Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Ulman napisał:

9 minut temu, jahooo napisał(a):

zapomniał , pewnie celowo - że fundamentem powinni być uczciwi i mądrzy ludzie

Mądrych i uczciwych głupia wiekszość nigdy nie wybierze.

Może, gdyby się jaki zgłosił - fartem by przeszedł...

Krzysztof81 napisał:

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dron wojskowy leci z prędkością kaczki xD Ale ty jesteś zabany ...

Oj Bobek Bobek przecież to dron przemytniczy 🤣🤣🤣

Tak, wojskowy Geran czy Shahed które spadły w Polsce to robione tanim kosztem plastikowe ustrojstwo z chińskim silnikiem od kosiarki boxer lecące z prędkoscią około 180km na godzinę czyli bardzo małą. Cały bajer polega na tym że wysyła się 20 pustych bez ładunku, następne 20 z ładunkiem i przeciwnik zestrzeliwuje część dużym kosztem.

Aaa to rzuca się w to grabiami czy raczej czymś innym? Nawet grabie gdzieś spaść muszą...

Roman176 napisał:

Teść Doroty Wysockiej Schnepf, Maksymilian Schnepf to zbrodniarz komunistyczny, który brał udział w zgładzeniu 21 Polaków w obławie Augustowskiej.
Dorota Wysocka-Schnepf i Ryszard Schnepf swojemu dziecku dali imię po dziadku.
Teraz nagle po 4 miesiącach przypomniało jej się że Stanowski że wspomniał o jej synu że ma imię po dziadku ....

Jak byś nie wiedział jak to działa. Stanowski to medialny cymbał, ma zasięgi. Otwiera pysk w sprawie gnojka to otwierają pysk i jego zasięgi. Nieważne co powie - rusza temat małolata a reszta niedorobionych jego słuchaczy zrobi swoje. Po wuja to wyciąga? Niechcący? Całą firmę prowadzi niechcący? Raczej jest poukładany. Więc teraz zaczął posta tak jak zaczął i grosiki za odsłony poszły...

ZenekBezSpodenek napisał:

3 minuty temu, racyl napisał(a):

nic lepper z kaczyńskim nie ugrał . Lepper był potrzebny kaczyńskiemu jak kołodziejczak tuskowi .

I tak się zawsze kończy wchodzenie w koalicję z ludźmi chcącymi tylko rządzić i za wszelką cenę 

kołodziejczak dobry gumiś, ha ha ha. Precz z tym krętaczem, musimy mianować jakiegoś forumowicza, może jacusia wkręcimy do sejmu? On ma gadane, non stop pcha mi gówno reklamy do skrzynki.

Ale too forumowicz był. Jeszcze jak jabłka w biedrze podmieniał...

racyl napisał:

Wiecie co to jest Mercosur? Pod koniec 2 wojny swiatowej nazisci oficerowie spierd do Brazylii najwiecej do Argentyny.Wraz z nimi zrabowane zloto kosztownosci dziela sztuki.Za to wszystko kupowali ziemie w calej Brazylii.Dzis ta ziemia jest wlasnoscia potomkow nazistow wnukow prawnukow ktorzy sie tam urodzili ale korzenie nazistowkie niemieckie.Wyczytalem ze urszulka jest wnuczka nazisty gestepowca.Wiec chyba wszystko wiadomo ona robi droge zbyt swoim rodakom z Brazylii i Polskie rolnictwo ma upasc Polscy rolnicy sadownicy chodowcy bankrutowac.Owoce bedziemy miec z niemiec holandii belgii francji.Ziemniaczki i czesc zboz z ukrainy ze skazonego obszaru bo tusk podpisal papiery ze ukraina moze pchac do Polski swoj towar.A glownym dostawca zboz bedzie brazylia.Pamietacie przymrozki gdzie rolnicy posiali posadzili zakwitly drzewa owocowe.Mroz przypalil grad dobil.Mozecie sie smiac ale pogoda steruje czlowiek.Myslicie ze 5G to tylko internet? Nie,5G plus chemtrails to wslanie jest sterowanie pogodami na swiecie.Rolnikom nie beda juz dawac doplat,i beda ich niszczyc pogodami.Tak to wszystko wyglada.A i z tego co czytalem potomkowie nazistow wykupuja ziemie na ukranie czesc jest juz wykupiona.Sieja zboza nawet na skazonych terenach Żytomierz np.Tam jest ziemia skazona tak ze nie wolno sadzic siac przez 300 lat.Zeby Polska sie odrodzila zyla wlasnymi dzialaniami musi byc nowy rzad nie pis nie platforma.Potem wyjsc z unii.Polska moze sie sama wyzywic bo kiedys jakis uczony przedstawil taki wykres ile miesa zboza warzyw itd moze wyprodukowac Polska.Spokojnie jestesmy sami siebie wyrzywic.Absolutnie nie wierze ze Putin mialby zaatakowac Polske.Te gnidy robia prowokacje ze strony ukrainy ze to Putin.Bo na Polskie ziemie ale i tez na ziemie w Rumunii maja chrapke ci sami ludzie potomkowie nazistow ale zeby to przeszlo musi byc bum jak na ukrainie.Moim zdaniem Polska musi opuscic ta pseudounie i zawiazac nowa unie z Wegrami Slowacja Czechami Rumunia Wlochy i trzymac sztame z Putinem nie z banderowcami tylko Putinem.Wiem to wszystko jest mozliwe trzeba czasu na to ale to jest do zrealizowania.Umierajac kiedys bede wiedzial ze moje dzieci moje wnuki prawnuki beda zyc w normalnym kraju.

