Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jarecki napisał(a):

Dydydent , teraz to za sprawą Chin gospodarczą szybko sie zmienia tani gaz z Rosji już by nie wystarczał , słowa Merkel oznaczają dlmnie jedno , żę niemcy mają problem ze sobą gospodarczo 

a my mamy Ukraińca co im gazidło pono zeflaczył

https://oko.press/polska-nie-moze-wydac-niemcom-wolodymyra-z-to-bohater-narodowy-nasz-i-ukrainski

i co teraz?

a no zobaczymy czy Tusk i przydupasy się boi bardziej Niemców, kacapów czy Polaków i Ukraińców? ;)
a ja mam taką teorię - s..a ogniem i czeka co na to jankesi xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

che; tyle że PiS już nie rządzi ;) a tym bardziej "łaskawca" Duda a Nawrocki to raczej nie ułaskawi bo by Mu do Dudy za podobnie było no i tu kwestia międzynarodowa a ruskie długie łapska mają i różne fikuśne polony i noviczoki oj mają ;)

"Sami swoi" jak od zawsze tu było

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

10 godzin temu, mirro napisał(a):

A to ciul, niech stoi rozrobione. Se jutro prysnę. Idę grzebać w gratach. Muszę Stalińca odpalić a tam procedura startowa jak w promie kosmicznym.😂

to nie wszystkie w hucie skonczyly ??

w pgr-ze mielismy takiego .

6 godzin temu, nie napisał(a):

Radosław Sikorski
Konsul RP właśnie zakończył widzenie z naszymi obywatelami zatrzymanymi w Izraelu.
Mimo, że odmówili dobrowolnego wyjazdu, powinni w najbliższych dniach wrócić na łono ojczyzny.
Jeszcze raz apeluję o przestrzeganie przestróg MSZ_RP.

zostali porwani przez żydowskich ludobójców na wodach międzynarodowych

kłamca radzio wybielacz żydowskich ludobójców 

-------------------------------------------------------------------------------

Papież Leon XIV
Wyrażam moje zaniepokojenie z powodu narastania antysemickiej nienawiści na świecie, czego przykładem był, niestety, zamach terrorystyczny w Manchesterze, który miał miejsce kilka dni temu.

następny obrońca żydowskich ludobójców 

gdy prezes to przeczyta wy***ie cie na zbity pysk za antysemityzm.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dziecko ma dwoje rodziców ?? Jeszcze nie słyszałem o udokumentowanym naukowo przypadku niepokalanego poczęcia ...

sa tacy ojcowie co od rana do wieczora siedza na af.

2 godziny temu, galan99 napisał(a):

O czym piszą co to ma być .

Konrad Berkowicz

„W nadchodzących latach liczba Ukraińców uprawnionych do obywatelstwa znacznie wzrośnie. (…) Wystarczająco dużo, by zacząć wpływać na wyniki wyborów w niektórych okręgach.” „Innymi słowy – Ukraińcy mogliby już w 2027 roku mieć swoją reprezentację w Sejmie.”

To nie jest teoria spiskowa. To fragment ukraińskiej gazety, która jasno pokazuje, w jakim kierunku idzie polityka rządu. To moment, w którym trzeba zadać pytanie: czy Polacy wciąż będą decydować o Polsce? Bo jeśli obywatelstwo stanie się kartą przetargową w rękach władzy, to za kilka lat o kierunku naszego państwa zadecydują nie ci, którzy je budowali, lecz ci, którzy dopiero co przyjechali.

Politycy, którzy rozdają obywatelstwo jak ulotki, bawią się w niebezpieczną grę. Polska może przestać być wspólnotą narodową i stać się terytorium zarządzanym przez przypadkową większość. A wtedy nie będzie już odwrotu. Wtedy Polska stanie się Ukrainą 2.0.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

a gdzie tan nowa jerozolima ?

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

To jest dobre.

to ze starego sezonu ,jest juz nowy ale czasu brak zeby obejrzec.

w sumie to jak zaczniesz to dniowka potrzebna.

50 minut temu, galan99 napisał(a):

Żebyś wiedział z jakiej partii jest Minister Rolnictwa i nie zapomniał .

minister to nawet rodem z jego stron..

