Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

tia , zobacz jak kwitnie rynek korepetycji , nawet lepiej jak rynek prywatnych lekarzy 

To też jest zamierzone działanie wśród nauczycieli i osób ukladających program nauczania. Jeżeli nie stać cie na korepetycje a dzieciak jest przeciętnie zdolny i srednio mu idzie to ma słabe oceny, słabo zdaje mature itd itp.

To jest tak zwana kwadratura kola.😉

Najlepiej widać to w USA gdzie studia kosztują a dobre studia kosztują fotrune. Dzieci biznesmenów, prawników i lekarzy ida na studia bo tylko ich stać na oplacenie czesnego, reszta idzie do łopaty lub kończy byle co. Później ich dzieci tez pójdą na studia i tak w koło. Rzadko komu udaje się wkroczyć do tych elit. W innych krajach zachodu jest podobnie np we Francji, tam tylko po prostu w szkolach publicznych poziom jest żenująco niski i dzieci po nich mają problem z dostaniem się na dobre studia. U nas cel jest podobny. Może na przeszkodzie tylko stoją setki gównokierunków typu socjologia filologia i inne zapchaj dziury a raczej tysiące profesorów tego uczących.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To też jest zamierzone działanie wśród nauczycieli i osób ukladających program nauczania. Jeżeli nie stać cie na korepetycje a dzieciak jest przeciętnie zdolny i srednio mu idzie to ma słabe oceny, słabo zdaje mature itd itp.

To jest wina tylko i wyłącznie systemu edukacji, już na samym początku, kto będzie chciał się użerać z bandą debili w klasie, jak w sektorze prywatnym, po dobrych studiach ma co najmniej 2x więcej, a w niektórych sektorach i jeszcze kilka razy więcej ... 50 lat temu nauczycielami zostawali najlepsi uczniowie, jednostki wybitne, a teraz ?? Kończy taka dziunia uczelnię w Pierdziszewie Dolnym i jest teraz nauczycielką mimo to, że w 4 klasie miała problem z tabliczką mnożenia i czytaniem ... Mało kto mający trochę oleju w głowie chce zostać nauczycielem i użerać się z tymi mamuśkami ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

bez przesady większość nauczycieli których znam uczyli się bardzo dobrze , to jest ciąg zdarzeń od wychowania bezsresowego itd , nauczyciele mniej wymagają od uczniów 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

bez przesady większość nauczycieli których znam uczyli się bardzo dobrze , to jest ciąg zdarzeń od wychowania bezsresowego itd , 

Tych w wieku 50-60 lat to zgoda, ale te młode co mają po 30 lat ?? Ostanie pokolenie nauczycieli to pokolenie "papierowych" uczelni, Collegium Tumanum itp ...

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nauczyciele to taka sama mafia jak lekarze czy prawnicy. Na tą chwile nie do ruszenia.

O rolnikach panie zapomniałeś. Im zawsze się nie opłaca i co chwila potrzebna jakaś dotacyjka ...

Opublikowano

Paweł Jabłoński

Wstyd.

Peter Oliver Loew – negacjonista niemieckich zbrodni (przerzuca odpowiedzialność za Holokaust na Polskę) został właśnie odznaczony decyzją 
@sikorskiradek
.

Ten rząd znajdzie się w podręcznikach obok największych zdrajców w historii Polski.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

O rolnikach panie zapomniałeś. Im zawsze się nie opłaca i co chwila potrzebna jakaś dotacyjka ...

Rolnicy są za bardzo podzieleni i nie mają swoich reprezentantów w sejmie/senacie itp. Jak uda się kogoś wsadzić to od razu o tym zapomina kto go tam umieścił, tylko nabjia sobie kabze.

Opublikowano (edytowane)

na 176 pozytywnie zaopiniowanych wniosków o utrzymanie aparatury naukowo-badawczej/stanowiska badawczego, tylko 11 dostaje finansowanie

2 sezon 1670 dostał 7 milionów

Friz dostał prawie 4 MILIONY na dubbing do filmów stworzony przez AI.

