Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

o k...a co się dzieje - Amerykanie chcą Brauna u władzy w Polsce

Galan, przestań grzebać w tym Internecie, bo coraz większe głupoty znajdujesz xD Chociaż w sumie, Braun pewnie niedługo będzie ślepy, to ktoś taki im się przyda do władzy w Polsce ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Galan, przestań grzebać w tym Internecie, bo coraz większe głupoty znajdujesz xD Chociaż w sumie, Braun pewnie niedługo będzie ślepy, to ktoś taki im się przyda do władzy w Polsce ...

lewaki maja cykora - Nie trzeba grzebać w tym Internecie - czy głupie to się okaże . Amerykanie jak czegoś chcą to dostają i nie zatrzyma ich rudy :D . Poczekamy zobaczymy czas pokaże ale bym miał ubaw jak by tak było .

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem co bierzesz, ale lepiej to ogranicz xD 

Spokojnie poczekamy zobaczymy - Upadł francuski rząd.

Jesteś pewny że rudego niemożna zmienić jest przyspawany - Amerykanie wymienią ze stołkiem jak myślisz mogą czy nie ?. jak mają w tym cel to wymienią Polska to nie mocarstwo zmienić można wszystko .

• Haha 1
Opublikowano
jahooo napisał:

3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Sam widziałem. Wory z fajką przerzucają. Duże wory to i duże drony. Po pięć razy nocą frunie, faje niesie na kilogramy.

Zauważyłem. Zauważyłem też kto na siłę regulował płace.

płace powinny podążać za wzrostem wydajności , jeśli fabrykom bardziej opłaca sie manufaktura niż rozwój i mechanizacja, to przy malejącej ilości rąk do pracy rząd musi podnieść płacę minimalną, aby zmobilizować przedsiębiorców do wdrażania nowych, zmechanizowanych i aautomatyzowanych procesów

nie ma od tego ucieczki, zwłaszcza w Europie, nie da się być całe wieki krajem z najtańszą na świecie i najlepiej wykształconą siłą roboczą, grozi to stagnacją

poza tym - dlaczego firmy nie mają płacić za wykształconą na koszt państwa siłę roboczą ?

Aaa możesz się na chwilę odkleić od przemysłu? W sklepie też wolisz robota?

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Aaa możesz się na chwilę odkleić od przemysłu? W sklepie też wolisz robota?

roboty powstały po to, aby ulżyć ludziom w pracy,w sklepie też wybieram kasy samoobsługowe - bo rzadziej mają humory

Opublikowano
jahooo napisał:

masę firm tam wtopiło, bez zaplecza politycznego nic tam nie zdziałasz, a zaplecze się często zmienia

A widzisz. Był jeden taki co drogi tam chciał budować. Pojechał bez zaplecza to i wrócił z zarzutami. Nowak się nazywał?

• Like 1
Opublikowano

Polska to nie Szwajcaria że płaci się za rękodzieło , nawet ruszyła produkcja samochodu husaria i rynek go nie przjął 

A sklepy to tak organizują pracę żeby ludzie wybierali kasy samoobsługowe , jedna kasjerka na kasie , zresztą sieciowymi w okolicy na okrągło mają przyjęcia do pracy ale chętnych brak

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

nawet ruszyła produkcja samochodu husaria i rynek go nie przjął 

Nie wyprodukowano ani jednego egzemplarza użytkowego oprócz prototypów ... Zresztą, tak samo jak tego elektryka Morawieckiego z chińskich części ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
nie napisał:

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Jak byś nie wiedział jak to działa. Stanowski to medialny cymbał, ma zasięgi. Otwiera pysk w sprawie gnojka to otwierają pysk i jego zasięgi. Nieważne co powie - rusza temat małolata a reszta niedorobionych jego słuchaczy zrobi swoje. Po wuja to wyciąga? Niechcący? Całą firmę prowadzi niechcący? Raczej jest poukładany. Więc teraz zaczął posta tak jak zaczął i grosiki za odsłony poszły...