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, mirro napisał(a):

To raczej szachy. Piony się poświęca. Bez mrugnięcia okiem.

karciarz z Ciebie - widzę - marny bo blotki tez się poświęca/wypycha na pokrycie lepszych kart przeciwnika by se swoje lepsze na blotki przeciwnika zachować i szachy to prymitywna gra przy karcianych bo w kartach i blef ma rangę sztuki gdy w szachach byle komputerzyna te kilka milionów opcji zwariantuje w ułamku sekundy i w karty z komputerem masz szanse wygrać gdy w szachy już dawno nie a przecież komutery jeszcze tak prymitywne że nawet kłamać przekonująco nie potrafią by inny komputer - prymitywniejszy od kłamcy tego nie zdemaskował.

Nie żebym był karciarzem; wyrosłem z tego w wieku jeszcze przedśrednioszkolnym ale szachy za prymityw uważałem już w podstawówce; zbyt sztywne zasady i zbyt ich mało aby czas trawić na ... toto

no i w kartach masz jeszcze rękawy a w szachach? to tak prymitywne że obie strony układ figur pamiętają i ... no żadne pole manewru dla autorskiej inwencji xD

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@hubertuss Niema h...a ona jest od ciebie .

Mina redaktora zdradza, że on wie :

a) Że elektryki są drogie i ludzi na nie nie stać nawet z dopłatą.

b) Że te dopłaty są z budżetu, a ten z kolei od tych samych ludzi, którym się dopłaca.

c) obie odpowiedzi są prawidłowe

https://www.facebook.com/watch?v=2007647686657662

Polskie rolnictwo umiera..

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

No jest proste, jak robisz dzieciaka to jak masz jaja to potem je utrzymujesz ...

To był jeden z przykładów tylko. A masz jakieś rady dla osób gdy jednego z rodziców nie ma już na świecie ? Powinien sobie kogoś poszukać żeby dziecko miał kto zaprowadzić do przedszkola ?

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

jest wiele zmiennych a najważniejsze to gdzie sie mieszka , w agromeracjach miejskich nie ma problemu na wioskach gdzie do pracy trzeba jechać dalej już tak , 

Dochodzimy do sedna sprawy. W miastach również nie jest tak kolorowo bo trzeba na przykład przejechać na drugi koniec miasta do pracy a w międzyczasie odbić do przedszkola.

Jakby na to nie patrzeć, państwo jest pod tym względem nie wydolne. @Krzysztof81 słusznie zauważył, że urzędy pracują od do a potem ich nic nie obchodzi. Ktoś powie to weź sobie wolne aby coś załatwić. Wtedy w urzędzie możesz usłyszeć, ta pani ma dzisiaj wolne lub wyszła wcześniej. I co wtedy ? Trzeba sobie brać kolejny wolny dzień 🤫.

Jestem zwolennikiem 500+ dlatego że nie wszystko jest takie łatwe jak się komuś wydaje. I nie traktuje tego programu jako zwiększenie dzietności a pomoc w wychowaniu dziecka.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pojęcia zielonego nie ma jak to wygląda w miescie kiedy, oboje rodzice pracują i nie ma komu odebrać dziecka czy zaprowadzić do przedszkola.

System jest chory bo paniusie w państwowej placówce pracują do 15 czy 16 a ty martw się o dziecko. 

Podobnie urzędy. Masz sprawe w urzędzie to bierz wolne. W różnych firmach można jebać od rana do nocy na zmiany  ale nie w budżetówce.

jest darmowe przedszkole , jest wyprawka , darmowe obiady też są w gminie mojej i sąsiedniej , był program PIS wycieczki szkolne za darmo 

W szkole u mnie to wycieczki do teatru były czy filharmonicy przyjeżdżali na koncert. 

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Yyyy niech gościu se przyswoi jak się uzyskuje obywatelstwo a potem pisze co chce. Uprawniony, nie oznacza że z  urzędu dostał.

To dlaczego tutaj był krzyk że PIS chce wygrać wybory Ukraińcami za poprzedniej władzy ?

też to zauważyłem , ale po czesci to też wzrost wynagrodzeń być możę ? 

kiedy Robiłeś samodzielne zakupy np na weekend ? sprzedaz detaliczna spada 

Gdzie ? Byłeś w weekend pod jakąś Biedronką czy innym Lewiatanem ? Tam nie ma nawet jak zaparkować wtedy.