chemitrails i 5G powiadasz...

Krzysztof81 napisał:

Teraz, DTaras napisał(a):

Sam widziałem. Wory z fajką przerzucają. Duże wory to i duże drony. Po pięć razy nocą frunie, faje niesie na kilogramy.

Oni latają takimi typu helikopter bez ruskich napisów. Co raz u mnie SG takie strąca. 

Ukraińcy przywożą.

Kuwa. Ten co ja widziałem furkotał jakby miał z półmetrowe wirniki. W każdym razie był słusznych rozmiarów.

Opublikowano

Wielka tragedia się wydarzyła na łódź Greta Thunberg - z Aktywistami  zaatakowana dronem - spadł z ładunkiem u wybrzeży Tunezji w nocy z poniedziałku na wtorek .  

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Sam widziałem. Wory z fajką przerzucają. Duże wory to i duże drony. Po pięć razy nocą frunie, faje niesie na kilogramy.

Zauważyłem. Zauważyłem też kto na siłę regulował płace.

płace powinny podążać za wzrostem wydajności , jeśli fabrykom bardziej opłaca sie manufaktura niż rozwój i mechanizacja, to przy malejącej ilości rąk do pracy rząd musi podnieść płacę minimalną, aby zmobilizować przedsiębiorców do wdrażania nowych, zmechanizowanych i aautomatyzowanych procesów

nie ma od tego ucieczki, zwłaszcza w Europie, nie da się być całe wieki krajem z najtańszą na świecie i najlepiej wykształconą siłą roboczą, grozi to stagnacją

poza tym - dlaczego firmy nie mają płacić za wykształconą na koszt państwa siłę roboczą ?

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał(a):

płace powinny podążać za wzrostem wydajności , jeśli fabrykom bardziej opłaca sie manufaktura niż rozwój i mechanizacja, to przy malejącej ilości rąk do pracy rząd musi podnieść płacę minimalną, aby zmobilizować przedsiębiorców do wdrażania nowych, zmechanizowanych i aautomatyzowanych procesów

nie ma od tego ucieczki, zwłaszcza w Europie, nie da się być całe wieki krajem z najtańszą na świecie i najlepiej wykształconą siłą roboczą, grozi to stagnacją

poza tym - dlaczego firmy nie mają płacić za wykształconą na koszt państwa siłę roboczą ?

Europa obecnie to dno .

Europa lubi myśleć o sobie jako o centrum świata, zwłaszcza, gdy chodzi o rolnictwo i maszyny rolnicze. Jednak obecna rzeczywistość bywa okrutna – a liczby bezlitosne – europejski rynek maszyn rolniczych obumiera. Teraz dla światowych producentów liczy się Kazachstan.

https://www.wrp.pl/zegnaj-rolnicza-europo-teraz-liczy-sie-kazachstan/

Opublikowano

Europa robiła pseudo-akcje typu promowanie bezorki aby napędzić sprzedaż nowych (większych) ciągników i maszyn. Tyle, że rolnicy potrafią liczyć, jeśli co roku spadają dopłaty bezpośrednie, rozną koszty produkcji i spadają ceny na płody rolne, do trgo dochodzi gąszcz nowych, niekorzystnych przepisów i regulacji, to wstrzymują się z inwestycjami. 

A co do Kazachstanu - jeśli komuś się wydaje, że to eldorado, to chciałbym przypomnieć,  że ten region to kocioł, który ciągle wrze i raczej pewne jest, że w ciągu następnych paru lat będa tam jakieś rucchawki, przy okazji których ludzie i firmy z zagranicy mogą wtopić pieniądze i majątek. Ale cóż, jak się nie zna na lokalnych uwarunkowaniach, to się wierzy w cudowne eldorado. Swego czasu tak samo inwestowano w Iranie, w Libii.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Tak samo powiadali o Ukrainie ziemie  wykupili .

wykupili - znaczy, wydzierżawili, bo tam się nie da kupić, a można ją w każdej chwili stracić

masę firm tam wtopiło, bez zaplecza politycznego nic tam nie zdziałasz, a zaplecze się często zmienia

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Tak samo powiadali o Ukrainie ziemie  wykupili .