ty jak zwykle ślepy

stanowski w maju, odnosząc się do słów wysockiej, powiedział, że jest tak dumna ze swego teścia zbrodniarza komunistycznego, że uczciła go nadając jego imię swojemu synowi

teraz, po kilku miesiącach rozpętała burzę, że stanowski atakuje jej dziecko i ona chce za to 200 000 zł (bo jeszcze wciągnęła w to mazurka)

jeszcze kłamie, że jej dziecko chce uciekać z polski i jest narażone na ataki w szkole

tym czasem, syn wysockiej przebywa  w Rzymie z tatą, gdzie uczęszcza do anglojęzycznej Marymount International School, którego czesne w wysokości 25 tys Euro opłaca polski podatnik

chodzi do tej obrzydliwej, zacofanej szkoły katolickiej, w której musi się modlić przed i po zajęciach i jeszcze na msze chodzić

Ten młody - jaki on ma konkretnie związek z działalnością matki i Stanowskiego? Żaden bo jest zbytnim gówniakiem. Po grzyba parch go do swych zagrywek miesza? Zaś jeśli Ci się szkoła nie podoba to tam dziecków nie posyłaj. Tenże chodzi i nic nikomu do tego. Wywiadu z łepkiem nie słyszałem ani czytałem aby to podobnych wniosków dojść.

Opublikowano

matka niepotrzebnie zrobiła szum , sprawy nie wygra a być obiektywnym to należy przyjżeć się sprawie od początku i powinna odpuscić jak jej na debacie nie chcieli . Stanowski też niepotrzebnie wkrecił młodego bo imię mogło być wybrane z innego powodu niż pamięć po dziadku 

Opublikowano
jarecki napisał:

Polska to nie Szwajcaria że płaci się za rękodzieło , nawet ruszyła produkcja samochodu husaria i rynek go nie przjął 

A sklepy to tak organizują pracę żeby ludzie wybierali kasy samoobsługowe , jedna kasjerka na kasie , zresztą sieciowymi w okolicy na okrągło mają przyjęcia do pracy ale chętnych brak

Bo kuchwa obsługa sklepu to nie jest skręcanie mebli z ikeły. Płace wynikają z marży a ta nie może być w kosmos wyczesana. Aby zapłacić 4666 masz jeszcze niespełna tauzena kosztów plus bhp i lekarz. Niech zostanie te 5630. Aby ukleić to z marży średniej (na fajkach jak Ci klient zapłaci kartą będzie słabe 4%) 20 - 23% musi osoba przewalić sama towaru na 25 tysięcy. Chcesz mieć otwarte cały dzień - potrzebujesz 4 osoby. A marża? Potrafi spaść do 17%... Weźcie se pozakładajcie działalności i pozatrudniajcie ludzi a potem piszcie.

jarecki napisał:

matka niepotrzebnie zrobiła szum , sprawy nie wygra a być obiektywnym to należy przyjżeć się sprawie od początku i powinna odpuscić jak jej na debacie nie chcieli . Stanowski też niepotrzebnie wkrecił młodego bo imię mogło być wybrane z innego powodu niż pamięć po dziadku 

Mnie matka w zakresie szumu dyrda. Jest matka i robi co musi. Musi zaś sporo. Jeżeli Ci dziecko kto pobije a Ty nie zareagujesz OPSy mają obowiązek się zająć a rodzica można ukarać. Stanowski ma zaplecze. Dobrze wie co robi i wie, że zbliża się do krawędzi.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał(a):

Bo kuchwa obsługa sklepu to nie jest skręcanie mebli z ikeły. Płace wynikają z marży a ta nie może być w kosmos wyczesana. Aby zapłacić 4666 masz jeszcze niespełna tauzena kosztów plus bhp i lekarz. Niech zostanie te 5630. Aby ukleić to z marży średniej (na fajkach jak Ci klient zapłaci kartą będzie słabe 4%) 20 - 23% musi osoba przewalić sama towaru na 25 tysięcy. Chcesz mieć otwarte cały dzień - potrzebujesz 4 osoby. A marża? Potrafi spaść do 17%... Weźcie se pozakładajcie działalności i pozatrudniajcie ludzi a potem piszcie.

nie radzisz sobie ??

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, DTaras napisał(a):

Stanowski ma zaplecze. Dobrze wie co robi i wie, że zbliża się do krawędzi

To jest jego życie bawi się w dziennikarstwo a że ma przy tym grono oglądających to i dobrze , ma inny punkt widzenia i nie boi się go wypowiadać . Ma dobre zaplecze na stworzenie telewizji i pewnie to wykorzysta

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Stanowski też niepotrzebnie wkrecił młodego bo imię

Jego jest powszechnie znane, w jaki sposób go wkręcił? To ona wypisuje pierdoły że chce uciekać z kraju jak on od dawna siedzi w Rzymie z tatusiem.

