Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pewnie taki sam katolik jak chlejusy śpiewające barkę podczas libacji alkoholowej xD 

w sumię Barka dość ładna piosenka , łatwo w ucho wpada 

Opublikowano
14 godzin temu, racyl napisał(a):

Wystarczy zdjąć podatki z węgla i energia z węgla będzie tania. 

Nikt nie wie czy za parę lat nie dopakują podatków do energii ze słońca, wiatru lub atomu.

Jak się chcę coś zarznąć to się zarznie

Dzisiaj się dopłaca bo się płaci za wygaszanie kopalń które nadal mogłoby funkcjonować gdy nie zielone szaleństwo 

Zdejmij podatki z węgla i tak do niego trzeba dopłacać. Zielone szaleństwo to ty masz w głowie. Człowieku zanim ten węgiel spalisz i zapłacisz za emisję to już do niego trzeba dopłacać jak on na powierzchnię jedzie. 

11 godzin temu, jarecki napisał(a):

Nawrocki zapowiada że nie podpisze ale nowe ulgi to proponuje , a po drugie to te podwyżki podatków to kropla w morzu na ten rok potrzeba ponad 550 mld zł porzyczyć , oprócz dziury budżetowej to trzeba spłacać odsedki kredytowe lub jak kto woli od obligacji 

Teraz Mati na obligacjach zarobi. To kredyty i odsetki po pise. 

58 minut temu, racyl napisał(a):

to nie można chwalić Pana po pijaku ?

A na msze po pijaku?

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Zdejmij podatki z węgla i tak do niego trzeba dopłacać. Zielone szaleństwo to ty masz w głowie. Człowieku zanim ten węgiel spalisz i zapłacisz za emisję to już do niego trzeba dopłacać jak on na powierzchnię jedzie. 

zielonym wariactwem nie wyprodukujesz stali ani cementu . Z resztą już jeden prezes niemieckiej huty o tym ostatnio powiedział 

Jak się nie wydobywa tyle ile powinno. Nic się nie inwestuje i nie podnosi wydajności to firma przynosi straty 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, racyl napisał(a):

Jak się nie wydobywa tyle ile powinno. Nic się nie inwestuje i nie podnosi wydajności to firma przynosi straty 

Yyyyyyy jak będą następne strajki rolnicze, to wywieś takie hasło na swojej bramie. Albo stań z nim na blokadzie.🤣

Opublikowano

Olejnik bardzo chętnie wszystko co nie poparańskie utopiła by w łyżce wody i to żadna temnica tyle że iest tylko... "Siara" stosowny termin "ustandaryzował" tylko w bajce filmowej niekoniecznie poszło wszystko tak jak w realnym życiu ... "chodzi" i może i pismaki coś tam z tej tzw "świadomości zbiorowej" kształtują to są tylko

tak że może pani buty czyścić prezydentowym i może pani nna to pozwolą ale na pewno nie posłuchają jakichś "dobrych rad" i to od indywiduów z jawnie wrogich frakcji politycznych

https://www.onet.pl/styl-zycia/plejada/monika-olejnik-zwrocila-sie-do-marty-nawrockiej-apeluje-w-sprawie-weto-prezydenta/vw4ppx6,0898b825

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

" Podobnie uważam w kwestii ochrony zdrowia" — brzmiało jedno ze zdań prezydenta, który stwierdził również, że "Polacy powinni być traktowani na równi z naszymi gośćmi z Ukrainy".

Czyli że co? Boooo zabrzmiało to jakoś tak dziwnie i chyba niezbyt mądrze.

Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał(a):

zielonym wariactwem nie wyprodukujesz stali ani cementu . Z resztą już jeden prezes niemieckiej huty o tym ostatnio powiedział 

Z wami taka właśnie dyskusja. Nie macie argumentów i w koło to samo. Już ileś razy powtarzałem tutaj , że nikt nie chce od jutra zamykać kopalń nikt nie chce by cała energia była z wiatru czy słońca a ma być to jeden z elementów dywersyfikacji a wy dalej swoje. 

