Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

nie trzeba atakować Polski nietanimi przecież materiałami wybuchowo burzącymi; wystarczy parę latawców z dykty a sami porozwalamy swoje chałupy rakietami za grube miliony kupionymi na weksel którego to weksla nie będziemy mieli czym spłacić bo te chałupy były właśnie dla tego weksla zastawem

z zewnątrz to do rozpuku śmieszne ale dla nas tragicznie smutne

a na koniec jakaś niemiecka świnia powie jeszcze że samiśmy sobie winni bo na Ukrainę to kacapy napadly z polskiej winy i to Polska jest tej wojny największym winowajcą
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/angela-merkel-rok-przed-wojna-chcialam-rozmawiac-z-putinem-nie-wszyscy-to-poparli/lv2wsyr,79cfc278

celowo podlinkowałem proniemieckiego klakiera bo inne portale ostrzej to skomentowały ale nawet ten klakier nie ma argumentu by tę świnię usprawiedliwić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał(a):

nstalacja artystyczna „Niebo Kielc”, czyli lustro - 86 tys zł 

Image

Nooooo to teraz  "sky is the limit" nabiera nowego znaczenia.. Ale nie, bo Dash Berlin  przewidział ten numer i nawet pieśń miał adekwatną, 

I'll be waiting
'Till the sky falls down

No to się doczekał. I niebo piznęło w Kielcach o grunt.🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

dobrze że to prawdziwe niebo a zwłaszcza nad Kielcami nie ma właściwości lustra bo dla równowagi wypadało/wychodziło by je nazwać - "piekło Kielc"

w tych Kielcach pizga wszystkim co możliwe; głupotą też

Edytowane przez dysydent
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

dobrze że to prawdziwe niebo a zwłaszcza nad Kielcami

Nooooo chyba że włodarze Kielc spełnili właśnie jakąś swoją obietnicę np wyborczą i mieszkańcom :rzucili niebo do stóp". To dopiero byłoby coś.🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy czyli instalację zatwierdził jakiś erotoman podglądacz?😂

no
-ta stringa, tamta figa, oj ta reforma ... kiedy do cholery trafi się jakaś bez czapki?!

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

dobra; bedzie tych podśmichujków bo jeszcze na lustra chodnikowe popyt tak cenę wywinduje że Kielce swoje sprzedadzą na rynku wtórnym i to z dużym zyskiem

czepię ja się jakiej roboty

na ra

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

popatrz na radar pogodowy i co tam zobaczysz od zachodu to może kopanie zaraz z rana zaczniesz a glifosatowi z osiem godzin by nie zmyło to... no nie wiem

może nim dojdzie to zaniknie no ale nawet na darmowej wersji Windy widać że zasuwa na wschód

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

glifo to i godzina wystarczy.

cos popadalo  ale juz slonce wyszlo.

10 godzin temu, racyl napisał(a):

Coś dla mędrca z krakowskiej wsi 😄

wali na dekiel coraz bardziej..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

glifo to i godzina wystarczy.

nie

pełna skuteczność po minimum sześciu jeśli wcześniej zmyje tak jak by obniżył dawkę proporcjonalnie o ile wcześniej
adiuwanty nieco przyspieszają wchłanianie ale nigdy bardziej niż dwukrotnie a takie co chronią przed zmyciem przez deszcz jeszcze czas wchłaniania wydłużają a nie ma takiego co by przed zmyciem całkowicie chronił bo wtedy było by i zerowe wchłaniane np w jakiej emulsji jak farba olejna co oczywiste

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ja mam kawałek glifosatem do dobicia chwastów i też czekam na po deszczu a teraz se kapuchy naszatkuję bo po deszczu weź to wytnij z pola jak się leje woda no i kartofle by się zdało dokończyć kopać i jedno i drugie lepiej przed deszczem tylko mi waga... bateria padła i ważyć nie ma czym by soli na oko nie sypać do tej kapuchy a każdą porcję próbować to się przeżrę i jeszcze mi zaszkodzi.
Przyszedłem po kabel bo od kompa pasuje i chyba trzeba będzie ten co mi zasila teraz co piszę bo - oczywiście - ten od wagi gdzieś był ale wziął i przepadł.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jakie to piękne - Francja następny Premier podał się do dymisji . Teraz czas na Polskę .