• Like 2
Opublikowano
jahooo napisał:

12 minut temu, DTaras napisał(a):

nie radzisz sobie ??

Wygaszam. Jeszcze kiedyś zatęsknicie za małymi sklepami i piekarniami przy okazji.

jarecki napisał:

23 minuty temu, DTaras napisał(a):

Stanowski ma zaplecze. Dobrze wie co robi i wie, że zbliża się do krawędzi

To jest jego życie bawi się w dziennikarstwo a że ma przy tym grono oglądających to i dobrze , ma inny punkt widzenia i nie boi się go wypowiadać . Ma dobre zaplecze na stworzenie telewizji i pewnie to wykorzysta

Poważny jesteś? Jego dziennikarstwo obliczone jest na odsłony.

witejus napisał:

Jego jest powszechnie znane, w jaki sposób go wkręcił? To ona wypisuje pierdoły że chce uciekać z kraju jak on od dawna siedzi w Rzymie z tatusiem.

Następny... Na jakiej podstawie Ci tzw media społecznościowe podrzucają towar do skrolowania?

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał(a):

Wygaszam. Jeszcze kiedyś zatęsknicie za małymi sklepami i piekarniami przy okazji.

Mam sąsiada - właściciela piekarni. Jak mam okazję - robie u niego zakupy, nie tylko pieczywo, ale i jakies spożywcze. 

Niestety, mojej żonie tego nie wytłumaczysz - ona to tylko z marketu, bo jej w apce promka przyszła. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Ten młody - jaki on ma konkretnie związek z działalnością matki i Stanowskiego? Żaden bo jest zbytnim gówniakiem. Po grzyba parch go do swych zagrywek miesza? Zaś jeśli Ci się szkoła nie podoba to tam dziecków nie posyłaj. Tenże chodzi i nic nikomu do tego. Wywiadu z łepkiem nie słyszałem ani czytałem aby to podobnych wniosków dojść.

to ona miesza swoje dziecko 

stano tylko pokazał jak wysocka gloryfikuje swojego teścia, który był zbrodniarzem

------------------------

Szwecja kupuje od polskiej firmy Mesko przenośne przeciwlotnicze zestawy rakietowe krótkiego zasięgu Piorun - poinformował we wtorek szwedzki minister obrony Pal Jonson. Wartość zamówienia to 3 mld koron (ok 270 mln euro), a dostawy mają rozpocząć się w pierwszym kwartale 2026, a zakończyć w 2027 r.

elegancko

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał(a):

Młodzi ludzie urodzeni po roku 2020 nie będą pamiętać sklepów małych ani piekarni zapachu prawdziwego chleba .

Obecnie to tylko galerie nic innego .

Ludzie z lat 80 to ostatnie roczniki co jeszcze coś tam zapamiętali z małych sklepów .

Opublikowano
53 minuty temu, witejus napisał(a):

I jeszcze uczy się za moje pieniądze. Co za poyebany system. Dziecko niby niczemu nie winne że jest potomkiem, stalinowskiego zbrodniarza,  ale kształci się w prywatnej katolickiej szkole za moje podatki. Ja jebie.

A potomkowie,  jeżel tacy byli ludzi których dziadziuś posłał do piachu z kulą w głowie być może egzystują poniżej minimum socjalnego.

Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

jest potomkiem, stalinowskiego zbrodniarza,  ale kształci się w prywatnej katolickiej szkole za moje podatki.

A widzisz? Jest nadzieja , bo do katolickiej szkoły uczęszcza. Potem seminarium i winy dziadka odkupione. Nie poszedł ścieżką zła.

• Haha 2
Opublikowano
53 minuty temu, DTaras napisał(a):

Poważny jesteś? Jego dziennikarstwo obliczone jest na odsłony.

Następny... Na jakiej podstawie Ci tzw media społecznościowe podrzucają towar do skrolowania?

Cóż tak żeś się rozsierdził, zakochałeś się w Schnepffowej czy jak?