Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

ale też i niekwestionowana zbieżność zdarzeń; jedna opcja polityczna i porozumienie jest, zmienia się opcja polityczna w Polsce i szlag trafia porozumienie i póki co nie widzę co zamiast a energetyki jądrowej jak w Polsce nie było tak kolejny raz spadły szanse że jakakolwiek będzie no tym razem państwowa i odium destruktorów na kogo tym razem spada? a no popaprańców  bo jak by nie patrzył to nie chce to inaczej wyglądać

Obstawiam, że dzięki rządom tęczowej koalizj zostaniemy z energetyką w d...., elektrownie węglowe same się zutylizują bez konserwacji i modernizacji, a kłótnie wewnątrz koalicji i głupie posunięcia spowodują, że nic nowego nie postawimy

Jest takie słynne twierdzenie z zarządzania  - lepiej podjąć w krytycznym momencie jakąkolwiek sensowną decyzję, niz podjąc najlepszą - po czasie. 

Jeden rząd podjął decyzję, że wchodzimy w energetykę jądrową - drugi to torpeduje, albo inaczej - nie pomaga i przeciąga tak, że kontrahenci sami rezygnują. Dla zwykłego obywatela jets to sytuacja nie do przyjęcia, ale propaganda będzię trąbić, że to dla dobra narodu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Oooooo to mi sie podoba. Może i ja bym tak chciał.😂

Ciekawe czego szukał? A może on do Andrzeja z Plutycz co wiózł?😂Może sznurek do prasy?

Ale nie masz telewizji jak Solorz i nie możesz chwalić w niej rządu jak Solorz chwalił pis. 

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

ale też i niekwestionowana zbieżność zdarzeń; jedna opcja polityczna i porozumienie jest, zmienia się opcja polityczna w Polsce i szlag trafia porozumienie i póki co nie widzę co zamiast a energetyki jądrowej jak w Polsce nie było tak kolejny raz spadły szanse że jakakolwiek będzie no tym razem państwowa i odium destruktorów na kogo tym razem spada? a no popaprańców  bo jak by nie patrzył to nie chce to inaczej wyglądać

Z jednej strony masz rację z drugiej strony to z tymi nie którymi inwestycjami to różnie jest. Już cały PAK tj elektrownia kopalnie to własność czy tam współwłasność Solorza. Już od kilku lat Solorz przez swoje firmy naciska by państwo coś tam robiło bo inaczej czeka go po prostu zamknięcie interesu i finito. Kulczyk wcale nie był jedynym który ciągnął kasę z partnerstwa publiczno prywatnego i z nim też nie które rządy nie chciały pracować (pis lata 2007 -2008).

Druga sprawa to wydaje mi się jest bardziej prozaiczna- kasa. Kraj ma duże wydatki sytuacja na granicy generuje koszty do tego bardzo duża rozbudowa armii. Bieżąca budowa ekspresówek linii kolejowych do tego cpk i atom nad morzem. Plus stałe pozycje służba zdrowia i inne wydatki. Nie łudźmy się wiele z tych rzeczy szybko nie postanie.

Do tego tutaj amerykanie mają do Koreańczyków jakieś pretensje o własności intelektualne. To nie wiadomo tak do końca czy decyzja o zaprzestaniu współpracy wyszła od naszych czy może amerykanie kazali.

Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale nie masz telewizji jak Solorz i nie możesz chwalić w niej rządu

Aleeeeee mam telewizor i z przejęciem oglądam działania rządu. To sie nie liczy?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Ale nie masz telewizji jak Solorz i nie możesz chwalić w niej rządu jak Solorz chwalił pis. 

Z jednej strony masz rację z drugiej strony to z tymi nie którymi inwestycjami to różnie jest. Już cały PAK tj elektrownia kopalnie to własność czy tam współwłasność Solorza. Już od kilku lat Solorz przez swoje firmy naciska by państwo coś tam robiło bo inaczej czeka go po prostu zamknięcie interesu i finito. Kulczyk wcale nie był jedynym który ciągnął kasę z partnerstwa publiczno prywatnego i z nim też nie które rządy nie chciały pracować (pis lata 2007 -2008).

Druga sprawa to wydaje mi się jest bardziej prozaiczna- kasa. Kraj ma duże wydatki sytuacja na granicy generuje koszty do tego bardzo duża rozbudowa armii. Bieżąca budowa ekspresówek linii kolejowych do tego cpk i atom nad morzem. Plus stałe pozycje służba zdrowia i inne wydatki. Nie łudźmy się wiele z tych rzeczy szybko nie postanie.