Instytut Fizjologii i Patologii Słuchu NIE dostał 737 TYSIĘCY na stanowisko do badań mózgu.

piniędzy nie ma i nie będzie - złodzieje

----------------------------------

Jaki w radio zet:

- Czy Izrael popełnia ludobójstwo w Strefie Gazy
- Raczej jestem po stronie Izraela w tej sprawie
- Czyli solidaryzuje się Pan z Sikorskim, który nie chce tego nazwać ludobójstwem?
- Jeżeli tak uważa, to rzeczywiście tak.

🤮 następny tchórz

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

https://www.facebook.com/share/r/1CwLvQUWfw/

Dlatego po objęciu władzy obojętnie przez kogo, tak ważne jest ministerstwo edukacji. Im ludzie głupsi tym lepiej.

Zawsze byli debile, kiedyś też ... A że tacy się dobrze wyświetlają w Internecie to takich się pokazuje ...

Żaden system edukacji z idioty nie zrobi cudów  ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jestem ciekaw kiedy to jebnie i państwo zbankrutuje. W tej kadencji czy następnej. Wcześniej czy później to nastąpi. Skończy się 800 plus i inny socjal bo państwo tego nie wyrobi. Logicznym wyjściem przedłużenia agonii bylo by jak za ostatnich rządów PO próba opierdolenia lasów państwowych czy innych spółek skarbu państwa, ale na drodze stoi prezydent.

Jak na przekaz jest taki żeby jak najwięcej mówić o komisjach śledczych, naprawie praworządniści itp. Omijać temat deficytu i braku kasy.

Spokojna głowa nie zbankrutuje. Zawsze mogą pożyczyć od Niemców jak Szydło w 2016 roku albo nadrukować pieniędzy jak Morawiecki z racji kowidu.

13 godzin temu, witejus napisał(a):

Green background with white bold text in Polish reading garbled phrase about a cat leaving under the bed leading to sudden national consciousness and recovery, ending with exclamation mark, and small yellow logo-like element at bottom right along with wiocha.pl watermark.

Tak wiemy to hasło działa na wyborcę pis jak mało które inne. Motłoch za michę zagłosuje na wszystko.

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Wiech? jakiś Wiech - pamiętam - chce "zazieleniać prawicę"; czyli - tu zgaduję bo nawet sprawdzać mi się nie che a bardziej nie mam czasu - czyli może być wśród tych co przeginają w oszołomstwie klimatycznym - i tu też na razie nie zamierzam polemik wszczynać - a zatem dużo nie trzeba było w kraju rządzonym przez kogoś takiego jak deklaratywnie prawicowy Trump aby spanikowali
"Zazieleniać" Trumpa? jeszcze czego? :o no nie da rady; to i pogonili

Nie wiem tak do końca kto zacz ów Wiech, ale jeśli wizerunek Polski ma oszołom jakiś choćby i klimatyczny kształtować to

chciał byś aby Polskę postrzegano np w Chinach poprzez stereotyp np. Brauna? ;)

Opublikowano
17 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Specjalnie tak napisałem,chciałem sprawdzić jakie beda reakcje lewactwa, które opluwało Charliego Kirka jak dostał kulke. Nie zawiodłem się. Wszystko na temat. Przewiń sobie.

Jak bydle zdechnie na łące inne bydle podchodzi patrzy i pewnie nie rozumie tyle co człowiek ale po reakcji i oczach widać, że coś może do niego dociera. Widać czasami ludzie maja problem z osiągnięciem poziomu bydlęcia. 

Teraz to se możesz pisać, ze specjalnie czy nie specjalnie. Wylazło z ciebie co miało wyleźć i tyle. A tłumaczenie, że jak coś ktoś o kimś to i ty możesz to jest tłumaczeni durnia. 

Opublikowano

ja jestem za karą smierci wiec w niektórych przypadach bym był zadowolony ze smierci co nie których , podejrzewam żę jak by wyrok wykonywany był publicznie to i kibice by dopisali 

1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Jak bydle zdechnie na łące inne bydle podchodzi patrzy