Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, saszeta napisał(a):

W zabudowanym to już nie stoją za bardzo. Teraz stoją w krzakach co na prostym odcinku, bez zadnej przyczyny ograniczenie do 70 zrobili. Ważne aby krzaki były 

no tak - widzisz w Polsce krzaki obok prostej jak strzała drogi na bezludziu w polach a żadnego ograniczenia prędkości to oznacza że nie patrzysz na znaki drogowe i spojrzyj w lusterko; na pewno zobaczysz tył takiego znaku i teraz zgaduj do ilu na awersie tam napisane xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał(a):

no tak - widzisz w Polsce krzaki obok prostej jak strzała drogi na bezludziu w polach

Brat tak miał. Właśnie przygotowuje się do egzaminu na prawo jazdy.  Ciekawe czy zrobi więcej kategotii niż miał wcześniej? Ale chyba go pytał nie będę.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Eee tam. Nie trzeba zgadywać, moje 12sto letnie auto mi przypomina na wyświetlaczu jakie ograniczenie prędkości minąłem🤭

Ostatnio coraz częściej przerzucają się na drony, ale po ataku dronowym dostali przykaz by ograniczyć użycie do minimum.

Jeszcze wrócę do wczorajszych zmian legislacyjnych.

Niejaki poseł Zembaczyński "naleśnik"  przyznał się że miał wypadek na hulajnodze ( to wiele wyjaśnia w jego przypadku) i kask dla rowerzystów i tych hulaj dusza jest potrzebny

Inny koalicjant skwitował to krótko - 17sto latkowi dajemy kluczyk do auta i prawo jazdy, a 16sto latkowi nakazujemy kask na rower.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Niejaki poseł Zembaczyński "naleśnik"  przyznał się że miał wypadek na hulajnodze ( to wiele wyjaśnia w jego przypadku) i kask dla rowerzystów i tych hulaj dusza jest potrzebny

Inny koalicjant skwitował to krótko - 17sto latkowi dajemy kluczyk do auta i prawo jazdy, a 16sto latkowi nakazujemy kask na rower.

Tooooo żeby było równiej, to niech 17 latek prowadząc auto, też kask zakłada.

• Haha 1
Opublikowano

I widzisz, a jak złapią bez to na dwa lata prawko zawiesić.🤣

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, saszeta napisał(a):

W zabudowanym to już nie stoją za bardzo. Teraz stoją w krzakach co na prostym odcinku, bez zadnej przyczyny ograniczenie do 70 zrobili. Ważne aby krzaki były 

na tych prostych najwiecej ludzi ginie , no i malo jest tych prostych bo co chwile zjazd , wjazd zdrogi podporzadkowanej 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
55 minut temu, saszeta napisał(a):

W moich stronach podobnie. Prawda jest taka że im nie zależy na bezpieczeństwie ludzi  tylko natłuczeniu mandatów. Staną gdzieś w polu na końcu miasta gdzie każdy mysli że jest 90 i ogień.

9 godzin temu, slavvek napisał(a):

To mnię dziwi, bo ja jak wjeżdżam z Litwy (czy Chech/Słowacji) do Polski, to jakbym wjeżdżał w dziki kraj.

Tam ich b mało jest. Wjeżdża się na Litwe to zazwyczaj pusto jak w d*pie. Najczęściej jeżdże do Drusgiennik albo do Wilna drogami lokalnym to przez całą trase można minąć kilkanaście samochodów.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

gdzie każdy mysli

chyba jednak zbyt nie myslą , co innego jest swiadome łamanie prawa i podejmowanie ryzyka żę jak mnie złapią to zapłace a inne te ktore Opisałeś 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, mirro napisał(a):

Brat tak miał. Właśnie przygotowuje się do egzaminu na prawo jazdy.  Ciekawe czy zrobi więcej kategotii niż miał wcześniej? Ale chyba go pytał nie będę.

no tak; nie ma gorszych pytań jak te sugestywne czyjegoś dupodajstwa gdy istnieje ryzyko że nie może zaprzeczyć
Takie pytania to już pod znęcanie się nad pytanym podchodzi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

chyba jednak zbyt nie myslą , co innego jest swiadome łamanie prawa i podejmowanie ryzyka żę jak mnie złapią to zapłace a inne te ktore Opisałeś 

Kiedyś tak wpadłem w Gołdapi, wyjechałem za miasto, ani jednego domu w pobliżu, chodnika , nic, psy mnie zatrzymują, pytam się o co chodzi. Oni że teren zabudowany i mandacik.😤 Później pytam znajomych, oni że to ich stała miejscówa na przyjezdnych.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał(a):

Józefaciuk

Doskonałe wieści z Sejmu!  Udało się! 💪

Przyjęliśmy przełomową nowelizację ustawy o ochronie zwierząt, która poprawi życie tysięcy psów.

Co dokładnie się zmienia?

🐾 KONIEC Z UWIĘZIĄ!
Wprowadzony zostaje całkowity zakaz trzymania psów na stałym łańcuchu. Dotychczasowy zapis pozwalający na maksymalnie 12 godzin dziennie okazał się martwym prawem i nie dawał realnej ochrony.