Do tego tutaj amerykanie mają do Koreańczyków jakieś pretensje o własności intelektualne. To nie wiadomo tak do końca czy decyzja o zaprzestaniu współpracy wyszła od naszych czy może amerykanie kazali.

jedyną stroną jaką poruszyłem to że co jedni rozpoczęli przyszli drudzy i to uwalili a to że jakichś Solożów i Kulczyków do tego doczepiasz tylko udowadnia że gotóweś posunąć się do zaryzykowania swej reputacji intelektualnej w jawnej stronniczości za popaprańcami

a ja powtórzę - jak energetyki jądrowej w Polsce nie było tak nadal nie będzie i nie muszę wiele ryzykować aby wskazać w tym przypadku z czyjej winy
wielostronnie można jedynie rozpatrywać czy to wina czy zasługa bo np z ruskiego punktu widzenia a i niemieckiego to na pewno zasługa bo po co czy to szwabom czy kacapom potrzebny sąsiad bardziej niezależny energetycznie niż jest obecnie? przecież energetyka to jedno z najpotężniejszych narzędzi politycznych nacisków i wpływów ;)

akurat powszechnie znaną tajemnicą jest jakim gów.m popapraństwo śmierdzi tzn z czyjej du.y wylazło; kacapskiej czy szkopskiej

cała reszta to urabianie argumentów pod tezę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marks50 napisał(a):

A propo energetyki jądrowej to żebrak zaatakował dronem kacapom elektrownię atomową w kursku , ciekawe czy nadal będą popierać w ciemno żebraka za takie czyny ?? Pewnie dziś czy jutro na wschodzie PL pojawia sie znów duze białe suwy z napisami IAEA mierzące promieniowanie i czy nie doszło do skażenia , choć puki co wiatr nam sprzyja .

a no znalazłem
dzięki za "zajawkę" zdarzenia to wiedziałem czego szukać

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/ukraincy-zaatakowali-elektrownie-atomowa-w-rosji-wybuchl-pozar/f0f1dwk

piszą tam

- "... został zestrzelony przez systemy obrony powietrznej w pobliżu Kurskiej Elektrowni Atomowej (...) W momencie uderzenia dron eksplodował, uszkadzając transformator pomocniczy"

że niby co? dron został zestrzelony a i tak trafił w to w co jedynym sensownym przy takim ataku było by trafić?
no bo przecież nikt poważny nie rozwalał by samych reaktorów zwłaszcza jeśli ew skażenie zagrażało by i jego terytorium i jeśli niszczyć potencjał nukleoenergetyczny to poprzez rozpiżanie peryferyjnej infrastruktury i akurat trafa są najwrażliwszymi jakie warto niszczyć bez ryzyka skażenia radioaktywnego przy jednoczesnym skutku paraliżującym działanie takich elektrowni

coś mi się wydaje że te kacapy tak zestrzelili tego drona jak polskie szwejki panują nad kacapskimi na własnym terytorium :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, dysydent napisał(a):

jedyną stroną jaką poruszyłem to że co jedni rozpoczęli przyszli drudzy i to uwalili a to że jakichś Solożów i Kulczyków do tego doczepiasz tylko udowadnia że gotóweś posunąć się do zaryzykowania swej reputacji intelektualnej w jawnej stronniczości za popaprańcami

a ja powtórzę - jak energetyki jądrowej w Polsce nie było tak nadal nie będzie i nie muszę wiele ryzykować aby wskazać w tym przypadku z czyjej winy
wielostronnie można jedynie rozpatrywać czy to wina czy zasługa bo np z ruskiego punktu widzenia a i niemieckiego to na pewno zasługa bo po co czy to szwabom czy kacapom potrzebny sąsiad bardziej niezależny energetycznie niż jest obecnie? przecież energetyka to jedno z najpotężniejszych narzędzi politycznych nacisków i wpływów ;)

akurat powszechnie znaną tajemnicą jest jakim gów.m popapraństwo śmierdzi tzn z czyjej du.y wylazło; kacapskiej czy szkopskiej

cała reszta to urabianie argumentów pod tezę

Tu akurat jest wina ponad podziałami. Żaden rząd się do tego nie kwapił i nie wiadomo kiedy i kto zbuduje. 

Opublikowano (edytowane)

no właśnie; raz dupeńki dadzą jedni drugi raz inni i ja nadal swoje - a jak nie było tak ni ma i ...

kto tak naprawdę miesza w tym wszystkim i dlaczego aż tak skutecznie?

czyj łeb rozwalić by to przerwać?
bo nie wiem czy popaprańce zauważyły że narasta społeczna potrzeba już tak radykalnych posunięć i to akurat gdy te popaprańce u władzy

moja dobra rada - "szanowne" popaprańce; albo weźmiecie dupska w troki i pchniecie znacząco do przodu sprawy albo na waszym pogrzebie nie tylko poskąpimy świeczki zapalić a nawet nikt nań nie wrzuci niedogaszonegpo peta z najtajńszych papierosów ostatecznie może kto splunie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Czyli rząd będzie przeciwko swojej ustawie i społeczeństwu. 