Nowy premier Francji podał się do dymisji .

Sebastien Lecornu ustąpił krótko po ogłoszeniu składu rządu. Dymisję przyjął prezydent Francji Emmanuel Macron — poinformowała agencja AFP. Lecornu został powołany na szefa rządu 9 września.

NIE DOSŁOWNIE NIE NASTĘPNA DURNOTA .

Będą pożyczki na spłatę długów. Rolniku, gromadź dokumenty

Ministerstwo Rolnictwa ogłasza program wsparcia dla gospodarstw dotkniętych problemami finansowymi. Nawet 3 tysiące rolników, zmagających się ze spłatą zobowiązań cywilnoprawnych i publicznoprawnych, będzie mogło ubiegać się o niskooprocentowaną pożyczkę z puli 100 milionów złotych. Zobacz, kto i na jakich warunkach może skorzystać z pomocy oraz jak zabezpieczyć spłatę długu, by utrzymać płynność finansową gospodarstwa.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/pomoc-dla-rolnikow/beda-pozyczki-na-splate-dlugow-rolniku-gromadz-dokumenty-2539229?fbclid=IwY2xjawNQYXNleHRuA2FlbQIxMABicmlkETByTzRNNkUwTGN3a1RydjQyAR6MvE9JwY4wXtMNG1dyQ14BP6vp-xoM

Edytowane przez galan99
Opublikowano
22 minuty temu, racyl napisał(a):

Nie którzy z PO i ich wyborcy  nie lubią republiki i szczują na nią bo oni nie boją sie zadawać niewygodnych pytań 

Szkoda że takich niewygodnych pytań w Republice nie zadają Morawieckiemu, Kaczyńskiemu, Ziobrze itp xD

Opublikowano

afera na mld złotych, tusk próbuje zrobić przekręt na cpk na niemieckie pociągi

patryk wild

To łgarstwo stworzone w celu dopięcia zagranicznego  kontraktu taborowego jest jednak niebywałe. I ma niebywałe konsekwencje kosztowe.
Spółka CPK_PL i Piotr Malepszak świadomie i intencjonalnie pokazują sprzeczne z zaprojektowanymi już rozwiązaniami dla dworca CPK, czasy przejazdów i prędkości pociągów.

Ponieważ pociąg musi zwolnić w CPK do 120km/h, wydawanie dodatkowych miliardów na podniesienie prędkości eksploatacyjnej trasy z V250km/h do V350km/h na odcinku Warszawa-Łódź jest przepalaniem pieniędzy o skali 2-3miliardów, bo:

1. Na odcinku WAW-CPK żaden pociąg nawet nie jest w stanie fizycznie osiągnąć tej prędkości.

2. Na odcinku CPK-Łódź pociąg będzie w stanie osiągnąć prędkość 320km/h zaledwie na chwilę i uzyskać o ~2 minuty krótszy czas jazdy (od pociągu jadącego 250km/h). 
Ponieważ ta mikro oszczędność osiągana byłaby za cenę gigantycznego zwiększenia kosztów energii, taboru i infrastruktury oraz pogorszenia jej przepustowości, to też się NIE ZDARZY.

Zatem oszczędność czasu podróży dzięki podniesieniu na igreku prędkości do 320km/h wyniesie odpowiednio:

0️⃣ minut dla relacji WAW-Łódź 
~9️⃣ minut dla relacji WAW-WRO
~1️⃣1️⃣ minut dla relacji WAW-POZ

Oni wiedzą że to wyjdzie. 
Dlatego tak spieszą się z tym przetargiem na tabor.

Image

taki był plan, że trzaskowski wygrywa i podpisuje wszystko, rząd podnosi podatki i likwiduje świadczenia a zwiększone dochody państwa są rozkradane, jak to było za poprzednich rządów tuska

ale ludzie pokazali peowskim złodziejom 🖕

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v