Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
33 minuty temu, Desperado napisał(a):

no trudno, ale zmieniać przekonania jak wiatr zawieje to jakaś masakra.   xD Za trochę zacznie jeszcze wmawiać, macie jak żeście głosowali. xD

Przecież na tym polega kampania żeby przeciągać wyborców. Jedni kandydaci przeciągają swoimi działaniami a inni zniechęcają

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

niemcy zawsze byli pracowici i zaradni, uważam, że po prostu zajęłoby im 5 lat więcej, aby doszlusować do reszty europy, poza tym - wspólnota węgla i stali i tak przyjęłaby ich z otwartymi ramionami, a ta pomoc USA polegała głownie na korzyściach dla USA

No co ty? Gdzie wschodnie Niemcy a gdzie zachodnie? Gdzie Krym a gdzie Rzym. Nawet do dzisiejszego czasu widać różnicę między RFN a NRD. Kiedyś patrzyłem na mapę na drogi na koleje, różnica była kolosalna. 

Opublikowano

w 2024  r pad rekord-ubylo tylko 4 tys stad swin..procentowo to tylko 7 czy 8 %..

ceny prosiat leca na leb tak samo zywca.az sie zdziwliem ze wczoraj jeczmien  jeden wzial-ale on ma firme budowlana wiec ma z czego dokladac .

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Urban, @nie, dla mnie takie same propagandowe pomioty ...

image.png.1c488a4161826b7c528e41a6eff1c178.png

12 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

chwile mnie nie bylo, a jahooo na temat historii fajny wyklad polozyl 😃 to forum coraz brdziej mnie zaskakuje. niby rolnicze, a przytaczane watki historyczne sa na poziomie wykladowcy. analizy obecnych geopolitycznych zaleznosci dysydent ogarnia jak rasowy politolog. oczywiscie nie chce pominac" nie" za ciekawe przemyslenia i poglady prawicowe , co mnie bardzo cieszy, oraz wielu innych uczestnikow. milo sie tez czyta jak nie ma wyzwisk, prostackich obelg, tylko ciekawa i na poziomie wymiana pogladow, wiedzy, przemyslen! wielki szacunek Panowie, uklony z mojej strony, szczegolnie za ilosc wiedzy jaka posiadacie 😎

toz jasiu ksiazki historyczne pisze.

10 godzin temu, Wpaw napisał(a):

ie masz lat ? ile pamietasz z komuny ??

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nawet bardzo nie musieli tego robić, skoro sami budowę CPK zaczęliśmy od ... remontu ołtarzy w kilku kościołach ... O nowoczesnych przeciwpancernych ołtarzach mobilnych nawet już nie wspomnę ...

wedlug mnie to byla dobra zagrywka-ci co sa zawsze przeciw wszystkim zmianom najczesciej do kosciola chodza.

2 godziny temu, racyl napisał(a):

masz dzieci ??

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

A co? Znowu Chrzest Polski  jest planowany?🤣

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

każdym zmianom towarzyszy pewien chaos, a trzeba być optymistą i zakłądać, że w tym chaosie mogą pojawic się zmiany pozytywne, uwzględniając również te negatywne

zeby plusy ujemne nie zaslonily tych dodatnich..

Godzinę temu, racyl napisał(a):

wiesz ze hetman ma zgode z cracovia ??

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Rozumiem i dostrzegam różnice z tym żę nie da się budwać swojej pozycji długofalowy zakazem importu , przykładowo może zakazać importu wieprzowiny a w zamian możemy dostać zakaz eksportu drobiu ? Pewnie mozna troche kurników przerobić na tuczarnie ale nie tedy droga 

tylko jeszcze trzeba znalezc tych co beda jja jesc.. spozycie sytematycznie spada.

34 minuty temu, mirro napisał(a):

Ubój jest najdroższy w kosztach z całego tego procesu. Wszelkie zakłady przemysłu mięsnego najchętniej kupowałyby mięsko po uboju , bo odchodzi cała kołomyja z tym związana. Decyzje rządowe nie mają tu nic do rzeczy, bo to koszty tu wymusiły szukanie oszczędności.

zastanawiam sie czy ja wiecej swin zabilem czy ty ludzi ??😱

kazda mala masarnia-w okolicy jest ponad 20- miala kiedys uboj , zawozilem kilka swinek w nocy. gdy weterynarz smacznie spal a na drugi dzien juz w sklepie kielbasa w sklepie byla.

gyd weszla unia w pare lat zostal uboj w 4--5, dzisiaj zostalo 3..

kolega ubija od swoich klientow od roku uslugowo.tylko ze ta ubojnia sie zamyka.wlasciciel ma 80 l  i nastepcow brak.

inny problem to brak ludzi-nawet ukraincy nie chca tego robic..

to nie robota dla kazdego.. 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

zastanawiam sie czy ja wiecej swin zabilem czy ty ludzi ??😱

Dla dobra tego forum i spokoju własnego przyjmijmy że najpewniej Ty prowadzisz. 