Opublikowano

Ponieważ prawo unijne jest ponad naszym krajowym, a prawo unijne  już dawno zakłąda, że osoba mieszkająca na danym terenie ma czynne prawo wyborcze, niezależnie od tego  czy jest obywatelem danego kraju, dotyczy to wyborów samorządowych

Komuś, na fali euforii, zamarzyły się prawa wyborcze dla ukraińców w wyborach do Sejmu i Senatu, bo milion głosów mógłby wywrócić stolik do góry nogami, ale tu okoniem stanął bodajże Sąd Najwyższy i TK, że tak się nie da bez zmiany konstytucji.

Co do pracy urzędów - niestety, to także wyborcy, i to wierni, dlatego rząd niczego nie zmieni, aby godziny pracy urzędów były dostosowane do życia obywateli

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

trzeba sie spodziEwać wydania podejrzanego stronie Niemieckiej , i to raczej nie działanie polityczne a kolej rzeczy . 

a gdyby konfa rządziła czy PiS w Polsce teraz też byś te same koleje widział czy może jeszcze jakieś inne? ;)

tak - popaprańce najpewniej chłopinę szkopom wydadzą i przy okazji wyda się kto zacz te popaprańce

Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał(a):

Co do pracy urzędów - niestety, to także wyborcy, i to wierni, dlatego rząd niczego nie zmieni, aby godziny pracy urzędów były dostosowane do życia obywateli

Wsadzę kij w mrowisko :P.

Ale niedziele pracujące to już .......:ph34r:

6 minut temu, dysydent napisał(a):

a gdyby konfa rządziła czy PiS w Polsce teraz też byś te same koleje widział czy może jeszcze jakieś inne? ;)

tak - popaprańce najpewniej chłopinę szkopom wydadzą i przy okazji wyda się kto zacz te popaprańce

To ten gazociąg był niemiecki czy rosyjski ? 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, nie napisał(a):

ale debilka, powinna mieć 1 gr. inwalidzką

posłuchajcie

komuna skupy butelek i makulatury wprowadzała a popaprańce skupy plastiku a taki Jeden Zabłocki mydło xD

40 minut temu, dsbh napisał(a):

...

To ten gazociąg był niemiecki czy rosyjski ? 

on był "biznesowy" :P

czy nadal szkopy tak go nazywają? nie wiem ale chyba w całości był i jest Gaspromu? ale rury do przedziurawienia za to nie dam bo naprawdę nie wiem co z resztą i tak to tajemnica handlowa ile czyich udziałów tak naprawdę w tym jest

jakiś czas temu szkopy coś tam blokowały z majątku jakiejś kacapskiej spółki z aktywami na terytorium Niemiec, spółki okołogaspromowej ale nie dociekałem o co tam chodziło i tylko zgaduję że pewnie coś z NS
niejaki "sieczkarnia"; poprzednik merkelowej chyba do dziś jest zatrudniony na pachołka Gaspromu a że polityczne koligacje to on ma to pewnie jakiś szwindel mieszany niemiecko kacapski a skoro ten "sieczkarnia" parobkuje u kacapów to opłaty za przesył trafiały do kiesy kacapskich spółek związanych z Gaspromem lub samego Gaspromu i tak to kacapów było stać taniej szwabom gaz sprzedawać niż np Polsce bo jeszcze profity mieli z przesyłu i aby tak było to NS formalnie powinien być kacapski a skoro tak to żaden Ukrainiec nie powinien być zatrzymywany w żadnym państwie xujni; tyle ze został aresztowany i tu z kolei by wskazywało że jednak nie całkiem kacapski ten NS jeśli by literalnie prawa w xujni przestrzegano  tylko odkąd to xujnia to i wszystko już jest możliwe; nawet ekstradycja ukraińskich żółnierzy zatrzymanych w Niemczech za to że do kacapów na Ukrainie w czas wojny z tymi kacapami strzelali i to bez wnikania czy celnie.
Przecież nie musieli bo od kul kacapów chronią ich niemieckie hełmy :P

i nie lepiej było se w gugielu wyszukać niż akurat mnie pytać? ;) xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, nie napisał(a):

głupek do kwadratu

Tu akurat masz racje za takiego mają cię nie tylko ludzie tutaj ale i wasza propaganda. 

