Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał(a):

A pewnie, pewnie. Tam zawsze wszystko lepsze i większe.

A nieeeee to że już nie rządzi, to Błaszczak chyba mu w końcu wyklarował.

Oj tak demokracja wielką parą tam leci a nie tak jak u nas zimno wszędzie tylko patrzeć gdzie coś łupnie lub strzeli 🤣

27 minut temu, witejus napisał(a):

Rządzi, rządzi, poprzednio tusek rządził zza pleców Kaczyńskiego, po wyborach zamienili się miejscami, świat według huby😆

Czy to ważne kto rządzi. Liczy się kto pociąga za sznurki. Zasada jak w ruletce mechanizm ustawiony jest tak aby było wiadomo kogo później oskubać lub kto ma wygrać i kiedy. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Aaaaaa widzisz, to taka zamiana.

Dobra zmiana to się w pale nie mieści . TAK POMYLIĆ . Eeeee eeee eeeee eeeee Wydukał .

Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób i tekst „Szczerba w PR24: „1 września świętujemy napad Niemiec na Polskę". Dziennikarz prostuje: „Obchodzimy, nie świętujemy..." Przez wds 4wrzednia2017 2017 Platforma Platforma Obywatelska”

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Dobra zmiana to się w pale nie mieści . TAK POMYLIĆ .

Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób i tekst „Szczerba w PR24: „1 września świętujemy napad Niemiec na Polskę". Dziennikarz prostuje: „Obchodzimy, nie świętujemy..." Przez wds 4wrzednia2017 2017 Platforma Platforma Obywatelska”

Ale on się wcale nie pomylił - namiestnictwo niemieckie w Polsce ten dzień świętuje, a nie obchodzi.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał(a):

Dobra zmiana to się w pale nie mieści . TAK POMYLIĆ .

Ani k**wa nie świętujemy, ani nie obchodzimy, My tylko upamiętniamy agresję niemiecką na Polskę. Upamiętniamy aby zachować ten fakt w pamięci pokoleń. przypominając o tym każdego roku 1 września.

• Like 3
Opublikowano

A co tam w Ameryce?

Hubcio? Jakaś relacja?

Coś o Sikorskim? A... I o tym drugim, jak mu tam... Nawrockim?

🤣

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał(a):

A co tam w Ameryce?

Hubcio? Jakaś relacja?

🤣

nie wie co napisać bo instrukcje nie doszły :D 

Wicepremier @sikorskiradek mówi, że miarą sukcesu wizyty prezydenta @NawrockiKn w Białym Domu będzie deklaracja, że USA utrzymają obecność wojskową w Polsce na obecnym poziomie albo ją zwiększą. 

• Haha 1
Opublikowano

-----------------------------------------

nowy fend 800

32 lampy i 114700 lumenów, część lamp z regulacją natężenia światła

mają rozmach ........

Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Co ty myślisz że ktoś kto daje to nie odbierze. 

Aleeee co mi daje urząd skarbowy? Na chwile obecną mamy na koncie vatowskim 600 tyś nierozliczonego vatu. Dzwonią z urzędu skarbowego i pytają co odpierdalamy i dlaczego firma jeszcze nie padła.🤣

Zapłać ze stówę do zus u - bo kto Ci zabroni składki przedpłacić - zobaczysz co będzie...

Opublikowano

Sikorski zaraz chlapnie, że miara sukcesu Nawrockiego w Białym Domu jest to, że go tam wpuscili.

Ten rząd jest jak nasza reprezentacja - każdy gra na siebie, ale jako drużyna, to nichuja

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Agrest napisał(a):

A co tam w Ameryce?

Hubcio? Jakaś relacja?

🤣

Nie mam czasu słuchać, oglądać. Wytrzymał bez snusa? Czysta ciekawość.

Edytowane przez jacek1296
  • Haha 2
Opublikowano

Kochana Unia .

OOPR: Kolejny absurd z Brukseli! Nowe przepisy UE zniszczą naszą produkcję .

Przykładem takiej nierównowagi jest rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2023/1115 (EUDR) dotyczące wylesiania.

Kolejny absurd z Brukseli!

31 maja 2023 r. przyjęto rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2023/1115 (EUDR). Choć formalnie obowiązuje ono od 29 czerwca 2023 r., to od 30 grudnia 2025 r. (dla średnich i dużych firm) oraz od 30 czerwca 2026 r. (dla małych i mikro gospodarstw) zacznie realnie obowiązywać rolników.

Co nakazuje EUDR?

Rolnicy i podmioty skupowe będą musieli udowodnić, że bydło czy soja nie przyczyniły się do wylesiania po 31 grudnia 2020 r.

Rozporządzenie obejmuje bydło i soję, ale nie obejmuje trzody chlewnej ani drobiu, choć tam również stosuje się śrutę sojową. To dyskryminacja w czystej postaci.