Oj błądzisz. Alfons wyjdzie na głupka, który nie chce obniżenia cen prądu, a rząd przyklepie obniżkę np. rozporządzeniem i tyle. I taki będzie wydźwięk, chociaż sposób załatwienia sprawy uważam za naganny i niegodny cywilizowanego państwa. Pisałem wcześniej: polityka to nie ustawka.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał(a):

no właśnie; raz dupeńki dadzą jedni drugi raz inni i ja nadal swoje - a jak nie było tak ni ma i ...

kto tak naprawdę miesza w tym wszystkim i dlaczego aż tak skutecznie?

czyj łeb rozwalić by to przerwać?
bo nie wiem czy popaprańce zauważyły że narasta społeczna potrzeba już tak radykalnych posunięć i to akurat gdy te popaprańce u władzy

moja dobra rada - "szanowne" popaprańce; albo weźmiecie dupska w troki i pchniecie znacząco do przodu sprawy albo na waszym pogrzebie nie tylko poskąpimy świeczki zapalić a nawet nikt nań nie wrzuci niedogaszonegpo peta z najtajńszych papierosów ostatecznie może kto splunie

Jedni nie zauważają potrzeby elektrowni atomowej inni nie zauważają potrzeby rozwoju oze za którym jest 60% Polaków każdy czegoś nie zauważa. W przypadku atomu problem dla kolejnego rządu jest myślę trywialny. Kasa. Trzeba wydać kosmiczny szmal a efekty będą po latach i nie wiadomo kto w sensie jacy politycy z nich skorzystają. Dlatego udaje się by budować tak jak Horała budował cpk dobrze nie zaczęli a projekt miał 3 lata opóźnienia tak jest z atomem. Wydanie tej kasy powoduje cięcia w innych miejscach a to może nie opłacać się politycznie kto by nie rządził bo jak pisałem efekty po latach. Tym bardziej ,że mamy duże wydatki na armię jej zbrojenie i powiększanie.

7 minut temu, jahooo napisał(a):

na ustawkach obowiązują pewne zasady - w polityce żadne

Ale ona chyba nie głosowała na księdza z kanistrem i siekierą?

Opublikowano
17 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Alfons wyjdzie na głupka, który nie chce obniżenia cen prądu,

Jak dotąd to WY wychodzicie na głupków😆

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Wczoraj na mnie byłeś wkurwiony

Z czego to wnioskujesz?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał(a):

Jakie, ty dobrze obeznany to z pewnością wiesz?

gdybyś był samotny jak on też byś korzystał 

2 minuty temu, witejus napisał(a):

Jak dotąd to WY wychodzicie na głupków😆

pożyteczni idioci 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jedni nie zauważają potrzeby elektrowni atomowej inni nie zauważają potrzeby rozwoju oze za którym jest 60% Polaków każdy czegoś nie zauważa. W przypadku atomu problem dla kolejnego rządu jest myślę trywialny. Kasa. Trzeba wydać kosmiczny szmal a efekty będą po latach i nie wiadomo kto w sensie jacy politycy z nich skorzystają. Dlatego udaje się by budować tak jak Horała budował cpk dobrze nie zaczęli a projekt miał 3 lata opóźnienia tak jest z atomem. Wydanie tej kasy powoduje cięcia w innych miejscach a to może nie opłacać się politycznie kto by nie rządził bo jak pisałem efekty po latach. Tym bardziej ,że mamy duże wydatki na armię jej zbrojenie i powiększanie.

zatem wynika z Twojego wywodu ze politycy nie powinni mieć prawa niczego budować bo przegrywają konkurencję z innymi formami zarządzania kapitałem i wszystkie systemy polityczne które to dopuszczają wcześniej czy później prowadzą do zapaści gospodarczych, nędzy i wojen i sama wymiana polityków niczego nie naprawi jeśli cały system jest zły.
Najgorsze w tym że to słuszny wniosek a na dzień dzisiejszy czy mamy propozycje zastąpienia obecnego systemu lepszym? jakieś Brauny to znów Zandbergi że już tych bab lewicowych z nazwisk nie będę poniewierał i pogubiony w tym wszystkim Mentzen prorynkowy z deklaracji a zawodowo pasożyt prawniczy na chorobach obecnego system z Bosakiem po collegium tumanum którego wręcz i nie skończył czyli też sami nie wiedzą kim tak naprawdę są już na starcie ale gdzie nie spojrzy to jeszcze więksi radykaliści od tego popapraństwa pisdniętego strachem przed przegraną z Kaczyńskim  i też posuwający się do coraz radykalniejszych posunięć w tej panice czyli radykalizacja systemu przed nami o wiele prawdopodobniejsza w jeszcze większe kompetencje polityków we wszystkich sferach gospodarczo społecznych ... czy muszę dalej rozwijać nieuchronny algorytm tego wszystkiego?
no; niżej @jahooo pofatygował się jednak rozwinąć
obecny system co miał zbudować już zbudował i teraz zajmuje się tylko konserwacją samego siebie w zalepianiu coraz bardziej odpadających tynków z tego co jest i jeszcze się nie zawaliło i nie wierzę aby cokolwiek już nowego zdołał stworzyć w tym i modernizację energetyczną nie tylko Polski ale całej xujni i czeka nas w najlepszym wypadku status quo z opcją na tylko gorzej a nieudolność już wręcz założeniowa że elektrownię jądrową to musowo budować co najmniej dekadą lat tylko jest dowodem na wszystko powyższe

zatem czekamy na kolaps tego syfu bo i tak nawet nie mamy wpływu z której strony śmiertelny dlań cios nadejdzie
a nadejdzie i co do tego są nawet już typowania co do kierunku

Edytowane przez dysydent