Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
marks50 napisał:

i z tym sie też zgadzam , teraz także gdy ruski będzie doprowadzony do bankructwa to amerykanie wyjdą z propozycja dozbrojenia ruskich jak podczas 2WS , ameryka wtedy korzysta podwójnie bo ruskiego podciagnie w satelicka strefę wpływu a po drugie dolar zyska gdy dodrukuja i wrzucą do ruskich. Taki jest plan ale pojawiły się nowe ,pozaplanowe elementy  jak Brics które dobijają dolara i ameryka nie ma czasu by sie bawić z rosja przez lata dlatego trampek wolał by sie dogać z putinem wcześniej bez przymusu bankructwa z tąd te podchody.Tu kluczowe są ruskie bo Brics to w sumie chiny , ruskie ,indie , araby i ameryka płd i tu amerykanie juz rozpracowują np. indie za mordę maja trzymac anglicy i na godzine W indie maja odskoczyć z brics, w ameryce płd powiazuja umowami merkosul by mieć na nich haki a same USA instaluje swoich agentów jak np.Mileii w argentynie itp. Z arabami ma sobie niby poradzić Izrael bo po arabskiej wiośnie jest łatwiej  kraj po kraju zaczepiają ale jak ruskiego nie przeciągną na swoją stronę to USA leży i kwiczy . Dlatego trampek moze poświęcic ukrainę , kraje Bałtyckie z Polska a nawet całą Europe by osiągnąć cel . Trochę UE zaczeł się buntować ale ula fon nogaj zkapitulowała i wszystko trampkowi podpisała . Tyle teorii a jak bedzie w praktyce ??? Będą wprowadzane zmienne . Będzie waluta cyfrowa by mieć nadzur nad ludzmi i zapomnijmy o tym by tak luźno bedziemy rozmawiać sobie na tematy , cenzura bedzie gorsza jak za gruzina .

To wszystko zadziała pod warunkiem, że reszta Azji to idioci. Jest tak?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jeżeli to prawda to mam wrażenie że ruscy cienko śpiewają. Gdyby przestać ich finansować, kupując surowce po roku by było bankructwo.

większość handlu rosja już ma z krajami niekoniecznie chętnymi współpracować z zachodem tak że blokując rosji te resztki zbytu na zachód tylko obniżymy ceny tamtym znikając jako dla nich konkurencja

baaardzo "mądre"

od i przyczyna dla której zachód schodzi na psy - rządzą nim głupcy

qwa; jakie - "nim"? Nami :o

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Reszta azji kieruje się prostą matematyką bo mają wyjebane na jakąś Ukraine i ukraińców. W zależności od sankcji itp sobie policzą co się bardziej opłaca i tak zrobią.

Opublikowano (edytowane)
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

A jak , Bobek 🤔

Deska mam na imię xD Po co kłamiesz z tym Masseyem ?? Przecież ty nic innego niż Łursus byś nie kupił xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

większość handlu rosja już ma z krajami niekoniecznie chętnymi współpracować z zachodem tak że blokując rosji te resztki zbytu na zachód tylko obniżymy ceny tamtym znikając jako dla nich konkurencja

baaardzo "mądre"

od i przyczyna dla której zachód schodzi na psy - rządzą nim głupcy

qwa; jakie - "nim"? Nami :o

co znaczy ta reszta bez rynku ,, krajów zachodu '' ? Wesmy taki np . Egipt bez turystów z zachodu 

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

co znaczy ta reszta bez rynku ,, krajów zachodu '' ? Wesmy taki np . Egipt bez turystów z zachodu 

największe obecnie rynki to nikt z zachodu; Chiny, Indie, cała Ameryka łacińska oraz azjatyccy sąsiedzi stamtąd wymienionych plus Afryka i Azja Mniejsza
jaki odsetek populacji planety mieszka na tym tzw zachodzie a jaki na obszarach z nim niezwiązanych czy wręcz wrogich?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Deska mam na imię xD Po co kłamiesz z tym Masseyem ?? Przecież ty nic innego niż Łursus byś nie kupił xD 

Ja nic nie kłamałem

To Ty z Pafnucym scenariusz dopisałeś 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano

mirro napisał:

Problem w tym ze była propozycja aby do pewnej wysokości dronami zajmowała się SG a wyżej już wojsko. Jednak wyszło jak zwykle, czyli jak np w przypadku zasad użycia broni przez żołnierzy na granicy.

Aleee jak będzie inaczej to operacyjnie SG będzie miała trudniej bo im wojsko zwali każdego drona z fają czy tam z bronią. SG wtedy już nikogo nie ogarnie z bagażnikiem pełnym towaru bo im wojenni wszystko będą chcieli zestrzelić.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, nie, wcale xD Prędzej Pioter kobitę sobie znajdzie niż ty kupisz coś innego niż Ursus xD 

Nie interesuj się co kupię a może nie , tylko zajmuj się dalej swoimi sprawami antypisem , kolegami itd 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Aleee jak będzie inaczej to operacyjnie SG będzie miała trudniej bo im wojsko zwali każdego drona z fają czy tam z bronią. SG wtedy już nikogo nie ogarnie z bagażnikiem pełnym towaru bo im wojenni wszystko będą chcieli zestrzelić.

A faktycznie. Racja o tym żęm zapomniał. 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Reszta azji kieruje się prostą matematyką bo mają wyjebane na jakąś Ukraine i ukraińców. W zależności od sankcji itp sobie policzą co się bardziej opłaca i tak zrobią.

Wojna z Chinami będzie im się opłacała?

Opublikowano
racyl napisał:

A to , że Ukraina jest dla nas zagrożeniem. Buta Żeleńskiego i jego kumoterstwo z Niemcami i Francją nie jest takie jednoznaczne i obojętne dla Polski. Te drony nawet jeśli leciały z Rosji specjalnie nie były zestrzelone na Ukrainie, żeby wzbudzić nasz niepokój i wciągnąć nas do wojny. Choć nie wiadomo czy to nie prezent od Ukrainy.

Ty. Ale nawet Białoruski szef sztabu mówił że dawał dronom eskortę - to co w końcu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v