Opublikowano (edytowane)

przyszła faktóra za prąd i jest troche lepiej podana cena prądu , niby zamrożone na 50 groszach , gdyby nie mrożenie to było by okolo 75 netto ale jest szczegół podany w kosztach i sam prąd bez dodatków ETS i innych typu prowizja itd to 30 % wartosci , nawet jak przyjąc cene górną 75 GR to sama produkcja 30 gr , jesli wezmiemy pod uwagę składowe to prąd z węgla okoo 25-30 gr za kilowat bez ETS i podatków 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy jak będą następne strajki rolnicze, to wywieś takie hasło na swojej bramie. Albo stań z nim na blokadzie.🤣

w MOIM rejonie  ziemi nie ugoruje bo ktoś porzucił ze względu na nie opłacalność .

Widzimy jakie ceny dominujących upraw na wsi ale gdy tylko gdzieś pojawi się opcja dzierżawy to zaraz są chętni .

Dosłownie to tak nie wygląda jak piszesz ale pole nie leży odłogiem mimo obecnych cen pszenicy na poziomie z przed 20 lat 

42 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Z wami taka właśnie dyskusja. Nie macie argumentów i w koło to samo. Już ileś razy powtarzałem tutaj , że nikt nie chce od jutra zamykać kopalń nikt nie chce by cała energia była z wiatru czy słońca a ma być to jeden z elementów dywersyfikacji a wy dalej swoje. 

Chcesz czy nie ale taka firma wydobywająca węgiel jak sie w nią nie inwestuje i nie wykorzystuje do maximum wydajności ludzi to będzie przynosić straty .

Co innego w produkcji energii odnawialnej tam dłużej można sobie pozwolić na inwestowanie .

Mix to byłby wtedy gdyby jedna drugiej nie szkodziła i klient mógł sobie wybrać którą chcę kupić.

W dzień mamy główną produkcję zielonej energii to czemu zwykły kowalski nie ma tej taniej, zdrowej energii tylko buli tyle samo co za tą brudną, nie zdrową z węgla.

Przecież wszystkim chodzi o dobro ludzi i planety .

Edytowane przez racyl
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

czemu juz nie spicie ?? mnie to budizk  denerwuje a was co ?? 

Aaaaa bo se rano wstałem nakopałem marchewki ze 20 to i teraz luz do popołudnia. A kto rano wstaje , ten ma dłużej prze,ebane.🤣

43 minuty temu, racyl napisał(a):

Widzimy jakie ceny dominujących upraw na wsi ale gdy tylko gdzieś pojawi się opcja dzierżawy to zaraz są chętni

To są Ci, do których jeszcze nie dotarło, że im sie nie opłaca.🤣

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

, że nikt nie chce od jutra zamykać kopalń nikt nie chce by cała energia była z wiatru czy słońca a ma być to jeden z elementów dywersyfikacji 

Nikt? A taka Zielińska, która chce redukcji CO2 o 90% to jak to chce osiągnąć bez zamykania kopalni i elektrowni? Redukcji od obecnego poziomu.

Opublikowano (edytowane)

Jakie to piękne sami się zagryzą tylko jeszcze chwila .

Decyzja Karola Nawrockiego o zawetowaniu nowelizacji ustawy o pomocy Ukraińcom wywołała wśród polityków sporo emocji i komentarzy. Do tego stopnia, że szefowa klubu Lewicy Anna Maria Żukowska nazwała posła KO Romana Giertycha "kretynem".

https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32201862,burza-wokol-weta-nawrockiego-zukowska-do-giertycha-zamilcz.html#s=amtpc_FB_Buzz

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Burza wokół weta Nawrockiego. Żukowska do Giertycha: Zamilcz, kretynie WIĘCEJ w KOMENTARZU GAZETA.PL”

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

W realnym świecie sprawa 800 plus dla pracujących nie jest tak prosta jak w internecie..

Jak matka mająca małe dzieci,choćby nawet jedno ma pracować?

Dziecko do żłobka?? To największa głupota.