Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał(a):

To jest galeria zdjęć z tego filmiku (nawałnica w Dorohusku)

https://www.supertydzien.pl/galeria/3055,gm-dorohusk-nawalnica-w-skordiowie-300-powalonych-drzew-galeria-zdjec

a w wyszukiwarce jest fotomontaż ze zdjęciam wstawionym z Wohynia, to jest po prostu manipulacja, tego domu nie było wczesniej na zdjęciach, wystarczy trochę wiedzy o wyszukiwarkach i poszperać w archiwach, aby zobaczyć, jak rosyjska propaganda próbuje manipulować

nie ma dziś żadnego problemu, aby szybko wypozycjonować dowolny materiał z dowolnym zdjęciem, uważam, że akurat takimi sprawami powinien zajmować się NASK

a tak wygląda zmanipulowany materiał w wyszukiwarce google, na który powołują sie foliarze i ruskie trole:

image.png

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

porownywali go do nawrockiego, ale obiektywnie patrzac, to karol jest o niebo przystojniejszy!

Młodszy jest to sporo. Trzaskowski już chyba po 50 tce a jak jeszcze np zaczął się odchudzać to się wygląd zmienia zresztą każdy starzeje się inaczej. Nawrocki po 40 stce nie dużo a siwieć zaczyna. 

edit: 11 lat różnicy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

no racja, wiek robi roznice 😰 karol tez typ sportowca, wiec o zdrowie dba. trudno powiedziec co rafal robi z wolnym czasem, ale raczej na sport nie postawil. niby donald sie kreowal na pilkarza, ale chyba mu przeszlo. hubertus, moze nie zauwazyles, ponowie pytanie, zajmujesz sie traktorami? sorki ,ze na polityce, ale priva ci nie moge wyslac, bo masz blokade.

Opublikowano
mirro napisał:

Teraz, jahooo napisał(a):

i weź tu wytłumacz ludziom, że to podstawowe narzędzie ostrzegania przed zagrożeniami

A ksiądz? Czemu księdz nie bije w dzwony? Kiedyś jak szła burza to bili w dzwony.

4 minuty temu, jahooo napisał(a):

ludzie wmiastach nawet nie wiedzą, gdzie mieliby się schronić,

Noooooo fakt. Kukurydzy w mieście za wiele nie ma.

Jak usłyszysz alarm o zagrożeniu chemią czy tam z powietrza to pierwsze co i tak radio musisz włączyć aby obrać prawidłowy kierunek spierdolunku... To jest ta podstawowa wiedza. No i że program pierwszy PR nie bez powodu na długich nadaje.

Opublikowano
mirro napisał:

Teraz, jahooo napisał(a):

a stacje bazowe zaraz zdechną

Jak się skończy paliwo w agregacie.

Jak się odpowiednio zejsra - się nie skończy.

jahooo napisał:

Teraz, mirro napisał(a):

Ale koło nas jest maszt i stoi agregat przy nim na stałe.

to znaczy, że zasila kilka stacji dookoła za pomocą radiolinii, jest takich pewnie kilka w województwie, reszta zdechnie, jak padną akumulatory

poza tym - prawdopodobieństwo, że agregat zastartuje i nic się nie wywali wynosi 50% - albo się uda, albo nie

Nooo na zasięg w piwnicy nie masz co liczyć - gdzieś z obejścia pewnie będzie.

Opublikowano
10 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

no racja, wiek robi roznice 😰 karol tez typ sportowca, wiec o zdrowie dba. trudno powiedziec co rafal robi z wolnym czasem, ale raczej na sport nie postawil. niby donald sie kreowal na pilkarza, ale chyba mu przeszlo. hubertus, moze nie zauwazyles, ponowie pytanie, zajmujesz sie traktorami? sorki ,ze na polityce, ale priva ci nie moge wyslac, bo masz blokade.

Odpisałem ci miałem dwa 42xx i na nich jako tako się znam, zawodowo się nie zajmuje. A skrzynka pewnie zapchana korespondencją z agrofoto o jakichś ankietach i tym podobne.

CO do Trzaskowskiego może nie taki sportowiec ale raczej myślę ze jakoś tam dba. Tusk po tej grze w piłkę jeszcze jakiś czas biegał. 

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał(a):

Jak usłyszysz alarm o zagrożeniu chemią czy tam z powietrza to pierwsze co i tak radio musisz włączyć aby obrać prawidłowy kierunek spierdolunku... To jest ta podstawowa wiedza. No i że program pierwszy PR nie bez powodu na długich nadaje.

do tego to wystarczy radio kryształkowe, albo takie z afganu na korbkę

Opublikowano

przepraszam, nie zauwazylem. w sumie myslalem, ze masz cos z dyna 6, jak to sie sprawuje. gdybym wam zadal proste pytanie , do wyboru case puma ok 150 km , albo powershift, albo cvx, a po drugiej stronie massey np 6480 z dyna 6, badz seria 7 z vario, to na co byscie postawili. a dokladajac nast problem,jesli dyna vt, to moze po prostu fend serii 8 z vario? juz kiedys o to lytalem i ktos na fenda mi zwrocil uwage. prosze, byscie sie nie denerwowali, ze w poityke mieszam traktorami 🫣

Opublikowano

W serii 7 vt cała d*pa od fendt ze skrzynią włącznie. Nie wiem jaki typ przekładni dokładnie. Chyba nawet produkowali to w zakładach mf we Francji nawet dla fendt. Skrzynia dyna 6 chwalona przez użytkowników i mechaników. Pełna automatyka zmiany przełożeń trwała i bezawaryjna. Jednak co by to nie było należy wziąć poprawkę, że to używane nie wiadomo jak przez kogo i jak serwisowane. 

Fendt dlaczego nie tylko droższy od mf jeśli chodzi o porównywalny rocznik i moc i gabaryt.

Opublikowano

rozumiem, tez duzo dobrego o dyna 6 slyszalem. musze pojechac i przejechac sie mf i puma dla porownania. imaczej to dupa. ten moj zetorek nie moze mi podniesc siewnika z agregatem i zbozem. niby to 2.5 t, ale wrazenie na nim robi wielkie. juz odrzucilem wiele innych marek i modeli i zostaly w sumie mf i cnh, ale pupa/7.., albo mf z dyna 😃 to i tak juz mocno zawezone, jak na moja wiedze.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

to moze po prostu fend serii 8 z vario

Ale które 8?

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

albo takie z afganu na korbkę

Aaaaaa to jak na korbkę i z Afganu, to raczej zapalarka do wysadzania ID a nie radio. Ale skoro był Bumbox z granatnika  to może i radio z zapalarki..

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Dobre maszyny, ale ciężko trafić coś dobrego, bo one w dupsko dostawały i ta seria to jak np starsze 818 Favorit to woły pociągowe były.  Można brać i 820 gabaryty te same a trafiają się z większą ilością wyjść hydraulicznych.

Edytowane przez mirro