Opublikowano
53 minuty temu, galan99 napisał(a):

Nadal kapitał zagraniczny i międzynarodowy dyktuje warunki i ceny .

Wybiera sobie kto ma rządzić w danym kraju .

Dziś psychoza zagranicznego kapitału? 

Tacy jak ty nie chcą by się nasz kapitał rozwijał bo jak się ktoś dorobi to pewnie złodziej spekulant albo agent

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

No co ty? Gdzie wschodnie Niemcy a gdzie zachodnie? Gdzie Krym a gdzie Rzym. Nawet do dzisiejszego czasu widać różnicę między RFN a NRD. Kiedyś patrzyłem na mapę na drogi na koleje, różnica była kolosalna. 

bo ZSRR ciągnęło wszystko z NRD do siebie, natomiast USA pozostawiło gospodarkę RFN w rękach niemców, tu widać różnicę między gospodarką kapitalistyczną a centralnie sterowaną, no i dodatkowo likwidacje klasy średniej i inteligencji w DDR

a osoby pokroju Angeli Merel to idealny przykłąd komunistycznego tresowania wpasowany w realia kapitalistyczne, czyli komunistyczna wizja świata pod świetlanym przywództwem Niemiec

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

bo ZSRR ciągnęło wszystko z NRD do siebie, natomiast USA pozostawiło gospodarkę RFN w rękach niemców, tu widać różnicę między gospodarką kapitalistyczną a centralnie sterowaną, no i dodatkowo likwidacje klasy średniej i inteligencji w DDR

a osoby pokroju Angeli Merel to idealny przykłąd komunistycznego tresowania wpasowany w realia kapitalistyczne, czyli komunistyczna wizja świata pod świetlanym przywództwem Niemiec

Właśnie o to chodzi że pod butem ZSRR nic nie było wolno, były jakiś projekty samochodów, motocykli itp wszystko zostało uwalone, dla ruskich Polak to miał robić w polu i produkować żywność. A nie mieć aspiracje do nowych technologii przemysłu.

8 minut temu, jacus napisał(a):

ie masz lat ? ile pamietasz z komuny??

😱

Nie pamiętam komuny, tyle co z historii i z opowieści dziadka, ojca. 

Ale w tym filmiku coś prawdy jest 

Opublikowano

wczoraj taka piekna pogoda a dzisiaj krakowski spleen..chyba cay dzien na af trzeba spedzic 😂

18 minut temu, MariuszDe napisał(a):

masz watpliwosci z polacy to rasisci ? z toba na czele ??

tego nie trzeba badac..

Godzinę temu, racyl napisał(a):

473796770_943724757861669_4521196427571554055_n.jpg

a chorzy psychicznie glosuja inaczej..

10 minut temu, Wpaw napisał(a):

ta roznica istniej od zawsze i tak zostanie..

przez wieki nic sie nie zmienio i nrd niewiele ma do tego..

4 minuty temu, mirro napisał(a):

Dla dobra tego forum i spokoju własnego przyjmijmy że najpewniej Ty prowadzisz. 

co do tego nie mam watpliwosci.

ze swinai ten problem ze nie da sie jej z kilometra albo drona.

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Właśnie o to chodzi że pod butem ZSRR nic nie było wolno, były jakiś projekty samochodów, motocykli itp wszystko zostało uwalone, dla ruskich Polak to miał robić w polu i produkować żywność. A nie mieć aspiracje do nowych technologii przemysłu.

i czy coś się zmieniło, jak w UE trafiliśmy pod but wodzów z Niemiec ? Przecież Angela Merkel to człowiek siedzący korzeniami w komuniźmie i tak prowadziła Polskę, jak ZSRR

z kolei Scholz jest prawnikiem - to zazwyczaj ludzie z niewielką wyobraźnią i wiedzą o świecie, zafiksowani w swojej wąskiej specjalizacji, widać to po jego zachowaniu, nie potrafi uzyskac kontaktu z otoczeniem

dla takiego człowieka jakiekolwiek aspiracje Polski są niebezpieczne, dla niego najlepiej aby pozostało tak, jak było, i do tego dąży

tymczasem to co było jest już pieśnią przeszłości, a tacy ludzie nia mają nie tylko pomysłu na przysłość, ale boją się jakichkolwiek nowych pomysłów, taki ultrakonserwatyzm do kwadratu

i beda wciskać Polsce swoje stare technologie, aby przedłużyć agonię swojego przestrzałego przemysłu

ratunkiem w trudnych czasach jest ucieczka do przodu, a nie zamykanie granic

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

Raczej praktykowałem to organoleptycznie.