Politycy pis nie chcą sytemu kaucyjnego. Ale sami go wprowadzali. Ustawą z dnia 13 lipca 2023.

main_01prosta_konstrukcja_ny_sekcja.jpg

A tu politycy pis nie chcą euro ale w złotym jakoś ciężko im oszczędzać. Ale niech ciemnota ma złotego jak chce. Masz racje jesteś głupek do kwadratu. 

main_01z_nienawi_ci_do_ojro_ny_sekcja.jpg

@nie i znowu mokrą szmatą w ryj dostałeś. Życie cię nie oszczędza.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

jest nowe logo i hasło po

Image

Robimy, nie gadamy!

-------------------------------------------------------------------------

konkurs chopinowski:

brak polskiej flagi

pomnik chopina zakryty, w remoncie

ulice wokół filharmonii rozkopane

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tu akurat masz racje za takiego mają cię nie tylko ludzie tutaj 

@hubertuss o kim to ⬇️ jest? :D 

4 godziny temu, dysydent napisał(a):

waż słowa propagandowy trollu 

co i tak lepiej być - jak tam piszesz? - "oszołomem i głupkiem" niż zdrajcą choć w Twoim przypadku wychodzisz na wszystkie trzy te "tytuły" 

-----------------------------------------------

twoje poniższe tłumaczenie się jest żałosne 

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tu akurat masz racje za takiego mają cię nie tylko ludzie tutaj ale i wasza propaganda. 

Politycy pis nie chcą sytemu kaucyjnego. Ale sami go wprowadzali. Ustawą z dnia 13 lipca 2023.

main_01prosta_konstrukcja_ny_sekcja.jpg

A tu politycy pis nie chcą euro ale w złotym jakoś ciężko im oszczędzać. Ale niech ciemnota ma złotego jak chce. Masz racje jesteś głupek do kwadratu. 

main_01z_nienawi_ci_do_ojro_ny_sekcja.jpg

@nie i znowu mokrą szmatą w ryj dostałeś. Życie cię nie oszczędza.

i jaki to ma związek ze mną? 

ciebie to nawet przedszkolak potrafi zaorać :D 

Opublikowano
9 godzin temu, dsbh napisał(a):

To był jeden z przykładów tylko. A masz jakieś rady dla osób gdy jednego z rodziców nie ma już na świecie ?

jest renta na dziecko ,.

9 godzin temu, jahooo napisał(a):

jest dzień w tygodniu chyba w czwartki z pracą do 17.00 w mojej i sasiedniej gminy 

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

jest renta na dziecko ,.

jest dzień w tygodniu chyba w czwartki z pracą do 17.00 w mojej i sasiedniej gminy 

i kolejka petentów a zazwyczaj guzik załatwisz, bo 3/4 ludzi z gminy wychodzi wcześniej

Opublikowano (edytowane)

jest dzień w tygodniu chyba w czwartki z pracą (urzędu gminy) do 17.00 w mojej i sasiedniej gminy 

fakt autentyczny;
kiedyś pewna babcia w Lublinie mocno zgorszona użalała się nad losem braciszków zakonu Benedyktynów czy jakich innych Bernardynów którzy jak spadł śnieg - "no nie było komu i sami muszą odśnieżać opactwo i to ręcznymi łopatami"

;) xD

czy to było o mnie jako tym oraczu?

8 godzin temu, nie napisał(a):

ciebie ("Hubertuss'-a) to nawet przedszkolak potrafi zaorać :D

"dzięki"
a ja taki nieogolony :ph34r:

a w temacie - ryzyko duże wyjść na durnia gdy musisz , no musisz bronić innego durnia (no dziś trzeba by nazywać "durnini") nie do obrony
rym niezami... o masz; nie kończę bo bedzie trzeci

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

zatem Prawdę gostek mówi o tych kradzieżach treści przez tiktokerów

znaczy - Antoniego też okradli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, jarecki napisał(a):

Kuba Kiwior

nie znam
może Klawiter?

9 godzin temu, nie napisał(a):

konkurs chopinowski:

brak polskiej flagi

pomnik chopina zakryty, w remoncie

ulice wokół filharmonii rozkopane

bo Kopernik była kobietą a Chopin to nie polskie nazwisko bo nawet gdyby od budowniczego szop się wywodziło ty byłby "szopnik" i tylko te rozkopane ulice to (raczej) zwykły zbieg okoliczności ;)
Budowniczowie dróg raczej na koncerty muzyki klasycznej nie chodzą i grafików takowych na pewno nie śledzą aby złośliwie doły wokół takich kopać

czy śledzą?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v