Rolnik w Polsce będzie musiał wykazać, że np. soja sprowadzona z Brazylii, Argentyny czy Indonezji nie pochodzi z terenów wylesionych.

https://agronews.com.pl/artykul/oopr-kolejny-absurd-z-brukseli-nowe-przepisy-ue-zniszcza-nasza-produkcje/

Opublikowano
26 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Nie mam czasu słuchać, oglądać. Wytrzymał bez snusa? Czysta ciekawość.

A nie wiem. Właśnie czekam na jakąś relację z waszej strony. Nikt inny tak wiarygodnie i barwnie nie przekaże informacji.

A jakaś niepokojąca cisza w eterze i nie wiem co się stało.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

A jakaś niepokojąca cisza w eterze i nie wiem co się stało.

A co się miało stać, z rządem się nie dogadał do tego co będzie ustalone to tą wizytę można potraktować jako spotkanie dwóch kolegów, bo bez uzgodnień z MSZ prezydent sam z siebie nic obiecać ani ustalić nie może ...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, witejus napisał(a):

Wystarczy że ty masz pojęcie o wszystkim i niczym.

Cytat z mądrości memcena?

Gospodarki Bangladeszu, Afganistanu czy krajów czarnej Afryki są konkurencyjne dla USA, Francji czy Japonii i reszty wysokorozwiniętych krajów świata?

Mentzen odrzuca innowacje ja nie. A tania siła robocza zawsze jest jakąś przewagą w konkurencyjności. U nas to już jak pisałem nie bardzo chodzi o tanią a o jaką kolwiek. 

12 godzin temu, Agrest napisał(a):

A co tam w Ameryce?

Hubcio? Jakaś relacja?

🤣

A no stabilnie w USA. Nawrocki po angielsku nie tak dobrze mówi jak Sikorski ale dużo lepiej niż Duda. Wypadł normalnie jak przystało na polityka z dużego kraju Europy. W sensie merytorycznym też stabilnie po staremu. Wojska USA u nas zostają a żeby za ich pobyt w PL zapłacić musimy dalej kupować W USA czyli bez zmian. 

Wizyta jednego i drugiego wypadła planowo, normalnie. Ja bym tu nie przesadzał z wielkimi sukcesami jak to robi osikana ze szczęścia pisowska propaganda. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Co do takich wizyt to nie oszukujmy się wiele z tego co jest finalizowane przygotowują rządy i urzędnicy w zaciszu gabinetów.  Przecie prezydent taki czy inny nie decyduje ile czołgów kupić Prezydenci jedynie to finalizują i odbierają cały splendor. 

11 godzin temu, nie napisał(a):

nie wie co napisać bo instrukcje nie doszły :D 

Wicepremier @sikorskiradek mówi, że miarą sukcesu wizyty prezydenta @NawrockiKn w Białym Domu będzie deklaracja, że USA utrzymają obecność wojskową w Polsce na obecnym poziomie albo ją zwiększą. 

A co miał mówić. Z Trumpem nic nie wiadomo a i tak to co obiecał jutro może zmienić  Gdyby np czysto teoretycznie Ruscy postawili to za warunek a Trump by widział, że jest duża szansa na realne zakończenie wojny na UA to by zmniejszył liczbę lub wycofał bez żadnego ale. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
hubertuss napisał:

Wojska USA u nas zostają ażeby za ich pobyt w PL zapłacić musimy dalej kupować W USA czyli bez zmian. 

Jeśli to w ramach sukcesu to śpieszę wyjaśnić iż jakieś tam wojska USA są. Przywlekły ze sobą dwa razy tyle logistyków a ci przez pierwsze dwie zmiany ogarneli sobie, nazwijmy to, korytarze. Tymi korytarzami są w stanie kumpli spakować i nadać kurierem do domu w trzy dni góra tydzień. Ruskie wojsko wie gdzie są indianie a jak nie wie to się w razie gnoju dowie i przez ten góra tydzień krzywdy im nie zrobi. Jeśli wiecie co mam na myśli. Zatem w mojej opinii sukces po xuju fest.

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

Jeśli to w ramach sukcesu to śpieszę wyjaśnić iż jakieś tam wojska USA są. Przywlekły ze sobą dwa razy tyle logistyków a ci przez pierwsze dwie zmiany ogarneli sobie, nazwijmy to, korytarze. Tymi korytarzami są w stanie kumpli spakować i nadać kurierem do domu w trzy dni góra tydzień. Ruskie wojsko wie gdzie są indianie a jak nie wie to się w razie gnoju dowie i przez ten góra tydzień krzywdy im nie zrobi. Jeśli wiecie co mam na myśli. Zatem w mojej opinii sukces po xuju fest.

lepiej żeby zamiast amerykanów były u nas wojska niemieckie i ruskie, wtedy byłby sukces

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v