Dla zagranicznych koncernów to są groszę, a po drugie zobacz jak walczą o Ukraine polskimi rękami i pieniędzmi. Wykupili Holendrzy, Duńczycy czy Niemcy, a chcą żeby Polska ich utrzymywała, płaciła za broń czy nawet internet. Polacy pachołkami europy - nowość.

Screenshot_20250901_093256_Facebook.jpg

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Jak byś nie wiedział jak to działa. Stanowski to medialny cymbał, ma zasięgi. Otwiera pysk w sprawie gnojka to otwierają pysk i jego zasięgi. Nieważne co powie - rusza temat małolata a reszta niedorobionych jego słuchaczy zrobi swoje. Po wuja to wyciąga? Niechcący? Całą firmę prowadzi niechcący? Raczej jest poukładany. Więc teraz zaczął posta tak jak zaczął i grosiki za odsłony poszły...

ty jak zwykle ślepy

stanowski w maju, odnosząc się do słów wysockiej, powiedział, że jest tak dumna ze swego teścia zbrodniarza komunistycznego, że uczciła go nadając jego imię swojemu synowi

teraz, po kilku miesiącach rozpętała burzę, że stanowski atakuje jej dziecko i ona chce za to 200 000 zł (bo jeszcze wciągnęła w to mazurka)

jeszcze kłamie, że jej dziecko chce uciekać z polski i jest narażone na ataki w szkole

tym czasem, syn wysockiej przebywa  w Rzymie z tatą, gdzie uczęszcza do anglojęzycznej Marymount International School, którego czesne w wysokości 25 tys Euro opłaca polski podatnik

chodzi do tej obrzydliwej, zacofanej szkoły katolickiej, w której musi się modlić przed i po zajęciach i jeszcze na msze chodzić

• Like 2
Opublikowano

Jakie to śmieszne w Polsce się nie opłaci wydobywać węgla - Zaś Ukraina przejmie i będzie się opłacało - Ukraina nie płacą ETS  .  Polska będzie musiała płacić i nie dziwota że firmy będą na Ukrainie .

Polska wita szalone podatki .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „UKRAIŃCY PRZEJMĄ POLSKĄ KOPALNIĘ WĘGLA?! wprost SUBSKRYBUJ Ukraińcy .. wczoraj 8:38 przejmą polską kopalnię? W piątek ważna decyzja Dodano: 2 CZYLI JEDNAK SIĘ OPŁACA, ALE NIE GDY TO POLACY WYDOBYWAJĄ?”

Opublikowano

Na początek jedną.

3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Stanowski to medialny cymbał,

Chciałbyś być takim cymbałem.

57 minut temu, jahooo napisał(a):

bez zaplecza politycznego nic tam nie zdziałasz

Najlepsze zaplecze to pełna kasa.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Na początek jedną.

Ukrainę wypchną do Polski zaś zachodni partnerzy przejmą - przejmować budować przy Polskiej  granicy zakłady od cukrowni po kurczaki i mleko w tysiącach ton . Nie ma na Ukrainie ETS2  i innych durnych podatków . Polak niech taniej produkować minimum o 40 % .

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

spadł z ładunkiem u wybrzeży Tunezji

Z ładunkiem czego? fajek, marychy, czy czegoś mocniejszego?

2 minuty temu, mirro napisał(a):

No to jakąś próbkę, na szybko poproszę. Podziwiaj.

Możesz jaśniej, kto i jaką próbkę ma dać i co mam podziwiać?

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

kto i jaką próbkę ma dać i co mam podziwiać?

Noooo mnie masz podziwiać. Próbka może być tutaj a ja będę pławił się w blasku swej chwały.🤣

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

mnie masz podziwiać.

Toż podziwiam, nie mam teraz czasu na gmeranie w czeluściach internetu by coś zacytować, a poza tym za całokształt to nie potrzeba próbek. Wpadłem na chwilę do domu na kawę.

Opublikowano

o k...a co się dzieje - Amerykanie chcą Brauna u władzy w Polsce . Stawiają na Brauna wiec wybory będą szybko w Polsce upadek obecnego rządu jest pewny . AMERYKANIE POSTAWILI NA BRAUNA - BĘDZIE PODMIANA RZĄDU .

• Haha 1