🏡 GODNE WARUNKI W KOJCACH!
Od teraz psy muszą mieć zapewnione odpowiednie kojce. Po raz pierwszy w historii przepisy jasno określają minimalne standardy. 

* powierzchnia minimum 10 m² dla małych psów i 20 m² dla dużych,
* podłoże utwardzone i zadaszone,
* codzienny obowiązkowy spacer poza kojcem.

Właściciele otrzymają rok na dostosowanie warunków do nowych wymagań od momentu wejścia ustawy w życie.

Jestem dumny, że mogłem współtworzyć tę ważną zmianę jako członek Komisji Nadzwyczajnej ds Ochrony Zwierząt. Wielkie podziękowania dla organizacji i aktywistów, którzy od lat walczyli o ten moment!

teraz trzeba wyrównac warunki w domach opieki, szpitalach, sierocińcach - bo tam człowiek nie ma takiej powierzchni, jak pies

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

teraz trzeba wyrównac warunki w domach opieki, szpitalach, sierocińcach - bo tam człowiek nie ma takiej powierzchni, jak pies

No i ciekawe jak ktoś ma psiaka w tych mikro kawalerkach xD przecież tam też może zabraknąć tych metrów kwadratowych xD

• Haha 3
Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i ciekawe jak ktoś ma psiaka w tych mikro kawalerkach xD przecież tam też może zabraknąć tych metrów kwadratowych xD

Powinien być zapis, że w przypadku trzymania psa w  mieszkaniu na każdy 1kg psa ma być min. 10m2.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Agrest napisał(a):

Ale dziś odmówiliśmy wykorzystania 21 mld euro  z KPO. 

Jest szansa na spowolnienie tempa zadłużania🤣

Nie wierze  na jachty dali .  Zaś o rolnikach zapomnieli dać 2 tyś zł do 1 ha . Płody takie tanie  Ziemniaki , marchewka , kapusta , papryka i pszenica . NIC NIE DALI TYLKO ODMÓWILIŚMY - wykorzystania 21 mld euro  z KPO. 

Rolnicy w Sejmie walczą o dopłaty do zbóż. "Żadna roślina nie daje zarobić"

„Sytuacja w rolnictwie najtrudniejsza od dziesiątków lat”

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/komenatrze-rolnikow/rolnicy-w-sejmie-walcza-o-doplaty-do-zboz-zadna-roslina-nie-daje-zarobic-2538855?fbclid=IwY2xjawNEax9leHRuA2FlbQIxMABicmlkETBkZUQ0d3lGQVVXU0s1ck9iAR4IS9oalIk9YDH-ymjl_hn

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano

Lewica niech się zajmie lepiej dziećmi z Palestyny .urwa a nie psami. 

Opublikowano

Mój Roki ma wywalone na pomysły zjebów. Do 20m²  dużo mu brakuje🤣

20250927_075413.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Mój Roki ma wywalone na pomysły zjebów. Do 20m²  dużo mu brakuje🤣

U mnie kojec podobny ale psiak siedzi tam tylko jak na prawdę trzeba, podwórko jest dwu częściowe i jak coś to zawsze można go tylko na jednej części zamknąć.

Opublikowano

Nie mają już się czym zajmować. Jeśli ktoś dzwoni aby Animalsi pomogli zwierzakowi to mają w większości przypadkach 4 literach a teraz znaleźli się chojracy którzy chcą zmienić świat na leprze. Powinni zacząć robić to co do nich należy czyli pilnować aby państwo się nie rozpadło a nie myśleć czym tu zająć obywateli aby odwrócić ich uwagę od spraw ważnych 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...powinni uruchomić jakiś program na to...kojec plus, czy cuś..🤷

Odmówiliśmy wykorzystania 21 mld euro  z KPO.  Niema i nie będzie pieniędzy na takie durnoty .

Mandaty karne będą za brak odpowiedniego metrażu dla pieska .

Edytowane przez galan99
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...powinni uruchomić jakiś program na to...kojec plus, czy cuś..🤷

Jeśli ja bym nie miała kojca to nie chciałabym wiedzieć co by było gdyby na terenie obca osoba podniosła na mnie rękę nawet nie umyślnie 

Opublikowano

Niedługo do psa będą kawalerkę gratis dawać.

Sam mam psy, są szczęśliwe tylko one czekają na mnie przy bramie jak skądś wracam nie chcą nawet mnie wpuścić na podwórko tak się cieszą. Takie zachowanie nie jest spowodowany dużym kojcem tylko naszą przyjaźnią. Ale durni ludzie tego nie mogą zrozumieć.

Opublikowano

Więzień ma mniej miejsca dla siebie w więzieniu czy nawet osoba która zostaje pozbawiona swoje mieszkania z powodu długu. I ma tyle szczęścia że mieszkanie socjalne jej przyznają. W jednym i drugim przypadku zwierzak będzie na wygranej pozycji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v