkami ...

Co na to wszystko obecny rząd ? Po drugie. Czemu firmy nie instalują fotowoltaiki aby obniżyć koszty energii i być eko ?

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Co na to wszystko obecny rząd ? Po drugie. Czemu firmy nie instalują fotowoltaiki aby obniżyć koszty energii i być eko ?

firmy robia to, co im się opłaca, gdyby taka inwestycja była opłacalna dla nich - to zapewne by to zrobiły, one jednak wolą podpisywac umowy z firmami, które zainwestują własne pieniądze, na odbiór od nich "teortycznie czystej" energii i w ten sposób uprawia się greenwashing , jestem eko, a że biorę z sieci PGE energię produkowaną z węgla ? no ale mam podpisaną umowę, która nic mnie nie kosztuje

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał(a):

aplle w Polsce buduje farme fotowoltaniczną 40 MW , piekarnia w sąsiednim miasteczku tez ma 1 ha farmę , biedronka ma na dachach w wiekszosci sklepów panele itd 

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Coś jest nieopłacalne, to upada..

Wiele biznesów nie daje rady.

Podnoszenie podatków, socjalu i minimalnych wynagrodzeń do tego prowadzi...

No to przy jakiej cenie skupowej przestaniesz siać pszenicę ?

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

przeniesiona była , ale klient nie wytrzymał a powiedział stop [ dwa lata temu po 1200-1500zł tona przenicy ] i tak samo jest ze wszystkim do pewnego stopnia mozna podnosić 

Tu akurat nic nie było przeniesione . WTEDY zadziałały obawy co do ilości i spekulacje 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

No to przy jakiej cenie skupowej przestaniesz siać pszenicę ?

Jasne...

Zwłaszcza że nigdy nie siałem.

Pod dopłaty się będzie aby siało...

Jaki sens siać i nic z tego nie mieć?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

@12Pafnucy @Tomasz0611 ten porucznik chyba do takich jak Wy mówił 😉

Będę mówił o batmanach i patologii w kościele co chcę, i jakiś nieustraszony nie będzie mi mówił co mam robić ... Do samej wiary nic nie mam, jedynie do fałszywych ludzi którzy z wiarą nie mają nic wspólnego a wycierają sobie nią mordę ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jasne...

Plon główny był żyto , uprawione i wysiew poplony ozimego pod dopłaty , żyto jest ładne a poplon kiepski zamówiony oprysk na chwasty a żyto z samosiewy zostanie zobaczę 4 tony dać powinno oczywiście azot na wiosnę dam działka 4 ha.

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Będę mówił o batmanach i patologii w kościele co chcę, i jakiś nieustraszony nie będzie mi mówił co mam robić ... Do samej wiary nic nie mam, jedynie do fałszywych ludzi którzy z wiarą nie mają nic wspólnego a wycierają sobie nią mordę ...

A mi jakiś spod Sochaczewa nie będzie mówił 

23 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty może sam posłuchaj dokładnie...

Gość całkiem dobrze gada...

Problem ze ty nie łapiesz przekazu

Ja łapie, tylko takie jak Ty czy Bobek lubicie przy pieprzyć się do innych 

Opublikowano
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

łapie, tylko takie jak Ty czy Bobek lubicie przy pieprzyć się do innych 

A ty przypadkiem nie przypieprzyłeś dziś do mnie ...i to bez powodu?

W dodatku najpierw obrażając..

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To dwa buce 🤔 🤭 🙈

7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja łapie, tylko takie jak Ty czy Bobek lubicie przy pieprzyć się do innych 

Kto się dzisiaj do kogo przypieprzył ?? 

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jasne...

To Ty, zasadniczo, jesteś przeciwnikiem, czy zwolennikiem wszelkich socjali? 

Opublikowano
Teraz, bezbarwny napisał(a):

To Ty, zasadniczo, jesteś przeciwnikiem, czy zwolennikiem wszelkich socjali? 

Niektóre są przydatne....inne pozbawione sensu.

Jednak będąc w tym systemie, głupotą jest czegoś co przysługuje nie korzystać.

Opublikowano

U was też pada??

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy ja coś nie tak napisałem że od jakichś bucy wyzywasz?

A zbyt mądry...to i bez motocykla nie jesteś....🤭

Nie jesteś pępkiem af..

Nie wszystko kręci się wokół ciebie 🤣

To było do mnie🤣

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Polska wygrawała biedą do tej pory , niskie płace i otoczenie też niezbyt drogie , wszystkiego na klienta nie da się przeniesć bo klient powie dość a ikea cenowo to już górna półka ale i jakość bardzo dobra , a zobacz ile jest firm co robi meble na wymiar , to jest teraz na topie 

przeniesiona była , ale klient nie wytrzymał a powiedział stop [ dwa lata temu po 1200-1500zł tona przenicy ] i tak samo jest ze wszystkim do pewnego stopnia mozna podnosić 

Ikea górna półka¿??😭

Skręcałes kiedyś 😂

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Bo łone Panie to seks tylko dla przyjemności uprawiają, ło dzieckach nie myślom. Ło.

Ja też tak robię..19 lat orze,uprawiam a nie zbieram nic.

Nawet doplat 800 nie biorę..

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Niektóre są przydatne....inne pozbawione sensu.

Jednak będąc w tym systemie, głupotą jest czegoś co przysługuje nie korzystać.

Korzystaj z głową z socjalu  aby nie stracić więcej. 

Socjal jest dobry tylko dlaczego jedni go nie dostają a drudzy ponad miarę. O to jest dobre pytanie może ktoś mi na nie odpowie

To że jedni potrafią kombinować a drudzy nie to już wiem 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Ikea górna półka¿??😭

Skręcałes kiedyś 😂

nie , ale w porównaniu do normalnych z sieci to jest różnica i swoje zdanie podtrzymuje żę to górna półka , kiedyś był dobry black red white ale ostatnie lata to juz kiepsko 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

nie , ale w porównaniu do normalnych z sieci to jest różnica i swoje zdanie podtrzymuje żę to górna półka

Takie samo dziadostwo jak każda inna marketówka. Fajny wybór jak ktoś ma dzieci czy zwierzęta w domu, i tak się zniszczy a mniejsza szkoda wyrzucić ;) Albo do mieszkań pod wynajem, mało który lokator o to zadba, więc mniej się martwisz jak zniszczą ...

Edytowane przez Tomasz0611