4 minuty temu, jacus napisał(a):

A ja się nie zastanawiam. Boi jak podasz namiary artylerii, albo lotnictwu, to i tak nie idziesz sprawdzać kto uciekł a kto został. Ważne że możesz podnieść łeb z piasku.

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

i czy coś się zmieniło, jak w UE trafiliśmy pod but wodzów z Niemiec ? Przecież Angela Merkel to człowiek siedzący korzeniami w komuniźmie i tak prowadziła Polskę, jak ZSRR

z kolei Scholz jest prawnikiem - to zazwyczaj ludzie z niewielką wyobraźnią i wiedzą o świecie, zafiksowani w swojej wąskiej specjalizacji, widać to po jego zachowaniu, nie potrafi uzyskac kontaktu z otoczeniem

dla takiego człowieka jakiekolwiek aspiracje Polski są niebezpieczne, dla niego najlepiej aby pozostało tak, jak było, i do tego dąży

tymczasem to co było jest już pieśnią przeszłości, a tacy ludzie nia mają nie tylko pomysłu na przysłość, ale boją się jakichkolwiek nowych pomysłów, taki ultrakonserwatyzm do kwadratu

i beda wciskać Polsce swoje stare technologie, aby przedłużyć agonię swojego przestrzałego przemysłu

ratunkiem w trudnych czasach jest ucieczka do przodu, a nie zamykanie granic

A zmieniło się, panele fotowoltaiczne, wiatraki, samochody, Polaczki wszystko wezmą takie śmietnisko Europy 🤭 jeszcze podziękują za hojność bracia Niemcom. A z drugiej strony co w Polsce było lepsze wykupują.

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał(a):

Raczej praktykowałem to organoleptycznie.

A ja się nie zastanawiam. Boi jak podasz namiary artylerii, albo lotnictwu, to i tak nie idziesz sprawdzać kto uciekł a kto został. Ważne że możesz podnieść łeb z piasku.

o robieniu kielbasy i polityki nie powinno sie rozmawiac publicznie 😂

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał(a):

Dziś psychoza zagranicznego kapitału? 

Tacy jak ty nie chcą by się nasz kapitał rozwijał bo jak się ktoś dorobi to pewnie złodziej spekulant albo agent

Okrągły Stół . Zapadły losy Polskiej Gospodarki ulmano .

6 luty 1989 – 4 kwi 1989 .

Co tam słychać u atomowego Grzegorza Brauna jak ma się jego psychoza z twą razem niezły duet tworzycie .:D

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

wczoraj taka piekna pogoda a dzisiaj krakowski spleen..chyba cay dzien na af trzeba spedzic 😂

masz watpliwosci z polacy to rasisci ? z toba na czele ??

tego nie trzeba badac..

a chorzy psychicznie glosuja inaczej..

ta roznica istniej od zawsze i tak zostanie..

przez wieki nic sie nie zmienio i nrd niewiele ma do tego..

U ciebie też nie trzeba badać poziomu czystego powietrza w organizmie bo całe życie wdychasz g.wno i gnojowicę także daj sobie spokój pajacu z Polski Ż wszyscy już cię przejrzeli i wiedzą kim jesteś... Możesz się dowartościowywać dalej na forum ale twojej sytuacji i tak już nic nie zmieni...a i dobrze napisałeś że przez wieki nic się nie zmieniło u ciebie na pewno nic ale u normalnych ludzi w ostatnich 20 latach zmieniło się wiele...wspolczuje po prostu coś poszło nie tak 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał(a):

Wystarczy popatrzeć ile obserwujących ma tv republika. Republika to nie jest niszowa stacja .

PIS także nie jest niszową partią jak niektórym się wydawało, że można było ją zepchnąć do kilkunastu procent jak się wyłączy sygnał tvp.

Narracja PO już nie działa

• Confused 1
Opublikowano
W dniu 18.01.2025 o 11:01, jahooo napisał(a):

Nawozy z Azotów to zapewne na Ukrainę pojadą, tylko czy Azoty zobaczą za te nawozy pieniądze - bardzo wątpię, po prostu znaleźli kolejnego naiwnego do skubania

tak jak JSW widzi kasę za węgiel oczywiście cenna utajniona   

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

masz watpliwosci z polacy to rasisci ?

Taa, z ciebie ani polak ani rasista, to kim ty jesteś, czyżby tym?

1 godzinę temu, jacus napisał(a):

chorzy psychicznie

tej kategorii?